Ο Ζαντός, το Ροτβάιλερ!

theokets

Well-Known Member
10 Απριλίου 2016
252
1.138
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλα ε... εχω διαβασει αρκετες παρουσιασεις σκυλων, αλλα εσυ ρε φιλε παιρνεις 10 με τονο!
φοβερο γραψιμο και ωραιες φωτο. να ειστε καλα και να περνατε μαματα!

• Like
Reactions: zenio

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
εγω φιλε @zenio δεν ξερω γιατι με εκανες ταγκ
ουτε σε βοηθησα,ουτε κατι σου ειπα..και να ηθελα δηλαδη ιδεα δεν εχω απο ροτ και ουτε θελω να αποκτησω χαχαχαχα

κατι αλλο ειναι και ειναι ωραιο να γνωριζεις εναν ΚΑΛΟ ανθρωπο

να σου ευχηθω και εγω λοιπον να σου κανει την ζωη δυσκολη,τοσο δυσκολη οσο ηταν ο δρομος σου στο να καταληξεις.τοτε θα τον χαρεις πραγματικα.
τα περι υγειας κλπ δεν τα λεω,ποιος δεν θελει εδω μεσα ενα σκλι να ειναι καλα,οποτε αυτονοητα δεν λεμε.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εντάξει λοιπόν! Συνέβη και αυτό, και μάλιστα ούτε φούρνος γκρεμίστηκε ούτε έσπασε καμιά γριά το πόδι της! Ο zenio πήρε ροτ! Μου το είπε εχθές ένα πουλάκι, ότι ανέβασες θέμα και παρουσιάζεις το κουτάβι σου και χάρηκα. Ε, σήμερα ξεκλεψα λίγο χρόνο και διάβασα την παρουσίαση και τις υπόλοιπες σκέψεις σου. Μπορώ να πω ότι πραγματικά το απόλαυσα και φαντάζομαι τη χαρά σου. Δύο μέλη, πριν από εσένα, θυμάμαι να ανυπομονώ τόσο για το πότε θα το πάρουν απόφαση και μένει ακόμα ένα που θα πέσουν μπαλωθιές όταν κάνει την παρουσίασή του (ακούς @Beyond Wonderland).

Καλώς όρισες, λοιπόν, στον κόσμο του σκύλου υπ'ευθύνη σου! Έχω την αίσθηση ότι κάνεις σταθερά βήματα κι ότι θα μείνεις μακριά από κακοτοπιές. Κι ότι έμπασες και την κοπέλα σου στον κόσμο του σκύλου (άλλο που δεν ήθελε βέβαια κι αυτή) ακόμα πιο ωραίο. Είμαι σίγουρη ότι το Ζαντό θα σας ζαντέψει με τα κατορθώματά του. Να τον χαίρεσαι και να μας βάζεις νέα και φώτο. Όχι τώρα που τον πήρες να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου, ακούς! Α! Και γρήγορη ανάγνωση τα της barf για να ξεκινήσεις κι εντρυφείς αργότερα. Αλλά κρίμα να του στερήσεις τόσο καλή διατροφή ειδικά τώρα στην ανάπτυξη. Βρε, στην ανάγκη στείλε ακόμα ένα πμ. Σε μπαρφερ να σου δώσει σκονάκι τα γεύματα. Μου έρχονται στο νου τουλάχιστον δύο ροτ που τα μπαρφάρουν τα μέλη.

Καλή συμβίωση!

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
να τον χαιρεσαι φιλε, να εχει υγεία κι ολα τα αλλα θα ερθουν!!!
μια συμβουλη κι απο μένα! μιας κι εγω δεν ειχα εμπειρια με δικο μου σκυλο και
πηρα κουταβι αντιστοιχης δυναμικης φυλης, οπως κι εσυ, ειχα ψαχτει, ειχα διαβασει, ειχα μιλησει με εκτρφεις και εκπαιδευτες οπως κι εσυ (ισως οχι τόσο, οσο εσυ..):
τα λαθη δεν θα τα αποφυγεις ειναι σιγουρο, προσπαθησε μονο να χαρεις το κουταβι σου χωρις να αγχωνεσαι με θεματα κυριαρχιας και ηγεσιας γιατι στο τελος καταληγουμε να εχουμε εμεις συνεχως κυριαρχικες τασεις απεναντι στο κουταβι μας, στο λεει καποιος που ειχε συνεχως το αγχος μην τον καβαλησει το κουταβι του!! ολα θα ερθουν φυσιολογικα, βαλε κανονες που δεν σπανε και κατα τα αλλα παιξε με τον φιλο σου...

Καλοτυχος να ειναι και να ζησετε πολλα χρονια μαζι!

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
@tasos malinoua
ασε τα χαζα:cool:

@Orilis
ε οχι και μαυρη πετρα! το θεμα ωμο (πιο γενικα, οχι απαραιτητα μπαρφ, αλλα και μπαρφ) ξεκινησα να το ψαχνω, ο μπουφος εχει 3 μερες τωρα μου κανει νουμερα με το φαγητο ειναι η αληθεια και δε γουσταρω καθολου...:cautious:

πηρα οδηγιες απο εκτροφεα και κτηνιατρο και βλεπουμε

@richtaris
ισως απο αφελεια, το θεμα κυριαρχιας δε με απασχολει καθολου αυτη τη στιγμη και δεν ξερω αν και ποσο θα με απασχολησει, ισως επειδη με απασχολουν αλλα περισσοτερο :)

• Like
Reactions: Orilis

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.725
7.222
Θα quotάρω το Κρητικάτσι μας που τα λέει ωραία:

Τελευταία δεν μπαίνω συχνά στο φόρουμ και διαβάζω λίγα θέματα. Όσα μου κάνουν κλικ.
Μια απ'τα ίδια.

...στην δουλειά, μπήκα στο φόρουμ και βλέποντας τον τίτλο του θέματος ήξερα ότι ήταν για τον σκύλο σου.
Εγώ πάλι και που το έπιασε το μάτι μου, χαμπάρι...

Το διάβασα πριν από λίγο και χάρηκα. Πραγματικά.
Μια απ'τα ίδια.

Να τον χαίρεσαι τον κουζουλο (το όνομα του στα κρητικά) να περνάτε καλά και εύχομαι ο κουταβος να ξεπεράσει τις προσδοκίες σου.
Μια απ'τα ίδια και συμπλήρωμα:

Επιτέλους!!
Να είστε ευτυχισμένοι μαζί για πολλάαα πολλά απροβλημάτιστα χρόνια!

• Like

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
@Μαρια&Ηρα
Απο την αρχη ηταν καπως μιζερος με το φαι, ειπα ειναι πρωτες μερες. Εστρωσε αλλα οχι αυτο που λεμε τρωει σαν βοδι

Απο τη μερα που πηγαμε στο γιατρο εφαγε το μεσημεριανο μισο, μετα και το βραδινο μισο, μετα το πρινο σχεδον μισο το μεσημεριανο καθολου το βραδινο κομπλε κ τετοια.

Ο κτηνιατρος ηταν καθετος στο οτι δεν παιζει να τον πειραξε το μιλμπεμαξ, μου ειπε να τον παρακολουθω για εμετους κ διαροιες

. Ο εκτροφεας το θεωρει αρκετα σημαντικο προβλημα κ μου ειπε απο 3 γευματα απο 150 τα κανω 2 των 100 κ ανεβαινω πολυ αργα, φαση να πεινασει.

Εκανε κ αποτο.α ζεστη ειναι η αληθεια. Στο γιατρο σηκωτα τον εβαλα κ τον εβγαλα

Ακουω...

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Και εγώ Natura diet δίνω στα κουτάβια μου. Πολύ καλή και δεν δημιουργεί προβλήματα.
Με την acana αρκετές φορές είχα διάρροια (όχι εγώ, τα κουτάβια ;) )

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Στον εκτροφεα πχ ετρωγε σαν βοδι?

Ενταξει λογικο ειναι τις πρωτες μερες ναναι καπως φρικαρισμενος,κατι η αλλαγη περιβαλλοντος,τα νεα προσωπα,καταστασεις κλπ (εγω τις πρωτες μερες την ταιζα με το χερι κροκετα κροκετα,αλλιως δεν ετρωγε καθολου,αλλα ηταν κ 45 ημερων-μετα το συνεχισα βεβαια για αλλους λογους-) αλλα ποσο καιρο ακριβως τραβαει δλδ ολο αυτο?

Καλα,το κατα ποσο τον πειραξε το χαπι ή οχι,δεν ειναι κανεις σε θεση να πει,ουτε ο κτηνιατρος,καθε οργανισμος εχει τα δικα του (ακομη κ αν σε καποιους κατι ακουγεται κουλο)

Κ για μένα ηταν κ ειναι σημαντικο,γιαυτο κ σε ρωτησα κατευθείαν,κ γιαυτο ακολουθησα κ την τακτικη που προανεφερα,στην κουταβισια ευαισθητη ηλικια δεν τον/σας παιρνει να χανει γευματα,γιατι γευματα=ενεργεια=αναπτυξη=ανοσοποιητικο κλπ κλπ.

Βραστου κανα αυγουλακι (αμα εχεις δικα σου,εγω το δινω κ ωμο),κανα προβειο γιαουρτακι,κανα κατσικισιο γαλατακι,εαν τοτε ηξερα οσα ξερω τωρα εννοειτε θα μαγειρευα,κανα βραστο κοτοπουλακι...καντον να φαει με λιγα λογια τωρα κ ανησυχουμε αργότερα για το αν θα βγει κακομαθημενος ή όχι

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
αλλαγη περιβαλλοντος, απωλεια μαμας και αδελφων,λιγο απο δω λιγο απο κει,ευκολακι η μιζερια...εσυ καλα εισαι...τρωει τουλαχιστον...ο βικτωρ τις πρωτες μερες ουτε να το δει το φαγητο...

το μονο που εφαγε ηταν ενα κομματι ψητο χοιρινο...

τις επομενες μερες καθοταν ο δουλος και αλοιφε μια μια τις κροκετες (ξερεις αυτες τις ψευτικες τις μικρες τις παπυ που ειναι σαν ποντικοκουραδα :LOL:), με προβειο γιαουρτι και μονο ετσι καταδεχοταν ο πριγκιψ να φαει...

στο διβδομαδο εξαφανιζε γευμα σε 30-40 δευτερολεπτα και ζησαμε εμεις καλα κι αυτος ακομη καλυτερα...

κουλ λοιπον...

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
@haviharakennel
Ευχαριστω πολυ

@Μαρια&Ηρα
Στον εκτροφεα ναι θεριζε, κανονικα οπως ολα. Τις πρωτες μερες οντως μονο απο χερι μετα απο κατω και μετα με το ζορι απο το πιατο. Χθες το βραδυ ηταν η πρωτη φορα που ειδα το πιατο του γυαλι.

Σημερα το πρωι στο σπιτι δεν εφαγε. Εφερα μαζι μου την τροφη στη δουλεια (100gr)και αργοτερα του το εδωσα στο πατωμα. Ετρωγε εφευγε κ τετοια. Σε καποια φαση αφησα ενα κομματακι ψωμι για το γατο, το εφτασε κ το χλαπακιασε ενω ειχε (μετρημενα) 24.5 κομματακια ξηρα κατω κ εκεινα τα εφαγε πολυ μετα.

Ολο το κονσεπτ θα εξηγηθει σε 1-2ωρες που θα εχω νεα. Σημερα τον κουρασα πολυ (κ εννοω παραπανω απο οσο πρεπει) και αν δεν φαει κανονικα θα του δωσω λιγο γιαουρτι. Αν δεν φαει ουτε αποψε θα ανησυχησω. Γιαουρτι προβειο κ αυγα εχουμε homemade, κατσικισιο γαλα θα εχουμε το πρωι. Απλα τωρα ph στομαχου κ ιστοριες εχω διαβασει...ξερωγω?

Σημερα ειναι εμφανης η διαφορα του με το ματι παντως, μαζεψε δλδ...

@reinmeister2
Ενω σαν ανθρωπος δεν ειμαι της φασης "μη μας πεσει το παιδι" αλλα επειδη ειναι κουταβος κ επειδη δεν κατεχω δε μαρεσει καθολου. Το οτι δεν τρωει ειναι σαν να λεμε "εχω πονοκεφαλο"...μπορει ναναι απο τιποτα μεχρι οτιδηποτε.

Δεν λεω οτι δεν θαρθει η ωρα, αλλα αμαν εχω κανει να τον δω να τρωει σαν σκυλος

@elpinor ναι οκ, θα δουμε τι να πω

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δε μου λες?μπας κ στην δουλεια όταν πατε τρωει το φαι των αλλων?κανα προβατοκουραδο?μπας κ βοσκει τιποτα χορτα?επίσης αμα υπαρχουν προβατακια που τα παιρνετε μαζι κ τα βλεπει να θηλαζουν μηπως παει κ κλεβει κ αυτος? (Εχω δει κουταβι να θηλαζει κατσικα)
Εχε τα στο νου σου ολα αυτα.

Οσα σου προτεινα ειναι πολυ συγκεκριμενα (προβειο γιαουρτι,κατσικισιο γαλα) που κ ξερω οτι τους καθεται πολυ καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο κ ταχω δοκιμασει στην πράξη η ιδια...

Τι να πουμε κ μεις που αγοράζουμε 2,2 το λιτρο το κατσικισιο γαλα Όλυμπος για να πινει η κοντεσα μωρε?
Νασαι στην πηγη κ να μην πινεις?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
στον εκτροφέα υπήρχε ο ανταγωνισμός των άλλον κουταβιών σε εσένα δεν υπάρχει.
Αν ειναι ζωηρός και και σε καλή διαθέση μείωσε του την ποσότητα να νιώσει πεινασμένος.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
@Μαρια&Ηρα
Εφαγε τελικα, οχι ακριβως μιζερα, αλλα νταξ...

Εβαλα λιγα μεσα στο πιατο και λιγα εξω, εφαγε πρωτα αυτα που ηταν εξω απο το πιατο, και μετα τα υπολοιπα, αφησε 30 γραμμαρια, τα εριξα και αυτα κατω και τα εφαγε.

Οχι δεν εφαγε φαι απο αλλους, προβατοκουραδα τα βαζει στο στομα αλλα δεν τα φτυνει, τις πρωτες μερες πιο πολυ, οπως επισης σιγα σιγα σχεδον του εφυγε η μανια με τα χορτα. Κατι κουτσουρα μασουλουσε και ειπε ο κτηνιατρος μην εφαγε καμια ακιδα...

Δεν νομιζω γιατι απο διαθεση ειναι κομπλε.

@vek
του την εχω μειωσει την ποσοτητα συμφωνα με τις οδηγιες του εκτροφεα που μου λεει "θα τις αναπολεις αυτες τις μερες" σε φαση, θα ερθει η ωρα που δε θα μπορεις να τον χορτασεις. Προς στιγμην δεν του δινω τιποτα αλλο, αφου εφαγε οκ, απλα αυριο δε θα τον κουρασω.

@manolo δηλαδη; Αλλο ψυχωση κ αλλο να ρεψει ομως...ε;

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Δεν έχω λόγια!!!!!!! Μπράβο για την ενημέρωση και το ατελείωτο ψάξιμο πριν την απόκτηση, μπράβο για την απόκτηση, μπράβο για το Ζαντό, μπράβο για την παρουσίαση (φαντάσου να είχα και λόγια τι θα γινόταν :p). Πολύ τα χάρηκα ΟΛΑ.
Τώρα πειράζει που εμένα μου ήρθε η φράση "Ερθεν ο Ζαντόν.... κι έβρεν τον παλαλόν"????? Ε????? :whistle::LOL::ROFLMAO:

• Like

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Νομιζω οτι και οι 2 ξερουμε οτι οι κανονες ευγενειας του φορουμ δεν επιτρεπουν να εκφραστεις ελευθερα....
(y)

• Like
Reactions: ΤLilith