Ο Ζαντός, το Ροτβάιλερ!

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Ρε παιδια!
Ολα καλα, το αβαταρ ξεχασα να αλλαξω!!! :)

Γυρισαμε απο τον κτηνιατρο. Ολα οκ, του εβαλε αμπουλα, συζητησαμε περι παρασιτων κτλ κτλ, του πηρα και λουρι-περιλαιμιο καινουργια, 18,6 kg ο Ζαντος, 3 μηνων, 3 εβδομαδων και 1 ημερας

Παμε

@ISKENDER
Εγω ενημερωσα, παρτε προμηθειες:D Και εμενα μου αρεσε το ονομα και ας αργησε να το παραδεχτει ο μπουφος!!! :)

@Pepev50
Δεν εχω απαντησεις σε ολα, σε οσα μπορω θα σου απαντησω. Γενικα παντως διακρινω πληρη αγνοια με το επαγγελμα ε;; :D Οι απαντησεις ειναι μεσα στο πλαισιο με bold
Το ζαντό θα πηγαίνει καθημερινά στο κοπάδι και εργάζεται μαζί με τα άλλα σκυλιά?
Tο Ζαντο θα ακολουθει το δικο μου προγραμμα λιγο ή πολυ, με εξαιρεση ισως τον επομενο μηνα που θα ανεβει η κοπελα μου και μαλλον θα χρειαστει να περασει περισσοτερο χρονο μαζι της. Δεν θα εργαζεται με τα αλλα σκυλια ως τσοπανοσκυλο, θα βοηθαει σε αλλα πραγματα, διαφορες εργασιες ελξης και οχι μονο. Θα τα δεις εν καιρω αυτα, ειναι παρα πολυ νωρις ακομα.

Το βράδυ θα γυρνάει σπίτι μαζί με εσάς? Πόσα άτομα έχει το κοπάδι ?
Το βραδυ θα γυρναει σπιτι μου και θα κοιμαται στο χωρο του, και αυτο θα το δειτε εν καιρω. Οταν λες ποσα ατομα εχει το κοπαδι;

Φαντάζομαι οτι το κοπάδι βγαίνει έξω για βοσκή και το βράδυ πάλι μέσα εε?
Πόσα χλμ κάνει το κοπάδι έως το βοσκοτόπι?
Το κοπαδι βγαινει για καποιες ωρες μετα το πρωινο αρμεγμα, αυτο τουλαχιστον γινεται τωρα, μετα μπορει να αλλαξει το προγραμμα. Συνηθως ενα 3ωρο.
Το πιο κοντινο μερος ειναι κολλητα με τη μοναδα, το πιο μακρυνο ειναι 8χλμ πανε-ελα

Τα σκυλιά υπάρχουν για ποιους λόγους? Απλά να μην ξεμακραίνει κάποιο ζώο? Υπάρχουν θηρευτές?
Νομιζω το εχω ξανα αναφερει, περσι απο τετοιο καιρο και για ολο το καλοκαιρι δεν ειδαμε λυκο, προπερσι ειχαμε ΚΑΘΕ μερα "επισκεψεις", σχεδον βοσκουσαμε μαζι....

Παίζει το ενδεχόμενο τα άλλα σκυλιά να μην δεχθούν πλήρως το zanto επειδή δεν διανυκτερεύει εκεί?
Χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι παιζει. Τουλαχιστον μεχρι ενα σημειο,

Σκέφτεσαι να τον προωθήσεις εσύ στην ιεραρχία ή ας τα βρουν μόνα τους?
Δεν προκειται ουτε να προωθησω ουτε να μην προωθησω. Απο τωρα υποθετω οτι αφου τα αρσενικα μας ειναι μεγαλης ηλικιας σχετικα και θα παιξει κ αυτο το ρολο του. Για τα επομενα 2 χρονια σιγουρα δε θα γινει αρχηγος, πιθανον να μην παει ουτε κατω απο τον αρχηγο. Ολα αυτα ειναι υποθεσεις. θα δουμε, δεν με απασχολει και πολυ. Τωρα που ειναι μπεμπης δε θελω πολλα πολλα για να μην γινει στραβη και τρεχω να διορθωνω μετα, αλλα αν το σκυλι δεσει θεωρω οτι καλο ειναι να του δειξουν οι υπολοιποι μεχρι που τον παιρνει.

Πιστεύεις οτι αν το κάνεις και το σκυλί δεν καταφέρει να παρέχει σωστά καθήκοντα εργασίας τα άλλα σκυλιά θα χαλαρώσουν ή θα προσπαθήσουν να το εκθρονίσουν ?
Δεν καταλαβα την ερωτηση

Τι είδους ποιμενικά είναι αυτά τα οποία εργάζονται στο κοπάδι?
Σε λιγες μερες οπως εχω υποσχεθει θα κανω παρουσιαση και για αυτα, δεν το εχω ξεχασει. Θα σου λυθουν αποριες και απο εκει μαλλον.
Για γελάδια δεν προορίζονταν αρχικά τα ροτς?
:eek:
Ναι κατα βαση στις αγελαδες, αργοτερα λογω δυναμης και εκπαιδευσιμοτητας μεταπηδησαν σε αστυνομιες κτλ.Οι φωτο με τα προβατα ειναι οι ευκολες :D

Ωραιο το Ζαντο και τεμετερον!!!!
Χθες τον νανουρισα με λυρα :cool:

Να σου ζησει !! Με μια κουβεντα,η αναμονη τοσων ετων αξιζε ;
Αυτο που απο τωρα μπορω να πω ειναι οτι αν δεν υπηρχε, τωρα θα συζητουσαμε για διορθωσεις συμπεριφορας...

Να σου ζήσει και να σε χαλαρώσει.
Ωραίο κουτάβι και έχει και μουσούδι, δεν έχει φάει τηγανιά στην μάπα, φτου φτου φτου!
Ναι, αυτο νομιζω και εγω και ηθελα να το αποφυγω παση θυσια. Ο πατερας σε αυτο τον τομεα ειναι μετριος παντως, χωρις τηγανια μεν αλλα νταξ... (τον γλωσσοεφαγα το σκυλο γαμω...)

Zάντο πρόσεχε τα άγανα!!!
Θα μου επιτρεψεις, Ζαντό (ναι ξερω λαθος μου που δε βαζω τονους και πρεπει να το αλλαξω:oops:)
Θα εχουμε θεμα με τα αγανα, σωστη η παρατηση

Να τον χαίρεσαι φίλε μου τον ζαντο Σου!:D
Σπυρακο, αν δεις στο θεμα σου, το πεταξα το υπονοουμενο, οτι ο Ιουνιος θα ειναι μηνας παρουσιασεων, και εχω πεταξει κ αλλα κατα καιρους!

Μπράβο ρε @zenio
(Δεν μας έχεις βάλει φωτό τα άλλα σκυλιά σου, όπως είχες υποσχεθεί :D )
Οπως εγραψα και στον Πεπεβ θα γινει ξεχωριστη παρουσιαση κανονικα σε λιγες μερες, δεν ξεχναω, μη στεναχωριεσαι, και σιγα σιγα αρχισε να με πιστευεις/εμπιστευεσαι! :p:p
Το επομενο θα βρεθει πιο γρηγορα, απο εξω, και μαλλον δεν θα ειναι Ροτ! Ειναι πραγματικα παρα πολυ νωρις

Όσον αφορά τις ζημιές, μην ξανοίγεσαι πολύ, Με εκπαίδευση όμως και λίγη γιόγκα όλα ξεπερνιούνται :love:!
!!
Δεν ξερω αν οι προσδοκιες μου ειναι σε τετοια επιπεδα που να θεωρω τα οσα ελαχιστα εχει κανει ως τωρα τιποτα. Κραταω επιφυλαξεις, οφειλω και να πω ομως οτι σε σχεση με αυτα που εχω διαβασει, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ειναι παναγια!
Απο γιογκα, νομιζω ξεκινησαν να παραδιδονται μαθηματα στο ντογκφορουμ; ή οχι ακομα;;;; :p:p

Οπότε ένα θα πω: δώσε στο λαό φωτό!!!
Ηθελα να το σχολιασω αυτο,Τωρα που εφτιαξε ο καιρος απο αυριο θα το κανονισω καλυτερα. υγ: Αυτο το "θα το διαβασω να το απολαυσω μετα" το κανω και εγω...ειμαστε πολλοι....
-------

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια. Και ξερετε οτι οπου με δειτε να ειμαι οφσαιντ, σφυριχτε!

Σας ευχαριστω για τις ευχες και τις φιλοφρονησεις για την παρουσιαση (αν και πιο πολυ περιμενα διαμαρτιριες, διαδηλωσεις κτλ:p ), το χρωστουσα και σε εμενα και σε εσας...[/QUOTE]

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Τελευταία δεν μπαίνω συχνά στο φόρουμ και διαβάζω λίγα θέματα. Όσα μου κάνουν κλικ. Το πρωί πίνοντας τον καφέ μου πριν πάω στην δουλειά, μπήκα στο φόρουμ και βλέποντας τον τίτλο του θέματος ήξερα ότι ήταν για τον σκύλο σου. Το διάβασα πριν από λίγο και χάρηκα. Πραγματικά.

Να τον χαίρεσαι τον κουζουλο (το όνομα του στα κρητικά) να περνάτε καλά και εύχομαι ο κουταβος να ξεπεράσει τις προσδοκίες σου.

Υ.Γ: αφού έχεις σκοπό να ξεκινήσεις μπαρφ, κάντο νωρίτερα. Είμαι σίγουρος θα το κάνεις σωστά και δεν θα υπάρξουν θέματα τώρα που είναι σε κρίσιμη ηλικία για την σωστή ανάπτυξη του. Είμαι σίγουρος γιατί πριν ξεκινήσεις μπαρφ θα το έχεις ψάξει τόσο πολύ που δεν θα κάνεις λάθη.
Απλά με μέτρο το ψάξιμο γιατί προβλέπω πως το κουτάβι θα γευτεί μπαρφ για πρώτη φορά στα βαθιά του γεράματα :p

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Μπράβο βρε @zenio, επιτέλους!!! (y)
Εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε μια υπέροχη ζωή μαζί με τον Ζαντό σου και να μην ξεχάσεις ποτέ πως όπως σπείρεις θα θερίσεις! Καθοδήγηση, σταθερότητα, πολλή υπομονή και φυσικά αγάπη.

Προσπάθησε τα σκυλιά που τον φέρνεις τώρα σε επαφή να είναι όσο γίνεται ισσοροπημενα, να γνωρίζουν τη γλώσσα των σκύλων και να μην είναι τραμπουκοι.
Γιατί όπως λένε και στο χωριό μου, με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. ;)

Όσον αφορά το coi που ανέφερες, δεν μένεις βρε ούζο :LOL: στις 6 γενιές, πας μέχρι εκεί που μπορείς και το υπολογίζεις. :D

Ο Rick vom Burgthann βρίσκεται πίσω από την Κιρα, όχι τον πατέρα (από όσο με αφήνει να δω)
Γνωστό ροτ από ότι διαβάζω έτσι πρόχειρα. Δίνει λέει μεγάλα κεφάλια, καλά κόκαλα και άριστα ταμπεραμεντα.

Last edited:

harry1

Active Member
30 Ιανουαρίου 2012
25
3
Η Κιρα λοιπον, η οποια τελικα ηταν εγγυος απο τον Γκαουτσο, γεννησε στις 8 Φεβρουαριου 6 κουταβια, 4 αρσενικα και 2 θηλυκα. Τι ωραια ακολουθια ε; :)

Ημασταν σε τηλεφωνικη επικοινωνια περιπου μια φορα την εβδομαδα μεχρι να γεννησει. Επισκεφθηκα τα κουταβια μια φορα στις αρχες Μαρτιου, τα ειδα οταν κατεβηκα στο Mediterranean Dog Challenge στις 26 Μαρτιου για λιγο, και εκανα την τελικη επισκεψη στις 8 Απριλιου (αν δεν κανω λαθος) οπου εκει ψιλοξεχωρισαν καποια πραγματα. Ειχαμε συνενοηθει οτι τα κουταβια δε θα φυγουν στους 2 μηνες, μινιμουμ 3. Και για δικη μου διευκολυνση αλλα και γιατι ηθελε ο Σακης να τα κρατησει παραπανω για να "δει" πιο ξεκαθαρα. Μην ξεχνατε οτι ολο αυτο το διαστημα οι ειρωνιες οτι δε θα παρω το κουταβι πηγαιναν και ερχοντουσαν!!! :Ρ Εγω δουλευα υπογειως ομως!

...σε εκπαιδευτη...

Αποφασισα να ψαξω και το θεμα της εκπαιδευσης απο νωρις. Το Φεβρουαριο ηρθα σε επικοινωνια με τον Κουντουρα στη Θεσσαλονικη, εκανα μια επισκεψη, τα ειπαμε μια χαρα. Μετα επισκεφθηκα τον Ελευθεριαδη στη Δραμα για τον οποιο ακουσα καλα λογια και απο τον Κουντουρα, και τα ειπαμε επισης μια χαρα. Κατεληξα στον Ελευθεριαδη λοιπον με τον οποιο τα εχουμε πει, του εχω εξηγησει τι θελω (περαν της βασικης) και οσα γινονται θα τα κανουμε, οσα δε γινονται θα τα κανω μονος μου δεν :Ρ Αυτο που εχουμε πει ειναι οτι μαλλον ο σκυλος θα μεινει για λιγες μερες εκει και μετα θα τον δουλευω εγω. Αναλογα πως θα παει και ποσο θα τον δουλευω εγω

...και σε κουταβι

21 Μαιου πηγα στο εκτροφειο για να παρω το κουταβι μου!Οντας πιεσμενος το προηγουμενο διαστημα για εξωφορουμικους λογους :Ρ μπορω να πω οτι δεν την χαρηκα και τοσο την αναμονη τουλαχιστον τον τελευταιο μηνα.

Ο Σακης μου ειχε πει οτι ειχε διαλεξει το κουταβι μου, ωστοσο ηταν ανοιχτος και σε αλλη επιλογη μου. Το βασικο ηταν οτι εγω δεν καιγομουν για τη μορφολογια αλλα για το χαρακτηρα αρχικα και μετα για τα υπολοιπα. Οταν βγηκαν τα κουταβια στο προαυλιο, ειδα ενα θεαμα που δεν εχω δει σε σκυλια ποτε ξανα. 5 κουταβια (το ενα που σιγουρα δεν μου εκανε ειχε φυγει Κερκυρα) με αλλοπροσαλο τεμπο, να σβαρνιζουν την αυλη, να τρεχουν σαν κατσικια, κοπαδιασμενα πληρως, να μη χαλαν σχηματισμο. Απιστευτα αστειο θεαμα για σκυλια! Τα πρωτα 5-7 λεπτα περασαν ετσι, μεσα στη σπιντα και στην τρελα της "ελευθεριας".

Στο 10λεπτο τα πραγματα αρχισαν να ξεχωριζουν, αρχισε να καθεται η σκονη. Ειπα στο Σακη "χωρις να μου απαντησεις, νομιζω οτι μου εχεις διαλεξει το αρσενικο με το μπλε λουρακι,και θα κρατησεις για σενα το αρσενικο με το πρασινο και τη Λερα" (ηξερα οτι θελει να κρατησει ενα και ενα). Η Λερα, εκατσε στη γωνια και επαιζε με ενα παπουτσι. Ο μαυρος αρσενικος κουραστηκε και αραξε στη σκια. Ο πρασινος ο μπλε και η κητρινη(;) συνεχισαν να παιζουν με ενα καναβινο τσουβαλι. Σε καποια φαση ο πρασινος την επεσε στον μπλε γιατι του πηρε το τσουβαλι. Επεσε λιγο ξυλο μεταξυ τους. Ειδα τη συμπεριφορα τους και ημουν πιο σιγουρος οτι μου διαλεξε τον μπλε. Ο μπλε ηταν αυτος που δεν ξεκινησε τον καυγα, κατεβασε τριχα πιο γρηγορα, και συνεχισε να παιζει αφου ξαναπηρε το τσουβαλι.

Αρχισαν να ησυχαζουν και καταφερα να ξεχωρισω καλυτερα καποια πραγματα. Ο μαυρος ειχε μακραν πιο καλοσχηματισμενο κεφαλι απο ολους, με αρκετα ανοιχτα ματια. Ο μπλε και ο πρασινος εμοιαζαν στο κεφαλι αλλα ο μπλε ειχε πιο ανοιχτα ματια. Ο βηματισμος του μπλε ηταν καλυτερος, σαν της μανας του. Το παιχνιδι συνεχιζοταν με προσθαφαιρεσεις στις συμμετοχες, με τον πρασινο και τον μπλε να συμπρωταγωνιστουν.

Μπηκαν το καθε ενα σε διαφορετικο μποξ. Ο μπλε εβαλε πρωτος τη γλωσσα μεσα την ωρα που οι αλλοι ηταν ακομη λαχανιασμενοι με τη γλωσσα φαρδυα, ενω επαιξε πολυ, ξαπλωσε πρωτος κατω, αραξε χωρις γκρινια, οταν 2 απο τους 5 γκρινιαζαν. Να τολμησω να πω ον-οφ; Ο Σακης ηξερε οτι θελω το σκυλο και στη δουλεια και οτι το αναπνευστικο μας ενδιαφερει παρα πολυ, αρα και το ρυγχος που μου εχει γινει εφιαλτης.

Ο μπλε λοιπον ηταν για μενα, και οχι απλα δε με χαλουσε αλλα πιθανοτατα θα τον ειχα επιλεξει και μονος μου. Τελικο "τεστ", οι 3 αρσενικοι δεθηκανο ενας διπλα στπν αλλον, σε αποσταση 2 περιπου μετρων. Μετα απο ωρα, ο μπλε ηταν ο μοναδικος που ουτε ειχε κατουρησει, ουτε γκρινιαζε. Καθοταν ησυχος. Αυτο ηταν το κουταβι μου.

συνεχιζεται...
να τον χαιρεσαι τον κουταβο ....κουκλος ειναι ! ! ! τι εννοεις εκει που λες οτι ο ενας που εφυγε δεν σου εκανε σιγουρα ; λογω μορφολογιας η χαραχτηρα ;

• Like
Reactions: zenio

HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
55
να χαίρεσαι τον μακρυμούρη. (y)
Ακολουθεί νανουρισμα :whistle:
Ζαντό Ζαντό διάβασα
για σένα ένα σωρό
πριν σε διαλέξω από μωρό
φόραγες μπλε κολάρο
και έλεγα πότε θα σε πάρω. :ROFLMAO::LOL:

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
καλη συμβιωση! Καλα ..τρομερη φατσα ο μικρος σου! Να σου ζησει και να χετε μια αρμονικη και ευτυχισμενη συμβιωση! Η παρουσιαση του μικρου σου ειναι ανταξια του χρονου και κοπου που σπαταλησες για την ερευνα αγορας του ολα αυτα τα χρονια, με απλα λογια ειναι αναλυτικη και απολαυστικη! Αναμενω φωτογραφικο υλικο....μην νομισεις οτι με 5-6 φωτο καλυπτεις το τοπικ!

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
@manolo
δλδ αν φαει στα 8 του μπαρφ λες θα του πεσει λιγο αργα ε; :p

@takisft
Γλυκοκοιτουσα τους κτηνιατρους πριν απο παρα πολλα χρονια.........................:p
Ο Αγγελος ειναι σπαθι!

@epial
Απο προσωπικη εμπειρια αυτο; o_O Τι φαση; Οχι και να κανει ντου στο μουσικο οργανο ρε συ!!!:cautious:

@harry1
Στην τριτη μου επισκεψη στο εκτροφειο, ηταν το πιο βαρυ/νοχελικο/αργοκινητο κουταβι. Μορφολογικα δεν θυμαμαι να μπορω να ξεχωρισω κατι, αυτος ο αρσενικος ομως ηταν το μοναδικο που μπορουσα να ξεχωρισω ππολυ ευκολα, εκανε μπαμ η διαφορα στις κινησεις του. Ζητηθηκε απο οσο ξερω κουταβι χαμηλης ενεργητικοτητας που θα μεινει μεσα σε σπιτι, με μικρα παιδια και ετσι δωθηκε. Για ολα τα παραπανω δεν μου εκανε, δεν λεω οτι ηταν κατι κακο, απλα δεν ηταν για εμενα

@Yorkaddict
ΕΙχα ετοιμασει τη φωτο που θα βαλω παρακατω για να την ποσταρω για πεντιγκρι του πατερα, αλλα για συντομια εδωσα μονο το λινκ. Αν δεις εδω

gaucho 2.jpg
ο ρικ ειναι 2 φορες πισω, και αν δεν κανω λαθος ειναι παραπανω φορες μεχρι τις 6 γενιες που τα "σκουπισα" καλα. (6 γενιες για τον Γκαουτσο και 6 γενιες για την Κιρα)

Ωστοσο ανοιξα τα κιταπια μου και βρηκα οτι κανω λαθος, τουλαχιστον με τον τροπο που το υπολογισα, δεν ειναι 6,8 ειναι 6,298, ιδου

d567b33dd8854b8ca49543deb4555a1a.png
Μπορουσα να παω σιγουρα και μεχρι 10 γενιες πισω, αλλα αφου βρηκα οτι ξεπερασα το 6% στις 6 γενιες δεν το εψαξα, ειχαμε κανει την ιδια κουβεντα και απο πμ αν θυμασα;)

Ο Ρικ ειναι απο τα γνωστα σκυλια ναι με καλους απογονους. Οπως φαινεται και στην παραπανω φωτογραφια ο Κλιφ εχει μεγαλυτερο ποσοστο συμμετοχης

Ο Γκαουτσο εχει πατερα τον Χιρο ο οποιος ειναι πολυδιαφημισμενος και πολυ σταιλ και κακο, και ΑΝ οι φωτογραφιες δεν ειναι επεξεργασμενες εχει την τηγανομουσουδα που ειπε ο σιμολ και δεν μου αρεσει καθολου αυτο που βλεπω

Τελος ως προς τις σπορες και τα θερισματα, τους δασκαλους και τα γραμματα, ...ακομα ειμαστε στο σταδιο του να μαθουμε το δρομο για το χωραφι και να μαθουμε να κραταμε το μολυβι :D Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα, κανω οτι μπορω και ειμαι στην τσιτα μην κατσει στραβη

@Giannis_Rottie
οπως προειπα ειναι στο προγραμμα, θα σας χορτασω!!! :D

• Like
Reactions: Yorkaddict

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Αχχ εξαισια παρουσιαση :D:rolleyes:

Να σου ζησει το σκυλακι:love::love:, να στε και οι δυο παντα καλα!

Συγχαρητηρια για οοληηη αυτη την υπομονη τοσα χρονια. Αντε να παιρνουμε και μεις σειρα για ψαξιμο:ROFLMAO::ROFLMAO:

Συγχαρητηρια παντως και παλι, λιγοι εχουν αυτη την υπομονη για να ψαξουν τοσα χρονια και να κανουν την σωστοτερη επιλογη (με τα δικα τους κριτηρια)

• Like

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
@zenio να σου ζήσει φίλε !!! Εύχομαι καλή συμβίωση , υγεία κ τύχη !! Να περνάτε όμορφα , απόλαυσε την κοινωνικοποίηση του, μην τα κανείς όλα by the book !!

• Like
Reactions: l.Kyveli and zenio

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Τωρα βλεπω οτι πρεπει να ξανακανω διορθωσεις στο προηγουμενο ποσταρισμα.
1. Ο Ρικ ειναι 3 φορες πισω
2. Ο Κλιφ δεν εχει μεγαλυτερο ποσοστο συμμετοχης, ο Ρικ το εχει
3. Αυτο που ξεχασα να αναφερω, και μου αρεσε πολυ, ειναι οτι η Κιρα ειναι "αποτελεσμα" εκτροφης 4 γεννεων, δλδ μεχρι 4 γενιες πισω εχει ζευγαρωματα Hundehutte δλδ ο Ζαντος εχει 5. Εχει και αυτο τη σημασια του πιστευω για διαφορους λογους, το θεωρω πλεονεκτημα

@Vanessa99 Γραψε εσυ πανελληνιες και μετα εδω ειμαστε:D. Νομιζω οτι το θεμα της επιλογης ειναι νωρις να κριθει, αυτο που μπορει να κριθει ειναι οτι δεν κινηθηκα με παρορμηση :)

@ripper2.1
Εφοσον περναμε απο τη θεωρια στην πραξη, ολα δεν μπορουν να γινουν by the book και το ξερω. Ασε που...
Σημαντικότερο απ όλα στον σκυλοχώρο είναι η εμπειρία, και αυτή δυστυχώς δεν έρχεται με διάβασμα και ερωτήσεις, αλλά με σπασμένα μούτρα. Το textbook του σωστού σκυλοιδιοκτήτη έχει γίνει προσάναμμα στα τζάκια πολλών ξεψειριστών της μαιμούς

#10sea-mol, 17 Δεκεμβρίου 2016
:D

Φαν φακτ που λενε, επειδη το ειδα τωρα και το θυμηθηκα, απο τις συζητησεις με τους εκτροφεις:

Το ψειριζεις πολυ και μπορει να κανεις λαθος. Καλα κανεις και πηγες σε εκτροφεια αλλα αν θες τη γνωμη μου πηγαινε στον Ταδε για αυτους κ για αυτους τους λοους, πες του τι σκυλι θελεις και θα σου το δωσει, ειναι γνωστης και ντομπρος
zenio, 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ταδε ηταν ο Σακης :D

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ενα πιο ευχρηστο εργαλειο ειναι αυτο

http://www.pedigreedatabase.com

Γραφεις τους γεννητορες και στα υπολογιζει , αν καποιος προγονος δεν ειναι καταχωρημενος τον καταχωρεις εσυ. Θελω να γραψω αλλα δεν εχω πολυ χρονο , θα γραψω ομως σιγουρα!

• Like
Reactions: Anniegr and zenio

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Όταν ρώτησα πόσα άτομα έχει το κοπάδι, εννοούσα πόσα πρόβατα. Και δεν ρώτησα για να γίνω αδιάκριτος. Ρώτησα για να αντιληφθώ πόσα σκυλιά περίπου χρειάζονται για ένα χ μέγεθος κοπαδιού.
Για παράδειγμα αν έλεγες είναι 60 πρόβατα και τα σκυλιά που έχετε (πλην του ζαντού) είναι 3 βγαίνει ένα συμπέρασμα. Οτι στο περίπου και πολύ χονδρικά η αναλογία είναι 1 σκυλί ανά 20 πρόβατα. Ξέρω οτι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως το ένστικτο, το θάρρος των σκύλων κλπ κλπ ... απλά έτσι κουβέντα να γίνεται.

Άρα το ζαντό θα είναι σκύλος αγροκτήματος πιο πολύ και οχι τόσο για να ακολουθεί το κοπάδι στη βοσκή. Πολύ ωραία. Άρα στο μέλλον θα τον δούμε να σέρνει μπάλες τριφύλλια, κανά σακί με καρπό, ωραία πράγματα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
@epial
Απο προσωπικη εμπειρια αυτο; o_O Τι φαση; Οχι και να κανει ντου στο μουσικο οργανο ρε συ!!!:cautious:
Κοιτα εμενα όταν ηταν μικρος και αμυαλος ειχε μια αδυναμια
στα ξυλινα αντικειμενα!
Ροκανισε στην βεραντα δυο ξυλινες πολυθρονες και ενα αναδιπλουμενο τραπεζι του πινγκ πονγκ.
Μπορει βεβαια να φταιω και εγω με το ονομα που του εδωσα και ο δικος μου να μπερδεψε τον Καστορα με τον καστορα και να νομισε οτι είναι τετοιος...

Ισως ο Ζαντος να ειναι καλυτερο παιδι
, αλλα... Μεχρι να μεγαλώσει, φυλαγε τα μουσικα σου οργανα να τα εχεις αδάγκωτα...

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
@Pepev50
Οχι βρε δεν ειπα οτι γινεσαι αδιακριτος, απλα δεν καταλαβα τι ρωτας, μπορει να εννοουσες ποσσοι εργαζομαστε εδω.

Δεν παει ακριβως ετσι, δεν ειναι θεμα αναλογιας, ή εστω οχι μονο. Εμεις εχουμε 2.5 σκυλια οπως εχω ξαναπει. Τα ζωα που βοσκουν ειναι 2 γκρουπ απο 200 προβατα χοντρικα. Τα σκυλια δεν ερχονται μαζι μας φαση στρατιωτες. Κανουν γυρα ουσιαστικα, ελεγχουν την περιμετρο κ εκει που νομιζεις οτι δεν ηρθαν μαζι σου τσουπ πεταγονται μεσα απο ενα θαμνο οτι ναναι.

Οπως εχω ξαναπει ο τροπος εκτροφης δεν ειναι εκτατικος δλδ να βασιζεται στη βοσκη αρα οι αναγκες για ποιμενικους ειναι περιορισμρνη. Παλαιοτερα θυμαμαι που ειχαμε κ τα κατσικια ηταν απο 12 κ πανω τα σκυλια. Μπορει κ 15 σε καποια φσση, μοιρασμενα πχ 8 στα κατδικια 4 στα προβατα γιατι τα κατσικια βοσκουν στο βουνο ενω τα προβατα πιο πεδινα αρα κ πιο πολυ ανοιχτοσια.

@epial θα το εχω υποψιν. Μαλλον δεν του επεσημανες την ορθογραφια του ονοματος του...

• Like
Reactions: Anniegr and Pepev50

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Αντελήφθην, θενκ γιου.

μωρέ εσύ τα χεις ξαναπεί και τα χεις ξαναπεί ... αλλά εγω είμαι νέοπας στο φόρουμ και δεν τα χω διαβάσει.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Δεν καταλαβες...το προβλημα μου δεν ειναι που τα ξαναλεω απλα δε θελω να γινομαι κουραστικος κ να επαναλαμβανομαι. Εγω δεν εχω προβημα ;)
Θα δεις (σε πολυ καιρο ειναι η αληθεια) τη μιξη με τα τσοπανοσκυλα και πως θα χωριστουν "αρμοδιοτητες", θα δεις κ την παρουσιαση κ θα καταλαβεις

Ο μικρος εχει δρομο μπροστα του λογω προσοχης για δυσπλασιες κ δεν μπορω να τον ζορισω, ακομα τσοφλια απο αυγο εχει πανω του:D

• Like
Reactions: mareco and Pepev50

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Ρεεε, η πιο τέλεια παρουσίαση που διάβασα εδώ και πολύ καιρό! Και για το μικρό, αλλά και για σένα σαν άνθρωπο, όπως βγαίνει μέσα από την παρουσίαση. Καλώς τον δέχτηκες, να τον χαίρεσαι και περάσετε πολλά κι ευτυχισμένα χρόνια μαζί! :)

• Like