Ο Άρης μου και εγώ

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
να δω αν ποτε,αλλα κ ποτε,θα καταλαβουμε οτι ο σκυλος ειναι ευτυχησμενος με την ρουτινα,οποια κ αν ειναι αυτη....4 ντουβαρια,5 στρεμματα κηπος,κλουβι 2χ2...την πραγματικη αναγκη την εχουμε εεις για το ζωο κ ετσι την αποκταει κ αυτο για εμας.κατα τα αλλα,βασικες οι υποχρεωσεις μας ειναι αλλες απεναντι του.κ εμενα ο σκυλος μου μεσα ειναι,αλλα ειχα σκυλια που ζουσαν κ εξω κ το μεσα ουτε να το δουν δεν ηθελαν...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
ειχα σκυλια που ζουσαν κ εξω κ το μεσα ουτε να το δουν δεν ηθελαν...
Αν και είναι κάτι που έχω ακούσει/διαβάσει αρκετές φορές, δεν έχει τύχει να το δω ποτέ να συμβαίνει.
Έχουν ζήσει περιστασιακά στο σπίτι μου αρκετά σκυλιά. Σκυλιά που είχαν μεγαλώσει σε σπίτι, στο δρόμο, κάτω από βάρκα, σε κλουβί, σε ερημικό χωράφι, σε μαντρί με αρνιά... Σκυλιά κοινωνικά αλλά και φοβικά ή κακοποιημένα... Αρκετά μεγάλη ποικιλία από άποψη background. Αν και έχω αυλή, ούτε ένα από αυτά δεν επέλεξε να μείνει έξω. Από το πρώτο βράδυ όλα επεδίωκαν να κοιμούνται σε ακτίνα ελάχιστων μέτρων από το σημείο που βρισκόμουν.
Θα μου πεις επειδή δεν το έχω ζήσει εγώ δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει... Απλά αναρωτιέμαι γιατί.

Έχω την εντύπωση ότι τα σκυλιά που προτιμούν να μένουν έξω είναι είτε σκύλοι με έντονο ένστικτο φύλαξης που θέλουν να έχουν οπτική/ακουστική επαφή με το έξω και επίβλεψη του χώρου τους, είτε σκύλοι που είναι στην ουσία ανεπιθύμητοι μέσα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τους απαγορεύεται εντελώς να πατήσουν το πόδι τους μέσα. Μπορεί να είναι σκυλιά που όλα τα καλά πράγματα τους συμβαίνουν έξω (παρέα, παιχνίδι κλπ), ενώ όταν μπούνε μέσα ακούνε συνεχώς "μη" και έχουν έναν τσιτωμένο άνθρωπο πάνω από το κεφάλι τους ή αντιμετωπίζουν πλήρη αδιαφορία. Τότε λογικό μου φαίνεται να επιλέξουν το μέρος όπου περνάνε καλύτερα. Αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον λόγο...

Δεν λέω ότι τα δικά σου σκυλιά ανήκουν οπωσδήποτε σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αλλά μιας και λες ότι το έχεις ζήσει θα είχε ενδιαφέρον μια πιο λεπτομερής περιγραφή του πώς και γιατί.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ειναι σκυλια που απλα δεν μπηκαν ποτε μεσα.εμαθαν στο εξω κ καποια στιγμη που ακομη σαν κουταβια θελησαμε να τα παρουμε μεσα,γρηνιαζαν για να βγουν εξω.εμαθαν το εξω απλα.εκει ετρωγαν ,εκει ειχαν ζεστη,εκει επαιζαν κ εκει τους αρεζε.σαφως με καποια εκπαιδευση κ αν ηταν αναγκη να μαθουν το μεσα,πιστευω οτι πολυ ευχαριστως θα το μαθαιναν κ ισως να μην το αλλαζαν,αλλα πιστευω πως παλι με καποια επαιδευση ,θα ηταν ευχαριστημενα μετα κ με το εξω.ετσι ειναι ο σκυλος.αρκει να ξερει κ να μην νιωθει συνεχως στην απ'εξω.αν ξερει πως εσυ καποιες φορες την ημερα θα εισαι "δικος" του,δεν τον νοιαζει να δει τηλεοραση μαζι σου η να την πεσει διπλα απο το καλοριφερ.

οπως ειπες βεβαια,λογω καποιων ενστικτων,καποια ζωα αρεσουν το εξω...βλεπουν ,ακουν,διωχνουν κ ετσι νιωθουν ικανοποιηση!αν το σκλι μαθει να δουλευει ετσι,δεν γουσταρει το μεσα.προσφατο κουταβι του παππου μου,σε μια δοκιμη μονο κ μονο για να παιξουμε απλα μεσα κ οχι εξω γιατι ειχε ζεστη,ηθελε με την βια να κατεβει στην αυλη.θελεις γιατι εκει ηταν κ τα αλλα?θελεις γιατι του φανηκε ξενο το μεσα?οπως κ να εχει,βλεπεις οτι υπαρχουν λογοι να θελει κατι το ζωο κ για το ενα κ για το αλλο.οποτε το συμπερασμα ειναι ...οπως μαθει απο την αρχη κ φυσικα το πως θελουμε να συνεχιζει...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
πάντοτε είχα την ατυχία να μένω σε διαμέρισμα και όλα τα σκυλιά που έζησαν μαζί μας δεν είχαν άλλη επιλογή. Γιά τον έλβις λογω της φυλής του πίστευα πάντα ότι αν μπορούσε να διαλέξει θα ξημεροβραδιαζόταν έξω. Προ καιρού ήμασταν διακοπές με μεγάλη παρέα και το σπίτι που μέναμε ήταν σε τεράστιο κτήμα. Ο μικρός ειπχε την δυνατότητα να είναι όπου του αρέσει με τις πόρτες μονίμως ανοιχτές. Ε ο σκύλος ηταν έξω όταν ήμασταν κι εμείς. Έπαιζε και έτρεχε σαν τρελός, έσκαβε και ξάπλωνε στο χωμα ευτυχισμένος οταν καθόμασταν κι εμείς έξω. Μόλις αράζαμε μέσα έτρεχε από πισω μας και ξάπλωνε πάντα ανάμεσα μας.
Κατέληξα κι εγώ οτί είναι όπως τον μάθεις αλλά όταν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής θα επιλέξει να ειναι με τους ανθρωπους όσο και αν μερικοί νομίζουν ότι θα προτιμησει να είναι μονος του σε ένα μεγάλο κηπο και να αλητεύει.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Αν και ένθερμος υποστηρικτής του να κοιμάται ο σκύλος μέσα, πρέπει να παραδεχτώ πως υπάρχουν σκύλοι που θα προτιμήσουν το έξω.
Παράδειγμα η Θέτις. Το καλοκαίρι στο εξοχικό καθόταν το βράδυ σ'ένα συγκεκριμένο σημείο στον κήπο. Για να καταφέρω να τη βάλω μέσα, πήγαινα στην αυλόπορτα και ερχόταν δίπλα μου. Της έβαζα οδηγό, την πήγαινα μία βόλτα και μετά κατευθείαν μέσα. Μόνο έτσι μπέρεσα να τη βάζω μέσα τα βράδυα. Αν την άφηνα, όλο το βράδυ θα έκανε περιπολία στον κήπο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εστω ότι εχουμε αυλη/κηπο και δινουμε στον σκυλο την επιλογη. Δηλαδη κοιμομαστε το βραδυ με την πορτα ανοιχτη ή εχουμε πορτακι σκυλου.

Προσωπικα, θα δω με «καχυποψια» σκυλο φυλής φυλαξης ο οποίος θα προτιμησει να μεινει μεσα την ωρα που η οικογενεια κοιμαται. Εκτος αν εχει εκπαιδευτει σε σωματοφυλακη.
Η δουλεια του είναι εξω. Ο σκυλος δεν γνωριζει ότι καποιες φορες μπορει να αποδωσει καλυτερα μεσα και ότι εξω μπορει να κινδυνευσει και να εξουδετερωθει ευκολα.

Ο «φυλακας» που θα διαλεξει το μεσα, ή δεν είναι φυλακας ή εχει ανασφαλειες, αρα παλι δεν είναι καλος φυλακας.
Παντα θα υπαρχουν ανεπαισθητοι ηχοι και κινησεις εξω και οφειλει να παει να ελεγξει.

Αν δε, συμβει κατι εξω και τρεξει μεσα, ή εστω κατσει από μακρια και ψευτογαυγιζει, τοτε κατι είναι πολύ λαθος και πρεπει να αναθεωρησουμε ολο το σκεπτικο περι φυλαξης με τον συγκεκριμενο σκυλο.

Αν ο σκυλος δεν είναι φυλακας και παρολα αυτά προτιμάει το εξω, τοτε ισως κατι δεν παει καλα στην σχεση του με την οικογενεια ή το σπιτι, όπως ηδη αναλυθηκε επαρκεστατα.

Πιστευω ότι ο φυλακας που θα μεινει εξω αποκομμένος, με κλειστη την πορτα, αισθανεται απορριψη, αν και την δουλεια του παλι θα την κανει το ιδιο σωστα. Και σιγουρα θελει να ερχεται μεσα ανα διαστηματα και να ελεγχει στα γρηγορα αν όλα πανε καλα.

Πλεον όμως δεν είναι για να κοιμομαστε με ανοιχτες πορτες, πουθενα! Ουτε για να μενει εξω ο σκυλος, ειδικα ο φυλακας.
Οπότε επιλεγω εγω για τον σκυλο να μεινει μεσα, εστω και αν εμφανεστατα θα προτιμουσε το εξω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Και τα έξι τελευταία [και πολύ χρήσιμα] post, είναι off topic.
Το θέμα μας, δεν είναι ο σκύλος φύλακας :rolleyes:
Μην το συνεχίσετε please :)

mark-

Member
10 Οκτωβρίου 2011
11
0
ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ PEDIGREE ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ,ΕΡΓΟΖΟΜΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΣΚΥΛΩΝ(ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΟΙΑΣ ΡΑΤΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΕΙΝΑΙ)ΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ,ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ "ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ" PEDIGREE ΣΕ ΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΩΛΟΥΣΑΜΕ.ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ Η ΟΧΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΥΛΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ(ΕΚΤΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ) ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ.ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ Η ΟΧΙ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το οποίο σημαίνει ότι δεν ξέρεις και πολλά από σκύλους αφού υποστηρίζεις τα παπυμιλλάδικα. Επίσης δεν πιστεύω ότι δούλευες για κανονικό εκτροφείο.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γεια σου mark!
Πρώτον μην γράφεις κεφαλαία σε παρακαλούμε!
Δεύτερον, πώς ακριβώς κάποιος που πάει να πάρει ένα κουτάβι 3 μηνών θα καταλάβει τι ράτσα είναι κ ακόμα περισσότερο ότι είναι κ καθαρόαιμο αν δν έχει τα χαρτια του για να ξέρει τι παίρνει κ τι πληρώνει? Με τν αμερικάνικη μέθοδο αν περπατάει σαν πάπια, κάνει κουάκ σαν πάπια, είναι πάπια???

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ PEDIGREE ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ,ΕΡΓΟΖΟΜΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΣΚΥΛΩΝ(ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΟΙΑΣ ΡΑΤΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΕΙΝΑΙ)ΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ,ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ "ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ" PEDIGREE ΣΕ ΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΩΛΟΥΣΑΜΕ.ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ Η ΟΧΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΥΛΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ(ΕΚΤΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ) ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ.ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ Η ΟΧΙ.
Μπορεί να είναι όντως καθαρόαιμος ακόμα και αν δεν έχει pedigree...συμφωνώ...μπορείς όμως να το αποδείξεις? Και μην κολλάμε...το pedigree είναι πολύ περισσότερα πράγματα από την απόδειξη της καθαροαιμίας του σκύλου σου...

mark-

Member
10 Οκτωβρίου 2011
11
0
Συγνωμη για τα κεφαλαια δεν υποστηριζω τα παπιμιλαδικα αλλα ουτε και τα εκτροφεια ομως.για κανονικο εκτροφειο εργαζομουν και πολυ γνωστο μαλιστα.το μονο λαθος μου ειναι οτι το μονο που καταλαβαινεις οταν ειναι μικρος ο σκυλος ειναι τυχον δυσπλασιες που μπορει να βγαλει αργοτερα.εχω ενα λαμπραντορ με πεντιγκρι το εχω παρει και δεν εχω πολυ καιρο που το πηρα.ο κολλητος μου πξρε πριν τεσσερα χρονια σκυλο απο το εκτροφειο που εργαζομουν (δεν λεω ρατσα γιατι θα καταλαβετε το εκτροφειο) πεντιγκρι του "εφτιαξαν" πριν απο εναν χρονο γιατι ηθελε να το ζευγαρωσει.γινεται της τρελης με τα εκτροφεια και με τα παπιμιλς.λιγα πολυ λιγα εκτροφεια τηρουν ολες τισ προυποθεσεις στο να εκτρευσουν σωστα σκυλους.αυτο ηθελα να σημειωσω μονο μην εμπιστευεστε εκτροφεις που βγαζουν ψευτικα πεντιγκρι.δεν ηθελα να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν,γνωριζω απλα κατι και ηθελα να σας το πω.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Για αυτό τον λόγο που λες και εσύ, οι περισσότεροι συμβουλεύουν τα μέλη που ψάχνουν σκύλο από εκτροφέα να μην πάρουν από το πρώτο εκτροφείο που θα συναντήσουν στον δρόμο τους αλλά να κάνουν έρευνα πρώτα για να μην καταλήξουν με σκύλο από εκτροφείο όπως αυτό που περιγράφεις.

Πάντως θα βοηθούσες υποψήφιους ιδιοκτήτες αν ανέφερες το όνομα του εκτροφείου που δούλευες, βέβαια είναι δικαίωμα σου αν δεν θέλεις να το αναφέρεις, απλά επιτρέπεται από τους κανονισμούς του φόρουμ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Φίλε μου Mark, αυτά που γράφεις είναι πολύ σοβαρά και καλό θα ήταν να μπορούσες να τα τεκμηριώσεις με κάποιον τρόπο, αλλιώς είναι πολύ εύκολο να θεωρήθει ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι που τα αναφέρεις πέρα από την καλοπροαίρετη ενημέρωση των λοιπών κυνοφίλων!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
mark σ'ευχαριστούμε πολύ για την παρέμβαση.
Θα θέλαμε βέβαια να περάσεις και από τα νέα μέλη, να μας συστηθείς και να γίνεις και "επίσημο" μέλος της παρέας μας :)

Εχεις δίκιο στο ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε κανέναν. Το λες όμως εσύ, που υπήρξες μέσα στα πράγματα, στα παρασκήνια και είδες και έμαθες. Θα το πουν και κάποιοι άλλοι, που έχουν καταφέρει είτε με πολυετή ενασχόληση, είτε από πικρή προσωπική εμπειρία, να γίνουν πιο γνώστες των πραγμάτων.

Εμείς οι λοιποί κοινοί θνητοί, που δεν έχουμε την πολυτέλεια να γνωρίζουμε τόσο εκ βάθρων τα "προβλήματα" του κλάδου, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κινηθούμε όσο εκ του ασφαλούς γίνεται. Και μόνο η ιστορία θα δείξει, πόσο σωστά ψάξαμε.

Το ακόμη σημαντικότερο όμως θέμα, είναι η προέλευση των κουταβιών των pet shops. Θα ξέρεις πάρα πολύ καλά, γιατί πράγμα μιλάμε.
Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να ενθαρρύνουμε κανέναν επίδοξο ιδιοκτήτη προς αυτή την κατεύθυνση. Ούτε βεβαίως προς την επιλογή των ιδιωτών (bybs). Στόχος μας είναι, να δείχνουμε την σωστότερη από τις επιλογές, που έχει κάποιος που θέλει έναν σκύλο. Και να βάλουμε ο καθένας μας, το μικροσκοπικό λιθαράκι του, κατά των puppy mills και των άπειρων αδέσποτων. Και μόνο από αυτή την άποψη να το δεις, η κατάσταση είναι μονόδρομος. Ελπίζω να συμφωνείς κι εσύ μαζί μας.

Προσωπικά θα χαιρόμουν πολύ, αν κατονόμαζες αυτόν τον απατεώνα, στον οποίο δούλευες. Να στιγματιστεί ναι. Αρκεί να είσαι σίγουρος για όσα πεις και έτοιμος να τα υποστηρίξεις με επιχειρήματα. Ξέρω ότι δεν θα το κάνεις. Αυτό όμως θα ήταν το σωστό.

mark-

Member
10 Οκτωβρίου 2011
11
0
δεν αναφερω το εκτροφειο γιατι ποτε δεν ξερεις ισως καποια στιγμη δει καποιος (του εκτροφειου) την συζητηση μας και δεν θα το ηθελα αυτα.φιλε φοιβο ειλικρινα δεν εχω κανενα οφελος και κανεναν υποπτο λογο να πω κατι τετοιο.συμφωνω με ολυσ οσους λενε να ψαχτεις πολυ πριν πας σε εκτροφεα.ειναι κατι που γνωριζω και που μοιραστηκα με εσας και με ολουσ οσους θα επισκευθουν το φορουν πριν αγορασουν εναν σκυλο,αυτο ειναι ολο.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
δεν αναφερω το εκτροφειο γιατι ποτε δεν ξερεις ισως καποια στιγμη δει καποιος (του εκτροφειου) την συζητηση μας και δεν θα το ηθελα αυτα.φιλε φοιβο ειλικρινα δεν εχω κανενα οφελος και κανεναν υποπτο λογο να πω κατι τετοιο.συμφωνω με ολυσ οσους λενε να ψαχτεις πολυ πριν πας σε εκτροφεα.ειναι κατι που γνωριζω και που μοιραστηκα με εσας και με ολουσ οσους θα επισκευθουν το φορουν πριν αγορασουν εναν σκυλο,αυτο ειναι ολο.
Θα μου επιτρέψετε να πω και εγώ την γνώμη μου για αυτό το θέμα.

Καταρχήν να αναφέρω ότι έχουμε δημοκρατία και η γνώμη του καθενός είναι απολύτως σεβαστή, αλλά προτού κατηγορήσουμε κάποιον ή κάτι θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το τί γράφουμε. Μήν ξεχνάμε ότι ο γραπτός λόγος μένει...

Προσωπικά, εάν ήθελα να πω κάτι και είχα αποδείξεις θα το έλεγα ευθέως και δεν θα κρυβόμουν.... έτσι θα βοηθούσες πάρα πολλά άτομα και πού ξέρεις μπορεί να βοηθούσες και τον ίδιο τον εκτροφέα.

Γνώμη μου είναι ότι από την στιγμή φίλε μου που δέν θέλεις να αναφέρεις ονόματα και μέρη, μήν πεις τίποτα...τουλάχιστον όχι στο φόρουμ. Εάν θές να πεις κάτι πές το με προσωπικό μηνυμα σε κάποιον υπεύθυνο από το φόρουμ......
ευχαριστώ πολύ!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
axolotl θα διαφωνήσω λίγο :rolleyes:
Σε πολλά θέματα που έχουν ανοιχτεί, δεν λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους. Για διάφορους λόγους. Ο καθένας μας για τον δικό του.
Δεν είναι όμως κακό κατά την γνώμη μου, να δημιουργούνται και μερικές σπίθες προς κάποιες κατευθύνσεις. Να αφυπνιζόμαστε λίγο.
Στην ουσία, δεν χρειαζόμαστε ονόματα. Κοινή λογική μόνο. Και να έχουμε κάπου στην άκρη του μυαλού μας, ότι πάντα μπορεί κάποιος να μας κοροιδέψει, στον βωμό του κέρδους. Οσο κι αν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Δυστυχώς, δύσκολα βρίσκεις, αυτούς που δεν είναι έτσι. Δύσκολη υπόθεση, η επιλογή σκύλου από σωστό εκτροφέα. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Να ψυλιαζόμαστε με οτιδήποτε μας φαίνεται "κάπως". Να είμαστε δύσκολοι/υποψιασμένοι πελάτες. Οχι καχύποπτοι και εκνευριστικοί. Απλώς ενημερωμένοι ;)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Μαρκ ,καμια φορα δεν ισχύει το - ''οτι δηλωσεις εισαι''.
Ο ιδιοκτήτης μπορεί να δηλώνει εκτροφέας αλλά να μην έχει καμία σχέση με αυτό και απλά να είναι κουταβοπαραγωγός.
Σίγουρα όταν λέμε εκτροφή δεν εννοούμε αυτού του τύπου.....