Ο Άργος και η σχεση του σκύλου με τον άνθρωπό του.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα ομηρικά έπη γράφτηκαν απο τον όμηρο
τα γεγονότα που εξιστορεί με επική διάθεση ΔΕΝ είναι μυθολογία-είναι γεγονότα,όχι με τις επικές τους λεπτομέριες βέβαια
και τραγουδιόντουσαν απο τους ραψωδούς
σε διάφορες παραλλαγές
και μετά απο χρόνια τα μάζαψε ο Ομηρος και τα κατέγραψε

πιο αληθινή είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια παρά η παλαιά και η καινή διαθήκη

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
τα ομηρικά έπη γράφτηκαν απο τον όμηρο
τα γεγονότα που εξιστορεί με επική διάθεση ΔΕΝ είναι μυθολογία-είναι γεγονότα,όχι με τις επικές τους λεπτομέριες βέβαια
και τραγουδιόντουσαν απο τους ραψωδούς
σε διάφορες παραλλαγές
και μετά απο χρόνια τα μάζαψε ο Ομηρος και τα κατέγραψε

πιο αληθινή είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια παρά η παλαιά και η καινή διαθήκη
Καλά τα περί ιστορικότητας του Ομήρου...
αλλά η Οδύσσεια εξιστορεί ιστορικά γεγονότα???

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Aφού τα είπαμε!
Ο Οδυσέας πηδάει κατα την διάρκεια του ταξιδιού, η Πηνελόπη περιμένει υφαίνοντας και ο Αργος του κάνει χαρές οταν γυρίζει.
Ποιό σου φαίνεται να μην είναι πραγματικό γεγονός;

Εξ άλλου έτσι πίστευαν παλιά και για την Τροία αλλά στο τέλος....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ωραιο θεμα!!!
αληθινη - ψευτικη η Οδυσσεια κλπ εμενα παντα με συναρπαζε.....
εχει ιδιαιτερα συμβολικα στοιχεια...
η νοσταλγια της πατριδας, η παλη για την επιβιωση, η πιστη και η αδυναμια, η ανταρσια και η συνεργασια, το στοιχειο της απολυτης πιστης ενος ζωου...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μα κι η Πηνελόπη τη δουλειά της δεν έκανε???

Μπας και ραβοξήλωνε για να συνεχίσει να έχει πολλές επιλογές?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ε μα! εκθειάζουν όλοι τον πιστό σκύλο και όχι την πιστή σύζυγο!

Υποτίθεται ότι ο σκύλος είναι από την φύση του πιστός, και oi σύζυγοι άπιστοι!;)

Άρα ή ήταν πολύ φλώροι οι μνηστήρες και ράβε ξήλωνε η άλλη χαΐρι δεν είδε ή μιλάμε για τις υπερβολές και τους ευσεβείς πόθους του ποιητή!

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Σ'αυτή την ιστορία ο καθένας έριξε τις κλασικές δικαιολογίες σε υπερθετικό βαθμο....
Πηνελόπη: Που ήσουνα τόσο καιρό?
Οδυσσέας: Άσ'τα..... μεγάλη γκίνια....δεν με γούσταρε ο Ποσειδώνας και μου έκανε την ζωή ποδήλατο...φορτούνες.....τέρατα...
Πηνελόπη: Τουλάχιστον δεν έκανες παπάτζες?
Οδυσσέας: Έ μωρε.....μια-δυο με μαγέψανε και τους έριξα κάτι για να ξεφύγω....μην φανταστείς....χωρίς αίσθημα...ΕΣΥ?
Πηνελόπη: Ε'...τα ίδια...δουλειές στο σπίτι.....ράβε-ξήλωνε όλη μέρα....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
δεν υπαρχεις Sea-Mol!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

ο Οδυσσεας ειναι αστερι ρε.....Σειρηνες ξεσειρηνες το σιγουρο ειναι οτι ΜΙΑ ΗΤΑΝ Η ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ....
εννοωντας τη πατριδα του και μονο....

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
Σ'αυτή την ιστορία ο καθένας έριξε τις κλασικές δικαιολογίες σε υπερθετικό βαθμο....
Πηνελόπη: Που ήσουνα τόσο καιρό?
Οδυσσέας: Άσ'τα..... μεγάλη γκίνια....δεν με γούσταρε ο Ποσειδώνας και μου έκανε την ζωή ποδήλατο...φορτούνες.....τέρατα...
Πηνελόπη: Τουλάχιστον δεν έκανες παπάτζες?
Οδυσσέας: Έ μωρε.....μια-δυο με μαγέψανε και τους έριξα κάτι για να ξεφύγω....μην φανταστείς....χωρίς αίσθημα...ΕΣΥ?
Πηνελόπη: Ε'...τα ίδια...δουλειές στο σπίτι.....ράβε-ξήλωνε όλη μέρα....
τα σπας.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D;)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Φαίνονται τα πλευρά του σκύλου ή ....μου φαίνεται εμένα??? :p
Και το ύφος του είναι....
"Αφεντικούλι μου που ήσουν τόσο καιρό, μου έλειψες??"
ή ...
"Αφεντικούλι μου που ήσουν τόσο καιρό, μου έλειψες....Δώσε κανα σκυλομπισκότο γιατί έχω λυσσάξει της πείνας?"

:D

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ρε παιδια μην παιδευεστε καταρχην ο οδυσσεας ηταν γκει η μαλλον μπαι.
20 χρονια εψαχνε να το βρει ξεκινησε με το πληρωμα αφου προσπαθησε να ξεπερασει το χαμο του μεγαλου του ερωτα του αχιλλεα.
τα πρωτα χρονια δεν ηθελε να γυρισει πισω,αλλα μετα που τον βιασε η καλυψω ξαναθυμηθηκε τι καλα που ηταν!!!
ασε που χε μεινει κ ρεστος και καποια στιγμη επρεπε να κανει αναληψη,ατμ δεν ειχαν τοτε.
η πινελοπη ητανε ραβε ξηλωνε για να μη διαλεξει εναν απο τους μνηστηρες αφου ολα αυτα τα χρονια τους πηρε ολους,και ισα ισα μονο να γυρισει ο οδυσσεας δεν ηθελε.
ο γιος του οδησσεα πηγε να μαθει για τον πατερα του αλλα πηρε δωρο πισωπλατο που δεν τον χαλασε και πολυ μιας και ηταν μικρο και αβγαλτο!
ο αργος δεν ηταν απλος σκυλος ηταν υβριδιο σκυλου-βαμπιρ για αυτο και τον περιμενε τοσα χρονια ηθελε να παρει το αιμα του πισω που τον παρατησε.η αληθεια ειναι οτι ο αργος ζει και βασιλευει περασε το dna του στο μελλον δαγκωνοντας γυναικες.αυτε με τη σειρα τους λογω εκτροφης βασισμενης σε αυτο καταφεραν να διατηρησουν το γονιδιο με αποτελεσμα να τρεφονται με το αιμα των ανδρων!
ειναι η αληθεια ο αργος ζει αναμεσα μας

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
ρε παιδια μην παιδευεστε καταρχην ο οδυσσεας ηταν γκει η μαλλον μπαι.
20 χρονια εψαχνε να το βρει ξεκινησε με το πληρωμα αφου προσπαθησε να ξεπερασει το χαμο του μεγαλου του ερωτα του αχιλλεα.
τα πρωτα χρονια δεν ηθελε να γυρισει πισω,αλλα μετα που τον βιασε η καλυψω ξαναθυμηθηκε τι καλα που ηταν!!!
ασε που χε μεινει κ ρεστος και καποια στιγμη επρεπε να κανει αναληψη,ατμ δεν ειχαν τοτε.
η πινελοπη ητανε ραβε ξηλωνε για να μη διαλεξει εναν απο τους μνηστηρες αφου ολα αυτα τα χρονια τους πηρε ολους,και ισα ισα μονο να γυρισει ο οδυσσεας δεν ηθελε.
ο γιος του οδησσεα πηγε να μαθει για τον πατερα του αλλα πηρε δωρο πισωπλατο που δεν τον χαλασε και πολυ μιας και ηταν μικρο και αβγαλτο!
ο αργος δεν ηταν απλος σκυλος ηταν υβριδιο σκυλου-βαμπιρ για αυτο και τον περιμενε τοσα χρονια ηθελε να παρει το αιμα του πισω που τον παρατησε.η αληθεια ειναι οτι ο αργος ζει και βασιλευει περασε το dna του στο μελλον δαγκωνοντας γυναικες.αυτε με τη σειρα τους λογω εκτροφης βασισμενης σε αυτο καταφεραν να διατηρησουν το γονιδιο με αποτελεσμα να τρεφονται με το αιμα των ανδρων!
ειναι η αληθεια ο αργος ζει αναμεσα μας
Τάδε έφη Σούπερ- Ζαρατούστρα:D:D:D

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros