Ούρα..Ούρα παντού..

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αφου ξεκαθαρίσεις με τον κτηνίατρο οτι δεν είναι κάτι. Δείχνει να πονάει στο κατούρημα ή κάποια δυσφορία? Με τον άλλο σου σκύλο πως τα πάει? Μήπως θέλει να κυριαρχήσει? Πλένεις το κρεβάτι με ξύδι για να φύγει η μυρωδιά? Μήπως την στρέσαρισε κάτι?
Για μένα πάρε της το κρεβάτι και κόψε της το βραδινό νερό για ένα διάστημα.
Καμία ενόχληση ή δυσφορία δε δείχνει. Με τη μεγάλη τα πάνε όπως πάντα. Καλά σε γενικές γραμμές. Ίσως να θέλει να κυριαρχήσει..δεν ξέρω. Δε φαίνεται κάτι τέτοιο από άλλες συμπεριφορές. Το κρεβάτι το πλένω στο πλυντήριο. Το βραδινό νερό τους το κόβω, αλλά δεν είναι κατ αποκλειστικότητα κάτι που κάνει τη νύχτα.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Αγαπημένη, πέρα από την πλάκα, επειδή είδα και εγώ κάποια πράγματα, πιστεύω ότι είναι θέμα διεκδίκησης προσοχής -- τουλάχιστον σίγουρα αυτό ήταν όταν ήμασταν εμείς εκεί νομίζω :) Τώρα, εννοείται καλό είναι να κοιτάξεις το τυχόν ιατρικό θέμα, αλλά τα λεφτά μου θα τα πόνταρα σε αυτό, καθώς και σε πιθανό οίστρο. Μήπως παλαιότερα το έκανε όντως λόγω του νεαρού της ηλικίας/μη 'τελειοποίησης' της εκπαίδευσης και τώρα, μεγαλώνοντας, είναι περισσότερο θέμα προσοχής και/ή οίστρου; Επίσης, σίγουρα παίζει και το θέμα της μυρωδιάς, δε φεύγει η άτιμη εύκολα... Δώσε ξύδι!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Μίλησα τώρα με τη γιατρό και μου είπε ότι αν ήταν κάτι παθολογικό (που θα μπορούσε τελικά, δίκιο είχατε) θα είχε εξελιχθεί τόσους μήνες και θα ήταν και συνεχόμενο, όχι μια μέρα να γίνεται και μετά να γίνεται μετά από μια εβδομάδα ή μετά από δυο μέρες κ.ο.κ. Εφόσον δεν έχει άλλα συμπτώματα τόσους μήνες (αίμα, πυρετό, δυσφορία κλπ), δε θεωρεί ότι είναι κάτι παθολογικό. Αυτό μου είπε. Μίλησε κι εκείνη για κυριαρχία και θεωρεί ότι είναι θέμα συμπεριφοράς...

Alexia ναι την έχω πιάσει και διορθώσει, να τα κάνει στον καναπέ, ή στο κρεβάτι. Επειδή πλέον δε μένει σχεδόν ποτέ ανεπίβλεπτη στους περισσότερους χώρους, δεν το κάνει. Πάει όμως στο κρεβατάκι της και κατουράει. Επίσης να πω, ότι από τα έπιπλα που θα μπορούσε να μαρκάρει στο σπίτι, επιλέγει φυσικά αυτά που χρησιμοποιούνται από εμάς περισσότερο. Δηλαδή, πάει στον καναπέ που καθόμαστε και ποτέ σε μια από τις 3 πολυθρόνες που έχουμε, ενώ θα μπορούσε. Δεν τις χρησιμοποιύμε σχεδόν ποτέ, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Επίσης, όταν είχε λερώσει και το δικό της κρεβατάκι, αλλά και της μεγάλης, τους είχαμε στρώσει ένα παλιό πάπλωμα και τις κουβερτούλες τους απο πάνω, για να κοιμηθούν εκεί. Φυσικά το κατούρησε και αυτό..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Διαβάζοντας τα θυμηθηκα τη Σελιν πριν τον πρώτο οιστρο της... Ανεβηκε στον καναπε που κοιμόμουν και τσουυυυυυυυυπ τα αμολυσε κοιτώντας με.... με το πρώτο ΜΗ που τσιριξα, βγήκε εξω και ανεβηκε σε καρεκλα το μυγοχεσμα... οπου σε 5 λεπτα ξανακατουρησε κοιτώντας με!!!!

Εκτοτε, τετοια μαλακια δεν εχει ξανακάνει! :rolleyes:

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ξύδι γιατι δεν ειδα αποτελεσμα. Με αποσμίνη τη βγάζω

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Πως την διόρθωσες όταν την έπιασες να τα κάνει;
της είπα κοφτά οχι και μη. Κατέβηκε η καημένη και τα έκοψε στη μέση, αλλά το κακό είχε γίνει..

Σήμερα το πρωί που έστρωνα το κρεβάτι μου, είδα μια σταγόνα αίμα πάνω στην παπλωματοθήκη. (Είχε ανέβει το πρωί για λίγο στο κρεβάτι μου). Την κοίταξα..δεν είδα κάτι. Ούτε αίμα ούτε πρήξιμο..Δεν καταλαβαίνω..](*,)

Επίσης χτες ΠΑΛΙ είχε κατουρίσει το κρεβάτι της..και δοκίμασα να το καθαρίσω τοπικά με αντισηπτικό και ξύδι. Ουσιαστικά δοκίμασα να το αφήσω να έχει τη μυρωδιά της μέχρι ένα βαθμό και δεν το έβαλα πλυντήριο..Δεν το είχε λερώσει πολύ άλλωστε. Περίμενα να δω. Πήγε και κάθισε κανονικά στην κουβερτούλα της και όλο το βράδυ εκεί κοιμήθηκε και το πρωί πάλι εκεί άραξε όσο ετοιμαζόμουν για τη δουλειά και έτρωγε το κρεβατάκι της με την ησυχία της..χμ..εγω είπα..αν την αμολήσω στην Αλεξάνδρας, όλο και κάποιος θα τη μαζέψει δε μπορεί :mrgreen:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
...και το πρωί πάλι εκεί άραξε όσο ετοιμαζόμουν για τη δουλειά και έτρωγε το κρεβατάκι της με την ησυχία της..
Εεεε;;;;;;;; :confused:

χμ..εγω είπα..αν την αμολήσω στην Αλεξάνδρας, όλο και κάποιος θα τη μαζέψει δε μπορεί :mrgreen:
αχαχαχαχαχ :p

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αν ειναι θεμα συμπεριφορας γιατι δεν χρησιμοποιεις crate?
Εμενα με εσωσε οταν ειχα βρει το κουταβι, ηταν περιπου 6 μηνων κι ενω γενικα περιμενε να βγουμε εξω, αν δεν κρατιοταν πολυ τα εκανε μεσα στο σπιτι. Επισης οταν πηγαιναμε σε καινουριο χωρο τα εκανε μεσα στο σπιτι(ακομα κι αν πριν ειχε παει βολτα) για να μαρκαρει.
Δεν τη πας να της ριξει ο γιατρος μια ματια μηπως ετοιμαζεται για περιοδο ή της εχει ερθει?

valentina

Well-Known Member
28 Μαϊου 2013
101
0
θεσσαλονίκη
και εμενα ειναι αρσενικος πιτμπουλ 8 μηνων και κανει ακριβως το ιδιο πραγμα με κακα..δηλαδη το βραδυ δεν κανει τιποτα εξω επιτηδες και τα κανει στο σπιτι αφου εχω κοιμηθει.τον πηγα χθες καναμε υπερηχο,ακτινες,η τροφη ειναι η ιδια δεν εχω αλλαξει τιποτα και ο εκπαιδευτης μου ειπε ειναι εφηβεια και αρχισε τις @@κιες του..μου ειπε στο crate το βραδυ να του μαζεψω απο κατω ολα τα παιχνιδια ενα κοκαλο μονο και το πρωι οταν ξυπναω θα βγαινει αφου σηκωθω και κανω πχ ενα καφε ή πλυνω δοντια..οχι αμεσως..ελπιζω να βοηθησα..

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
μαρεκο ναι τι;; μη μου πεις οτι σου φαίνεται περίεργο;; μασουλάει το κρεβατάκι της. Έτσι για να σπάει η μονοτονία βρε παιδί μου..:p Έλα τώρα που σου κάνει εντύπωση χαχαχαχα

Ηλιάννα εγω και το crate δεν..:mrgreen: Έπειτα, πέρα από το δικό μου κόλλημα, η μεγάλη παθαίνει ζαβλαμά με το crate. Θέλει να βγάλει το σκυλί που είναι μέσα στο crate έξω και όταν βγει έξω φυσικά θα το αγνοήσει. Δεν τα κάνει γενικά μέσα στο σπίτι η μικρή. Τα κάνει στη βόλτα ή χτυπάει το κουδουνάκι για να βγει έξω. Και θα κατουρίσει στο κρεβατάκι ή σε έπιπλο όπως είπα, όποτε της έρθει. Όχι όταν λείπουμε. Συνήθως όταν λείπουμε δεν κάνει κάτι. Κοιμάται.

Βαλεντίνα την ίδια ηλικία έχουν πάνω κάτω και μοιάζουν και στη μουρίτσα λίγο απ ότι βλέπω :D Τώρα μέσα στη βδομάδα θα την πάω στη γιατρό ναι. Πάντα κατά τη διάρκεια του οίστρου πηγαίνω, γιατί έχω κακές εμπειρίες. Έτσι προληπτικά. Ελπίζω να είναι λόγω εφηβείας..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η βόλτα μας τις καθημερινές είναι τουλάχιστον μια με μιάμιση ώρα, το απόγευμα, για εκτόνωση και παιχνίδι. Τις ανάγκες τους και οι δυο τις κάνουν και έξω, αλλά και σε πάνα τοποθετημένη σε συγκεκριμένο σημείο του μπαλκονιού, όπου και χτυπάνε ένα κουδουνάκι για να βγούν, όποτε χρειαστεί.
Κανείς δεν είδε πρόβλημα σε αυτές τις 2 προτάσεις?

Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά διαβάζω ότι βγάζεις τα σκυλιά σου 1 φορά την ημέρα από 1,5 ώρα το απόγευμα μόνο?

Αν το κάνει αυτό μην ψάχνεις αλλού το πρόβλημα!Άσχετα με την ποσότητα(1,5 ώρα) επιβάλλεται και η συχνότητα(1 φορά την ημέρα)!Εσύ δίνεις σεβαστή ποσότητα στην σκύλα σου αλλα όχι συχνότητα!
Γι'αυτό βγάζε την πιο πολλές φορές την ημέρα!
Σε συνδυασμό ότι είναι 7 μηνών και της έχεις εναλλακτική να ουρεί στο σπίτι έστω και σε πάνα, δεν μου φαίνεται περίεργο που το κάνει!Αν δε είναι και στις μέρες ή πλησιάζουν θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Στέλιο το έχω σκεφτεί πάμπολλες φορές αυτό που λες. Από όταν υιοθέτησα τη μικρή ειδικά. Η μεγάλη ίσα ίσα είναι τεμπέλα και στη βόλτα το μόνο που κάνει είναι να κάθεται δίπλα μου ακίνητη. Θα δοκιμάσω να αυξήσω τη συχνότητα. Αν και μετά τη βόλτα η μικρή πέφτει νεκρή πλέον. Παλιά πηγαίναμε σε πλατεία με λουρί και η εκτόνωση ήταν περιορισμένη. Τώρα βρήκα μέρος ασφαλές και περιφραγμένο κοντά στο σπίτι μου και του δίνει και καταλαβαίνει κάθε μέρα. Με το που γυρνάμε σπίτι πέφτει και κοιμάται και δεν ξανακουνιέται. Θεώρησα ότι είναι αρκετό. Ίσως να κάνω λάθος.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Νομίζω οτι πρέπει να πετάξεις τις πάνες και να τους δώσεις να καταλάβουν οτι δεν επιτρέπεται να πάνε τουαλέτα στο σπίτι. Στην αρχή θα είναι δύσκολα και θα χρειάζεται να τις κατεβάζεις πολύ συχνά κάτω, αλλά σιγά σιγά θα πιάσουν το νόημα.

Με το που πήγε 5 μηνών ο δικός μου πέρα από τις στάνταρ βόλτες του, τον κατεβάζαμε για λίγο για πιπί πολλές φορές την ημέρα ότι καιρό και να είχε έξω. Υπομονή και σταθερότητα θέλει. :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Anesidora ναι και αυτό το έχω σκεφτεί. Ο λόγος που κρατάω τις πάνες είναι επειδή θέλω να πηγαίνουν τουαλέτα όποτε το αισθάνονται. Και φυσικά ΔΕΝ επιτρέπεται να πηγαίνουν τουαλέτα μέσα στο σπίτι. Μόνο σε έναν συγκεκριμένο χωρο ΕΞΩ από το σπίτι. Και το προηγούμενο σκυλάκι μου έτσι το είχα μάθει και η μεγάλη είναι έτσι μαθημένη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μάθανε και ατυχήματα δεν είχαν απο ένα σημείο και μετά. Και δεν θέλω να περιορίζονται γιατί όντας φιλάσθενο παιδάκι, δεν αργώ να κρεβατωθώ και να χτυπήσω και το 39ρι μου :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Βγάζε την ακόμη και 5λεπτα.
3-4 ίσα να κάνει τσίσα της στο κοντινότερο χώμα και πάλι πίσω.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Θα στρώσει μετά τον πρώτο οίστρο. Πάντως αν την πετύχεις πάλι να τα κάνει μπροστά σου βάλε πολύ δυνατή φωνή.

Ο νεαρός αρσενικός μου μάρκαρε στο σπίτι (είχα και θηλυκιά σε οίστρο) μέχρι τη στιγμή που τον έπιασα επ' αυτοφώρω. Ετοιμαζόμουνα να φύγω και είχα το μπουφάν μου στα χέρια, με το που είδα να σηκώνει το πόδι έβαλα τετοια φωνή και πέταξα το μπουφάν πάνω του. Από τότε δεν το ξανάκανε.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μια χαρά κατουράει και μαρκάρει έξω. Τον είχα ένα άχτι, έβλεπα τα σημάδια και δεν τον είχα πετύχει. Θα τρόμαξε η γειτονιά από τη φωνάρα μου, αλλά τι να κανουμε...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk