Οπτικές ή λεκτικές εντολές;

Οπτικές ή λεκτικές εντολές;

• Μόνο οπτικές εντολές

Votes: 0 0,0%
  • Μόνο λεκτικές εντολές

Votes: 0 0,0%
  • Και τα δύο

Votes: 9 100,0%

• Total voters
    9

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Από καθαρή περιέργεια, για την εκπαίδευση του σκύλου σας, χρησιμοποιείτε οπτικές εντολές, λεκτικές εντολές ή και τα δύο; Στο δικό μου σκύλο, συγκεκριμένα, χρησιμοποιώ και οπτικές, αλλά και λεκτικές εντολές. Στο "έλα", για παράδειγμα, του φωνάζω, ενώ στο "κάτω" χρειάζεται να κάνω και νόημα με το χέρι μου. Σειρά σας. :)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Για το "κάτσε", το "κάτω", το "μείνε" και το "σπίτι" (στο κρεβάτι της δηλαδή) έχουμε και κινήσεις. Πότε χρησιμοποιουμε το λεκτικό,πότε το χειρονοημα πότε και τα δύο μαζί,ανάλογα τα κέφια μας...
Είναι πολύ καλή γνώση όμως τόσο σαν πνευματική ανάπτυξη αλλά και αν -μακριά από όλους μας- συμβεί κάτι με την ακοή του σκύλου μας...

• Like
Reactions: Kanga

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Στην αρχή βάζω κάποια κίνηση με τα χέρια, μετά προσθέτω λεκτική εντολή. Τέλος ακολουθεί ο μεγάλος αγώνας να ξεγράψω εντελώς την κίνηση και επειδή είμαι υπερβολικά αργή, κατέληξα να έχω τώρα ένα Μισσάκι που κάθε φορά που σηκώσω το χέρι μου κάθεται όρθια :unsure:

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Αναγκαστικά κάθε εντολή που έχει μάθει (ή όχι) ο σκύλος μας είναι συνδυασμένη και οπτικά και αυτό διότι κάπως του έχεις δείξει τι να κάνει (ή τι να μην κάνει) όταν χρησιμοποιείς και μια λέξη ή κάποιον ήχο.

Το αν έχεις ασχοληθεί με την εκμάθηση συγκεκριμένων εντολών με νοήματα, με σφυρίγματα ή ακόμα και με άνοιγμα ή κλείσιμο του ματιού... αυτό είναι άλλο θέμα.

Εδώ εστιάζεται και ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων. Πολλές φορές άλλο ζητάνε από το σκύλο λεκτικά και άλλο στην ουσία του δείχνουν οπτικά... :)