Ολα στραβα

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
matilda φυσικα και τα κανω αυτα. τον πηγαινω στην πανα μετα απο ολα αυτα που μου λετε και τον επιβραβευω αν τα κανει. Σχεδον ποτε δεν τα κανει οταν τον παει και πρεπει να τον αφησω και να διαβασω την γλωσσα του σωματος του ωστε να καταλαβω οτι δεν κρατιετε αλλο και ειναι ετοιμος.
Ειμαι μονιμως απο πανω του και ειναι πολυ κουραστικο γιατι ειμαι και μονος.
1 λεπτο να γυρισω απο την αλλη μπορει να τα κανει.

που στην ουσια το κουταβι μπορει να μην την χρειαστει καν αφου οταν κοιμαται αδρανουν και οι αναγκες του
το κουταβι μου δεν κοιματε ποτε 6-7 ωρες συνεχομενες. Ξυπναει μεσα στο βραδυ αρκετες φορες και τα κανει. Τα κανει πολλες φορες. καθε πρωι θελω 20 λεπτα να καθαρισω. Φαντασου τι κανει. Γεμιζει η πανα και εχει και γυρω γυρω.

east49 ναι μενω σε μονοκατοικια και το γκαζον ειναι 1 μετρο απο την εξωπορτα μου.
Αν εγω τον ανοιγω και τα κανει εξω , το βραδυ που ειναι περιορισμενος και λογω του οτι ειναι 2 μηνων και σιγουρα δεν αντεχει να κρατηθει , θα τα κανει στην πανα του??
Θα μπορεσει να μαθει το : εξω την μερα , στην πανα το βραδυ?

Ο κηπος ναι ειναι περιφραγμενος αλλα γατες μπορουν να μπουν και φοβαμαι μιας και εχει κανει μονο ενα εμβολιο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
east49 ναι μενω σε μονοκατοικια και το γκαζον ειναι 1 μετρο απο την εξωπορτα μου.
Αν εγω τον ανοιγω και τα κανει εξω , το βραδυ που ειναι περιορισμενος και λογω του οτι ειναι 2 μηνων και σιγουρα δεν αντεχει να κρατηθει , θα τα κανει στην πανα του??
Θα μπορεσει να μαθει το : εξω την μερα , στην πανα το βραδυ?

Ο κηπος ναι ειναι περιφραγμενος αλλα γατες μπορουν να μπουν και φοβαμαι μιας και εχει κανει μονο ενα εμβολιο.
Tην τελευταια προταση την αγνοω πληρως, να τον βγαζεις εξω.

Αν μπορεις να εισαι συστηματικος στο καθε 3ωρες εξω+επιβραβευση, τοτε θα καταλαβει (μεσα σε 3-4 μερες) οτι το επιθυμητο ειναι εξω.
Για το βραδυ τωρα:
Ενα καλο κολπο ειναι το εξης: Ταιζετο την τελευταια φορα πολυ νωριτερα απ οτι πας για υπνο, ας πουμε στις 8 οταν κοιμασαι στις 12. Μετα απο δυο ωρες (ας πουμε κατα τις 10) πηγαινετε εξω κ παιξτον αρκετα, ωστε να κουραστει κ να κινηθει πολυ, οποτε κ θα κανει την αναγκη του πληρη (χοντα -ψιλα). Με το που θα μπει μεσα θα παει για νερο. Μολις πιει εξαφανισε το. Αν καταφερεις να ξυπνησεις κατα το ξημερωμα (γιατι τα κουταβακια συνηθως ξυπνανε με το φως,) κ τον πας αμεσως εξω, θα δεις οτι σε καμια βδομαδα δεν θα εχεις βραδυνα ατυχηματα (η θα εχεις πολυ πολυ λιγοτερα απ οτι τωρα)
Ετσι θα εχει παρει το μυνημα οτι το επιθυμητο ειναι εξω, κ θα το βοηθας να κρατηθει στα μεγαλυτερα διαστηματα!

Υ.Γ.1 Ησυχια θα βρεις μετα τους 3.5 μηνες, που πλεον ειναι σε θεση να ελεγχει ποτε τα κανει κ οχι να του φευγουνε.
Υ.Γ.2 Απο το να εχω σκορπιες πανες στο σπιτι προτειμω να σφουγγαριζω οποτε δεν μπορω να σου πω τι να κανεις με την πανα..... Οπως κ να εχει σφουγγαριζε τα με χλωρινη πχ κ οχι καθαριστικα με αμμωνια γιατι η αμμωνια μυριζει στο σκυλο σου σαν κατουρο!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Tην τελευταια προταση την αγνοω πληρως, να τον βγαζεις εξω
Δεν υπαρχει κινδυνος δηλαδη? Εδω ο κτηνιατρος μου ειπε οτι αν ειμαι ατυχος ακομα και ενα σκυλι μπορει να περασει εξω απο το σπιτι μου να περασει το κατουρο του μεσα στην αυλη μου και να μολυνθει ο δικος μου.

Ενα καλο κολπο ειναι το εξης: Ταιζετο την τελευταια φορα πολυ νωριτερα απ οτι πας για υπνο, ας πουμε στις 8 οταν κοιμασαι στις 12. Μετα απο δυο ωρες (ας πουμε κατα τις 10) πηγαινετε εξω κ παιξτον αρκετα, ωστε να κουραστει κ να κινηθει πολυ, οποτε κ θα κανει την αναγκη του πληρη (χοντα -ψιλα). Με το που θα μπει μεσα θα παει για νερο. Μολις πιει εξαφανισε το. Αν καταφερεις να ξυπνησεις κατα το ξημερωμα (γιατι τα κουταβακια συνηθως ξυπνανε με το φως,) κ τον πας αμεσως εξω, θα δεις οτι σε καμια βδομαδα δεν θα εχεις βραδυνα ατυχηματα (η θα εχεις πολυ πολυ λιγοτερα απ οτι τωρα)
Ετσι θα εχει παρει το μυνημα οτι το επιθυμητο ειναι εξω, κ θα το βοηθας να κρατηθει στα μεγαλυτερα διαστηματα!
Πλεον το τελευταιο ταισμα το κανω στισ 6-7 το απογευμα. Αντε να δουμε τι θα δω αυριο.
Το νερο ειναι σωστο να του το παρω και να μην εχει ολο το βραδυ?
Εκει που κοιματε τον εχω φωτακι. Ξυπναει καθε βραδυ 2-3 φορες μυρλιαζει λιγο και ξαναησυχαζει. Δεν κοιμαται κατευθειαν γιατι το πρωι βλεπω εναν κακο χαμο μεσα.
Του εβγαλα το φωτακι σημερα να δδω αν θα κοιμηθει παραπανω.

Last edited by a moderator:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Στο θεμα βολτες κ εμβολια υπαρχουνε πολλες αποψεις....
Μερικοι (νεοι κυριως) κτηνιατροι ειναι υστερικοι σε αυτο το θεμα.
Αλλοι λενε να το βγαζεις ελεγχομενα κ με μετρο.
Δεν θα σου πω τι να κανεις (γι αυτο κ σου ειπα οτι την τελευταια προταση δεν την διαβαζω καν) σου ειπα μονο την αποψη μου, η οποια ειναι να τον βγαζεις στον κηπο. Ειναι αυτο που εκανα κ εγω με τα σκυλια μου.....εσυ κανε οτι καταλαβαινεις.

Για 7ωρες δεν θα παθει τπτ χωρις νερο γιατι απ αυτες τις 6.5 θα κοιμαται κ την μιση θα αλλαζει πλευρο.
Γιατι δεν τον παιρνεις στην κρεββατοκαμαρα σου? Δεν εννοω στο κρεββατι σου.....
Εγω εχω παρατηρησει οτι ειναι ποιο υσηχα οταν κοιμουνται στον ιδιο χωρο με το αφεντικο τους. Αν κλεισεις κ την πορτα περιοριζεις το μακελιο σε μολις 10τμ (αντι ενος ολοκληρου σπιτιου). Θα σου προτεινα να το δοκιμασεις.....(Πριν προλαβεις να ρωτησεις σου λεω οτι οχι δεν εχω χρησιμοποιησει crate ποτε....)

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Τον φηνω στην τουαλετα το βραδυ. Αν τον επαιρνα στο δωματιο θα το εκανα μονο με crate αλλα παλι δεν θα αντεχα την μποχα απο αυτα που θα εκανε. Βγαζει πολυ πραμα ο ατιμος.
Αν ηταν καλοκαιρι και ειχα μπαλκονοπορτα ανοιχτη ολο το βραδυ ισως κοιμομουν μαζι του.
Δηλαδη τα δικα σου 2 μηνων κοιμοντουσαν 6-7 ωρες συνεχομενες?
Εμενα ξυπναει συνεχεια.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δηλαδη τα δικα σου 2 μηνων κοιμοντουσαν 6-7 ωρες συνεχομενες?
Εμενα ξυπναει συνεχεια.
Στους δυο μηνες οχι συνεχομενα. Στο 8ωρο ξυπναγε κανα δυο φορες απ οτι ειχα υπολογισει.
Οποτε πριν προλαβει αυτη (γιατι κ εγω εχω μονοκατοικια) την ξυπναγα κατα τις 4 την εβγαζα εξω με το ζορι κ μετα παλι μεσα κ ξερενοτανε στον υπνο (κι εγω μαζι)
Στους 3μηνες κ με αυτα που σου ειπα ποιο πριν κοιμοτανε ενα 8ωρο σαν πουλακι......

emmanef

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
55
1
Ωρωπός
Το κατούρημα το βράδυ δεν το γλιτώνεις αν δεν σηκωθείς μέσα στη νύχτα όπως λέει και ο/η east49. Σίγουρα μην του αφήνεις νερό το βράδυ, δεν παθαίνει τίποτα, και ας πιει καμιά ώρα πριν πάει για ύπνο και όχι αφού έχει πάει για το τελευταίο κατούρημα.

Αφού έχεις κήπο, θα πρότεινα να το εκμεταλλευτείς. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ υγείας και εκπαίδευσης/κοινωνικοποίησης. Εσύ φυσικά πρέπει να κρίνεις ποια είναι αυτή η ισορροπία.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
2 μηνών κρατιουνται την νύχτα σε crate
Συμφωνω αν κ μας ηταν 2 μηνων κ κατι ημερων κ δεν ηταν σε crate (αν κ το βρισκω απαραιτητο μεχρι καποια ηλικια απλα δεν ηξερα τοτε) αλλα δεν εκανε τσισα το βραδυ αλλα οταν ξημερωνε μας ξυπνουσε (οχι για να κανει τσισα φυσικα) κ αφου χοροπηδουσε λιγη ωρα μετα ετρεχε τις πρωτες μερες οπου να'αναι στο σαλονι κ μετα στο μπαλκονι (δεν εβγαινε ακομη εξω)

Οποτε θελει λιγη παραπανω δουλεια επειδη οπως ειπες εισαι μονος σου κ ολο το βαρος το επωμιζεσαι εσυ.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
καθολου νερο το βραδυ τοτε.
Παντως πινει πολυ νερο γενικα. Δεν ξερω αν διψαει ή πινει ετσι επειδη απλα το βρισκει εκει, η το εχει για παιχνιδι.
Αυτο το crate το σκεφτομαι και το ξανασκεφτομαι. Για το τελικο του μεγεθος θελει το πιο μεγαλο που ειχει κανα κατοσταρι και ειναι αρκετα τα λεφτα.
Αλλα οταν μεγαλωσει πληρως σιγα να μην εχω εκεινη την κλουβαρα μεσα στο σπιτι για να κοιματε ο μπουνταλας.
Αν δεν κανω λαθος εχει crate με διαχωριστικο?
Αν ειναι ενιαιο να του βαζω και κρεβατι και πανα μεσα ή μονο κρεββατι?
Και οπως λεει η αλεξια θα κρατηθει?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Ο δικός μου 2 μηνών δεν κρατιόταν ολόκληρο το βράδυ, μας ειδοποιούσε με κλάμματα τον πηγαίναμε για πιπί και ξανά μέσα στο κρέιτ.
Αλλά άκουγα τότε που μιλούσα με συναδέλφους με κουτάβια ότι άλλα κρατιόντουσαν.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εγω παλι εμεινα που ειπες οτι αφηνεις την πανα αν ειναι λιγο λερωμενη.Ο δικος μου ποτε,ποτε,ποτε, δεν τα εκανε στην πανα αν ηταν εστω κ ελααααχιστα λερωμενη.Δες το αυτο.Μπορει να ειναι πολυ καθαρο κουταβακι κ να θελει μονο σε καθαρο μερος να παει ;)

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Παιδια αναγκαστικα να αφησω το σπιτι μου πιο γυμνο και απο το καλοκαιρι απο θεμα χαλιων αλλα αποζημιωθηκα.
Μεσα στο σκ ο μικρος ξεκινησε να πηγαινει και να κανει τα παντα στην πανα του.
Το μονο κακο ειναι οτι εκανα το λαθος να τον αφησω να με δει να μαζευω τα κακα του και το βραδυ τα τρωει.
Οταν ειμαι παρων εγω δεν κανει ποτε κινηση να τα φαει.
Μαλλον με μιμηται και θελει να εχει τον χωρο του καθαρο.
Φυσικα δεν επαναπαυομαι και καθε φορα τον επιβραβευω και τα χαλια θα αρχισουν να μπαινουν σιγα σιγα και ενα ενα στην θεση τους γιατι αποτελουν μεγαλο πειρασμο για κατουρημα.

manosblue

New Member
6 Μαϊου 2012
3
0
Αθήνα
Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει να κάνει πράγματα σωστά. Δώστου χρόνο. Άλλωστε κουτάβι είναι και δε μπορείς να περιμένεις να τα πιάνει αμέσως. Εγώ πάντως στο δικό μου απέφευγα να σφουγγαρίζω με χλωρίνη, μιας και τον ερέθιζε η μυρωδιά για κατούρημα και έτσι εκεί που πηγαίναμε καλά πηγαίνοντας στην πάνα, ερχόμασταν πίσω και ξανά από την αρχή. Στο θέμα της κοπροφαγίας μπορείς είτε να δοκιμάσεις την τακτική "Περασμένα - ξεχασμένα" και να τα μαζεύεις κατευθείαν πριν φτάσει να τα γευτεί ή να δοκιμάσεις να του δώσεις ένα μάθημα ραντίζοντάς τα με μπόλικο ξύδι χωρίς να σε δει. Η τελευταία πρόταση έχει προκύψει από προσωπική εμπειρία αντιμετώπισης παρόμοιου περιστατικού σε σκύλο φίλου και έπιασε. Δεν είναι όμως και σίγουρο.:)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πρωτη φορά παντως ακουω να τρώει τα κακα του το κουτάβι για να μην του τα μαζέψεις. Ξέρω οτι τ τρώνε επειδη τους λειπει κάτι από τη διατροφή, ή τα τρώνε απο φοβο. Μηπως κάποια στιγμή εβαλες τις φωνες, το φόβισες και τα τρώει για να προλάβει νέο ξέσπασμα?