Οι λιγότερο φιλοζωικές χώρες

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μένω στη Βόρεια Ιταλία και είμαι μια ανάσα απο Αυστρία, τα βλέπω καθημερινά και ενημερώνομαι. Το ότι επιτρεπουν σε κάποια μέρη τον σκύλο δεν τους κάνει απίστευτα φιλόζωους. Στο λεωφορείο πληρώνουν εισιτήριο παρακαλώ, και πολλά εστιατόρια/ταβερνες κλπ δε σε δέχονται με σκύλο ή σε βάζουν σε απομακρυσμένο τραπέζι να μην ενοχλείς. Σε κάποια πολυκαταστήματα μπαινεις άνετα και σε άλλα πρέπει να μείνει ο σκύλος έξω. Κι εδώ πωλούν σκυλάκια στα πετ σοπ -της μόδας φέτος είναι τα ουέστυ και τα λουκάνικα-, ενώ τα ημίαιμα που ψάχνουν σπίτι κάνουν παρέλαση τακτικά, απο μαρεμμάνο μέχρι λαμπραντόρ και κανίς. Στην Brescia δίνουν και παίρνουν τα πειραματα σε μπιγκλάκια σύμφωνα με την enpa (δες και εδω) . Και άλλα πολλά παρόμοια θα δεις στο δρόμο ή δε θα δεις. Για παραδειγμα, μια γάτα έχω δει όλη κι όλη στην περιοχή και αυτή ειναι σε σπίτι. Αδέσποτα σκυλόγατα δεν έχει. Τυχαίο;
Δεν θυμάμαι αν το έχω ξανά αναφέρει..

Είμαι Φλωρεντία..σε ένα από τα πολύ καλά restaurant στο ποτάμι και τρώμε δίπλα σε ένα πιτμπουλ μέσα στο μαγαζί όπου ομολογουμένως ήταν κύριος..
Μέσα σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος παντού οι σκύλοι μαζί.
Για να μην αναφέρω τα ξενοδοχεία που μέχρι και dog sitting σου κάνουν και σχεδόν σε όλα επιτρέπονται τα κατοικίδια..

Δεν θα ξεχάσω ποτέ που πάνω στο ποτάμι είχε μαζευτεί κόσμος.., προσπάθησα να δω τι γίνετε και αυτό που ξεχώρισα ήταν ένα αδέσποτο κάπως ζαλισμένο..
Πηγαίνω κοντά και λέω τι συμβαίνει? μου λένε ένα αδέσποτο βρέθηκε.. και είναι τόσο γεγονός..(ρωτάει ο ελληνάρας..) ναι ..μου απαντάνε..
Έρχεται η αστυνομία και ψάχνει να δει τι θα κάνει με το ένα ζαλισμένο αδέσποτο.., (στο μεταξύ είχε πολύ ήλιο..) τους λέω να του δώσουμε νερό..όχι όχι μου απαντάνε οι αστυνόμοι ίσως δεν κάνει ..καλέσαμε ασθενοφόρο να το πάρει.., αα εντάξει λέω με μάτια γουρλωμένα έχοντας στο μυαλό μου την σκέψη πως ή βρέθηκα στον πλανήτη Άρη ή εγώ κατάγομαι από τον Άρη..

Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν..ας είχα ένα από όλα αυτά..το τέλειο δεν υπάρχει ή είναι δύσκολο έτσι και αλλιώς..

Last edited:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αυτη η ιστορία αποδεικνύει ότι υπάρχει ανθρωπιά, τίποτα άλλο. Το κράτος και η κάθε περιφέρεια ορίζουν τις δικές τους πρακτικές.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι

Είμαι Φλωρεντία..σε ένα από τα πολύ καλά restaurant στο ποτάμι και τρώμε δίπλα σε ένα πιτμπουλ μέσα στο μαγαζί όπου ομολογουμένως ήταν κύριος..
Για να μην αναφέρω τα ξενοδοχεία που μέχρι και dog sitting σου κάνουν και σχεδόν σε όλα επιτρέπονται τα κατοικίδια..

Δεν θα ξεχάσω ποτέ που πάνω στο ποτάμι είχε μαζευτεί κόσμος.., προσπάθησα να δω τι γίνετε και αυτό που ξεχώρισα ήταν ένα αδέσποτο κάπως ζαλισμένο..
Πηγαίνω κοντά και λέω τι συμβαίνει? μου λένε ένα αδέσποτο βρέθηκε.. και είναι τόσο γεγονός..(ρωτάει ο ελληνάρας..) ναι ..μου απαντάνε..
Έρχεται η αστυνομία και ψάχνει να δει τι θα κάνει με το ένα ζαλισμένο αδέσποτο.., (στο μεταξύ είχε πολύ ήλιο..) τους λέω να του δώσουμε νερό..όχι όχι μου απαντάνε οι αστυνόμοι ίσως δεν κάνει ..καλέσαμε ασθενοφόρο να το πάρει.., αα εντάξει λέω με μάτια γουρλωμένα έχοντας στο μυαλό μου την σκέψη πως ή βρέθηκα στον πλανήτη Άρη ή εγώ κατάγομαι από τον Άρη..

Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν..ας είχα ένα από όλα αυτά..το τέλειο δεν υπάρχει ή είναι δύσκολο έτσι και αλλιώς..
Εγω ειμαι κατα το ημισυ Ιταλος απο τη μερια της μανας μου. Δεν ειμαστε απο νοτο αλλα μεταξυ Firenze και Pisa. Τα πραγματα στην Ιταλια δεν ειναι και τοσο ροδινα. Σαφως ειναι πολυ καλυτερα απο εδω αλλα οχι οτι ειναι και παραδεισος. Ποια θα ηταν η τυχη του σκυλου που ανφερες; Θα κατεληξε σε καποιο canile (καταφυγιο-κυνοκομειο). Εχει τυχει να δεις πως ειναι τα κυνοκομεια αυτα; Στη strisha la noticia εχουν δειξει αρκετες φορες εικονες και ηταν τραγικες. Συμφωνω με Veronica οτι δεν ειναι τυχαιο που δεν βλεπεις αδεσποτα. Δεν οφειλεται στην κουλτουρα του κοσμου αλλα οτι ο μπογιας κανει πολυ καλα τη δουλεια του.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Σαν πίθηκος σε σαλόνι..
δηλαδή ήθελες να πηδάς απο το φωτιστικό οροφής στο σκρίνιο ενώ πέταγες μπιμπελό σε όσους προσπαθούσαν να σε πιάσουν????

ο μπόγιας μάλλον παίρνει μπόνους παραγωγικότητας στην Ιταλία...είναι όταν σου φευγει ο σκύλος απο το λουρί και ξέρεις που θα τον βρείς...αν προλάβεις δηλαδή...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Εγω ειμαι κατα το ημισυ Ιταλος απο τη μερια της μανας μου. Δεν ειμαστε απο νοτο αλλα μεταξυ Firenze και Pisa. Τα πραγματα στην Ιταλια δεν ειναι και τοσο ροδινα. Σαφως ειναι πολυ καλυτερα απο εδω αλλα οχι οτι ειναι και παραδεισος. Ποια θα ηταν η τυχη του σκυλου που ανφερες; Θα κατεληξε σε καποιο canile (καταφυγιο-κυνοκομειο). Εχει τυχει να δεις πως ειναι τα κυνοκομεια αυτα; Στη strisha la noticia εχουν δειξει αρκετες φορες εικονες και ηταν τραγικες. Συμφωνω με Veronica οτι δεν ειναι τυχαιο που δεν βλεπεις αδεσποτα. Δεν οφειλεται στην κουλτουρα του κοσμου αλλα οτι ο μπογιας κανει πολυ καλα τη δουλεια του.
Και εγώ είμαι κατά το ήμισυ Ιταλίδα μιας και η μητέρα μου είναι απο το Σαλέρνο,έξω απο τη Νάπολη,στην Πομποία για όσους γνωρίζουν.Εκεί λοιπόν στο Νότο έχει αδέσποτα αλλά όχι στο σημείο το δικό μας..σαφώς λιγότερα!Είδα πάρα πολλές αδέσποτες γάτες όμως όπου περιέργως δίπλα σε κάθε κάδο σκουπιδιών έβλεπα φαγητό απο τις διπλανές πολυκατοικίες!Εκεί οι περισσότεροι έχουν σκυλιά ώς επι το πλείστον μικρόσωμα.Η αντιμετώπιση των ανθρώπων απέναντι στα αδέσποτα είναι καλύτερη,πάω 29 χρόνια και ποτέ δεν άκουσα περιστατικό φόλας.Βέβαια αν και οι περισσότεροι έχουν την παιδεία να μαζεύουν τις ακαθαρσίες σαφώς δεν ισχυει για όλους...Δεν απέχουμε πολύ αλλά δεν είμαστε και το ίδιο...και επειδή αναφέρθηκε ο μπόγιας..τουλάχιστον στον Νότο απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω υπάρχει αλλά δε τον έχω δεί ποτέ σε δράση ίσως δεν έτυχε...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η τύχη αυτού του σκυλιού ήταν να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο νοσοκομείο όπου θα το περιθάλψουν, εφόσον ήρθε μπροστά στα μάτια μου το νοσοκομειακό και το πήρε, μετά προφανώς θα πήγαινε σε κάποια φιλοζωική..
Θα ήθελες να δεις ποιά θα ήταν η τύχη αυτού του σκύλου σε κάθε πιθανό μέρος στην Ελλάδα?
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε..

Είπα..το τέλειο είναι δύσκολο..

Αυτη η ιστορία αποδεικνύει ότι υπάρχει ανθρωπιά, τίποτα άλλο.
Λάθος..αυτό δείχνει πως υπάρχει κυνοφιλική παιδεία..λέξεις άγνωστες σε εμάς..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η τύχη αυτού του σκυλιού ήταν να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο νοσοκομείο όπου θα το περιθάλψουν, εφόσον ήρθε μπροστά στα μάτια μου το νοσοκομειακό και το πήρε, μετά προφανώς θα πήγαινε σε κάποια φιλοζωική..
Θα ήθελες να δεις ποιά θα ήταν η τύχη αυτού του σκύλου σε κάθε πιθανό μέρος στην Ελλάδα?
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε..

Είπα..το τέλειο είναι δύσκολο..

Λάθος..αυτό δείχνει πως υπάρχει κυνοφιλική παιδεία..λέξεις άγνωστες σε εμάς..
Ειπα, τα πραγματα ειναι καλυτερα απο εδω αλλα τα περισσοτερα κυνοκομεια kai στην Ιταλια ειναι χαλι μαυρο. Μπορει να υπαρχουν καποια της προκοποις αλλα αυτα ειναι η εξαιρεση. Το οτι υπαρχει αυτοκινητο, ασθενοφορο οπως λες που τα περισυλεγει δε λεει τιποτα. Μετα ειναι το θεμα τι γινεται, που στριμωχνεται και για ποσο καιρο μεχρι να του κανουν ευθανασια αν δεν βρεθει καποιος να το παρει. Εγω Ιταλια δεν μενω μονιμα αλλα πηγαινω αρκετες φορες το χρονο και καποιες μενω για αρκετο διαστημα, γιατι εκει ειναι οι συγγενεις μου, και αυτα εχω δει οτι γινονται. Προφανως εσυ για να εχεις διαφορετικη αποψη μενεις μονιμα και γνωριζεις καλυτερα πως ειναι τα πραγματα. Φιλοζωικη ειναι μια χωρα που δεν υπαρχουν ζωα στο δρομο χαρη στους συνειδητοποιημενους πολιτες και οχι μια χωρα που δεν εχει ζωα στο δρομο λογω του οτι τα περισυλλεγει. Δεν κανω συγκριση με την Ελλαδα βεβαια, θα ηταν ανοητο. Α, και κατι αλλο το "una faccia una razza" δεν ισχυει σε καμια περιπτωση απο Ρωμη και πανω, θα το θελαμε πολυ σαν Ελληνες αλλα δεν...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Για να μην ηταν σε τουριστικό μέρος να έβλεπες τι θα έκαναν και πού θα κατέληγε... Σίγουρα δε θα έδιναν πληροφορίες και οι αρχές, μη λέμε παχιά λόγια.

Κων/νος

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2010
222
0
Αθηνα,Μελισσια
Συμφωνω με τη Veronica.Eχω ζησει Ιταλια&δεν πιστευω οτι διαφερουν παρα πολυ απο εμας σε θεμα φιλοζωιας.Σιγουρα ειναι σε καλυτερη μοιρα αλλα οχι εκτος συκρισης.Η φιλοζωια ξεκιναει απο το σπιτι ,το σχολειο&μετα παει στο κρατος.Ε δε νομιζω οτι οι Ιταλοι διαφερουν σε αυτο.Το κρατος σιγουρα ενεργει πιο αμεσα.σιγουρα επεμβαινει ο "μπογιας" αλλα δε νομιζω οτι το θεμα ειναι ποτε θα δρασει ο μπογιας εκει&ποτε οχι.Οσο για τις τουριστικες περιοχες σε αυτο οι Ιταλοι ειναι επιχειρηματιες&ο τουρισμος τους προιον - μαγαζι γωνια.Αλοιμονο αν τα αφηναν να κυκλοφορυν στους δρομους.Απλα τα μαζευουν&ενιοτε πανε &για θανατωση.Επιβεβαιωμενο αυτο!
Οσο αφορα στον Ιταλικο Βορα σιγουρα δεν ειναι οπως ο νοτος.Αλλα οχι πανω απο τη Ρωμη.Πανω απο Φλωρεντια θα πω εγω(γιατι εζησα&εκει)&οχι σε ολες τις περιοχες.Σιγουρα Βενετια ,Μιλανο&καποιες αλλες περιοχες ειναι πιο κεντροευρωπαιες απο οτι Ιταλικες ,αλλα αυτο δεν ειναι κατι για το οποιο περηφανευονται οι ιδιοι οι Ιταλοι...Υπαρχει χρημα πολυ,αναπτυξη,μαφια&ολα αυτα σιγουρα εχουν ανεβασει το επιπεδο.Αλλα το "una faccia una razza" δεν αλλαζει!Το θεμα δεν ειναι τι μπορεις να γινεις μεσω οτυ χρηματος&της αναπτυξης αλλα του τι εισαι,τι κουβαλας μεσα σου.&ευτυχως οι Ιταλοι ειναι Μεσογειοι ακομα.Το χειροτερο τους ειναι να τους ταυτισεις,παρομοιασεις με Γαλλους&πολυ περισσοτερο με Γερμανους....ακομα&τους Μιλανεζους που ειναι η αφροκρεμα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ποιο ήταν πάλι το μέλος που μου είπε ότι τον προσέβαλα ως Έλληνα διότι συνέκρινα Ελλάδα και Τουρκία περί τα κυνοφιλικά? :)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ποιο ήταν πάλι το μέλος που μου είπε ότι τον προσέβαλα ως Έλληνα διότι συνέκρινα Ελλάδα και Τουρκία περί τα κυνοφιλικά? :)
τον προσεβαλες ως Ελληνα? Ας παει ως τουριστας στη Τουρκια να δει ευγενεια και καθαριοτητα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ορίστε και το βίντεο μιας ολλανδικής οργάνωσης σχετικά με τη σκληρότητα απένταντι στους σκύλους στην Ελλάδα:

http://www.youtube.com/watch?v=ogm0dfQJyaI

Εκείνη η φάση με τη σπηλιά όπου πετάνε σκυλιά μου θυμίζει μια ανάλογη φάση στην ... Αιθιοπία και σε κάποια αραβική χώρα που ξεχνάω τώρα, απ' όπου έσωζε τα σκυλιά η Best Friends Society...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0

Πριν μερικες μέρες γύρω στις 11 το βραδυ και ενω περιμενα εξω απο το σταθμο στο Νομισματοκοπειο
ακουω ένα επιμονο νιαουριτο κοντα στην αποχετευση που
βρίσκεται στη λωριδα ταχείας κυκλοφορίας.
Στην αρχη νομιζα ότι ήταν ιδεα μου, αλλα δυστυχως δεν ήταν..
Ενα μικρο πιθανοτατα γατακι είχε πεσει μεσα στην αποχετευση και τσιριζε
τοσο δυνατα που το ακουγα ενω περνουσαν αυτοκινητα, φορτηγα λεοφωρεία.
Πηρα την πυροσβεστικη η οποία αφου κατεγραψε το γεγονος μου
είπε ότι δεν είναι δικη της αρμοδιότητα, γιατι το γατι δεν είναι εγκλωβισμενο, δεν έχει
πιαστει δηλαδη καπου το χέρι ή το πόδι του (...)
και ότι πρεπει να καλεσω
είτε το ΥΠΕΧΩΔΕ ή τη ΕΥΔΑΠ.
Ο ΥΠΕΧΩΔΕ στις 11 το βραδυ δεν λειτουργει όποτε η μονη μου λύση ήταν η ΕΥΔΑΠ.
Παιρνω την ΕΥΔΑΠ και αφου εξηγησα στον υπαλληλο τι συμβαινει, και αφου ανέχτηκα
τα κρυφογελακια μεταξυ των υπαλληλων που με έστελνε ο ένας στον άλλον,
μου λεν ι ότι όχι μονο ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα αλλα
δεν ήξερε να μου πει και τόνος αρμοδιότητα είναι...
Παρολαυτά ζητησα το ονομα του ανθρωπου που μου είπε τα παραπανω και ζητησα να καταγραψουν το γεγονος.

Αφου ξαναπηρα την πυροσβεστικη
κι εφοσον χρησιμοποιησα ότι μεσο είχα..
τους "καταφερα¨να έρθουν.

Δυστυχως γρηγορα καταλαβα το γατακι ήταν αδύνατο να βγει απο μιας και παρολο που οι πυροσβεστες
σηκωσαν τη σχάρα και δοκιμασαν να συρθουν μεσα στο καναλι,
υπηρχε ένα άλλο μικρότερο καναλι που περνουσε κάθετα κι έκοβε την προσβαση :(
Μετα απο λίγο δεχτηκα τηλεφωνημα και απο την ΕΥΔΑΠ που μαλλον αφου το σκεφτηκαν λίγο,
δεν είχε και τίποτα η τηλεόραση, είπαν να δουν περι τινος προκειται.
Όταν τους είπα ότι δεν υπαρχει τροπος να βγει το γατι, γιατι μόλις το διαπιστώσαμε με την πυροσβεστική,
μπορω να πω ότι ανακουφιστηκαν....

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν