Οι απειλές τιμωρούνται?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
το τσεκούρι θα το κουβαλάς για να γίνεις υπουργός ....όχι για να κόβεις κλαδιά...:rolleyes:
Άλλοι κουβαλούν τσεκούρι, άλλοι υποθάλπτουν βιαστές και δολοφόνους, άλλοι υπερασπίζονται ανοιχτά εγκληματικές οργανώσεις και άνομες πράξεις, άλλων οι γιοί είναι ληστές τραπεζων. Ότι μπορει ο καθένας. :cool:

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δεν εισαι υποχρεωμενος να το εχεις στο λουρι αλλα να το συνοδευεις.
Οπως οταν συνοδευεις την γυναικα σου δεν της περνας λουρακι ετσι μπορεις να συνοδευεις κ το σκυλο σου χωρις λουρι ΑΛΛΑ
ο σκυλος σου δεν μπορει να πηγαινει κοντα/γυρω/πανω σε αλλους ανθρωπους γιατι ενοχλουνται.

Δλδ αν ο τυπος δεν ειπε "θα ερθω κ θα σου σπασω το σκυλο στο ξυλο αν ξαναπερασεις απο δω"
(απειλη αναιτια)
αλλα ειπε οτι θα χτυπησω οποιο σκυλο με πλησιασει τοτε δεν μπορεις να κανεις πολλα γιατι υπαρχει αιτια.

Να στο πω αλλιως:
Ειναι σαν να απειλεις καποιον "αν σε δω ξανα εδω θα σε θαψω" κ να του λες "αν τολμησεις να με ακουμπησεις θα σε θαψω"
Δεν ειναι το ιδιο......

Οχι με αυτα τα δεδομενα δεν θα εκανα κατι......(εγω προσωπικα)

Να στο τραβηξω κ λιγο παραπανω:
Αν ο σκυλος σου με καθε καλη προθεση πχ πηγαινε κοντα του να παιξει κ τον ακουμπαγε κ αυτος το πλακωνε στο ξυλο παρουσια 10 μαρτυρων κ 5 αστυνομικων ποιος νομιζεις οτι θα εβρισκε το δικιο του?
Εσυ που σου χτυπησε το σκυλο τον οποιο ησουνα σε αδυναμια να ελενξεις κ πηγε κατα πανω του (με κακη προθεση οπως θα ισχυριστει) η αυτος που ξαφνικα του επιτεθηκε (ετσι θα ισχυριστει) ενας μεγαλος σκυλος κ αμυνθηκε?????

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να βρεις το δίκιο σου αν δεν πιαστεί την ώρα που βάζει φόλες. Πχ εδώ στην περιοχή που μένω πριν λίγα χρονια έκανε ένας παράπονα συνέχεια για τα αδέσποτα, δεν τα ήθελε ελεγε στους γείτονες να σταματήσουν να τα ταιζουν για να φυγουν κλπ. Μετα απο λίγες μέρες βρέθηκαν δυο σκυλια νεκρα έξω ακριβως απο το σπίτι του κ φόλες. Ήρθε η αστυνομία αλλά δεν έγινε τίποτα απολύτως γιατί δεν μπορουσε να αποδειχτεί οτι το έκανε αυτος, παρ οτι το συμβαν έγινε έξω απο το σπίτι του, είπαν οτι θα μπορούσε να το εχει κάνει ο καθένας... :mad:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Kατάλαβα.

Ο δικός μου σκύλος δεν ασχολήθηκε ούτε καν, ούτε τον πλησίασε, αλλά τον πλησίασε (απλώς) ένα σκυλάκι 10 κιλών. Ούτε χοροπήδηξε πάνω του, ούτε τίποτα.

Αλλά τι θα έλεγαν οι μάρτυρες? (οι δικοί του)
Ότι και καλά τρόμαξε και απειλήθηκε...

Εγώ εκπαιδεύω μόνος μου τον σκύλο μου. Τον έχω εκπαιδεύσει σε όλη την βασική υπακοή, και μέσω του παιχνιδιού με το μπαλάκι, το εκπαιδεύω στην έρευνα με στόχο να τον φέρω τον σκύλο σε ένα τέτοιο επίπεδο να μπορεί να κάνει διάσωση. Σύμφωνα με τον νόμο, τα σκυλικά έρευνας-διάσωσης όταν εκπαιδεύονται (κάθε βόλτα είναι μέρος της εκπαίδευσης του αφού φτάσουμε στο πάρκο), δεν οφείλουν να τηρούν τις περιπτώσεις α και β της παραγράφου 3 του άρθρου 5 του νόμου 4039/12.

Πως μπορούν να μου απαγορεύσουν να το εκπαιδεύω το σκυλί μου μόνος μου???

Μπορώ να κάνω κάτι να αποδείξω ότι το σκυλί μου εκπαιδεύεται από εμένα γι αυτόν τον σκοπό???

(πέραν κάθε πλάκας, το προηγούμενο ροτβάηλερ που είχα, έκανε έρευνα και ιχνηλασία πάνω από 1 χιλιόμετρο και έβρισκε αυτόν που είχαμε συνενοηθεί να κρυφτεί και είχα κρατήσει κάτι δικό του για να το μυρίσει... Το σκυλί ανέπτυξε αυτήν την ικανότητα κι εγώ την διαπίστωσα, μέσα από τα παιχνίδια μας να της πετάω πράγματα και να μου τα φέρνει...)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τα περί "έρευνας και διάσωσης" είναι πλάκα τελικά;
Για να δω πως θα σου απαντήσω δηλαδή.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Άλλοι κουβαλούν τσεκούρι, άλλοι υποθάλπτουν βιαστές και δολοφόνους, άλλοι υπερασπίζονται ανοιχτά εγκληματικές οργανώσεις και άνομες πράξεις, άλλων οι γιοί είναι ληστές τραπεζων. Ότι μπορει ο καθένας. :cool:
εμ τα κονσερβοκούτια που τα βάζεις.......:rolleyes:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Όχι, σοβαρολογώ.
Επειδή βαριέμαι στις βόλτες με τον σκύλο μου απλώς να περιφέρομαι, κι επειδή το βρίσκω ενδιαφέρον αλλά και ο σκύλος μου βρίσκει ασχολία, το παιδεύω-εκπαιδεύω να βρίσκει πράγματα ή ανθρώπους. Στο παλιό ροτβάηλερ που είχα, αφού το αμφισβήτησαν πολλοί αλλά διαψεύστηκαν στην πράξη, ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε ομάδα διάσωσης εκ μέρους του ΟΦΙΡΕ, που θα βασιζότανε στην σκύλα μου που ήταν ήδη έτοιμη στο να βρίσκει χαμένουν ανθρώπους σε δάση και λαγκάδια.

Προφανώς ο τρόπος που παίζω-παιδεύω-εκπαιδεύω τους σκύλους μου, τους οδηγεί στο να αναπτύσουν τέτοιες ικανότητες, ή μάλλον να αποκτάμε συνεργασία για τις ικανότητες που έχουν έτσι κι αλλιώς.

Η σκύλα μου τώρα είναι 13 μηνών. Ήδη βάζω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου να κρύβονται στον λόφο, κι αυτή ακολουθεί τα ίχνη τους και τους βρίσκει εκεί που κρύβονται. Προς το παρόν οι αποστάσεις που παίζουμε είναι στα 100-150 μέτρα. Της πετάω την μπάλα και οργώνει τον χώρο μέχρι να την βρει με την μύτη της. Μόλις της πω ψάξε, αρχίζει την ιχνηλασία. Κι επειδή ακριβώς δεν είναι κυνηγόσκυλο, μπορεί να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τα ζώα και τα πουλιά.

Αφού το σκυλί μπορεί, κι εγώ έτσι κι αλλιώς με τέτοια παιχνίδια έχω θέμα στις βόλτες μας για να μην βαριέμαι, εάν ερχόμουνα σε επαφή με κάποια ομάδα που θα με συμβούλευαν και τι άλλο πρέπει να κάνει ο σκύλος μου, και ενδεχομένως να τους φανεί χρήσιμος (με εμένα συνοδό), όντως ενδιαφέρομαι, πέραν της πλάκας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ήμουνα και καβάλα στο άλογο όταν την πάω βόλτα, γιατί δεν την έχω στο λουρί.

Προ 15ετίας περίπου, ήμουνα δραστήριο μέλος του ΟΦΙΡΕ, και διετέλεσα και ταμίας του για ένα μικρό διάστημα. Γίναμε από 2 χωριών χωριάτες από ένα σημείο και μετά, και με διαγράψανε κι από μέλος... Το πως και το γιατί, μεγάλη και πονεμένη ιστορία, που δεν έχει πλέον καμία σημασία και αξία.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
εν τω μεταξυ, έστειλα και ένα σχετικό email στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ελπίζω να απαντήσουν...

Η σκύλα μου, λόγω χαρακτήρα και υπερβολής από πλευράς μου στην κοινωνικοποίηση και την μη ανοχή σε κάθε κυριαρχική τάση, είναι ένα υπερβολικά ήσυχο και κοινωνικό ροτβάηλερ, με τρομερή μανία με την μπάλα που της πετάω, να την φέρνει και να την ψάχνει, διότι το έχει εκλάβει ως σημαντική δουλειά και αιτία ύπαρξης. Για εκπαίδευση για σωματοφυλακή καμία σχέση το σκυλί στην παρούσα φάση, αλλά για εκπαίδευση να βρίσκει ανθρώπους είναι κάτι πολύ εύκολο και εφικτό.

Προς το παρόν, ούτε καν το μπαλάκι με το οποίο έχει τέτοια μανία δεν προστατεύει... Δεν κάνει τσαμπουκά ούτε για το μπαλάκι της.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Τώρα πια μόνο αν είναι από μπελούγκα. Τέτοιο τρώνε στην Εκάλη βλέπεις.:cool:
όντος πάει και η Εκάλη.....αλώθηκε και αυτή απο τους αναρχικούς....!:D
χαχαχα.....

@ παρντόν amangos για το κουρέλιασμα του θέματος....

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ο νόμος προβλέπει ότι “όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή” (άρθρο 333 Ποινικού Κώδικα).

Συνεπώς συνιστά απειλή η ανησυχία σου όταν ο άλλος σου είπε ότι θα σου δηλητηριάσω τον σκύλο, θα τον κάνω μαύρο στο ξύλο κλπ, ενέργειες που συνιστούν πράξεις βίας και είναι παράνομες (βλ. αρ. 16 και 20 Ν. 4039/2012).

Το έγκλημα διώκεται κατ' έγκληση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δε μπορεί η δικαιοσύνη να παρέμβει από μόνη της παρά μόνο εάν εσύ δηλώσεις ότι το επιθυμείς. Έχεις προθεσμία τριών μηνών.

Κάτι πρακτικό είναι ότι πρέπει να πληρώσεις παράβολο εκατό ευρώ (συν πενήντα αν θέλεις να δηλώσεις παράσταση πολιτικής αγωγής).

Για το θέμα του λουριού:
Πάντα ο νόμος είναι θέμα ερμηνείας. Εξού και υπάρχει η νομική ως σχολή: για να βρίσκεις και να ερμηνεύεις τον κατάλληλο κατά περίπτωση νόμο. Ασφαλώς υπάρχουν διαφορετικές (νομικές) απόψεις.
Η περίπτωση όμως του λουριού όπου ο νόμος το περιελάμβανε ρητά ως υποχρεωτικό (βλ. αρ. 2 παρ. 3 Ν 3170/2003) και ακολούθως απαλείφει αυτήν υποχρέωση (βλ. αρ. 5 Ν 4039/2012) είναι μάλλον “ευκολάκι” ερμηνείας.
Δηλαδή με το σημερινό καθεστώς μπορεί κάποιος να έχει το σκύλο του στη βόλτα χωρίς λουρί -με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι ο περίπατος του σκύλου γίνεται με συνοδό που έχει τον έλεγχο του σκύλου.
Το να ελέγχεις το σκύλο και να τον έχεις κοντά σου μπορεί για κάποιους σκύλους να προϋποθέτει λουρί και για κάποιους όχι. Ξέρουμε ότι εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες (επίπεδο εκπαίδευσης, εκρηκτικότητα κλπ) και ο καθένας κρίνει υπεύθυνα για τον σκύλο του.

Περαιτέρω ακόμα και αν ήταν υποχρεωτικό ο σκύλος να είναι δεμένος ο άλλος δε μπορεί να σου κάνει μήνυση για αυτό γιατί δεν αποτελεί ποινική παράβαση αλλά διοικητική.

Σημ: Οι νόμοι που αναφέρονται εντός παρενθέσεως είναι αυτοί που αφορούν τα ζώα συντροφιάς και δεν τους επανέλαβα χάριν συντομίας γιατί εύκολα βρίσκονται είτε σε προηγούμενα θέματα είτε στο ίντερνετ.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Για το θέμα του λουριού:
Πάντα ο νόμος είναι θέμα ερμηνείας. Εξού και υπάρχει η νομική ως σχολή: για να βρίσκεις και να ερμηνεύεις τον κατάλληλο κατά περίπτωση νόμο. Ασφαλώς υπάρχουν διαφορετικές (νομικές) απόψεις.
Η περίπτωση όμως του λουριού όπου ο νόμος το περιελάμβανε ρητά ως υποχρεωτικό (βλ. αρ. 2 παρ. 3 Ν 3170/2003) και ακολούθως απαλείφει αυτήν υποχρέωση (βλ. αρ. 5 Ν 4039/2012) είναι μάλλον “ευκολάκι” ερμηνείας.
Δηλαδή με το σημερινό καθεστώς μπορεί κάποιος να έχει το σκύλο του στη βόλτα χωρίς λουρί -με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι ο περίπατος του σκύλου γίνεται με συνοδό που έχει τον έλεγχο του σκύλου.
Το να ελέγχεις το σκύλο και να τον έχεις κοντά σου μπορεί για κάποιους σκύλους να προϋποθέτει λουρί και για κάποιους όχι. Ξέρουμε ότι εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες (επίπεδο εκπαίδευσης, εκρηκτικότητα κλπ) και ο καθένας κρίνει υπεύθυνα για τον σκύλο του.
Φίλος δικηγόρος στον οποίον απευθύνθηκα, μου είπε πως... επειδή στο τέλος ο νόμος καθορίζει το ύψος των προστίμων ανά περίπτωση, υπάρχει κι ένα πρόστιμο του άρθρου 5 για παράλειψη τήρησης των κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου, ενδεχομένως να φάμε 300 ευρώ πρόστιμο εάν είναι χωρίς λουρί... Δεν βγάζω άκρη με τους δικηγόρους!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Διαβάζοντας τα πιο πάνω κατάλαβα τα εξής:
Είναι εύκολο (δεν θα διαφωνήσω, εύκολα το κάνει ο σκύλος μου) να ψάξει κάποιον στο δάσος.
Δεν υπάρχει στην Ελλάδα εξέταση για να πιστοποιηθεί ο σκύλος, αλλά μόνο στο εξωτερικό.
Το σκυλί εφόσον περνάει το bh (test χαρακτήρα και βασικής υπακοής) και κάνει κάποια πράγματα σε χαμηλό επίπεδο, μπορεί να πάρει κάποια πιστοποίηση από ξένο κριτή στην Ελλάδα (εάν υπάρξει κάποια σχετική εκδήλωση-αξιολόγηση) αλλιώς στο Εξωτερικό. Δηλαδή χλωμό.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Δεν βγάζω άκρη με τους δικηγόρους!!!
Είναι τα θέματα ερμηνείας που λέγαμε! :p

Δεν προτρέπω κάποιον να το κάνει. Ξεδιπλώνω τη σκέψη μου. Συζήτηση κάνουμε.
Πάντως εγώ προσωπικά, με βάση αυτόν τον νομικό συλλογισμό, με δεδομένο ότι ο σκύλος μου με ακούει και έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα και εφόσον το επιτρέπουν οι περιστάσεις τον έχω χωρίς λουρί.

Κατά τα λοιπά αν δεις στον πίνακα των διοικητικών προστίμων που υπάρχει στο άρθρο 21 του Ν 4039/2012 υπάρχει η πρώτη στήλη που περιγράφει την παράβαση, η δεύτερη που αναφέρει τη σχετική διάταξη και η τρίτη με το πρόστιμο.

Προφανώς ο πίνακας αυτός δεν εισάγει νέες παραβάσεις αλλά σχηματοποιεί τις ήδη υπάρχουσες στο νόμο -για αυτό και περιληπτικά αναφέρει τη συμπεριφορά και δίπλα σε παραπέμπει στην αντίστοιχη διάταξη.

Οι διατάξεις στις οποίες αναφέρεται λοιπόν η σχετική παράβαση είναι το αρ. 5 παρ. 2 και 3. Ο νόμος λοιπόν εκεί αναφέρει ότι:
“ 2. Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 Α.Κ.. Για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, εκτός από εκείνα της παραγράφου 5 του άρθρου 9, η αντίστοιχη ευθύνη βαρύνει τον οικείο Δήμο.
3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.”
Και επαναλαμβάνω ότι πλέον δεν αναφέρει για δεμένο σκύλο κάτι που ρητά έκανε ο προϊσχύον νόμος.

Πράγματι οφείλουμε να μεριμνούμε για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου μας και φέρουμε ευθύνη για τις τυχόν ζημίες που θα προκαλέσει.

Αλλά δεν είναι όλοι οι σκύλοι, οι ιδιοκτήτες, οι περιστάσεις κλπ το ίδιο. Για να αναφέρω ένα (“σχολικό”) παραδείγματα: από τη μια έχουμε έναν προσεκτικό ιδιοκτήτη με ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο, υπάκουο, σκύλο χωρίς λουρί ενώ από την άλλη έναν αδιάφορο, απρόσεκτο τύπο με ένα ιδιαίτερα κυριαρχικό “μαντρόσκυλο” έστω με λουρί. Είναι το ίδιο;

Άλλωστε αν συμπεριλάμβανε την υποχρέωση λουριού ήδη δε θα υπήρχε λόγος να προχωρούσαν στην επικείμενη τροποποίηση της σχετικής πρόβλεψης του άρθρου 5 του 4039/2012.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
με την τροποποίηση του νόμου που ψηφίζεται σήμερα, δυστυχώς αλλάζει η ιστορία με το λουρί...

"δ) Μετά την περίπτωση β της παρ. 3, τίθεται κόμμα και προστίθεται νέα περίπτωση γ ως εξής:

«γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιοδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του.»"

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Περίπατος= πάω βόλτα με τον σκύλο μου.
Άρα όταν πάμε βόλτα, θα τον δένω.
Όταν φτάσω εκεί που πάω, και πλέον δεν περπατάμε αλλά παίζουμε με το μπαλάκι, τι ισχύει???

(παίζοντας με το μπαλάκι, την εκπαιδεύω και την εξασκώ στην επαναφορά πραγμάτων, την αναζήτηση τους, κλπ. Πολύ βασικό στάδιο εκπαίδευσης, για να συνεχίσω μετά στην θάλασσα να επαναφέρει πράγματα, ώστε να εκπαιδευτεί στην υγρή έρευνα και διάσωση...)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ποια 100 μετρα ασφαλιστικα ρε παιδια...??? εδω ο αλλος πριν λιγες μερες σακατεψε την πρωην του και την εστειλε στο νοσοκομειο και τα ασφαλιστηκα μετρα ηταν να μην την πλησιασει κατω απο τα 5 μετρα,,, και για το σκυλο θα τα κανουν 100....///!!!????