Οι Προστάτες των Κοπαδιών...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Από Σαμαρίνα οι πρώτες και την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου οι υπόλοιπες!

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Στη Σαμαρίνα βρίσκονται αυτό το διάστημα τα αδέλφια της Ήρας μου!! Πολύ θέλω να δώ πως έχουν εξελιχθεί. Η δικιά μου έγινε κουκλίτσα της πόλης ,ενώ τα αδέλφια της υιοθετήθηκαν από μια φίλη μας που έχει ο πεθερός της κοπάδια με πρόβατα. Τώρα τον Οκτώβρη θα τα ξαναφέρουν πίσω στον Παραπόταμο και θα έχουμε την ευκαιρία να τα επισκεφτούμε με την Ήρα!! Είμαι περίεργη πως θα αντιδράσουν! Πολλές φορές σκέφτομαι ότι την πήρα από το περιβάλλον της και ίσως να μην είναι όσο ευτυχισμένη θα ήταν μαζί τους! Αλλά την αγαπάμε τόσο πολύ όλοι μας κι εκείνη δείχνει να μας έχει αγαπήσει μιας και την έχουμε από μωρακι.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Πολύ ωραίες φωτογραφίες,να κάνω μάλλον ''χαζή'' ερωτηση?
Σε μερικά σκυλιά από τις πιο πάνω εικόνες έχουν κομμένο μόνο το ένα αυτί ή απλά έτσι φαίνεται?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Ναι. Εχουν κομμένο μόνο το ένα αφτί.
Είναι κάτι που συνηθίζεται.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Το αυτί είναι κομμένο. Είναι μια αρκετά συνηθισμένη τακτική των βοσκών (το λόγο δε καταλαβαίνω βέβαια...)

Foibos σε ευχαριστουμε πολύ για τις φωτογραφίες! Ενας λευκός τσοπάνης που είναι ξαπλωμένος είναι απλά πανέμορφος!!!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εμένα δε μου φαίνονται και τόσο ωραίες οι φωτογραφίες πάντως....
ειδικά στο ποστ #61 η τέταρτη φωτογραφία με τη σκυλίτσα...το ύφος της, οι μαστοί της....λύπη μου προκαλούν.
Το όμορφο είναι να βλέπεις τα σκυλιά να δουλεύουν σε συνεργασία με τον άνθρωπό τους. Να είναι ομάδα. Δεν είπα να κοιμούνται στον καναπέ, ή ακόμα και μέσα στο σπίτι, αλλά...

Περηφάνια δε βλέπω πάντως στις περισσότερες φωτογραφίες.

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Πολύ ωραίες φωτογραφίες,να κάνω μάλλον ''χαζή'' ερωτηση?
Σε μερικά σκυλιά από τις πιο πάνω εικόνες έχουν κομμένο μόνο το ένα αυτί ή απλά έτσι φαίνεται?
Σε μια συζητηση που ειχα προ καιρου με Τσοπανη της Ηγουμενιτσας μου ειχε πει οτι κοβουν μονο το ενα αυτι ωστε ο "αντιπαλος" να υποθετει οτι ο σκυλος εχει δωσει "μαχη" και εχει επιβιωσει απο αυτην ...δεν ξερω κατα ποσο ισχυει μιας και δεν ειμαι γνωστης. απλα παραθετω οτι το εχω ακουσει σαν δικαιολογια του κομενου αυτιου ...

ΥΓ συγνωμη αν ειναι μπαρουφα και χαλαω το ποστ ...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Sea-mol, όπως τα λες!Μολοσσάκος....

Lara_Kouklara, απλά να αναφέρω ότι το βλέμα της σκύλας δεν ήταν θλιμένο, αλλά....κοιμισμένο!
Λιαζόταν κι εγώ την ξύπνησα για να βγάλω την φωτό!
Από κει και πέρα, τα σκυλιά αυτά εξελίχθηκαν ώστε να δουλεύουν ανεξάρτητα από τον ιδιοκτήτη τους, μόνα τους, αυτόνομα!
Κι από αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητά τους πηγάζουν κι αρκετά από τα θέματα στην "κατοικιδιοποίησή" τους...

ptf, όλες οι συντεταγμένες υπάρχουν....;)

Τώρα για τα αυτιά υπάρχουν αρκετές θεωρίες και δεισιδαιμονίες, από το να ακούνε καλύτερα τους λύκους, να γλυτώσουν ανεπιθύμητους τραυματισμούς σε αψιμαχίες, μέχρι να ξεχωρίζουν τα αρσενικά από τα θηλυκά κουτάβια...

8 Σεπτεμβρίου 2012
19
0
παιδια τα αυτια σε αυτα τα σκυλια τα κοβουν για δυο λογους
1 για να μην τα πιανουν οι λυκοι απο τα αυτια
και δευτερον υπαρχει η ιδεα οτι επιθεσεις λυκων σε κοπαδια γινετε συνηθως οταν βρεχει και ο σκυλος αν εχει κομμενο αυτι δεν θα μπορει να κοιμηθει στην βροχη και θα τον καταλαβει αμεσως...
mpampis kalia απο ηγουμενιτσα ειμαι και εγω αλλα οχι τσοπανης(αν και με βλεπω συντομα με την κριση)
υπεροχες φωτο παιδια αν παω στο χωριο συντομα θα σας δειξω και εγω εναν υπεροχο σκυλο που θα λατρεψετε..

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
παιδια τα αυτια σε αυτα τα σκυλια τα κοβουν για δυο λογους
1 για να μην τα πιανουν οι λυκοι απο τα αυτια
και δευτερον υπαρχει η ιδεα οτι επιθεσεις λυκων σε κοπαδια γινετε συνηθως οταν βρεχει και ο σκυλος αν εχει κομμενο αυτι δεν θα μπορει να κοιμηθει στην βροχη και θα τον καταλαβει αμεσως...
mpampis kalia απο ηγουμενιτσα ειμαι και εγω αλλα οχι τσοπανης(αν και με βλεπω συντομα με την κριση)
υπεροχες φωτο παιδια αν παω στο χωριο συντομα θα σας δειξω και εγω εναν υπεροχο σκυλο που θα λατρεψετε..
εχω φτιαξει το ιχθυοτροφειο του Νυρεα στους βαλτους , και ειχε αρκετα μαντρια εκει ...αυτο που εγραψα το ακουσα απο τσομπανη στο συγκεκριμενο σημειο ...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Και αντί να γυρίσει πλευρό κάθεται ξύπνιος?

8 Σεπτεμβρίου 2012
19
0
ναι κατάλαβα ποια λες.
χα χα να τα ρωτήσουμε δεν ξέρω γιατί δεν αλλάζουν πλευρό αλλά γιαυτό τα κόβουν

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Απλά είχα την απόρεια γιατί κόβουν το ένα,γιατί για τα δύο έχω ακούσει και εγώ ιστορίες αλλά για το ένα όχι!!
Ευχαριστούμε foibos:cool:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn