Οικονομική κρίση και BYB

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
christop, πως κατεληξε οτι οι φτωχοι εχουν λεφτα να διαθεσουν για τα σκυλια τους, οταν δεν εχουν τα προς το ζειν? δεν λεω για ενδιαφερων και αγαπη , αλλα για φαρμακα? οταν δεν εχουν για τα δικα τους? ειλικρινα με ενδιαφερει τι ερωτηματολογιο εγινε , τι δειγμα πηρανε ,ηλικιες,
δεν θελω να αμφισβητησω την ερευνα ,αλλα ειλικρινα κρινοντας απο τον ευτο μου ,δημ υπαλ , το σκεφτομαι να υιοθετησω εστω και ενα μικροσωμο ,ενω 5 μηνες πιο νωρις δεν θα το σκεφτομουνα καν

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Αυτο που βγήκε από την ερευνα είναι ότι οι φτωχες περιοχες βλέπουν τον σκύλο ποιο συντροφο και μελος της οικογενειας

Δυστυχως στοιχεια δεν μπορω να σου πω αλλα μιλαμε για την 1 φαρμακευτικη σε κτηνιατρικά :)

Η ερευνα ειχε γίνει πριν 3 χρόνια.... φυσικά ηθελα να τονισω ότι ποιο δυσκολα δεν θα προσεξει καποιος ποιο φτωχός τον σκύλο του γιατι τον βλέπει συντροφο

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Αν είσαι γνώστης αυτού που ψάχνεις μπορείς να βρείς ακόμα και από BYB καταπληκτικό σκύλο,και σε πολύ καλύτερη τιμή από τα 1300+ των εκτροφέων,που ως γνωστόν πλέον τους ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η μορφολογία,με ότι αυτό συνεπάγετε.(Πλήν μερικών εξαιρέσεων)

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Αν είσαι γνώστης αυτού που ψάχνεις μπορείς να βρείς ακόμα και από BYB καταπληκτικό σκύλο,και σε πολύ καλύτερη τιμή από τα 1300+ των εκτροφέων,που ως γνωστόν πλέον τους ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η μορφολογία,με ότι αυτό συνεπάγετε.(Πλήν μερικών εξαιρέσεων)
τι εννοείς με τον όρο ''γνώστης''; να έχεις υπομονή και να ψάξεις τον κάθε ιδιοκτήτη σκύλου μέσα στην ελλάδα μπας και; ''καταπληκτικό'' σκυλί θα βρεις και από τον δρόμο, καθαρόαιμο με pedigree της ράτσας που θες, με όλους τους απαραίτητους ελέγχους εκείνου και των γονιών του δύσκολα θα βρεις απο ΒΥΒ...
Επίσης δεν νομίζω να είναι μόνο η μορφολογία, είναι και ο χαρακτήρας της ράτσας, πράγμα που είναι σοβαρό κριτήριο για μένα στην επιλογή σκύλου..

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Τα σκυλιά στις πλουσιες περιοχές τις Αθήνας δεν είχαν τόσο τον ρόλο του συντρόφου
Φαίνεται οτι το σύνδρομο του 19ου αιώνος,ο σκύλος να αποτελεί ένδειξη κύρους,οικονομικής επιφάνειας και κοινωνικού πρεστίζ δεν έχει εκλείψει ακόμα ε ..
'Ασχετο αλλά μου θύμισε όταν ήμουνα μικρός και έλεγα τα κάλαντα.Τα φτωχά σπίτια θυμάμαι ήταν αυτά που έδιναν τα πεντοχίλιαρα,ενώ τα πλούσια με τα 20 στρέμματα αυλή 200άδραχμο maximum.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Φαίνεται οτι το σύνδρομο του 19ου αιώνος,ο σκύλος να αποτελεί ένδειξη κύρους,οικονομικής επιφάνειας και κοινωνικού πρεστίζ δεν έχει εκλείψει ακόμα ε ..
.
Ξέρεις υπάρχει και το αντίστροφο σύνδρομο. Εννοώ τις αντιδράσεις που προκαλούν οι αγορασμένοι σκύλοι και κυρίως οι αγορασμένοι σκύλοι καναπέ, τα μικρόσωμα, τα λεγόμενα "πατσαβουρόσκυλα" κ.λπ.
Τα 'χω πάρει με τη γειτόνισσά μου, ιδιοκτήτρια γ. ποιμενικού (που ενώ συμπαθιόμαστε πολύ και η ίδια αγαπάει τα σκυλιά μου) γύρισε και είπε στο άσχετο μια μέρα "Εγώ ήθελα σκύλο! Τι είμαι εγώ Κωλονακιώτισσα να κυκλοφορώ με κανένα μικρό?".
Θύμωσα ειλικρινά πάρα πολύ.
Άραγε στο Κωλονάκι τι σκύλους έχουν?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με λίγα λόγια όλοι συμφωνούμε ότι οι περισσότεροι βλέπουν το σκύλο ως αξεσουάρ, image.
Για μένα λάθος αλλά αν κάποιος βλέπει το σκυλί σαν αντικείμενο λογικό είναι να έχει τέτοιες απόψεις.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Με λίγα λόγια όλοι συμφωνούμε ότι οι περισσότεροι βλέπουν το σκύλο ως αξεσουάρ, image.
Για μένα λάθος αλλά αν κάποιος βλέπει το σκυλί σαν αντικείμενο λογικό είναι να έχει τέτοιες απόψεις.
Προφανως αυτο ισχυει στην πλειονοτητα των περιπτωσεων. Ο σκυλος απο οπου και αν το πιασεις, ειναι ενα ''αποκτημα'' αλλα οχι κατ΄αναγκην παντα με την κακη εννοια. Ενα αποκτημα καλλιστα μπορει να αποκτηθηκε απο αγαπη, ή απο αναγκη, κλπ...

Μην ξεχναμε οτι ακομα και με τους ανθρωπους συμβαινει να τους βλεπουμε σαν(ζωντανα)αντικειμενα, δεν θα συνεβαινε με ενα τετραποδο κατοικιδιο ;

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Προφανως αυτο ισχυει στην πλειονοτητα των περιπτωσεων. Ο σκυλος απο οπου και αν το πιασεις, ειναι ενα ''αποκτημα'' αλλα οχι κατ΄αναγκην παντα με την κακη εννοια. Ενα αποκτημα καλλιστα μπορει να αποκτηθηκε απο αγαπη, ή απο αναγκη, κλπ...

Μην ξεχναμε οτι ακομα και με τους ανθρωπους συμβαινει να τους βλεπουμε σαν(ζωντανα)αντικειμενα, δεν θα συνεβαινε με ενα τετραποδο κατοικιδιο ;
πόσο δίκιο έχεις...σκληρή η αλήθεια, αλλά έτσι είναι. Πολλά ζώα και άνθρωποι αποτελούν τα ''αξεσουάρ'' κάποιου ηλίθιου κολλημένου.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
η οικονομικη κριση οδηγει πολλους στο να ζευγαρωνουν τα "καθαροαιμα" σκυλια τους (που μπορει και να μην το εκαναν υπο αλλες συνθηκες) για να τα πουλησουν και να παρουν λεφτα.
το εχω ακουσει τις τελευταιες 2-3 βδομαδες απο 3 γνωστους μου.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
η οικονομικη κριση οδηγει πολλους στο να ζευγαρωνουν τα "καθαροαιμα" σκυλια τους (που μπορει και να μην το εκαναν υπο αλλες συνθηκες) για να τα πουλησουν και να παρουν λεφτα.
το εχω ακουσει τις τελευταιες 2-3 βδομαδες απο 3 γνωστους μου.
ναι και στο παρκο εχω 2 με Γερμανικα ποιμενικα αρσενικα που ψαχνουν θυληκό να αγορασουν μαζι για να μοιραστουν τα εξοδα
θα πηξουμε στο αδεσποτο δυστυχως μακαρι να βγω ψευτης

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
δεν θα γεμίσουμε μόνο αδέσποτα σκυλιά αλλά θα υπάρξει και σημαντικός εκφυλισμός της όποιας περί φυλών γνώσης κατέχει ο μέσος Έλληνας....

π.χ. κοιτάζοντας σήμερα στο ιντερνετ είδα άπειρες παραλλαγές ''βέλγικου'', ''γερμανικού'' ποιμενικού, ''ροτβάιλερ''.......
και βέβαια εννοείται ότι στις μικρόσωμες φυλές γίνεται του κουτρούλη ο γάμος.....:(:mad:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Τρείς ερωτήσεις μας κάνουν (κυρίως κάτοχοι άλλων σκύλων:eek:) στις βόλτες μας.

Φύλο, όνομα και πότε θα την ζευγαρώσουμε:mad:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τρείς ερωτήσεις μας κάνουν (κυρίως κάτοχοι άλλων σκύλων:eek:) στις βόλτες μας.

Φύλο, όνομα και πότε θα την ζευγαρώσουμε:mad:
Γιατί? Την ξινίλα στα μούτρα τους όταν τους απαντάς ότι δεν το ζευγαρώνω ή είναι στειρωμένο που την πας????

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Εγω θα πω και το αλλο.Υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που χωρις να ειναι εκτροφεις με την ευρεια σημασια του ορου εκτροφεας δ.η.λ εγκαταστασεις κλπ κανουν πολυ καλη δουλεια για την οποια φυλη αγαπανε εγω αυτους τους ονομαζω χομπιστες εκτροφεις που κανουν ισως μια γεννα καθε δυο χρονια που τις περισσοτερες φορες ζουνε με τα σκυλια τους σε ενα μικρο σπιτι η σε ενα διαμερισμα που ισως να μην ξεπερνουν τον αριθμο των δυο σκυλιων και που ομως συμβαλουν σημαντικα και κανουν καταπληκτηκη δουλεια Απο εναν τετοιο εκτροφεα πηρα και εγω τον σκυλο μου .Εγω εχω ενα αυριο ισως να θελω να τον ζευγαρωσω με αρσενικο του εξωτερικου γιατι στην Ελλαδα δεν υπαρχει σκυλος για ζευγαρωμα δινοντας τα pedigree κανοντας οτι εξετασεις ειναι απαραιτητες και στην σκυλα και στα κουταβια εγω θα θεωρουμαι εκτροφεας byb? επειδη εχω μονο ενα σκυλο και ζω στο διαμερισμα και γιατι ισως θελω να βαλω και εγω ενα λιθαρακι για να εχει μια φυλη μια σωστη πορεια ?

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Υ.Γ και τα ανεφερα ολα αυτα γιατι συμφωνω οτι πρεπει να το ψαχνουμε το θεμα αρκετα απο που θα παρουμε το σκυλο μας

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
εγω θεωρω πως αν εχεις ενα εξαιρετο δειγμα που εχει κριθει μεσα στις αλλεπαληλες εκθεσεις απο γνωστες της συγκεκριμενης φυλης και εχει χαρακτηριστει εξαιρετος γεννητορας,και ψαξεις να βρεις μια θηλυκια αναλογης ποιοτητας που και αυτη να εχει παρει μερος σε αρκετες εκθεσεις και εχοντας χαρακτηριστει και αυτη εξαιρετο δειγμα τοτε οκ.
Αλλα σιγουρα δεν ειναι μονο αυτο η εκτροφη...
Θα πρεπει να εχεις κανει ολες αυτες τις εξετασεις που μπορει να βασανιζουν την φυλη,(δυσπλασιες αγκωνα,ισχυου,καρδιολογικα,κωφωσειςκτλ),
να εχεις κοιταξει και τις εξετασεις των γονεων του σκυλου σου και αντιστοιχα να κοιταξεις και τις εξετασεις απο τη πλευρα της θηλυκιας.
Να εχεις κανει προ κρατησεις καποιων κουταβιων-- αν ειναι ευκολο-- με ξεσκαρταρισμα αυτων που δεν αξιζουν να εχουν καποιο κουταβι/κοπο σου.
Να εισαι αυστηρος με τους μελλοντες ιδιοκτητες χωρις να σε ενδιαφερει το κοστος.
Να εχεις οραμα για την φυλη και να θες να εισαι μερος αυτου του οραματος με την εννοια να βαλεις και εσυ το λιθαρακι σου στην βελτιωση της.
Και μονο που τα εγραψα κουραστηκα ,εσυ δεν ξερω αν θες να κανεις εκτροφη....
Αν τα κανεις ολα αυτα και πολλα ακομα περισσοτερα δεν νομιζω να εισαι byb.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Η εκτροφή σκύλων δεν έχει ανάγκη "εγκαταστάσεων"...δεν είναι κτηνοτροφία.

Έχει ανάγκη γνώσεων, στόχων, κυνοφιλικού και κυνολογικού ενδιαφέροντος και ευαισθησίας και φυσικά σεβασμού σε σκυλιά, φυλές και άνθρωπο.

Αν λοιπόν κατέχεις τα παραπάνω, με ότι αυτά συνεπάγονται, δίνεις και 100 ευρώ περίπου για να έχεις και μια επωνυμία εκτροφείου...γιατί η γυναίκα του Καίσαρα....κλπ...κλπ.

Προσωπικά, προτιμώ τους εκτροφείς άνευ "εγκαταστάσεων", με μικρό αριθμό σκύλων στην κατοχή τους και λίγες γέννες...Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ποιότητα και σωστή εκτροφή δεν υπάρχει και σε πιο μεγάλη κλίμακα.

Το "μεράκι" όμως σπάνια αποτυπώνεται σε "χιλιάδες βουβάλια" και "παραγωγή που κατακλύζει την αγορά"...

Τίποτα λοιπόν δεν κρίνεται με "μια ματιά" και σίγουρα πρέπει να μου αποδείξεις πως πληρείς τις προϋποθέσεις...όχι με την κάτοψη των εγκαταστάσεων σου.

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
ακριβως αυτο εννοω και εγω οτι η σκυλα μου σαν κουταβι θα εχει τις απαραιτητες εξετασεις οτι θα κανει εξετασεις δυσπλασιας οτι ναι υπαρχει κατοχυρωμενη επωνυμια εκτροφειου οτι εγω πρεπει να παω εξωτερικο να ζευγαρωσω την σκυλα μου και οτι ναι με την βοηθεια της εκτροφεας μου θα πρεπει σιγα σιγα να μαζευω απο τωρα ονοματα για μια γεννα που θα γινει σε δυο χρονια και αν θα γινει ετσι λοιπον σαν και εμενα υπαρχουν και αλλοι δεν ειμαι σιγουρα η μοναδικη για αυτο ξανα λεω πρεπει να το ψαχνουμε και greedy να μην κουραζεσαι να γραφεις γιατι ετσι βοηθας να ανοιγουν καποιοι τα ματια τους που δεν ξερουν τιποτε απο σκυλια ουτε pyppy mils ουτε byb και πιστεψτε με τα πραγματα πανε πολυ καλυτερα απο οτι πριν 20 χρονια αργα βεβαια αλλα πανε προς το καλυτερο αυτο οι πιο παλιοι το γνωριζουν καλυτερα