Οικονομική κρίση και σκύλος

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δυστυχώς τα πράγματα θα δυσκολέψουν και άλλο...και που θα φτάσει αυτή η ιστορία κάνεις δεν το ξέρει..
Και για μενα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα...πρώτον ήδη πληρώνω ένα σκασμό λεφτά για το σπίτι με κήπο...(που επειδή μένω μόνη μου, δεν το χρειάζομαι, αλλά το κάνω για τα αγόρια)...
Μετακινήσεις πλέον...μόνο οι απολύτως απαραίτητες...ούτε χιλιόμετρο παραπάνω...τσιγάρα...σκατά..ήδη άρχισε να τσούζει...
Δεν συζητώ για "σπατάλες'..περιοδικά, ρούχα, καλλυντικά κλπ. Αυτά τα έχω ξεχασει...super market..από μία φορά την εβδομάδα..πήγαμε κάθε 15 τώρα...
Ακόμα και στους σκύλους μου...έγιναν κάποιες περικοπές...κόκαλα, παιχνίδια, μειώθηκαν...στο θέμα της τροφής...(2 σακιά το μήνα)...δεν μπορω να κάνω κάτι...(θα μείνουν νηστικά?)...απλά έκοψα τις κονσέρβες κάθε μέρα...
Με τους γιατρούς....άστε τα...μόνο οι 2 θεραπείες Milteforan μέσα σε 8 μήνες...με τσάκισαν...συν όλες τις εξετάσεις...
Μάλιστα, είχα υπολογίσει ότι φέτος θα έπαιρνα τρίτο κουτάβι Golden...αλλά με τη κατάσταση έτσι όπως είναι..αυτό αναβάλλεται και για πόσο δεν ξέρω..

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εμείς με δύο σκυλιά μεσαία θέλουμε ένα 15κιλο τροφή τις 20 ημέρες. Εχω θέσει ένα όριο και έχω πει δεν θα ανέβω πάνω από 60€ το σακί αφού έχω καλές επιλογές σε αυτό το ποσό (ταΐζω arden premium και βρήκα και την canidae Grain free που είναι και καλύτερη με 56).

Στα ιατρικά των σκυλιών, όπως και σε αμπούλες αντιπαρασιτικά κλπ σκόντο δεν θα κάνω.

Από 'κει και πέρα οι περικοπές δεν αγγίζουν τόσο αυτά όσο εμάς, φέτος πχ δεν θα πάμε και κάπου αλλού διακοπές, θα πάμε μόνο στο εξοχικό μας στη Νάξο (δε μας χαλάει κιόλας), θα είμαστε λίγο πιο συντηρητικοί με το σουπερ μαρκετ που για να γεμίσεις το καρότσι θες μια τρακοσάρα και άλλα τέτοια. Βέβαια είμαστε σαφώς σε καλύτερη θέση γιατί είμαστε εμείς και τα σκυλιά μας, για τον κόσμο που έχει παιδιά και άλλες υποχρεώσεις να τρέχουν είναι σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα.

Τουλάχιστον με τα σκυλιά έχουμε και την αφορμή να πέρνουμε πότε πότε τα βουνά για βόλτες και να εκτονονόμαστε κι εμείς λιγάκι παρέα τους.....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.423
10.640
Athens
Πάντως στο θέμα καλή τροφή και έξοδα... μήπως τελικά η barf είναι πιο φθηνή ρε παιδιά? Δηλαδή με € 0,4 το κιλό τα πλατάρια ή και € 1,00 το κιλό τα κοτοστομάχια και τα εντόσθια δεν μπορείς να έχεις αναβαθμισμένη τροφή με λίγο κόστος?

Εμείς κόψαμε το "παίρνω ό,τι στηθόλουρο βρω μπροστά μου" - άλλα περιττά έξοδα δεν μπορώ να πω ότι είχαμε.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
H διατροφή του βγαίνει στα 20€ το μήνα (πλατάρια κατά βάση και πατσές). :)

Το club εργασίας δεν κόβεται με τπτ. Αν πω ότι έβγαινα για ένα καφέ 1 φορά την εβδομάδα παραπάνω, θα ξόδευα τα ίδια ή και περισσότερα ;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Το μονο που κοψαμε λογω κρισης ειναι οι επισκεψεις μας στον Αυλωνα στον εκπαιδευτη.. ενω ειχαμε σκοπο να προχωρησει... Η βενζινη σε συνδυασμο με τα διοδια ηταν too much!!

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
Ειναι μια δυσκολη εποχη για ολους...ας ελπισουμε να πανε καλυτερα
εμεις για την ωρα δεν εχουμε κοψει κατι, αν και με τις περικοπες του μισθου ,μας εκατσε καπως,
ευτυχως τρωμε 300 γρ την μερα οποτε η acana ειναι οκ

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Eπειδή η κρίση με είχε βρει πριν αποκτήσω το σκύλο μου (συν του ότι μετακόμισα σε δικό μου σπίτι και τώρα πια όλα τα έξοδα είναι δικά μου και όχι των γονεων) είχα απόφασίσει από πριν σε τι επίπεδο εξόδων θα φτάσω. Τροφές, γιατροί αποπαρασιτοκτόνα, παιχνιδάκια δεν θα μπορούσα να τα κόψω, το μόνο που δεν σηκώνω οικονομικά από την αρχή είναι η εκπαίδευση, δεν είναι ότι θα στριμωχτώ αυτό θα το έκανα, είναι ότι απλά δεν υπάρχουν τα χρήματα, δηλαδή στη σούμα του μήνα δεν φτάνουν. Από εκεί και πέρα αυτό που έχω κάνει είναι να κόψω τελείως τις νυχτερινές εξόδους (σε αυτό βοήθησε και ο σκύλος), τις πολλές μετακινήσεις με το αμάξι λόγω τσεκουρόματος της βενζίνης, ρούχα αγοράζω πια πάρα πολύ σπάνια και όχι πια ακριβές μάρκες και γενικώς ότι βγάζουμε με την κοπέλα μου είναι για να ζούμε καλά εμείς και ο σκύλος χωρίς πολλά πολλά εξτρα.

Ελπίζω να μην το πληρώσω πολύ ακρίβα ότι δεν εκπαιδεύω επαγγελματικά το Μανού... τουλάχιστον προσπαθώ να του μάθω κάποιες εντολές μόνος μου ώστε να συνεννοούμαστε όσο γίνεται πιο καλά.

Από την άλλη πλευρά θα μου πείτε τότε που πας με το βέλγο που θέλει και τούτα και τα άλλα και γενικώς έχει φοβερές προοπτικές και δυνατότητες;

Η αλήθεια είναι ότι πήγαινα για πιο ήπια φυλή, όμως η τύχη το έφερε να συναντηθούμε και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος... οπότε μπορεί να μην γίνει ο σούπερ σκύλος που θα πηδάει 2 μέτρα τοίχο ή που θα με βρίσκει στα 5 χλμ αλλά σίγουρα θα ζει με αγάπη...

Last edited by a moderator:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.118
patra
grdane.blogspot.com
κι εγω... χωρις να ειμαι επαγγελματιας εκτροφεας.... ακόμα...:p
χρειάζομαι σχεδόν 4 τσουβαλια τροφή....
και μια κι ο μικρος έκλεισε τους 8 μηνες....
σκέφτομαι και ειμαι ήδη σε αναζήτηση φτηνοτερης τροφής ανάπτυηξης..( βιαστηκα και λίγο και είχαμε κατι μικροδιάρροιες... :()..
για τα μεγάλα ήδη είχα κατεβει σε οικονομικοτερη τροφή....

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εμείς πάλι, "κόψαμε" για να έρθει ο σκύλος... (που δεν τον αγοράσαμε κιόλας)
Είπαμε θέλουμε σκύλο και θα χορέψουμε με αυτό το τίμημα. 100-120 περίπου ευρώ το μήνα... (χωρίς απρόοπτα γιατρού)
Αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς οι καθημερινές βόλτες μου κοπήκαν λόγω σκύλου, οπότε μια ή άλλη είναι!
Το μόνο που με λυπεί είναι η εκπαίδευσή του, που κάποια στιγμή έστω και πιο μετά θα προσπαθήσω να τον πάω σε εκπαιδευτή, για να το λύνω και στις εκδρομές! αυτό το λουράκι του κοστίζει και δεν τρέχει όσο θα ήθελε/ήθελα!

τώρα αν η κρίση μας τα φέρει σκούρα! απλά θα με χαίρεται τελείως ο κήπος και το σαλόνι μου!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ σκέφτομαι ν'αλλάξω "μοντέλο" για μικρό μικρό.

Είναι απίστευτες οι διαφορές στα έξοδα, από τους μικρόσωμους σκύλους στους μεγαλόσωμους (ο Άρης τα ξέρει καλύτερα!)
και η τροφή είναι ΜΟΝΟ η αρχή!

Για το ένα και μοναδικό "σκυλάκι" μου:

Κάθε μήνα θέλω

2 Χ αμπούλες αποπαρασίτωσης (δύο από τις ακριβές τις μεγάλες!)

Κάθε τρίμηνο 6 Χ χάπια αποπαρασίτωσης

3,5 ευρώ την ημέρα μας βγαίνει το φαγητό

κι αν πάθουμε καμιά ωτήτηδα, "πίνουμε" τις σταγόνες (ένα μπουκαλάκι κρατάει 2-3 μέρες), γιατί τ'αυτιά μας είναι σαν φαράγγι.

ΟΤΙ χρειαστεί σε φάρμακο πολλάπλασιάζεται για τα 60 του κιλά, κι αν σας πω τι έχω χαλάσει σε γλυκοσαμίνες θα σας πέσουν τα μαλλιά (9 χάπια κάθε μέρα έπερνα για μήνες!).

Βάλε και το οτι για να πληθεί θέλει ένα ντεπόζιτο νερό και σχεδόν ΟΛΟ το μπουκάλι σαμπουάν.

Βάλε και την μηχανή του κουρέματος, τις βούρτσες, χτένες και τα ψαλλίδια... όσο ακριβά και να ήταν είναι καλύτερα από το να δίνω 100 ευρώ κάθε μήνα σε γκρούμερ όπως η Blue (έχει ίδιο σκύλο).

Θα το λέω ως που θα μαλλιάσει η γλώσσα μου: Η αγορά ενός σκύλου (όσο ακριβός και να είναι) είναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Στους μεγάλους σκύλους αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο, ως που φτάνεις να χαλάς μία μικρή περιουσία κάθε μήνα.

Και ψάχνουν όλοι να βρουν 100-300 ευρώ φθηνότερο το κουτάβι, λες κι αυτό έχει κάποια σημασία!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Εγω παντως αν δεν τον ειχα ηδη παρει,μαλλον θα το σκεφτομουν πολυ αν θα πηγαινα σε εκτροφεα και θα επαιρνα απο καποιο καταφυγιο,οσο και αν μου αρεσει αυτη η ρατσα...αν παλι δεν ημουν ρεμαλι αλλα ειχα οικογενεια,το μαλλον θα ηταν σιγουρα.Αν βαλεις μονο ενοικιο,δοσεις αυτοκινητου και μηχανης,τα εξοδα ειναι αρκετα.
Για εκπαιδευση το σκεφτομουν πολυ σοβαρα να βρω καποιον θεσ/κη,αλλα μαλλον θα μεινω στις βασικες εντολες που του μαθαινω και στις πολυτιμες συμβουλες του εκτροφεα...πολλα τα εξοδα.
Για την διατροφη του,δινω arden premium,κοστιζει 55 ευρω το 15κιλο και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.Προσθετουμε και λιγα αποφαγια που και που(λιγο σαλτσουλα,λιγο ελαιολαδο,κανενα αυγουλακι,πολυ λιγο ριζακι,κανενα γιαουρτακι,κανενα φρουτακι) και την βγαζουμε αρκετα καλα...
Τα φαρμακα και τα ιατρικα φυσικα δεν γινεται να κοπουν.
Τωρα για τις αλλες περικοπες,κανω οτι και οι υπολοιποι...οι καφεδες εξω εχουν μειωθει πολυ(καλο και το μπαλκονακι) ενω το εξω φαγητο παααρα πολυ.Εμενα αυτο που με αγχωνει οπως και πολλους αλλους νεους ειναι τι θα κανω οταν αποκτησω οικογενεια.Τους μονους που δεν αγχωνει ειναι τους μακακες που μας κυβερνανε και μαλιστα αναρωτιουνται γιατι δεν γεννιουνται πλεον πολλα παιδακια στην Ελλαδα...
Μας βλεπω να γινομαστε ολοι χορτοφαγοι,διποδοι και τετραποδοι και να βγαινουμε να βοσκαμε στα λιβαδια ρεεεε:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Dr.Zhivago συμφωνώ με την ανάλυσή σου. Και να προσθέσω, επιπλέον, ότι "έχω καεί στο χυλό" και ορισμένες φορές κάνω επίσκεψη σε 2ο κτηνίατρο και εξετάσεις σε 2ο εργαστήριο! Ασε που "ελλοχεύει" και η δυσπλασία...:(
Για κάθε άνθρωπο που πραγματικά αγαπάει τα ζώα (και ειδικά το δικό του, που το έχει σαν παιδί του) ο μικρότερος συντελεστής κόστους είναι η αγορά του. Το έχω συνειδητοποιήσει και στο παρελθόν, που είχαμε μία σκυλίτσα υιοθετημένη από το δρόμο.
Για κάποιες περικοπές που περιγράφει ο samsok, σαφώς νομίζω ότι θα ισχύσουν για τους περισσότερους.
Ετσι, για να ευθυμήσουμε με την κατάσταση, προχτές έλεγα στη γυναίκα μου: "Ισως πρέπει να καταλήξουμε σε μία ξηρά τροφή που να μας αρέσει και εμάς";)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
"Ισως πρέπει να καταλήξουμε σε μία ξηρά τροφή που να μας αρέσει και εμάς";)
:D:D:D καλο!

Και εμας οπως και τους περισσοτερους μας εχει πληξει η κριση και εχουμε μειωσει τα ατομικα μας εξοδα κατα πολυ. Στο σκυλο η επιπτωση ειναι να μην σκεφτομαστε καθολου αν θα τον παμε για εκπαιδευση. Αυτο κοπηκε εντελως και πλεον θα στηριχθουμε στις δικες μας γνωσεις και οσο μπορουμε να τον εκπαιδευσουμε εμεις οι ιδιοι. Ωστοσο ο Σολο φαινετε ευκολο σκυλι και αυτο ειναι ενθαρρυντικο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Θοδωρή, εσύ τουλάχιστον έχεις μεγάλη εμπειρία από ακόμα ένα "μαχητικό" σκυλί και, επίσης, ο Solo είναι φοβερός χαρακτήρας. Με την Μόκα, όπως έχουμε πει, τα πράγματα δεν είναι τα ίδια και η εκπαίδευση (μάλιστα, μαζί με άλλα σκυλιά και ιδιοκτήτες) λειτουργεί πολύ θετικά και στον χαρακτήρα της.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Σαν συμπέρασμα...we have the winner...
Την εκπαίδευση την τρώει η μαρμάγκα :rolleyes::rolleyes: Τους βλέπω τους εκπαιδευτές, να γίνονται κλέφτες... :-| ;)

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
και εγω μια απο τα ιδια εριξα το κοστος της τροφης (2 5κιλα το μηνα περιπου χαλαει) στα ιατρικα δεν καναμε καμια περικοπη αλλα οταν παμε κτηνιατρο το ματι δεν παει στα ραφια γιατι εχει πολλα ωραια παιχνιδια..σταθερα κολλημενο στον τοιχο και στον γιατρο:p
εκει αν δεν το λιωσεις το παλιο παιχνιδι δεν θα παρεις αλλο ασε που νομιζω οτι και κατι παλια παπουτσια που εχω μια χαρα κανουν για μασουλημα,κατσε να ριξω μια ματια στην αποθηκη:paja1:

ανεβαλα την σκεψη για τα επομενα 2 χρονια αγορας ντογκο(κανα 800αρι αγορα απο εκτροφειο.και να μην εχω κρατημενα τουλαχιστον 400 για εκπεδευση?)
βολτες εχουν κοπει στο μισο φαι εξω στο ελαχιστο!εμαθα να μαγειρευω:p
ρουχα και αξεσουαρ αντιο!

σκουρα τα πραγματα και φοβαμαι μηπως παει και χειροτερα!
μεταναστες θα γινουμε!!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να παμε στη γερμανια και ας μην μας θελουνε ,εχουν ανεπτυγμενη κυνοφιλια θα ειμαστε και κοντα σε ολες τις μεγαλες εκθεσεις και στο τελος δεν μας αντεξουν απο το ταπεραμεντο μας στους στιβους και τα σουβλακια απ εξω, οποτε θα μας δωσουν φραγκα για το χρεος και θα μας στειλουν πισω

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Παιδία τα πράγματα δυστυχώς πάνε προς το χειρότερο! Συζητούσα προχθές με έναν από την επιτροπή "Σοφών" που γνωμοδοτούνε για το ασφαλιστικό και παραλίγο να πέσω σε κατάθλιψη! Όχι 2-3 χρόνια θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! Θα πάμε χειρότερα! Και λέμε όλοι τι κόβουμε για να τα φέρουμε βόλτα.... Σε περίπτωση μακριά από μας έκτακτης ιατρικής κατάστασης τι γίνεται???? αυτό με αγχώνει περισσότερο και προσπαθώ να έχω καβάντζούλες χρηματικές όσο γίνεται!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
θα παραμεινω εντος θεματος κ θα πω κ εγω οτι τα εχω πετσοκοψει τα εξοδα....μετακινησεις μειωμενες στο επακρο...πηγα χθες αθηνα κ γυρησα κ κοντεψα να κλαψω....
εξω για φαγητο?????πως ειπατε????χαχαχαχαχαχ!!!!!!καλα.....κασερι απο το λιντλ κ σαλαμι κ πιτες απο το λιντλ παλι κ πιτσουλα στο σπιτι με μπυρες απο το λιντλ φυσικα κ ταινιουλα φυσικα πειρατικη!!!!για το σκυλι...μονο τα απαραιτητα.παρακαλαω να μην αρρωστησουμε ουτε εμεις ουτε αυτος.δυσκολα τα πραγματα!η διασκεδαση πλεον κοιταμε να ειναι εντος σπιτιου η αν ειναι εκτος να ειναι σε κανα παγκακι η στο μπαλκονι!χαχαχα!
καλα οχι κ ετσι,αλλα εχουν κοπει παρα πολλα πραγματα...κ δεν ειναι μονο οι πραγματικες επιπτωσεις που μας μαστιγωνουν...καθημερινα βομβαρδιζομαστε με ογκο πληροφοριων ο οποιος μονο συγχηση κ αγχος θα δημιουργησει.αντε να δουμε...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn