Οδηγός του ΟΑΣΑ ζήτησε από τυφλή κοπέλα να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί το σκύλο-οδηγό

Status
Κλειδωμένο θέμα

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Στην εποχή των κινητών, όταν έχεις μια διαφωνία σχετικά με το περιεχόμενο ενός νόμου/διάταξης που αφορά τον εργασιακό σου χώρο, καλείς τον προϊστάμενο σου και όχι την αστυνομία. Η αστυνομία καλείται για να παρέμβει σε περιπτώσεις παράβασης του νόμου.
Για να καλέσει ο οδηγός την αστυνομία, πίστευε ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος.
Η μισή ευθύνη είναι δική του που δεν είχε φροντίσει να ενημερωθεί (τι λέω τώρα...) και η άλλη μισή του οργανισμού, που δεν έχει φροντίσει να τους μαζέψει και να τους επιμορφώσει (καλά παραληρώ...). Αν το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα, με μια απλή επιστολή παραπόνων της επιβάτιδας, ο οδηγός θα είχε απολυθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Εγώ πάλι που ομολογουμένως ενθουσιάστηκα όταν διάβασα την είδηση από το γεγονός ότι δεν κατέθεσε τα όπλα η κοπέλα και διεκδίκησε το δίκαιό της (κ συνεχίζω να το επικροτώ) ομολογώ ότι προβληματίστηκα από αυτό που λες @epial. (Κυρίως το λέω χωρίς ιδιαίτερη προσφορά στη συζήτηση, και χωρίς να στηρίζω κάποια θέση γιατί αν δεν είσαι μπροστά δε μπορεί να ξέρεις αν ισχύει αυτό που λες ή αυτό που λένε σιμολ, κυβελη, ελπινορ, αλλά για να μη νομίζεις δηλαδή ότι δεν έγινες αντιληπτός).

• Like
Reactions: LaCat and epial

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Στην εποχή των κινητών, όταν έχεις μια διαφωνία σχετικά με το περιεχόμενο ενός νόμου/διάταξης που αφορά τον εργασιακό σου χώρο, καλείς τον προϊστάμενο σου και όχι την αστυνομία. Η αστυνομία καλείται για να παρέμβει σε περιπτώσεις παράβασης του νόμου.
Για να καλέσει ο οδηγός την αστυνομία, πίστευε ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος.
Η μισή ευθύνη είναι δική του που δεν είχε φροντίσει να ενημερωθεί (τι λέω τώρα...) και η άλλη μισή του οργανισμού, που δεν έχει φροντίσει να τους μαζέψει και να τους επιμορφώσει (καλά παραληρώ...). Αν το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα, με μια απλή επιστολή παραπόνων της επιβάτιδας, ο οδηγός θα είχε απολυθεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Αυτό... Δυστυχώς ως κοινωνία δεν έχουμε εναρμονιστεί ακόμα με το γεγονός ότι και οι διαφορετικοί από εμάς έχουν δικαιώματα και είναι φυσιολογικοί άνθρωποι με ανάγκες και αξιοπρέπεια... Πολλά πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα δεν είναι καθόλου, πχ οι ράμπες παντού, τα ηχητικά σήματα στα φανάρια και φυσικά ή ελεύθερη πρόσβαση των σκύλων οδηγών στα ΜΜΜ...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγώ πάλι που ομολογουμένως ενθουσιάστηκα όταν διάβασα την είδηση από το γεγονός ότι δεν κατέθεσε τα όπλα η κοπέλα και διεκδίκησε το δίκαιό της (κ συνεχίζω να το επικροτώ) ομολογώ ότι προβληματίστηκα από αυτό που λες @epial. (Κυρίως το λέω χωρίς ιδιαίτερη προσφορά στη συζήτηση, και χωρίς να στηρίζω κάποια θέση γιατί αν δεν είσαι μπροστά δε μπορεί να ξέρεις αν ισχύει αυτό που λες ή αυτό που λένε σιμολ, κυβελη, ελπινορ, αλλά για να μη νομίζεις δηλαδή ότι δεν έγινες αντιληπτός).
Δεν ζητησα να μην διεκδικήσει το δικιο της! Ούτε να μην δώσει δημοσιότητα.
Σαφώς και ετσι επρεπε να πραξει.
Αλλο αυτο όμως και αλλο να απαιτειται τιμωρια υπερ του δέοντος και να πληρωσει ολα όσα εχουν μεχρι σημερα περασει τα ΑΜΕΑ ανα τους αιώνες.
Να μην ξεχναμε ότι προσφατα πεθανε ενα παιδάκι απο επίθεση σκυλων και ο οδηγος σιγουρα το γνωριζε. Θεωρω πιθανότερο ότι ενοιωθε μεγαλη πίεση από την ευθύνη, δεν ειχε εκεινη την στιγμη καθαρο μυαλο και δεν ήξερε τι να κανει.
Οδηγος ειναι, δεν ειναι καθηγητής πανεπιστημιου και με διδακτορικό στη διαχειριση κρισεων.

Νηφαλιότητα ζηταω.
Για κοιταξτε τι γραφεται! Ζητειται σταυρωση, αφου προηγουμενως έχει επιβληθει εκδορά, τιμωρία των αστυνομικών, απόλυση κλπ κλπ

• Like
Reactions: Estranged

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Του οδηγού δεν του κανε κλικ-κλικ το ειδικό σαμάρι και τη σήμανση που φέρουν οι σκύλοι οδηγοί? Ούτε όταν τον ενημέρωσε η άλλη ότι μπαίνουν παντού?
Αν όχι, είναι βλαμμένος. Αν είναι βλαμμένος είναι επικίνδυνο να οδηγεί λεωφορείο με κόσμο.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Θεωρω πιθανότερο ότι ενοιωθε μεγαλη πίεση από την ευθύνη, δεν ειχε εκεινη την στιγμη καθαρο μυαλο και δεν ήξερε τι να κανει.
Οδηγος ειναι, δεν ειναι καθηγητής πανεπιστημιου και με διδακτορικό στη διαχειριση κρισεων.
Αν όμως, είχε λεπτομερώς και σαφώς ενημερωθεί για το επιτρέπεται και τι όχι, και καθαρό μυαλό θα είχε και θα ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Δεν φρόντισε να ενημερωθεί και κανείς δεν έλεγξε αν είναι ενημερωμένος.
Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι η δίωξη (και όχι το πρόστιμο) είναι μια πρόφαση που θα δώσει την ευκαιρία μέσω της δημοσιότητας αφ' ενός να συνετίσει λίγο τους οδηγούς και κυρίως να ξεκουνήσει τον ΟΑΣΑ να ενημερώσει/επιμορφώσει τους οδηγούς του.
Κατά την γνώμη μου η επιβάτιδα θα έπρεπε να στραφεί εναντίον του ΟΑΣΑ για πλημμελή ενημέρωση του προσωπικού του και όχι εναντίον του οδηγού για ρατσισμό. Θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Αν είναι βλαμμένος είναι επικίνδυνο να οδηγεί λεωφορείο με κόσμο.
Αααχ, τι μου θυμισες, αμα σου πω τι ατομο πετυχα τις προαλλες στη σχολη οδηγων να βγαζει διπλωμα για επαγγελματικο, για οδηγος λεωφορειου, θα φριξεις... Το φονο στο τσακ δεν τον εκανα. Εκτος απο τις εκατομμυρια μαλακιες που ειπε κατα τη διαρκεια του μαθηματος, οταν εφτασε ο εκπαιδευτης στην αποφυγη ατυχηματων και ειδικα δε οταν προσπαθησε να πει τι κανεις αν σου πεταχτει σκυλι... Συφιλλιαστηκα μονο που τι θυμηθηκα...

Κατά την γνώμη μου η επιβάτιδα θα έπρεπε να στραφεί εναντίον του ΟΑΣΑ για πλημμελή ενημέρωση του προσωπικού του και όχι εναντίον του οδηγού για ρατσισμό. Θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.
Πιθανοτητες επιτυχιας δεν ξερω, αλλα εαν δεν υπηρξε οντως ρατσιστικη αντιμετωπιση απο τον οδηγο και ειναι οπως φανηκαν κ στον επιαλ, τοτε σιγουρα ειναι τουλαχιστον ορθοτερο αυτο που λες. (Και μαλλον συγκλινει κ με αυτο που λεει ο επιαλ.)

• Like
Reactions: elpinor

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
1. μάθε να μιλάς,δεν επιχειρώ να σου προσάψω το οτιδήποτε,χαρακτήρισα αυτό που λες με τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ και εσένα τώρα ως ανόητο
2. εχεις μια ιδιαίτερη αγάπη προς την αστυνομία.Ο καθένας αυτό το κρίνει όπως θέλει,αλλά μάθε πως η αστυνομία δεν είναι εκεί για να κάνει συστάσεις στον κάθε πολίτη για το αν και πότε θα κάνει μήνυση.Δεν είναι αυτός ο ρόλος της και η δουλειά της
3. είναι αδιάφορο αν ο οδηγός ήταν ενήμερος για το νόμο,δεν απασχολεί κανεναν πολίτη αυτό,όφειλε να είναι και το πρόστιμο (τουλάχιστον εκει συμφωνούμε) καλώς του επεβλήθη ΤΕΛΕΊΑ!οχι μα μου σου του...
4. κατόπιν εορτής όλοι βγαίνουν ειρηνιστές,αθώες περιστερες,μεταμελημένοι κτλ..Α,έχουν και παιδιά...Τιι εννοείς δεν της φέρθηκε άσχημα?Σταμάτησε το λεωφορείο στη μέση της Παπανικολή ανθρωπε μου.Ξεφτιλίκι!
5. μήνυση δεν κατατέθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων.Θα κατατεθεί αγωγή εντός των επόμενων ημερών και πολύ καλά θα κάνει η γυναίκα.
6. Ο ΝΟΜΟΣ 3668/2010 άρθρο 16, παρ.7 ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010!ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ???Για το αν ήξερε?Κανε μας τη χάρη για 3η φορα....

• Like
Reactions: Kodagoshe

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ψαχνω να βρω καποιο ανακοινωση του ΟΑΣΑ και δυστυχώς δεν βρίσκω κατι. Κακώς δεν εχει βγάλει μια. Βρηκα μόνο ανακοινωση απο τον πρόεδρο του συνδικάτου:
Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν γνώριζε ότι οι σκύλοι που συνοδεύουν άτομα με προβλήματα όρασης επιτρέπεται να επιβαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Ο οδηγός δεν ήταν προκλητικός απέναντι στη γυναίκα. Απλά δεν γνώριζε ότι ο νόμος προβλέπει τα σκυλιά – οδηγοί να βρίσκονται στο λεωφορείο και χωρίς να φορούν φίμωτρο».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ο οδηγός του λεωφορείου δεν κάλεσε την αστυνομία καθώς όπως είπε: «Ενώ είχε σταματήσει το λεωφορείο πέρασε μία ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και τότε ο οδηγός τους ρώτησε αν επιτρέπεται να βρίσκεται στο λεωφορείο σκύλος – οδηγός».

Ο κ. Σκούλος ανέφερε πως «ο οδηγός ζήτησε από τη γυναίκα να κατέβει από το λεωφορείο και εκείνη αρνήθηκε. Μετά από απαίτηση της ίδιας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα».

«Στο αστυνομικό τμήμα δεν έγιναν μηνύσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν» πρόσθεσε.

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Ψαχνω να βρω καποιο ανακοινωση του ΟΑΣΑ και δυστυχώς δεν βρίσκω κατι. Κακώς δεν εχει βγάλει μια. Βρηκα μόνο ανακοινωση απο τον πρόεδρο του συνδικάτου:
"... ο οδηγός του λεωφορείου δεν άκουγε καν ό,τι του έλεγε επικαλούμενη τη νομοθεσία, της ζητούσε να κατέβει, της έκανε παρατήρηση γιατί το σκυλί είναι χωρίς φίμωτρο (ενώ ούτε αυτό ισχύει) και μόλις σταμάτησε το όχημα λίγα μέτρα πιο κάτω επί της οδού Παπανικολή όπου υπήρχαν αστυνομικοί με δική της πρωτοβουλία η γυναίκα κατέβηκε από το όχημα και ζήτησε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να κινήσουν τα νόμιμα εις βάρος του οδηγού - παραβάτη"

• Like
Reactions: Kodagoshe

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
@Chris K.A. Αναρωτιέμαι αν ως διαστρεβλωτής επειδη εχω αντιθετη αποψη, είσαι απλώς α' βλαξ ή β' αισχρός συκοφάντης!
Από που τεκμαίρεται ότι « έχω μια ιδιαίτερη αγάπη προς την αστυνομία»;
Παράθεσέ μου τις απόψεις μου και εκτός του ότι θα ανακαλέσω, θα ζητησω συγγνώμη και θα αυτομαστιγωθω δημοσίως!
Αλλιώς διάλεξε το α' ή το β'
Αναμένω!

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Είμαι βλάκας απο κεινους που πιστεύουν πως οι δημόσιοι λειτουργοί οφείλουν να εξυπηρετούν τον πολίτη και ειδικά εκείνους που το έχουν περισσότερη ανάγκη.Ειμαι βλάκας απο κεινους που πιστεύουν πως αντι να γκομενίζει ο κάθε οδηγάκος στο τηλέφωνο ενώ οδηγει λεωφορείο με κόσμο μεσα μπορει απλά να σηκώσει το γαμωτηλέφωνό του και να πάρει τον προιστάμενό του ωστε να ξεστραβωθεί.Είμαι βλάκας απο κεινους που όταν διαβαζουν το υπέροχο "Διάβασα πολύ προσεκτικά το κείμενο που ανάρτησε η ίδια η παθούσα το οποίο ειναι λογικο να ειναι μονομερές." αφενός μεν το βρίσκω εξωραισμό και προσπάθεια υπερασπισης του οδηγού και αφετέρου ψάχνω να βρω διαψευση και δεν τη βρίσκω.Ειμαι βλάκας απο κεινους που πιστεύουν πως οταν ξεκινας να πας στη δουλειά σου το τελευταίο μέρος που θες να καταλήξεις είναι ένα οποιοδήποτε Α.Τ.Είμαι βλάκας από κεινους που όταν δε ξερουν κατι απλά δε μιλάνε.Η ρωτάνε.Η ψαχνουν να μαθουν.Ειμαι βλακας απο κείνους που όταν κάποιος κάνει μια μαλακία η οποια είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του ελληνα δημ.υπαλληλου θεωρώ πως πρέπει να τιμωρείται ανάλογα και πολύ χαίρομαι που βρέθηκε η συγκεκριμενη και μπορεί να το τραβήξει και όχι κάποιος άλλος ανθρωπος με αντίστοιχο πρόβλημα που απλά θα το υποστεί και θα τραβήξει ταπεινωμένος το δρόμο του

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Καλά! Εκτος του γιατί εισαι τόσο πολύ βλακας, γραψε μου τωρα και για το που τεκμαίρεται ότι « έχω μια ιδιαίτερη αγάπη προς την αστυνομία» που έγραψες πιο πάνω...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Οχι, εισαι βλακας γιατι μιλας χωρις να εχεις πραγματικα ακουσει, η εν προκειμενω διαβασει, και γιατι εισαι ερμαιο των καταλειπων απο προσωπικες σου εμπειριες, ασχετων η μη με την περισταση.

Feel free to report me. Εγω παντως το εκανα.

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Καλά! Εκτος του γιατί εισαι τόσο πολύ βλακας, γραψε μου τωρα και για το που τεκμαίρεται ότι « έχω μια ιδιαίτερη αγάπη προς την αστυνομία» που έγραψες πιο πάνω...
το θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει δεν το ξέρεις μαστορα?
όσο για το χιουμορ,κάνεις τον Σεφερλή να φαντάζει Μπαστερ Κητον

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Οχι, εισαι βλακας γιατι μιλας χωρις να εχεις πραγματικα ακουσει, η εν προκειμενω διαβασει, και γιατι εισαι ερμαιο των καταλειπων απο προσωπικες σου εμπειριες, ασχετων η μη με την περισταση.

Feel free to report me. Εγω παντως το εκανα.
σε μένα μιλάς ?

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
εισαι οδηγός λεωφορείου και θιχτηκες ή απλά πετάγεσαι εκεί που δε σε σπέρνουν απο ανάγκη για προσοχή?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μαστορα να πεις τον πατερα σου για την αγωγη που σου εδωσε!
Ακομα περιμενω το απο που τεκμαίρεται ότι « έχω μια ιδιαίτερη αγάπη προς την αστυνομία»...
Αν στο επομενο ποστ δεν δωσεις στοιχεια και ξαναγραψεις αερολογιες ή προσβολές, εισαι ΚΑΙ αισχρος συκοφάντης!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie