Ξηρα τροφη Sam's Field...

Dobro

New Member
18 Αυγούστου 2013
2
0
Αθήνα
Καλησπέρα..είμαι καινουριο μέλος...:)έχω ενα ημιαιμο λαμπραντόρ 4 μηνων..τον υιοθετησα εδω κ μια βδομαδα κ η κυρια που τον ειχε χρησιμοποιουσε την Sams Field puppy..μου εδωσε το μισο πακετο οπου της ειχε απομεινει την ετρωγε σαν τρελος κ τα κακακια του μια χαρα...οταν πηγα λοιπον να αγορασω πηγα σε 3 petshop κ δεν την βρηκα οπου στο τελευταιο(μεγαλη αλυσιδα)μου προτειναν την Hills puppy healthy development οπου τα κακια του δεν ειναι τοσο σφιχτα κ καμια φορα κανει λες κ εχει λοξιγκα..θα ηθελα να γυρισω στην Sams εσεις τι γνωμη εχετε για την τροφη σε κουταβια?εκατσα στο ιντερνετ να την βρω κ την βρηκα σε ελληνικα sites 49 ευρω τα 13 kg κ βρηκα την αντιστοιχη σε ενα Ισπανικο 36,21 οπου αν κανεις αγορες ανω των 50ευρω τα μεταφορικα ειναι δωρεαν κ παραδοση 2-3 μερες,δεν βαζω το link γιατι δεν ξερω αν επιτρεπεται..πιστευω οτι ειναι μια καλη ευκαιρια για ολους να γλιτωσουν καποια χρηματα γιαυτο αν μπορει ας μου πει καποιος αν επιτρεπεται..σας ευχαριστω εκ των προτερων.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Γεια σου Dobro!

Εγώ ταϊζω SF - για ενήλικα βέβαια - και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Πιστεύω πως η Hills, αν και καλή βεβαίως τροφή, είναι πιθανώς υπερεκτιμημένη --> προσωπική μου άποψη βέβαια!
Μένεις στο κέντρο; Στο Παγκράτι εγώ αγοράζω τα 13 κιλά 45 ευρώ, δες εδώ για λίστα πωλητών Σημεία πώλησης-ολιστικη διατροφή, τροφές για σκυλους, τροφες για γατες,αμμος υγιεινης για γατες,σαμπουαν για σκυλους,κατοικιδια ζωα, γατα,σκυλος

Γενικά, αν βρεις pet shop και πηγαίνεις, θα σου κάνουν σίγουρα μια καλύτερη τιμή, αν και το ισπανικό site μια χαρά ακούγεται επίσης αν πάρεις και άλλα πράγματα. Δε νομίζω ότι απαγορεύεται να το πεις.

Να χαίρεσαι το κουτάβι σου και ελπίζουμε να μας το συστήσεις σύντομα στην ανάλογη ενότητα :)

Dobro

New Member
18 Αυγούστου 2013
2
0
Αθήνα
Καλησπερα dnassib!

κ εγω πιστευω οτι ειναι υπερεκτιμημένη τροφη η Hills κ του μικρου μου δεν του καθετε κ καλα...οποτε θα την βρω απο το link την SF που μου εδωσες κ σε ευχαριστω γιατι το παγκρατι μου ειναι λιγο μακρια,μενω στον γερακα..οριστε κ το link για το iσπανικο site http://www.miscota.gr.com/dogs/sams-field/pollo-fresco-y-patata-puppy εγω παντως θα δω πως θα τα πηγαινει με την SF για κανενα μηνα κ θα κανω μια δοκιμη απο ισπανια γιατι αλλο 72ευρω κ αλλο 90ευρω τα 26 κιλα...

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Καλή ιδέα Dobro!
Πιστεύω θα έχει σίγουρα και προς τον Γέρακα - και ναι, κάνε αρχικά μια δοκιμή με ένα μικρό τσουβαλάκι, και αν μετά το βρίσκεις πιο οικονομικά από Ισπανία, καλύτερα.
Ευχαριστούμε για το Link!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Επειδή τώρα μην ανοίγω άλλο θέμα και φωνάζετε (ειναι πολυφορεμένη η απορία μου άλλωστε) και μιας και θα αντικαταστήσω την τροφή που δίνω τώρα με sam's , θα δω βρε παιδιά κάποια διαφορά; Γιατί το κουτάβι (4 μηνών) εχμ..μυρίζει λιγουλάκι :rolleyes: Και υποθέτω φταίει ενδεχομένως η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που δίνω τώρα (Acana δίνω και στις 2). Άσε που και η μεγάλη έχω παρατηρήσει τελευταία ότι μυρίζει η ανάσα της λιγουλάκι.. Θα βοηθήσει η sam's ή πρέπει να βρω κάποια άλλη εναλλακτική; Επίσης αυτό που λέτε με τα κακάκια παίζει ρόλο η τροφή; Εννοώ αναφορικά με την ποσότητα των κακακίων :p Κάνει περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με την τροφή;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ειναι αναλογα με το ποσο αφομοιωνει τη τροφη και στη δικια μου σκυλα εχω παρατηρησει οτι οσο περισσοτερο ξηρη θα φαει τοσο πιο πολλα και μαλακα κακα θα κανει.
Η σαμς(μαλλον) εκανε αλλεργια στη δικια μου οποτε της εδωσα αρντεν, αλλα τα κακα της, απο μυρωδια κλπ ηταν οκ.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αλλεργία; Για πες.. Εγώ ψάχνω να αντικαταστήσω την ακανα για οικονομικούς λόγους. Με δύο σκυλιά πλέον μόνιμους κάτοικους και μεσαίου μεγέθους και τα 2, νομίζω δε θα μου φτάνει ένα σακί το μήνα, άρα θα θέλω ενάμιση μέσα στο νερό, άρα απο 70 μεχρι 140 ευρώ το μήνα μόνο για τροφή..λεφτά υπάρχουν αλλά όχι τόσα. Μου είπαν και μέλη από εδώ πως η σαμς είναι καλή τροφή και θέλω να τη δοκιμάσω. Το πρόβλημα είναι ότι μου μυρίζει η μικρούλα "σκυλίλα" και μου φέρνει η μυρωδιά κάπως στην τροφή της όταν τη μυρίζω..Αναρωτιέμαι αν θα μου λύσει το "πρόβλημα" η sam's.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Μηπως τη κανεις μπανιο συχνα?
Με το που ξεκινησαμε το σακι, αρχισε ενα μαδημα απιστευτο, ειχε γινει ολη καμπριο απο κατω και με το που τραβαγες ελαφρα το τριχωμα εφευγαν τουφες. Επισης ηταν ερεθισμενο το δερμα της. Η γιατρος μας ειπε οτι μπορει και να φταιει οτι ειχαμε μπει στην ανοιξη, ειχε κανει και ψευδοκυηση + καποια αλλα φαρμακα που επαιρνε, αλλα μου φαινεται αδυνατο γιατι με το που δωσαμε αλλη τροφη αμεσως εφτιαξε το δερμα και το τριχωμα. Μου φαινεται πολυ καλη τροφη, το μονο που με "προβληματιζε" ειναι οτι εχει φρεσκο κρεας και οχι αφυδατωμενο.

mountain

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2013
66
3
Εμας η sams field σολωμο μας διελυσε το στομαχι.Εμετους και παλι εμετους. Η κοτοπουλο adult μια χαρά μας καθεται και ειναι υγειης με καλο τριχωμα και κακά αλλα αν εχει να διαλέξει μπελκάντο ή sams field ο δικος μου προτιμά μπελκάντο οποτε παιρνουμε αυτη. Τη μπελκαντο μπορει να τη φάει και σκετη χωρις πχ γιαουρτακι την αλλη σκετη δεν την αγγγιζει.Και οι δυο εχουν πολυ λογικες τιμες παντως και θεωρω οτι ειναι και το ιδιο αξιολογες, απλα ειναι θεμα γουστου του σκυλου.

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
HolywoodBrn, όπως σου είχα πει και στην ωραία σκυλοβόλτα μας, εμάς μας έκατσε πολύ καλά αυτή με το σολωμό. Όμως, όπως με όλες τις τροφές, αυτό διαφέρει από σκύλο σε σκύλο - είδες, αρκετοί είμαστε ευχαριστημένοι αλλά πχ της Hlianna's της έκανε αλλεργία και του Mountain του δημιούργησε πρόβλημα η μια γεύση αλλά η άλλη ήταν μια χαρά.
'Δυστυχώς', μόνο με τη δοκιμή καταλαβαίνει κανείς, οπότε - όποια και αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις - ξεκίνα την με μικρό τσουβαλάκι αρχικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Acana - και καμία τροφή, βεβαίως - δεν είναι 'μονόδρομος', δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές άλλες αξιόλογες premium τροφές με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Καμία τροφή δεν είναι μονόδρομος. Η fish4dogs πχ , πολύ καλή τροφή διέλυσε το στομάχι του έλβις. Κάθε μέρα εμετός. Γαστρίτιδα αντιβιώσεις σημαντική απώλεια βάρους. Νόμιζα ότι φταίει το ψάρι. Τόλμησα μετά από μεγάλο διάστημα την pacifica πάλι με ψάρι, κανένα πρόβλημα. Οπότε όλα σχετικά με τον συγκεκρένο σκύλο είναι.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εγω ταιζω ρογιαλ κανιν,γιατι στα οικονομικα μου ειναι οτι καλυτερο μπορω να προσφερω απο την αποψη οτι απο εκει που ψωνιζω εχει αυτη την εταιρια και μπορω να μην την πληρωνω κατευθειαν αλλα οποτε εχω και μπορω,επισης και η ρεναλ για την πανδωρα της ρογιαλ ειναι και τα παει πολυ καλα με το προβλημα που εχει δλδ δε ξερω αν ειναι η τροφη,η φροντιδα η ο συνδιασμος ολων αυτων αλλα τα πανε πολυ καλα. για την fish for dogs εχω ακουσει παραπονα αλλα θεωρειται μια καλη τροφη,για την σαμς επισης ξερω οτι ειναι πολυ καλη και αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι σττεγνωνει εντελως το ζωο και μετα αρχιζει να παιρνει τα πανω του,εχω πολλους γνωστους που την παιρνουν και με ολους το ιδιο συνεβη,στεγνωσε πολυ το ζωο και μετα αρχισε να παιρνει τα πανω του.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ναι μπορεί να παίζει ρόλο και το μπάνιο βασικά..Πως μου διέφυγε αυτό; Επειδή πηγαίναμε κάθε μέρα για μπάνιο στις διακοπές, την ξέπλενα μετά με λίγο νεράκι. Και πρίν φύγουμε για Αθήνα την έκανα και μπάνιο κανονικά γιατί εκεί που ήμασταν όλη μέρα έτρεχε πάνω κάτω και είχε γίνει μέσα στις λάσπες και τα χώματα..Να φταίει αυτό με τη μυρωδιά; Χτες που την μύρισα να δω, η αλήθεια είναι πως δε μύριζε το σκυλί σχεδόν καθόλου..Απλώς η μυρωδιά που εκκρίνει μου θυμίζει λίγο τη μυρωδιά της τροφής..Και επειδή η ακάνα έχει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, λέω μήπως παίζει ρόλο και αυτό και κατά πόσο η σαμς θα έχει αρκετά μικρότερη περιεκτικότητα πρωτεΐνης έτσι ώστε να ξεβρομίσουμε λίγο :p

Ναι dnassib το θυμάμαι. Μα απο σένα έμαθα για τη σαμς :D Λέω πάντως να τη δοκιμάσω τώρα σε λίγες μέρες που θα είναι και στα τελειώματα η ακάνα και θα σας πω πως τα πήγαμε. Ήθελα να δοκιμάσω αυτή με το σολομό, αν και με ανησυχείτε λίγο με αυτά που λέτε περί εμετών και ψαριού..

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
στεγνωνει απο το λιπος(ενδεχομενως το περιττο) αδυνατιζει δλδ αυτο εννοω :)και μετα ξεκιναει να χτιζει τους μυς. η σαμς μετα το τριμμηνο αρχιζει να φαινεται στο ζωο,δλδ θελει χρονο.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
α - μάλιστα! οκ, τώρα σε κατάλαβα :) εγώ την δίνω ακόμα ανακατεμένη με την nutro και δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αν και βέβαια η δικιά μου είναι τσιλιβιθρόνι, δηλαδή, 1-2 κιλάκια να τα πάρει δε θα μας πειράξει καθόλου!

έλενα, χαίρομαι που θυμάσαι την αρχική πηγή της πληροφορίας :p εμείς με το σολωμό τρελαινόμαστε, αλλά από όσο ξέρω για puppy έχει μόνο κοτόπουλο-πατάτα!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
α - μάλιστα! οκ, τώρα σε κατάλαβα :) εγώ την δίνω ακόμα ανακατεμένη με την nutro και δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αν και βέβαια η δικιά μου είναι τσιλιβιθρόνι, δηλαδή, 1-2 κιλάκια να τα πάρει δε θα μας πειράξει καθόλου!

έλενα, χαίρομαι που θυμάσαι την αρχική πηγή της πληροφορίας :p εμείς με το σολωμό τρελαινόμαστε, αλλά από όσο ξέρω για puppy έχει μόνο κοτόπουλο-πατάτα!
Θέλετε να τα πάρετε από μας τα 1-2 κιλάκια;;; Ακριβώς τόσα θέλουμε να χάσουμε :p Εννοείται ότι θυμάμαι και περιμένω σε λίγους μήνες να πάρω και το σούπερ λουράκι!!! :cool:

Όσο για την τροφή, έχω ακούσει καλά και για τη nutro αλλά και για τη sam's είναι η αλήθεια άκουσα και διάβασα καλά πράγματα. Ελπίζω να μας βοηθήσει και με το θέμα της μυρωδιάς (αν δεν φταίει τελικά το μπάνιο).

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
:) εγώ περιμένω να επιστρέψουμε όλοι για να ξαναμαναχουχουλιάσω μίλβα - καμπυλωτή θεά! - και μικρό, πανέμορφο τέρας!!!

πριν την sam's τάιζα nutro και ήμουν πολύ ευχαριστημένη! είχε μόνο λίγο πιο πολλά και μαλακά κακάκια (καλά, την σκ@τοκουβέντα δε τη γλιτώνουμε με τίποτα!) αλλά κατά τ' άλλα τρίχωμα, χώνεψη κτλ σούπερ. την άλλαξα μόνο και μόνο επειδή έχει αρκετά περισσότερα σιτηρά και αφού η sam's είναι ίδια τιμή βασικά αλλά low grain με καλά συστατικά, την προτίμησα.