Ξηρά τροφή Artemis Κουτάβια

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
Δινω στο γερμανικο ποιμενικο μου (ειναι 6+ μηνων) ξηρα τροφη hills (για κουταβια το large breed). Επειδη σε λιγες μερες θα μου ερθει αλλο ενα σκυλάκι (ροτβαιλερ) θα ηθελα να μου προτεινεται και αλλες τροφες.....
Βρηκα στο ιντερνετ http://www.artemispetfood.gr/el/artemis-κουτάβια
θεωρειται καλή ? Γιατι ειναι αρκετα πιο οικονομικη απο την hills......

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
Μου την συστησε ενας εκτροφεας...... υποστηριζει οτι τα συστατικα της ειναι καλυτερα απο την hills.....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν την ξέρω καθόλου.
Και βασικά το θέμα είναι και το τι τρώει το σκυλί. Εγώ δοκίμασα τρεις-τέσσερις μέχρι να καταλήξω στην Χιλς, γιατί μόνο αυτή του αρέσει. Τις προηγούμενες ούτε να τις φτύσει. Κατέληξα να δίνω τα σακούλια στα αδέσποτα.

Η Hills γενικοτερα δεν ειναι και απο τις καλυτερες τροφες που υπαρχουν. Υπαρχουν αλλες πολυ ανωτερες.
Ποια θεωρείς καλύτερη? όπως έγραψα και πριν το σκασμένο μου μόνο Χιλς τρώει....
Μήπως να δοκίμασα και καμιά άλλη...

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
Για πειτε βρε παιδια γιατι εδω τόσο ο κτηνιατρος όσο και τα πετ σοπ υποστηριζουν οτι η Hills ειναι απο τις καλυτερες...... Για καντε μου μια λιστα να δω τι μπορω να βρω εδω.....(μιλαμε παντα για ενα γερμανικο ποιμενικο & ενα ροτβαιλερ)

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Lostris για μικροσωμα και δυσκολα σκυλια στο θεμα διατροφης (ο Κιλλερ ειχε απιστευτα εκλεπτισμενο ουρανισκο) μια απο της αρκετα καλες ειναι η Royal Canin Sensible 30.

Imichal για τα μεγαλυτερα σκυλια απ'οτι ξερω οι πιο καλες θεωρουνται η Acana και η Orijen. Αν κανεις μια αναζητηση στο φορουμ θα βρεις παρα πολλες συζητησεις για τις συγκεκριμενες τροφες

bill_gr

Member
22 Σεπτεμβρίου 2010
22
0
Οντως η hills δεν ειναι κ απ τις καλυτερες.Εγω ταιζω Arden grange.Eιναι αγγλικη τροφη κ γενικα ειμαι ευχαριστημενος.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
καλη ειναι η αρτεμις

τροφη δεν διαλεγουμε βαση των γουστων του σκυλου , και το πολυ πολυ δεν τρεχει τιποτα αν χαλιεται , λιγες μερες νηστικος να καθαρισει και το εντερακι του και μετα θα φαει τα παντα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
καλη ειναι η αρτεμις

τροφη δεν διαλεγουμε βαση των γουστων του σκυλου , και το πολυ πολυ δεν τρεχει τιποτα αν χαλιεται , λιγες μερες νηστικος να καθαρισει και το εντερακι του και μετα θα φαει τα παντα
Καλα- δεν εχεις γαλλικο μπουλτνογ- και δεν ξερεις τι εστι ξεροκεφαλο και αφαγια!!
5 μερες νηστικο, εχασε 1 κιλο σωματικο βαρος και ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ξερα τροφη!!!!

Εχει κανεις λιστα συστατκων της Αρτεμις?
Δεν εννοω την χημηκη αναλυση!

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
Πρωτείνες 25% (25% Πουλερικά, 23% Κρέας, 18% Αιμογλοβίνη, 29% Λαχανικά) Λίπη 14% Τέφρα 6% Ίνες 2,3% Βιταμίνη A 20000 UI/Kg Βιταμίνη D3 1800 UI/Kg Βιταμίνη E 150 mg/Kg Βιταμίνη C 40 mg/Kg Χαλκός 9 mg/Kg Αντιοξοιδωτικά B.H.T.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πρωτείνες 25% (25% Πουλερικά, 23% Κρέας, 18% Αιμογλοβίνη, 29% Λαχανικά) Λίπη 14% Τέφρα 6% Ίνες 2,3% Βιταμίνη A 20000 UI/Kg Βιταμίνη D3 1800 UI/Kg Βιταμίνη E 150 mg/Kg Βιταμίνη C 40 mg/Kg Χαλκός 9 mg/Kg Αντιοξοιδωτικά B.H.T.
Αυτη ειναι η αναλυση! Δεν ειναι αυτο που εψαχνα!
Και στην σελιδα της εταιρια δεν εχει λιστα συστατικων!

H αρτεμις που βρηκα εγω εχει αυτην εδω την λιστα

INGREDIENT
Chicken, Chicken Meal, Turkey, Fish Meal, Barley, Brown Rice, Rice, Chicken Fat (Preserved with Mixed Tocopherols), Oatmeal, Millet, Potatoes, Egg Product, Tomato Pomace, Duck, Salmon, Flaxseed, Flavor Enhancer, Salmon Oil (A Source of DHA), Choline Chloride, Dried Chicory Root, Dried Skim Milk, Kelp, Carrots, Apples, Tomatoes, Blueberries, Spinach, Cranberries, Rosemary Extract, Parsley Flake, Pea Powder, Green Tea Extract, Barley Grass Extract, L-Carnitine, Enterococcus Faecieum, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Acidophilus, Saccharomyces Cerevesiae Fermentation Solubles, Dried Aspergillus Oryzae Fermentation Extract, Vitamin E Supplement, Iron Proteinate, Zinc Proteinate, Copper Proteinate, Ferrous Sulfate, Zinc Sulfate, Copper Sulfate, Potassium Iodide, Thiamine Mononitrate, Manganese Proteinate, Manganous Oxide, Ascorbic Acid, Vitamin A Supplement, Biotin, Calcium Pantothenate, Manganese Sulfate, Sodium Selenite, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Vitamin B12 Supplement, Riboflavin, Vitamin D Supplement, Folic Acid.
Αν ειναι ιδια- ειναι καλη. Αν και δεν νομιζει μια τροφη με τοσο χαμηλη τιμη εχει τετοια συστατικα!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Trainers Choice, Canidae, Arden Grange, Nutram, Acana, Orijen πάρχουν πολλές και καλές τροφές να διαλέξεις Τα συστατικά και η ανάλυση μετράνε περισσότερο

HerBy

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2009
73
0
ΒΟΛΟΣ/ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Παιδιά μην τρελαίνεστε θα σας πω εγώ!
Μετά από πολύ πολύ πολύ ψάξιμο, αναλύσεις, συγκρίσεις,απόψεις κατέληξα να δουλεύω εδώ και πολύ καιρό την Artemis(American Company)Medium Large breed puupy! http://www.artemiscompany.com/
Μια τροφή εξαιρετικά καλή!
Μέχρι να φτάσω στην τροφή, στροβίλιζε στο μυαλό μου γιατί μια τόσο καλή τροφή να μην έχει την εμβέλεια των υπολοιπων που ξέρουμε?
Είναι δυνατόν μια τόσο καλή τροφή να μην έχει σπάσει ταμεία? E ναι λοιπόν μπορεί! Δεν την γνωρίζουν σχεδόν πουθενά ευρώπη! Ερωτήσεις που έκανα σε κάθε είδους εκτροφοις δεν ξέρανε τίποτε!..
Οι Αμερικανοι δε? την δουλεύουνε αβέρτα!
Στο κιριος πιάτο τώρα!

Πριν πάμε στην Artemis περάσαμε από Royal ( με εμετούς)- Hills που είναι σαν πλαστελίνη (αφαγία) - Αcana (που δεν μας χάλασε) και φτάσαμε εδώ! Δουλεύοντας την Artemis,κόψανε εμετούς έχουμε διπλάσια ενέργεια (και την τρώω και εγώ για σνακ) αέρια φυσιολογικά, ''κουκούδια'' κανονικα! Για μένα οτι καλυτερο για το χιονόσκυλό μου!

Όσο αναφορά τα συστατικά: http://www.dog.gr/artemis.html

Προσοχή καμία σχέση με την Ελληνική Artemis που κατα την δική μου πάντα άποψη είναι για τα μπάζα!

HerBy

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2009
73
0
ΒΟΛΟΣ/ΜΑΓΝΗΣΙΑ
imichal

θα σου πω τι έκανα εγώ και αν θέλεις το ακολουθείς!

τι ΔΕΝ θέλω να περιέχει η τροφή του σκύλου μου :

1. ΘΕΛΩ Υψηλή περιεκτικότητα αφυδατωμένου κρέατος
2. ΘΕΛΩ Κριθάρι - καφετί ρύζι - βρώμη ( ΟΧΙ σιτάρι, καλαμπόκι)εναλλακτικά 1 άμυλο \ 1 υδατάνθρακας όπως πατάτες \ γλυκοπατάτες.
3. ΟΧΙ Υποπροϊόντα
4. ΟΧΙ υλικά πληρώσεως
5. ΟΧΙ συντηρητικά (ΒΗΑ-BHT-Ethoxyquin) ( Ethoxyquin χρησιμοποιούσε η Artemis αλλα δηλώσανε επίσημα πως είναι πλέον free)
6. ΟΧΙ μυστήρια κρέατα (δηλαδή αυτά που προσδιορίζονται μονο ως κρέας η πουλερικά)

Πάρε λοιπόν τα δικά σου (θέλω) και σύγκρινε συστατικά τροφών.. θα πάθεις πλακα τι συντηρητικό και ποσα E τρώνε! Κάποια στιγμή ένας φίλος μου λέει : ok καλή η Artemis αλλα φαντάσου ποσα αποκρύβουν ... ok του απάντησα αν κρίβει η Artemis με τόσο καλά συστατικά φαντάσου τι κρίνουν οι γνωστες πλαστελίνες που ταΐζουν οι περισσότεροι! ...

Όπως και να έχει ελπίζω να βοήθησα και ότι ερωτήσεις έχεις με ρωτάς!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ειναι η ιδια τροφη.

Αν δε δω συστατικα,δηλαδη απο που προερχονται οι πρωτεινες,κτλ,δεν μπορω να κρινω.

Ενας φιλος μου την εδινε σε ενηλικο ροτ και το τριχωμα του θαμπωσε,σα να ηταν βρομικο.Την αλλαξε.

Herby
,εχεις βρει τροφη που ικανοποιει ολα τα παραπανω;;;;