Εγω δεν τα λουζω,τα αφηνω να κολυμπανε,
με πιανει ο νομος?
Δεν χρειαζεται πανικος,αλλωστε γιατι υπαρχουν οι νομοι? ε?
με πιανει ο νομος?
Δεν χρειαζεται πανικος,αλλωστε γιατι υπαρχουν οι νομοι? ε?
Πες τα!! Γιατί μονίμως βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω και μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από το στραβό μας το κεφάλι. (γκρρρρρ!)δεν φταινε οι πολιτικοι- αλλα αυτοι που τους ψηφιζουν!!!
Εγω δεν τα λουζω,τα αφηνω να κολυμπανε,
με πιανει ο νομος?
Αυτό σωστό!Ψυχραιμία,το νόμο δεν τον ξέρουν όλοι.Αν κάποιος σας πει ότι απαγορεύεται το σκύλι στην παραλία πείτε του απλά ότι έχει αλλάξει και επιτρέπεται,δείξτε το το νόμο σε φωτοτυπία και θα ψαρώσει.Σιιγά μην πάρει τηλέφωνο το λιμεναρχείο,άσε που δεν θα το ξέρει.Ούτε εγώ το ξέρω,αλλά και να πάρει πιστεύετε ότι το λιμενικό θα τρέξει να έρθει,για ένα σκυλί?Σιγά μην αφήσει την δροσιά του.Ασε που κάνουν και οικονομία στα καύσιμα.Στην Παλιά Φώκαια πάω πίσω από το σταθμό του λιμεναρχείου και κάνω μπάνιο με το σκυλί μου!!!Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς.
το λεπον..."ΘΕΜΑ: Κυκλοφορια ζωων και λουσιμο σε χωρους λουομενων.
1.Με αφορμη εγγραφο Λιμενικης Αρχης που αφορα στο αντικειμενο του θεματος και τρεχουσης θερινης περιοδου,σας γνωριζουμε τα ακολουθα:
α)Συμφωνα με την διαταξη της παρ. ζ του αρθρου 230 του Γενικου Κανονισμου Λιμενα που ισχυει για ολες τις Λιμενικες Αρχες,πλην Πειραια, απαγορευεται η κυκλοφορια ζωων καθως και το λουσιμο αυτων σε χωρους λουομενων.
Για τη Λιμενικη Αρχη Πειραια η αντιστοιχη διαταξη ευρισκεται στ αρθρο 91 παρ. 2 του Γεν. Κανον. Λιμ. Πειραια κατα την οποια δεν επιτρεπεται το λουσιμο ζωων σε χωρους λουομενων καθως και η προσεγγιση σε αυτους ατομων συνοδευομενων μετα σκυλων.
Στις ανωτερω απαγορευσεις δεν περιλαμβανονται παραλιακες τοποθεσιες(ερημικες ή μη) οπου δε συχναζουν λουομενοι.
β) Απο τα ανωτερω συναγεται οτι, η υπαρξη λουομενων σε μια θαλασσια περιοχη αποτελει απαραιτητη προυποθεση για τον χαρακτηρισμο της περιοχης αυτης ως χωρου λουομενων και την,εκ τουτου, εφαρμογη της απαγορευσης της προαναφερομενης διαταξης για το χωρο αυτο.
γ)Στην περιπτωση κατα την οποια, σε μια τοποθεσια ή παραλια(στην οποια δεν παρευρισκονται τη δεδομενη χρονικη στιγμη λουομενοι) κυκλοφορει ιδιοκτητης ζωου μαζι με αυτο ή ο εν λογω προβαινει στο λουσιμο του ζωου εντος του θαλασσιου χωρου,τοτε ο υποψη ιδιοκτητης δεν διαπραττει παραβαση του αρθρου 230 παρ. 2. ζ. του Γ.Κ.Λ. ή του αρθρου 91 παρ. 2.Γ.Κ.Λ. Πειραια αντιστοιχα.
Εαν ομως στην ιδια τοποθεσια καταφθασουν λουομενοι, τοτε ο ιδιοκτητης του ζωου οφειλει ειτε να το απομεκτυνει απο την τοποθεσια αυτη,ειτε να ασφαλισει καταλληλα το ζωο και να το ακινητοποιησει σε συγκεκριμενο σημειο(ωστε να μην δυναται να κυκλοφορει εντος του χωρου) και σε ασφαλη αποσταση απο τους λουομενους,τετοια ωστε να μην παρενοχλουνται οι λουομενοι."
Νευρααααα
mareco συμφωνουμε απολυτα...Παιδιά, δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και πρέπει να σεβόμαστε τις διατάξεις αυτές.
Εντάξει να το πάρεις μαζί σου και να το έχεις δεμένο κοντά σου (αν και σε αυτή την περίπτωση, προτιμώ να το αφήσω στο σπίτι, στην ησυχία του και στην δροσιά του), αλλά αν τον βάλεις στην θάλασσα, προκαλείς. Και καλό θα είναι να μην προκαλείς για να μην σου χαλάνε την μέρα. Εκτός αν είσαι σχεδόν ολομόναχος στην παραλία.
Ελπίζω να έρθει μια μέρα, που οι παραλίες θα έχουν μόνο νορμάλ ανθρώπους που θα χαίρονται αντί να ενοχλούνται.
Εμείς μάλλον δεν θα είμαστε για να το δούμε...
Λουρί δεν θέλει? Λουρί έχω! Δεν κολυμπάνε μωρέ οι μπουχεσίτσες - το πολύ πολύ να βρέξουν τα πόδια τους αν πάνε να πιάσουν κανα μπαλάκι... Αλλά θέλω να είμαι καλυμμένη.Αυτό με την καλούμπα όμως, σούπερ !!!
Δεμένο το έχω κύριε λιμενικέ μου, δεν βλέπετε;
Κάρλαααααααα, Πέπεεεεεεεερ όχι στα βαθιά...