Ξεχάστε τα μπάνια στη θάλασσα

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Εγω δεν τα λουζω,τα αφηνω να κολυμπανε,
με πιανει ο νομος?

Δεν χρειαζεται πανικος,αλλωστε γιατι υπαρχουν οι νομοι? ε?

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
δεν φταινε οι πολιτικοι- αλλα αυτοι που τους ψηφιζουν!!!
Πες τα!! Γιατί μονίμως βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω και μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από το στραβό μας το κεφάλι. (γκρρρρρ!)

Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Ψυχραιμία,το νόμο δεν τον ξέρουν όλοι.Αν κάποιος σας πει ότι απαγορεύεται το σκύλι στην παραλία πείτε του απλά ότι έχει αλλάξει και επιτρέπεται,δείξτε το το νόμο σε φωτοτυπία και θα ψαρώσει.Σιιγά μην πάρει τηλέφωνο το λιμεναρχείο,άσε που δεν θα το ξέρει.Ούτε εγώ το ξέρω,αλλά και να πάρει πιστεύετε ότι το λιμενικό θα τρέξει να έρθει,για ένα σκυλί?Σιγά μην αφήσει την δροσιά του.Ασε που κάνουν και οικονομία στα καύσιμα.Στην Παλιά Φώκαια πάω πίσω από το σταθμό του λιμεναρχείου και κάνω μπάνιο με το σκυλί μου!!!Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.042
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ψυχραιμία,το νόμο δεν τον ξέρουν όλοι.Αν κάποιος σας πει ότι απαγορεύεται το σκύλι στην παραλία πείτε του απλά ότι έχει αλλάξει και επιτρέπεται,δείξτε το το νόμο σε φωτοτυπία και θα ψαρώσει.Σιιγά μην πάρει τηλέφωνο το λιμεναρχείο,άσε που δεν θα το ξέρει.Ούτε εγώ το ξέρω,αλλά και να πάρει πιστεύετε ότι το λιμενικό θα τρέξει να έρθει,για ένα σκυλί?Σιγά μην αφήσει την δροσιά του.Ασε που κάνουν και οικονομία στα καύσιμα.Στην Παλιά Φώκαια πάω πίσω από το σταθμό του λιμεναρχείου και κάνω μπάνιο με το σκυλί μου!!!Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς.
Αυτό σωστό!
4 τύποι όλοι κι όλοι μου έχουν κάνει παρατήρηση, οι 3 στους 4 συνταξιούχοι (τυχαίο; ), "ότι απαγορέυεται το σκυλί στη θάλασσα", μία κυρία έχει και αδελφή δικηγόρο που θα μου δείξει, λέει, το νόμο, και οι άλλοι πως θα καλέσουν το λιμενικό, να ακόμα μου τον δείχνουν τον νόμο και το λιμενικό ακόμα έρχεται. Τυχαίο; Δε νομίζω :D

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
εγώ μια φορά σε μια παραλία πέσαν όλοι πάνω μου να με φάνε, επειδή ο σκύλος βούτηξε τα ποδαράκια του στην θάλασσα.
ήρθε και ο ναυαγοσωστης να μου τα παίξει μάγκας,και καλά να φύγουμε από την παραλία κτλπ. αν και είχα άδικο δεν έφυγα και τον προκάλεσα να φέρει το λιμενικό.
η άλλη μου έλεγε έχουμε παιδιά και θα κολυμπάνε δίπλα στον κόπρο σου,θα πάθουμε τίποτα! ε δεν άντεξα και άρχισα (το ότι ΟΛΟΙ κατουράνε δίπλα σου μες στην θάλλασα δεν σε ενοχλεί?,οι γυναίκες που μπαίνουν με τα ταμπόν δεν σε ενοχλεί? ότι στα 500μ καταλύγουν τα λύματα από τον βιολογικό καθαρισμο ουτε και αυτό σε ενοχλεί?,τα παιδιά σου που αφήνουν τα πλαστικά στην παραλία?ούτε και αυτο? τις γόπες που αφήνεις κάτω?το εργοστάσιο που ρίχνει απόβλητα στον ίδιο κόλπο που εσύ κολυμπάς?ουτε και αυτό? ο σκύλος σε ενοχλεί που και στην τελική αν άνοιγες τα στραβά σου να διαβάσεις 2 πράγματα θα καταλάβαινες πως δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα)

εγώ έλεγα πως απαγορεύονται οι σκύλοι στις παραλίες που είναι αναγνωρισμένες από τον Ε.Ο.Κ. αυτή η παραλία δεν είναι. .

χαζομάρες άκρη δεν βγάζεις,μόνο η μέρα σου χαλάει!

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
"ΘΕΜΑ: Κυκλοφορια ζωων και λουσιμο σε χωρους λουομενων.

1.Με αφορμη εγγραφο Λιμενικης Αρχης που αφορα στο αντικειμενο του θεματος και τρεχουσης θερινης περιοδου,σας γνωριζουμε τα ακολουθα:

α)Συμφωνα με την διαταξη της παρ. ζ του αρθρου 230 του Γενικου Κανονισμου Λιμενα που ισχυει για ολες τις Λιμενικες Αρχες,πλην Πειραια, απαγορευεται η κυκλοφορια ζωων καθως και το λουσιμο αυτων σε χωρους λουομενων.

Για τη Λιμενικη Αρχη Πειραια η αντιστοιχη διαταξη ευρισκεται στ αρθρο 91 παρ. 2 του Γεν. Κανον. Λιμ. Πειραια κατα την οποια δεν επιτρεπεται το λουσιμο ζωων σε χωρους λουομενων καθως και η προσεγγιση σε αυτους ατομων συνοδευομενων μετα σκυλων.

Στις ανωτερω απαγορευσεις δεν περιλαμβανονται παραλιακες τοποθεσιες(ερημικες ή μη) οπου δε συχναζουν λουομενοι.

β) Απο τα ανωτερω συναγεται οτι, η υπαρξη λουομενων σε μια θαλασσια περιοχη αποτελει απαραιτητη προυποθεση για τον χαρακτηρισμο της περιοχης αυτης ως χωρου λουομενων και την,εκ τουτου, εφαρμογη της απαγορευσης της προαναφερομενης διαταξης για το χωρο αυτο.

γ)Στην περιπτωση κατα την οποια, σε μια τοποθεσια ή παραλια(στην οποια δεν παρευρισκονται τη δεδομενη χρονικη στιγμη λουομενοι) κυκλοφορει ιδιοκτητης ζωου μαζι με αυτο ή ο εν λογω προβαινει στο λουσιμο του ζωου εντος του θαλασσιου χωρου,τοτε ο υποψη ιδιοκτητης δεν διαπραττει παραβαση του αρθρου 230 παρ. 2. ζ. του Γ.Κ.Λ. ή του αρθρου 91 παρ. 2.Γ.Κ.Λ. Πειραια αντιστοιχα.

Εαν ομως στην ιδια τοποθεσια καταφθασουν λουομενοι, τοτε ο ιδιοκτητης του ζωου οφειλει ειτε να το απομεκτυνει απο την τοποθεσια αυτη,ειτε να ασφαλισει καταλληλα το ζωο και να το ακινητοποιησει σε συγκεκριμενο σημειο(ωστε να μην δυναται να κυκλοφορει εντος του χωρου) και σε ασφαλη αποσταση απο τους λουομενους,τετοια ωστε να μην παρενοχλουνται οι λουομενοι."

Νευρααααα:mad:
το λεπον...
τι σημαινει συχναζω;;;(πηγαινω συχνα καπου, οχι απλα βρισκομαι)
τι σημαινει κυκλοφορω;;;για ζωα;;;ειναι ιδιο με το κινουμαι; με το παρευρισκομαι; με το υπαρχω;

χμ...

δλδ αν παω σε μη οργανωμενη παραλια που ειναι τρεις και με εμαν τον κουκο, 4; δεν θεωρειται οτι συχναζει καποιος... διοτι αν ισχυριζεται οτι συχναζει, δνε θα πρεπει να αποδειξει τον ισχυρισμο του οτι συχναζει; δλδ οτι παει εκει συχνα και οχι μονο εκεινη την ημερα που καταααααααααρα ειμαι κ εγω με το σκυλι μου εκει;;;

κι αν μετα μπουκαρουν 100 στην παραλια και εγω απλα δεσω το μωρο μου και ειμαι διπλα του;

επισης...τι γινεται αν σε μια παραλια παμε 15 ατομα μαζι με σκυλους μας και μετα φθασουν πχ 5 λουομενοι;;;ο καθενας μας εχει εναν προσωπικο χωρο, μια ακτινα χωροταξικα...αν ειμαστε λοιπον μαζι και οι 15 εχουντας δεμενα με φλεξι του ενος μετρου τα σκυλια μας, πως ενοχλουνται οι λουομενοι αφου θα ειμαστε εμεις κ εμεις διπλα διπλα παρεουλα;

λυσεις υπαρχουν και παραθυρα επισης. απλα θελει σκεψη στην υπαρξη ΚΑΘΕ λεξης μεσα στη διαταξη . Οκ ναι, ξεχναμε τα μπανια στις παραλιες με το σκυλι μας να τρεχει ανεμελα στην αμμουδια η να πλατσουριζει στη θαλασσα με εμας να ειμαστε ανασκελα απολαμβανοντας τον Ελληνικο ηλιο. Αλλα δεν σημαινει και οτι τα σκυλια μας δεν θα μπορουν να κανουν μπανακι σε θαλασαα...

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Αυτη τη νοοτροποια δυστυχως εχουμε ολοι,
(και τον εαυτο μου βαζω μεσα),
και μας εχουν κανει σε ολο τον κοσμο ανεκδοτο,σαν λαο.
Ρε παιδια,
καλως η κακως ,υπαρχει ενας νομος ,και πρεπει να τον σεβαστουμε.
Και οχι να βρισκουμε τροπους και παραθυρα να τον παρακαμψουμε.
Μου θυμιζει αυτους τους μοτοσυκλετιστες,
που ειχαν περασμενο το κρανος στο χερι σαν το καλαθι της Κοκκινοσκουφιτσας,
και οταν τους σταματουσε η Τροχαια,ελεγαν ο νομος λεει να "φερει κρανος" και οχι να το φοραει.
Δεν ξερω ποσοι απο αυτους ζουν η ειναι αρτιμελεις σημερα.
Μακαρι να ειναι ολοι.
Αν θελουμε να μας σεβονται με τα σκυλακια μας,να σεβομαστε και εμεις τους αλλους.
Δεν ειναι υποχρεωμενος ο οποιοσδηποτε,να ανεχεται το σκυλι μας που πιθανον να μαδαει κιολας τετοια εποχη,να γυριζει και να κατουραει η να σκαλιζει στην παραλια.
Αλλο να καθεται κατω απο την ομπρελα και να μην ενοχλει.
Δοξα το θεο υπαρχουν παραλιες,εχουν παρουσιαστει και εδω,
που μπορουμε να παμε χωρις να ενοχλουμε και να μας ενοχλουν.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
παραθυρακι υπαρχει για να κανει μπανιο το σκυλι μας και να μην ισχυει η καθολικοτητα του τιτλου του θεματος. Παραθυρακι υπαρχει σε καθε τι και οχι μονο σε θεματα που αφορουν την ασφαλεια. Υπαρχει λογος που υπαρχουν αυτα τα παραθυρα και ειναι ειτε ο σεβασμος των απεναντι ειτε εξυπηρετηση ιδιων συμφεροντων των νομοθετουντων.
να με σεβονται κ εμενα οι κυρατζες που μπαινουν μεσα στη θαλασσα βαζοντας το αντηλιακο της μπουρμπουλυθρας, του προχω και της τρεντυ που αντι ανηλικακο βαζει ενα κιλο λαδι και βαζελινη και μπαινει στη θαλασσα, οι μαμαδες που βαζουν το παιδι τους να κατουρισει στην αμμουδια, που πετανε τα αποφαγια τους, που παιζουν τενις οι παρεες και ακουω τικ τοκ τοκ τοκ τικ, ωωωωωωωω συγνωμη κοπελιααααααααααα, να με σεβονται οσοι κατουρανε μεσα στη θαλασσα , οσοι προσβαλλουν την αισθητικη μου φορωντας στριγμκ μαγιουδακι. Να με σεβονται οσοι αγκαλιαζονται περαν του κανονικου μεσα στη θαλασσα, και οταν η κοπελια ειναι πανω στον γκομενο στην ξαπλωστρα.. οι παπουδες που χχχχχχχχχ,φτυνουν ροχαλες στα γαλανα νερα που κολυμπαω. Αυτα δεν σας πειραζουν εσας ε; κι ομως αποτελουν ενοχλησεις και καταχρησεις δικαιωματων επι κοινοχρηστων χωρων.

Τουλαχιστον σε οτι αφορα τα δικα μου γραφομενα, με σαφηνεια ανεφερα οτι υπαρχουν παραθυρα να κανουμε μπανιο το σκυλι μας εστω και με ορους αντι καθολου που λεει ο τιτλος και μια προχειρη επιφανειακη αναγνωση της διαταξης.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Θα συμφωνήσω με την Hopsi.
Οσα λέει, όλοι τα σκεφτόμαστε. Εγώ δεν τα 'χω πάει ποτέ τα σκυλιά μου στην παραλία, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, σκεφτόμενη ότι θα με αγρικοιτάνε όλοι, στην θέα τους και μόνο.
Μαλακία μου, βέβαια. Είναι που δεν χωράνε κάτω από την ξαπλώστρα, γιατί αλλιώς ούτε που θα καταλάβαιναν ότι υπάρχουν δύο σκυλιά εκεί. Με θυμώνει πολύ όμως αυτή η καθολική απαγόρευση των σκύλων, όταν πράγματι όλες οι άλλες δραστηριότητές μας, ακριβώς όπως τις περιγράφει η Hopsi παραπάνω, ενοχλούν πολύ περισσότερο και αποδεικνύουν πολύ μεγαλύτερη ασέβεια, ως προς την ησυχία των συνανθρώπων μας. Εκεί γιατί δεν υπάρχουν άγραφοι νόμοι δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω. Πως είμαστε τόσο πιο ζώα από τα αγαθά ζώα μας, που σκεφτόμαστε μόνο την αφεντομουτσουνάρα μας; Βέβαια, το ίδιο θα σκεφτώ και για σκυλάδες που τα φέρνουν στην παραλία τα τερατάκια τους, αλλά τα αφήνουν να κάνουν όσα ενοχλητικά κάνουν.

gropius

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2009
153
0
Πειραιάς
Εμας μας ετυχε πριν λιγες μερες στις διακοπες μας.:(:mad:
Σε μια παραλια αρκετα μεγαλη που εκανε μπανιο μια παρεα (8-9 συνολο και γυρω στα 60 ηλικια) με τα παιδια τους,ενω εμεις πηγαμε τουλαχιστον 20 μετρα πιο περα...
Αρχισαν να λενε διαφορα καθως μπεναμε στην θαλασσα με τον Ador,δεν εδωσα σημασια.
Μετα απο λιγο βλεπουμε τους μισους να φευγουν.(χαλασαν το μπανιο τους για να πανε να φωναξουν το λιμενικο,διαπιστωσαμε μετα).
Ηρθε λοιπον το λιμενικο αργοτερα,μας πλησιαζει,ξεκινησε να λεει τι κουκλος ειναι αυτος και ρωτουσε για τον σκυλο μας με ενδιαφερον:),με ηρεμο και ευγενικο τροπο μας λεει ρε παιδια πεσατε σε περιπτωση(για τους διπλα),τι να κανουμε,πρεπει να πατε καπου τελειως μονοι σας ή να ειναι δεμενος ο σκυλος σας χωρις να βουτηξει...εγιναν νεες τροποποιησεις στο νομο και ετσι ειναι πια...εχω μας ειπε και γω σκυλο και σας καταλαβαινω...

Απο την αλλη βεβαια ειχαμε και νορμαλ ανθρωπους που μας εβλεπαν και αφηναν και τα παιδια τους να παιξουν μαζι του και ολα μια χαρα:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Παιδιά, δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και πρέπει να σεβόμαστε τις διατάξεις αυτές.
Εντάξει να το πάρεις μαζί σου και να το έχεις δεμένο κοντά σου (αν και σε αυτή την περίπτωση, προτιμώ να το αφήσω στο σπίτι, στην ησυχία του και στην δροσιά του), αλλά αν τον βάλεις στην θάλασσα, προκαλείς. Και καλό θα είναι να μην προκαλείς για να μην σου χαλάνε την μέρα. Εκτός αν είσαι σχεδόν ολομόναχος στην παραλία.
Ελπίζω να έρθει μια μέρα, που οι παραλίες θα έχουν μόνο νορμάλ ανθρώπους που θα χαίρονται αντί να ενοχλούνται.
Εμείς μάλλον δεν θα είμαστε για να το δούμε...

gropius

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2009
153
0
Πειραιάς
Παιδιά, δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και πρέπει να σεβόμαστε τις διατάξεις αυτές.
Εντάξει να το πάρεις μαζί σου και να το έχεις δεμένο κοντά σου (αν και σε αυτή την περίπτωση, προτιμώ να το αφήσω στο σπίτι, στην ησυχία του και στην δροσιά του), αλλά αν τον βάλεις στην θάλασσα, προκαλείς. Και καλό θα είναι να μην προκαλείς για να μην σου χαλάνε την μέρα. Εκτός αν είσαι σχεδόν ολομόναχος στην παραλία.
Ελπίζω να έρθει μια μέρα, που οι παραλίες θα έχουν μόνο νορμάλ ανθρώπους που θα χαίρονται αντί να ενοχλούνται.
Εμείς μάλλον δεν θα είμαστε για να το δούμε...
mareco συμφωνουμε απολυτα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Εγώ στο θέμα λουρί είμαι νομιμότατη. Τους φοράω το 10μετρο (σκοινί απλώματος) και άρα το σκυλί είναι σε λουρί κύριος! ;)

Hopsi είσαι γάτα - αυτό με το "συχνάζουν" και το "κυκλοφορεί" πολύ μου άρεσε!

Επίσης:
"Απο τα ανωτερω συναγεται οτι, η υπαρξη λουομενων σε μια θαλασσια περιοχη αποτελει απαραιτητη προυποθεση για τον χαρακτηρισμο της περιοχης αυτης ως χωρου λουομενων και την,εκ τουτου, εφαρμογη της απαγορευσης της προαναφερομενης διαταξης για το χωρο αυτο."

H θαλάσσια περιοχή πως ορίζεται? Όλη η Μεσόγειος είναι μια θαλάσσια περιοχή? Όλος ο Μεσσηνιακός κόλπος είναι μια θαλάσσια περιοχή? Μια παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου πόσες θαλάσσιες περιοχές με πόσους χώρους λουομένων είναι? Διότι μετά το βραχάκι εκεί πέρα και για 10 μέτρα μπορεί να ξεκινά άλλη θαλάσσια περιοχή όπου είμαι μόνος μου... Hops τι λες εσύ που το κατέχεις το άθλημα?

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ρε συ έτσι είναι. Δεν είναι παραθυράκι, είναι άλλη ερμηνεία.
Κάπου θα πιάσει, κάπου όχι. Στα δικαστήρια δεν καταλήγουν ποτέ τέτοιες υποθέσεις.
Εχεις όρεξη να χαλαστείς και να αρπαχτείς και να αφρίσεις; Εκεί είναι το θέμα...
Αυτό με την καλούμπα όμως, σούπερ !!!
Δεμένο το έχω κύριε λιμενικέ μου, δεν βλέπετε;
Κάρλαααααααα, Πέπεεεεεεεερ όχι στα βαθιά...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Αυτό με την καλούμπα όμως, σούπερ !!!
Δεμένο το έχω κύριε λιμενικέ μου, δεν βλέπετε;
Κάρλαααααααα, Πέπεεεεεεεερ όχι στα βαθιά...
Λουρί δεν θέλει? Λουρί έχω! Δεν κολυμπάνε μωρέ οι μπουχεσίτσες - το πολύ πολύ να βρέξουν τα πόδια τους αν πάνε να πιάσουν κανα μπαλάκι... Αλλά θέλω να είμαι καλυμμένη.

Έτερη ερώτηση: Αν έρθει λιμενικός να με διώξει ή να μου κόψει κλήση και εγώ υποστηρίζω πως δεν είμαι παράνομη, δικαιούμαι να πω "φέρε το νόμο να τον διαβάσω γιατί εγώ ξέρω το αντίθετο"? Σιγά μην πάει να τον φέρει...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Μμμμ, δυσκολάκι γιατί είναι λεπτές οι ισορροπίες...
"Αγνοια Νόμου, τιμωρείται/διώκεται" ή κάτι τέτοιο απ' ότι ξέρω. Hopsi;
Τώρα εκείνη την ώρα άντε να βγάλεις άκρη. Κι εκείνος μάλλον ζοχαδιασμένος θα είναι που τον ξεσηκώσανε μέσα στην ζέστη. Ενα δίκιο θα το έχει.
Αντε να σου πει, ακολουθήστε μας στο λιμεναρχείο να τα βρούμε. Δεν έχουμε και κανέναν του λιμενικού στο φόρουμ να μας διαφωτίσει.
Αυτός ο φίλος της skylakos, μόνο φωτιές μας άναψε.
Μήπως να μαζέψουμε τις ερωτήσεις και να τον "υποχρεώσουμε" για τιμωρία να μας φέρει απαντήσεις; :rolleyes:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αγνοια νομου δεν ευσταθει ως επιχειρημα, δυστυχως. μπορουμε μονο να βασιστουμε στο οτι ο αλλος πρεπει να αποδειξει οτι συχναζει και οχι οτι ειναι εκει παρεπιπτοντως σημερα. αφου εκεινος επικαλειται ενα δικαιωμα του, θα πρπει να αποδειξει καταρχας οτι ειναι φορεας του, εχοντας την ιδιοτητα που απαιτειται, δλδ να συχναζει ως λουομενος. Μπορουμε να εχουμε το νομο μαζι μας, εχοντας υποψην τα σημεια αυτα . Κ ευγενικα να το διευκρινισουμε στο...οργανο(τι αστεια χρηση της λεξης). Δυστυχως το 8μετρο φλεξι δεν μας πολυπιανει μιας και θεωρειται οτι ελεγχεις το σκυλο αν ειναι στο ενα μετρο απο εσενα χοντρικα, οπου με διαταση χεριων πιανεις το σκυλο σου (ακινητοποιεις το σκανταλιαρικο Ακιτα,χαχαχα!).
Ο νομος δεν αποκλειει σκυλο στη θαλασσα αν δεν ειναι οργανωμενη παραλια, που παραλληλα δεν συχναζουν λουομενοι, κ αν σκασουν μουρη βγαζουμε το σκυλι απο τη θαλασσα και δεμενο με λουρι το εχουμε πλαι μας. βεβαια, λογικο ειναι να μην εχει αξιωση ενοχλησης καποιος παραπαραπαρα διπλα μας, μιας και δυσκολο να ενοχλει η υπαρξη του σκυλου : σε ασφαλη αποσταση απο τους λουομενους,τετοια ωστε να μην παρενοχλουνται οι λουομενοι.". Κοινως, παμε παρεα με δυο τρει ςφιλους μας, εμεις καθομαστε στη μεση με το σκυλουνι μας, δεξια αριστερα μας αραζουν τα παρεακια μας και ετσι, η αποσταση ενοχλησης λογω ελλειψης ασφαλειας καθισταται δυσκολοτερη να ισχυριστει επιτυχως.
Το "κυκλοφορει εντος του χωρου" ειναι εντελως ακυρο για μια θαλασσια περιοχη αλλα εδω απλα γελας γιατι διαισθανεσαι εμφανως μως αλλο ηθελε να πει ο ποιητης αλλα δεν του βγηκε...
κανοντας μια ερευνα σε λεξικα, διαπιστωνουμε πως το σκυλι δεν κυκλοφορει. Αλλα τελος παντων. Και να κυκλοφορουσε, εχει αλλη εννοια απο το κινουμαι οντως δεμενος με λουρι κανοντας δυο βηματα μπρος δυο βηματα πισω.

θεωρω πως στοχος δεν ειναι η καθολικη απαγορευση σκυλων στις παραλιες αλλα η ξεφρενη ελευθερια αυτων σε παραλια.
βεβαια... ειναι ειρωνικο (και παροτι καπνιζω περιστασιακα) που εισαι ανασκελα στην παραλια της Καλαματας παλευοντας να γινεις λιγο μαυρη, και αντι για αλατι της θαλασσας μυριζεις το μαλμπορο σιλβερ του διπλα...

με τα πολλα , στον λιμενικο λεμε ευγενικα, καλε, εγω ερχομαι Καθε μερα εδω, αυτοι σημερα ηρθαν πρωτη φορα, για ονομα του θεου, λετε να ηθελα να ενοχλησω κανεναν; αλλα κυριε οργανο ο νομος ξεκαθαρα μιλαει για εκει που συχναζουν λουομενοι,να οριστε! συχναζω δεν σημαινει βρισκομαι, αλλα βρισκομαι τακτικα συχνα και αυτη την παραλια, την κολυμπανε 5 ανθρωποι ολοι κι ολοι, γι αυτο αλλωστε ηρθα εδω κ δεν πηγα καπου αλλου! Κ ο νομος λεει να μην κυκλοφορει το σκυλι, μα το δικο μου ειναι δεμενο, δεν μπορει να κυκλοφορησει δλδ να διαγραψει ελευθερα αυτο απο μονο του την διαδρομη που επιθυμει, αλλα περιοριζεται απο εμενα με το λουρι, ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην υπαρχει περιπτωση να ενοχλησουμε τους γυρω μας!
σσσσσλουρπ! ευγενικα και ομορφα.

Θεωρητικα, αυτος που καλει το λιμενικο εχει νευρα. Αν εμεις ειμαστε ηρεμοι, λα γκες ντρε πουα.

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ωραια τα λετε,τα διαβαζω και χαιρομαι.Αλλα σε παρομοιες ερωτησεις που εκανα στο φιλο μου,μου ειπε οτι φαινονται ξεκαθαρα στην απλη γλωσσα του πολιτη.:cool: Εμεις που μας καιει τα ερμηνευουμε οπως θελουμε.

Στην πρωτη σου κανει συσταση.Αν ξαναπερασει και δει μεσα το σκυλο,σου γραφει κληση και τα περι ερμηνειας του νομου στο δικαστηριο...

Α! Ο ιδιος κραταει παντα φωτοτυπια του νομου μαζι του,για τυχον παραπονα.:paja1:

Last edited: