Ξαφνική φοβικότητα και ανάρμοστη συμπεριφορά!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σου είπα και παραπάνω τι θα΄θελα ν'ακούσω.... θα'θελα ν'ακούσω οτι θα τον αγαπάς και θα τον θέλεις δίπλα σου ακόμα κι αν δεν είναι φύλακας. Θα ήθελα όμως να το εννοείς. (μικρή σημασία έχει το να το ακούσω ή όχι).

Επίσης θα ήθελα να ακούσω οτι θα τον δώσεις σε κάποιον που τον νοιάζεται και τον πονάει και θα τον έχει ευτυχισμένο.

Μάλλον όμως πολλά θέλω κι εγώ, όπως κι εσύ.
Πόσο δίκιο έχεις...
Ενας φίλος (που έχει μεγάλο κήπο-κτήμα) έχει ένα "καύκασο" 14 ετών πλέον. Ηταν καλός φύλακας. Από τα 9 του χρόνια, όμως, είναι κουφός και τώρα πιά ανήμπορος για πολλά-πολλά.
Από τα 9 χρόνια, λοιπόν, ο φίλος έχει άλλα σκυλιά που του φυλάνε το χώρο και ο καυκάσιος, συνταξιούχος πλέον, είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι, ξεκουράζεται και απολαμβάνει τα χάδια της οικογένειας, μέχρι τη δύση του... Και δεν είναι πολλά αυτά που του προσφέρει η οικογένεια, είναι ελάχιστα σε σχέση με ότι τους έχει προσφέρει αυτός.

Κάτι τέτοιο νομίζω ότι εννοείς πως θα σε χαροποιούσε, αν λεγόταν από καρδιάς.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δημητρη - sfinas, σε υποστηριξα οσο μπορουσα γιατι ελπιζα ότι ενδιαφερεσαι για τον σκυλο αλλά και για να αισθανεσαι ότι εχεις έναν συμμαχο, και παρότρυνα και άλλα μελη να κανουν το ιδιο.

Μετα από αυτή την απαντηση σου για το κτημα και τη μόστρα στην αυλη, καθως και την αγενεια, το βρισίδι και την αχαριστια σε μερικα μελη, σε αφηνω.

Δεν εχει σημασια αν τα ειπες πανω στα νευρα και την αντιδραση. Δεν εχεις αυτοσυγκρατηση και καποια μερα θα κανεις ή θα παθεις ζημια με τον σκυλο.

Δεν αξιζεις ουτε σκυλο, ουτε να εισαι μελος αυτης της κοινότητας, γιατι εισαι αχάριστος.

Και σιγουρα δεν κανεις για φυλακα, ακομα κι αν τελικα κανει ο σκυλος (που δεν κανει).

Η Πηγη, πολύ σοφά όπως παντα, εδωσε τις μόνες πιθανές σωστες και ανθρωπινες απαντησεις στην αιωνια ερωτηση.

Ευχομαι καλη τυχη και σε σενα και στον Ντατς. Μακαρι να πεσει σε καλα χερια.

• Like
Reactions: TheBestBoi

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Άρα..φίλε sfina...παραδέχεσαι ότι ο μόνος λόγος που θέλεις σκύλο είναι για να έχεις έναν φύλακα? Σωστά κατάλαβα?
Αν είναι έτσι...τότε ανήκεις στη κατηγορία εκείνων που δεν τους αξίζει να έχουν σκύλο...και επίσης έχω άλλη μία απορία..
Τι δουλειά έχεις να γράφεις σε ένα forum όπου όλοι όσοι γράφουν ανήκουν στη κατηγορία εκείνων που αγαπούν πραγματικά τα σκυλιά ..?
Χωρία να θέλω να σε προσβάλλω...δεν πιστεύω ότι σου ταιριάζει το συγκεκριμένο forum...
Οι απόψεις σου είναι εντελώς αντίθετες και έξω από τη λογική μας...
Εκτός αν μας κάνεις πλάκα...οπότε και πάλι δεν ανήκεις εδώ...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κι εγω πιστεψα προς στιγμην (μονο και μονο που μπηκες στο forum και ρωτας,ξαναρωτας) πως ενδιαφερεσαι πραγματικα.
Αλλα νομίζω εδω βρισκονται όλες οι απαντησεις στις ερωτησεις σου.
Και κάτι ακόμα ασχετο, αλλά ίσως και σχετικό.... ανέφερες πριν οτι ο σκύλος του αβατάρ σου δεν είναι ο σκύλάκος για τον οποίο μιλάμε, αλλά άλλος ίδιας ράτσας. Μήπως είναι ο σκύλος που θα ήθελες να έχεις?
kopritis σε παραδεχομαι.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
εγω θα κλεισω την συμμετοχη μου με ενα ποστ απο την xotikouli αν μου επιτρεπει..οπου 'ηρα' βαλε το ονομα του δικου σου

Δεν θα σχολιάσω τα λάθη που έχουν γίνει, τα έχουν αναφέρει ήδη άλλα μέλη παραπάνω...

Θα σταθώ όμως στο τι γίνεται μετά από αυτά. Και για το γεγονός ότι σιγά σιγά τα εντοπίζεις και έχεις τη διάθεση να βρεις τρόπο να τα διορθώσεις μόνο μπράβο μπορώ να σου πω...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που τα έκανε όλα σωστά με την πρώτη. Όλοι μας κάνουμε λάθη & είναι λογικό, αρκεί να τα συνειδητοποιούμε και να μαθαίνουμε από αυτά ώστε να τα διορθώνουμε. Εγώ η ίδια αν μπορούσα να πιάσω κουβέντα με τον προ 15ετίας εαυτό μου, θα διαφωνούσα σε πολλά και πιθανότατα θα έχανα την υπομονή μου προσπαθώντας να μου εξηγήσω αυτά που σήμερα θεωρώ αυτονόητα... Ακόμα και στον σημερινό μου εαυτό "βάζω χέρι" πολλές φορές, είναι μια διαδικασία που δεν σταματάει ποτέ.

Παρασυρόμαστε πολλές φορές από τις άπειρες συζητήσεις που έχουμε ήδη κάνει & τις πληροφορίες που έχουμε διαβάσει και θεωρούμε δεδομένα ορισμένα πράγματα σε βαθμό που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να τα ξέρουν όλοι ή αν δεν τα ξέρουν να συμφωνήσουν αμέσως. Να ξέρεις πάντως ότι όλες οι απαντήσεις/προτάσεις που έχεις πάρει έχουν μόνο σκοπό να βοηθήσουν τα σκυλιά σου (και κατ'επέκταση και εσένα).

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να μελετήσεις τα θέματα που σε απασχολούν σχετικά με τη συμβίωσή σου με τα σκυλιά & να απαντήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου πόσο χρόνο και δυνάμεις μπορείς να αφιερώσεις για να ασχοληθείς με την λύση τους. Θεωρώ ότι βρίσκεσαι σε σημείο που ανάλογα με τις αποφάσεις σου μπορεί να καταλήξει από απόλυτη καταστροφή μέχρι και απόλυτη επιτυχία.

Από αυτά που έχω διαβάσει ως τώρα, μπορώ να φανταστώ το μέλλον της Ήρας από δυστυχισμένο σκυλί που δεν θα βρίσκει τίποτα ενδιαφέρον να κάνει στη ζωή της παρά μόνο να παρακαλάει οι τρεις μέρες να γίνουν δύο ή τις δύο να γίνουν μία, μέχρι ένα ευτυχισμένο σκυλί καλά κοινωνικοποιημένο & εκπαιδευμένο, με την εκτόνωση που χρειάζεται, με την απαραίτητη συνεχή επαφή με την οικογένειά της και με έναν ιδιοκτήτη επίσης χαρούμενο για αυτήν και ικανό να βάλει τα γυαλιά επιτέλους σε όλους τους "γνώστες" τις περιοχής του που νομίζουν ότι το μπουντρούμιασμα είναι εκπαίδευση ;)

Ζύγισέ τα προσεκτικά και μην βιαστείς να πεις "δεν μπορώ" ή "και ας μην πολύ-μπορώ δεν τρέχει και τίποτα, πάλι όλα καλά".

Ότι κι αν κάνεις θέλει δουλειά πάντως (ακόμα και το να προσπαθήσεις να βρεις ένα καλό σπίτι για την Ήρα αν αποφασίσεις να μην την κρατήσεις). Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παρολο που ειχα αποφασισει να μην ξαναγραψω στο θεμα…
Σε περιπτωση που υπαρχουν αμφιβολιες, ή για τα νεα μελη που δεν γνωριζουν…
Το παραπανω ποστ της Ξωτικουλι αναφεροταν σε εμενα πριν από 15 μηνες.

Βεβαια δεν με χαροποιεί η αναφορα του, ουτε πιστευω ότι ηταν ιδιαιτερα επιτυχής η παραθεση του, γιατι υπαρχουν μερικες βασικες διαφορές στην περιπτωση και ειδικα στην συμπεριφορά.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
δεν ειχα καμια διαθεση να συγκρινω καταστασεις η συμπεριφορες....

αν και να σου θυμισω αρη οτι και σενα σου ειχε περασει απο το μυαλο η ιδεα να την αφησεις την ηρα στο κτημα μονη..
ελπιζω να μην με παρεξηγησεις δν ηθελα να "πω κατι" με αυτο το κειμενο.το μονο που θα ελεγα ειναι ας πουμε "δες με τι υπομονη δουλεψε ο αρης,τι πιστευε και τι καταφερε' αλλα αυτο αν ηθελα να το πω θα παρεθετα δικο σου ποστ..
παρεθεσα αυτο γιτι πανω κατω αυτα θα ηθελα να πω και γω στον σφηνας..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν καταλαβαίνω γιατί σας κάνει τόσο μεγάλη εντύπωσει ο sfina. Πρώτη φορά ακούτε "ανθρωπο" να τα λέει αυτά? Εγώ τα ακούω κάθε μέρα!
"Τι το θες το τυφλό σκυλί, αχρηστος είναι! Ρίξε του καμια φόλα!"
Το καλύτερο σκύλο να σου δώσουν sfina τι θα κάνεις όταν αρρωστήσει, όταν γεράσει ή όταν δεν μπορεί πια να το παίξει "φύλακας"?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ρε παιδια πως εφτασε αυτο 11 σελιδες και ο σκυλος ειναι ακομα στα χερια του?ας παει καποιος να τον παρει κοντα ειστε,Κεννελ που ο σκυλος την βρισκει 15 ωρες?
κεννελ στο αυτοκινητο με 35 βαθμους εξω?
και δεν γινεται με νερο εκει μεσα,τι αλλο θελεται για να κρινεται οτι ο Σφηνας εστω και απο αγνοια του βασανιζει το σκυλι?
Εγω η μονη συμβουλη που μπορω να σου δωσω και να θα σε βοηθησει ειναι να πας να κανεις μονος σου μυνυση στον εαυτο σου.

• Like
Reactions: TheBestBoi

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σορρυ 27 σελιδες?αυτος σιγουρα ειναι βαλτος και μας κανει πλακα(πραγμα που το ευχομαι τελικα).
Η ειναι καποιος υποχονδριος ο οποιος θελει ντε και καλα να τραβηξει την προσοχη επανω του(και αυτο το ευχομαι)

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Επίσης θα ήθελα να ακούσω οτι θα τον δώσεις σε κάποιον που τον νοιάζεται και τον πονάει και θα τον έχει ευτυχισμένο.
.
Πάλι τα ίδια???? Τι να πω?????
Δεν τον δινω το σκυλι παρτε το χαμπαρι!!!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μην το δινεις φυγε εσυ,θα εχετε και δυο την ησυχια σας.
Αντε για σενα δουλευουμε

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ευχαριστώ για την συμμετοχη σας. Εκλιππαρω αν θελει η διαχειριση να κλειδωσει το θεμα γιατι δεν πιστευω πως χρειαζεται περεταιρω αναλυση. Ήδη τα μελη που συμμετεχουν σε αυτο παραπονιούνται για το μέγεθος του θέματος. Οπότε ποιό το όφελος?
Χάρη ενώ σκεφτόσουν και εσυ να πας την δικια σου στο κτημα τωρα λες για μενα?? Τελοσπαντων. Ετσι και αλλιως αποτελει ακραια λυση και δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω.
Ας μην επεκταθουμε ομως αλλο. Παρακαλω για δευτερη φορά. Νομιζω ειναι ανώφελο. Ήδη σας ευχαρίστησα και συνεχεια θα το κανω γιατι ακόμα και μεσα απο το κραξιμο μαθαινω.
Νάστε για άλλη μια φορά καλά όλοι σας.
Και μην νομιζετε πως δεν σας ακουω. Αν δειχνω το αντιθετο ειναι επειδη εξαπτομαι με ορισμενα λεγόμενα. Τα όσα έχετε γράψει τα εχω διαβασει ήδη 2 φορες απο την αρχη και θα το ξανακανω καθε φορα που θελω να υπενθυμισω στον εαυτο μου πραγματα.
Αν νομιζετε πως δεν πρεπει να ειμαι εδω μεσα, ας μου το πει η διαχειριση και θα εξαφανιστώ.
Αν νομίζετε πως βασανίζω τον σκυλο μου μείνετε στην έννοια σας.
Αν νομίζετε οτι δεν αλλάζω, εξίσου το ίδιο.
Αν νομίζετε οτι δεν βοηθήσατε αυταπατάστε.
Και πάλι να ειστε καλα όλοι σας.
Ευχαριστώ πολύ για όλα.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
για τον αρη μιας και απο μενα ξεκινησε η συζητηση αυτη,μπορει να του περασε απο το μυαλο αλλα εφτυσε αιμα για την σκυλα του... μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα εβαλε τα γυαλια σε πολλους,με την υπομονη του και την ενασχοληση του με ηρα..
και το κυριοτερο ΑΚΟΥΓΕ τις συμβουλες που του εδιναν και σεβοταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τους ανθρωπους που τον βοηθησαν..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κρίμα (που δεν το σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να τον δώσεις).
Γιατί όταν συνειδητοποιήσεις Α) πως ΔΕΝ τα βγάζεις πέρα μαζί του και η ζωή σου θα είναι καλύτερη χωρίς σκύλο
ΚΑΙ Β) πως του έχεις κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά (και σου είναι πια άχρηστος)
θα είναι πια αργά γιατί κανένας δεν θα τον θέλει.
Τώρα που τουλάχιστον είναι ακόμη κουτάβι, κάποιο "κορόιδο" μπορείς να βρείς.
Σε παρακαλώ να το ξανασκεφτείς (για το καλό όλων).

Δεν ξέρω αν θα τον έχει ο επόμενος όπως του αξίζει (όπως αξίζει στον κάθε σκύλο) αλλά ελπίζω τουλάχιστον να έχει την ανθρωπιά να μην τον χτυπάει όταν φοβάται.... (για όνομα του Θεού!).

Αν τώρα είμαστε στην απειροελάχιστη πιθανότητα να λες αλήθεια, κι η γυναίκα σου έχει δεχτεί τον σκύλο μέσα στο σπίτι, κι εσύ παράληλα έχεις αλλάξει χαρακτήρα 100% απέναντι στο κουτάβι σου, υπάρχει μία πιθανότητα να σου βγεί καλός σύντροφος.

Φύλακας ΠΟΤΕ δεν θα γίνει. Γιατί επτά μήνες εκπαίδευσης στο να φοβάται τους ανθρώπους είναι πολλοί.
Εσένα ΙΣΩΣ να σε συγχωρέσει και κάποια μέρα και να μην σε φοβάται τόσο πολύ.
Τους ξένους (κλέφτες) όμως ΠΟΤΕ δεν θα έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει.

Εύχομαι καλή τύχη στο κουταβάκι, όπως και να έχει.
Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω και νομίζω πια πως το έχουμε εξαντλήσει το θέμα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλα εισαι και μαζοχα, θελεις να κυκλοφορεις με κατουρημενα παντελονια?
Ασε το κρατε ανεβα κατεβα στο σπιτι,η εχεις αλλο για το αυτοκινητο?
Δεν γινεται ετσι οπως το κανεις καταλαβε το,και αντε μερικοι εχουν τυχη και τους εκπαιδευει ο σκυλος πολλες φορες,εσυ δεν την εχεις αυτη την τυχη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Sfina, δεν ξέρω γιατι είναι οι άλλοι ακόμα εδώ (στο νήμα σου εννοώ), αλλά εγώ είμαι εδώ γιατί πονάω πολύ τα ζώα που φοβούνται.... θεωρώ οτι τέτοια ζώα μονο στοργή, χάδια και χαμόγελα θέλουν..... διορθώσεις δεν τους χρειάζονται, γιατι "αυτολογοκρίνονται" τόσο πολύ μόνα τους που δεν εχουν νόημα οι περαιτέρω διορθωσεις. Μια μικρή κίνηση ή ενας ψίθυρος ή ενα νόημα αρκούν για να τους δειξεις τι θέλεις, γιατι πρώτο τους μέλημα είναι να διαβάζουν τις κινήσεις σου. Κι αν κάνουν λάθος, είναι επειδή δεν ξέρουν οτι είναι λάθος ή επειδή είναι εκτός εαυτού απο τον πανικό, οχι επειδή επέλεξαν να κάνουν του κεφαλιού τους. Δεν θα έκαναν ποτέ κάτι για να σ'εκνευρίσουν ή να σε θυμώσουν εσκεμμένα. Τέτοια ζώα "σκίζονται" προκειμένου να μην ενοχλήσουν.... βάζουν όλους τους άλλους πρωτα και πάνω απο τον εαυτό τους.... κι επειδή αυτά δεν βάζουν τον εαυτό τους πρώτο, πρεπει εσύ να το κάνεις απο μόνος σου (να τα βάλεις δηλαδή πάνω απο τις ανάγκες σου). Και να'σαι σίγουρος οτι δε θα χάσεις. Ξέρεις τι όμορφο συναίσθημα είναι να γουστάρει ο σκύλος να είναι μαζί σου και να στο δείχνει?? Ειδικά ο φοβικός!!

Εύχομαι μια μέρα να το νιώσεις κι εσύ. :)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
τα ειπαν ολα οι αλλοι.
το μονο που πιστευω εγω ειναι οτι δεν αγαπας τον σκυλο σου(αρκετα τουλαχιστον) γιατι και μονο να σκεφτεσαι να τον πας στο κτημα να ζει μονος του λεει πολλα.
μπορει να εχεις δαπανησει πολλα λεφτα στον σκυλο σου και τελικα δεν απεδωσε,αλλα μην το βλεπεις εγωιστικα το να τον δωσεις αλλου.
τοσες σελιδες τα παιδια σου εξηγουν τις αναγκες του σκυλου σου δεν κτλβες ακομα οτι δεν μπορεις να τον εχεις ευτυχισμενο?
γιατι εγω αυτο καταλαβα.
κατσε σκεψου και απφασισε αλλα να ξερεις οτι ο σκυλος ειναι μεγαλος μπελας,και θα ειναι για τα επομενα 10 χρονια περιπου.
δωστου την ευκαιρια για κατι καλυτερο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97