Ξαφνική φοβικότητα και ανάρμοστη συμπεριφορά!!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ο σωστός σκύλος φύλακας δεν πρέπει να φοβάται τίποτα και κανέναν, ούτε εσένα, εσένα μόνο πρέπει να σε σέβεται και αυτό δεν επιτυγχάνεται με ξύλο, ελπίζω να μπορέσεις να διορθώσεις τα λάθη σου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
sfinas, αν ο σκύλος δεν κάνει για φύλακας (που εμένα έτσι μου φαίνεται... ακόμα κι αν έκανε πριν, δεν κάνει πλέον....), τι σκοπεύεις να κάνεις?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τρίτη φορά που κάνουμε την ίδια ερώτηση.... μετά μου λέτε γιατί δεν είμαι πιο "γλυκούλα"....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Άστο για αργότερα που δεν θα σε φοβάται.

Θα χρειαστεί πολύ καιρό (μήνες). Θα πρέπει να γίνεις ΠΑΡΑ πολύ "γλυκούλης" sfina, για να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του.
Θα πρέπει ακόμη πριν πεις ένα απλό "Μη!" να αναρωτιέσαι πρώτα (ΚΑΘΕ φορά) αν έκανε κάτι για το οποιό φταίει αυτός κι όχι εσύ, και παράληλα να είσαι ΒΕΒΑΙΟΣ πως θα καταλάβει γιατί είπες "μη". Αν έχεις την οποιαδήποτε αμφιβολία, κράτα κλειστό το στόμα σου.

Αν έχεις νεύρα (έχω κι εγώ ΠΟΛΛΕΣ φορές), φύγε μακριά από το κουτάβι (κάνε διάλλειμα να ηρεμίσεις μέσα στο σπίτι).
Τα νεύρα δεν βοηθούν ΠΟΤΕ (ούτε τους μη-φοβικούς σκύλους), πόσο μάλλον ένα φοβισμένο κουτάβι.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Για όλα τα λάθη που έκανε ο σκύλος σου φταις εσύ. Μπράβο που το κατάλαβες.

Ο σωστός τίτλος θα ήταν: Ξαφνική φοβικότητα και ανάρμοστη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη!!

Είχες απαιτήσεις που δεν ήταν λογικές για ένα κουτάβι. Μωρό είναι και θα μασουλήσει, η λύση είναι απλή, όταν δεν έχει επίβλεψη δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε πράγματα που δεν θες να μασουλήσει.

Και θα λερώσει. Από 3 μηνών αρχίζουν να έχουν έλεγχο. Η εκπαίδευση βέβαια αρχίζει πολύ πιο πριν άλλα ο byb μάλλον δεν ασχολήθηκε με την εκπαίδευση τουαλέτας. Τα δικα μου κουτάβια άρχισαν από 6 εβδομάδες να μαθαίνουν που να τα κάνουν και αυτή τη στιγμη είναι για 95% καθαρά. Για το 5% ατυχήματα φταίω/ει εγώ ή ο καινούργιος ιδιοκτήτης. Το αγνοούμε και τα μαζεύουμε. Ποτέ όμως δεν τα έκαναν στο crate.

Παρόλο που καταλαβαίνω ότι σε απασχολεί τρομερά το θέμα της τουαλέτας, θα σου πρότεινα να το ξεχάσεις για μερικές εβδομάδες. Βγάζε τον βόλτα χωρίς αγχος αν θα τα κάνει ή όχι και που θα τα κάνει.

Προσπάθησε να χαρείς το κουτάβι σου με πολύ παιχνίδι, εκπαίδευση ανάλογη για την ηλικία του, χάδια. Ο στόχος αυτή τη στιγμη θα πρέπει να είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και να του ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση. Όταν το καταφέρεις τα υπόλοιπα θα σου φανούν παιχνίδι. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η εκπαίδευση βέβαια αρχίζει πολύ πιο πριν άλλα ο byb μάλλον δεν ασχολήθηκε με την εκπαίδευση τουαλέτας.
Δεν εχει παντα σχεση αυτό. Η Ηρα μεχρι 7 μηνων τα εκανε στα χωραφια του byb της και στο διαμερισμα εμαθε σε 2-3 μερες. Δεν φταινε πια για όλα τα δεινα αυτου του κοσμου οι byb.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τωρα μιλαμε για την τουαλετα, οχι για τα απειρα γνωστα προβληματα της Ηρας, κληρονομικα και επικτητα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Παρόλο που καταλαβαίνω ότι σε απασχολεί τρομερά το θέμα της τουαλέτας, θα σου πρότεινα να το ξεχάσεις για μερικές εβδομάδες. Βγάζε τον βόλτα χωρίς αγχος αν θα τα κάνει ή όχι και που θα τα κάνει.

Προσπάθησε να χαρείς το κουτάβι σου με πολύ παιχνίδι, εκπαίδευση ανάλογη για την ηλικία του, χάδια. Ο στόχος αυτή τη στιγμη θα πρέπει να είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και να του ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση. Όταν το καταφέρεις τα υπόλοιπα θα σου φανούν παιχνίδι. :)

Συμφωνώ απόλυτα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
...
Θέλω μόνο να μου επιτρέψετε να συμπληρώσω, για όποιον σκέφτεται να αποκτήσει ενα κουτάβι, η επιλογή ενός αξιόπιστου εκτροφέα θα του παρέχει μοναδικά πλεονεκτήματα όπως υγεία, σωστή συμπεριφορά και πολλά άλλα που έχουν αναφερθεί διεξοδικά σε αυτό το φόρουμ. Και επειδή είναι η δεύτερη φορά που αποκτώ ένα κουτάβι απο εκτροφέα ( το αναφέρω για όσους δεν ξέρουν) γνωρίζω αρκετά καλά τι σημαίνει αυτό. Ειδικά αυτή τη φορά εντυπωσιάστηκα με τη συμπεριφορά του Fanthom. Ήρθε στα χέρια μου τεσσάρων περίπου μηνών και ήδη γνώριζε να "λερώνει" εκτός σπιτιού! :)
Δεν κάνει κακό όμως -σε ένα φόρουμ που κάθε τρεις και δυο μέλη κράζουν τους εκτροφείς για τα υπερβολικά ποσά που ζητάν για ένα κουτάβι- να υπενθυμίζουμε τα προτερήματά της σωστής επιλογής εκτροφέα ;)

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
sfinas, αν ο σκύλος δεν κάνει για φύλακας (που εμένα έτσι μου φαίνεται... ακόμα κι αν έκανε πριν, δεν κάνει πλέον....), τι σκοπεύεις να κάνεις?
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην πετυχω αυτο που θελω. Θα τα καταφερω. Εχω αλλαξει πολλα και θα αλλαξω ακομα περισσοτερα ωστε ο σκυλος να βγει απο το αδιεξοδο που τον εχω βαλει. Δεν ειναι στο χερι του λοιπον απολυτα.
Ασε που δεν ειπα εγω ποτε οτι ο σκυλος είδη δεν γαβγιζει και δεν "επιτηθεται" σε ξενους μολις ειναι κλειστη η αυλοπορτα του σπιτιου μου. Οποτε δεν δειχνει να εχει χαλασει το ταπεραμεντο του.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Συμφωνώ απόλυτα.
Αυτο προσπαθω να κανω. Ειδη τα εκανε στην αυλη κρυφα μολις τον ειχα αφησει αμολυτο εφοσον δεν τον πηγα σε επιθυμητο σημειο να τα κανει, και τα εκανε εκει. Τα μαζεψα χωρις καν να με βλεπει και εβγαλα και τον σκασμο...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
7 μηνων ειναι ακομα... μην ειστε απολυτοι.
Νομιζω οτι ολα θα πανε μια χαρα! Υπομονη και επιμονη να θυμασαι!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ασε που δεν ειπα εγω ποτε οτι ο σκυλος είδη δεν γαβγιζει και δεν "επιτηθεται" σε ξενους μολις ειναι κλειστη η αυλοπορτα του σπιτιου μου. Οποτε δεν δειχνει να εχει χαλασει το ταπεραμεντο του.
Σκεψου ομως οτι υπαρχει γαυγισμα και επιθετικοτητα και λογω φοβου ή ανασφαλειας..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97