χαχαχα ειναι ολα καρμπον.
Απο οτι βλεπω ολα τα ιδια κανουνε.
Ξεκιναω λεγοντας πως δε ειμαι ειδικος και απλα παραθετω εμπειριες και γνωμη ζωντας με τον χοντρουλι μου 2,5 χρονια με τα σωστα και τα λαθη.
Νωε κανει σαν τρελος ειπες οταν τρωει ε? Εγω για τον λογο αυτο παντα πιστευα πως η τροφη για κουταβια εχει μεσα βενζινη
. Σκεψου πως ειναι δυνατες τροφες, ειναι μια στιγμη που ασχολεισαι μαζι του καιιιιιι.... του δινεις το καλυτεροτεροτατο δωρο που μπορεις να δωσεις σε ενα λιγουρι
.... ΦΑΪ....
Αυτα και μονο φτανουν για να τρελαθει απ τη χαρα του και να ψαχνει τροπο να το δειξει.
Εγω απλα εμενα απαθεστατος και τον εβαζα να εκτελει εντολες (κατσε - κατω - σηκω) πριν το φαϊ και μετα το φαϊ αφου ξεσπουσε. Σιγα σιγα ηρεμουσε και πλεον δεν εχουμε τετοια.
Διαβασα πολυ σε αυτο το site για την μαγικη λεξη "ΜΗ" και πως πρεπει να την χρησιμοποιεις. Προσπαθουσα και το παλευα πολυ να το εφαρμοσω για το δαγκωμα (βαζω στοιχημα το κεφαλι μου πως το βλεπει παιχνιδι). Δουλευε αργα αλλα δουλευε. Οταν ομως 15 μερες αφου τον ειχα φερει σπιτι δοκιμασε να καβαλησει το ποδι μου...... αααααχ...... καταλαβα το νοημα που ειχα δει καπου: "Πρεπει να τον χαιδευεις και να τον πενευεις σαν να ειναι η μεγαλητερη αγαπη σου στον κοσμο (μεταξυ μας ευκολακι) και να του φωναζεις το "ΜΗ" σαν να ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος σου). Κουνησα το δαχτυλο στην μουρη του και φωναξα τοσο που εβαλε την ουρα στα σκελια κι εψαχνε να κρυφτει. Με επιασε η καρδια μου αλλα επρεπε να γινει. Οχι μονο δεν ξανατολμησε ποτε, αλλα και την επομενη ωρα μου γυρισε για πρωτη φορα την κοιλια του (ενδειξη υποταγης).
Τελος θελω να πω πως απο οτι βλεπω με ολα τα Λαμπραντορ στην βολτα:
α) Παντα πηγαινουν να καβαλησουν τα αλλα σκυλια
β) Παντα πανε να παιξουν με αλλα σκυλια με μεγαλο εθουσιασμο, πηδανε, δαγκωνουν, τραβανε και ισως ενοχλησουν το αλλο σκυλι (εδω ισως βοηθαει η εκπαιδευση ή αργοτερα η ηλικια).
γ) Παντα θα θελουν πολυ εκτονωση (αν για οποιοδηποτε λογο η βολτα του ειναι μικρη 2 μερες σερι... μου κανει ζημια στο σπιτι)
δ) Παντα θα θελει εσενα και την οικογενεια σου να ειστε οικογενεια ΤΟΥ, το σπιτι σας, σπιτι ΤΟΥ, αλλα να ξερει και την θεση του σ' αυτη την οικογενεια. Αυτη ειναι και η μεγαλυτερη δυσκολια γιατι θελει πολυ δουλεια και πολυ υπομονη απο ολους. Να εισαι σταθερος, να επιμενεις, να χεις υπομονη να του λες συνεχεια τα ιδια ξανα και ξανα (ειναι γατονι θα μαθει τα παντα) και να μην υποκυψεις σ' αυτα τα παρακλειτικα ματια οταν θα πρεπει να γινεις και αυστηρος....
χαχαχαχα..
Αυτα τα λιγα....