Ντομπερμαν παρατημενο σε ταρατσα

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οχι δεν παροτρυνω να παρανομησει γιατι πιστευω οτι μπορει να γινει και αλλιως. Επισης πιστευω οτι καποια στιγμη πρεπει απλα να αρχισουμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επιβληθει ο νομος απο το να παρανομουμε. Απλα ειναι κωμικοτραγικο να παρανομει η αστυνομια η αν θες καλυτερη να αμελει τα καθηκοντα της και ο πολιτης να λεει "οκ η αστυνομια, το κρατοος ειναι παρανομοι αλλα εγω πως μπορω να μεινω νομιμος?".
Αν βεβαια ηταν θεμα ωρων να πεθανει το σκυλι αν δεν το παρει καποιος θα πηγαινα και θα τους ελεγα οτι σας πηρα τηλεφωνο εκανα καταγγελια η οτιδηποτε και δεν ηρθατε, θα ρθειτε τωρα μαζι μου να το παρουμε η θα παω να το παρω μονη μου και θα αρχισουμε τις αλληλομηνυσεις?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:-?
Να αφήσουμε τις «κορώνες» και τις υπερβολές και να περάσουμε στην ουσία ή σε κουβέντα να βρισκόμαστε?

Η διαδικασία που ακολουθείται για να μπορεί κάποιος να πάρει δεσποζομενο ζώο μέσα από ιδιοκτησία είναι να υπάρχουν φωτογραφίες που να αποδεικνύουν πως το ζώο ζει κάτω από άθλιες συνθήκες και έχει εμφανή σημάδια κακοποίησης, να γραφτεί ένα κείμενο στο οποίο να περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι συνθήκες που ζει το ζώο, η κατάσταση του κτλ και όλα αυτά να κατατεθούν στην Νομαρχία, να γίνει καταγγελία και να βγει απόφαση.

Niva2gr, απ’ ότι βλέπω στις φωτογραφίες το ζώο ουτε κάτω από άθλιες συνθήκες ζει, ούτε έχει εμφανή σημάδια κακοποίησης. Η γνωμη μου ειναι να μην μπειτε αδίκως στον κόπο. Εξάλλου και εσύ παραδέχτηκες ότι η φιλενάδα σου τα παραείπε… ;)

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα είναι αυτό που περιέγραψα στην δημοσίευση #25.

Όσο για τα υπόλοιπα….να χαμε, να λέγαμε…

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω λεω ειναι αθλιες οι συνθηκες εσυ λες οχι τοσο. Το θεμα ειναι οτι θα επρεπε αφου υπαρχει αναφορα να παει καποιος να το ελεγξει. Ε αυτο το τοσο απλο δε γινεται να γινει στην Ελλαδα. Οποτε προσπαθουμε εσυ και εγω να βγαλουμε ακρη απο το φορουμ. Αυτο ειναι που με θλιβει πιο πολυ και απο το σκυλακι.

niva2gr

Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
O Εισαγγελεας την Δευτερα θα κληθει να αναγκασει την αστυνομια να κανει μια παρατηρηση στον ιδιοκτητη. Απο εκει και περα θα προσπαθησω να πεισω τον ιδιοκτητη, οταν γυρισει απο τις διακοπες να με αφησει να βρω καποιον αλλο για να παει το σκυλι. Συμφωνω, δεν ειναι αμεση η αναγκη του σκυλου, αλλα σιγουρα ενας σκυλος δεν χρειαζεται μονο φαι κι νερο για να ζησει. Σαφως και υπαρχουν σκυλια σε χειροτερη κατασταση αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να γινει κατι και για το συγκεκριμενο ντομπερμαν. Στο κατω-κατω μπορει και να κινδυνευσει στο αμεσο μελλον γιατι ειδα οτι καποιοι απο τους γειτονες πλεον δεν εχουν και τοση υπομονη. Και το πιο ευκολο για αυτον τον στερημενο σκυλο ειναι να φαει μπιφτεκι με φολα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
και θα τους συρω μεχρι και ευρωπη αν συμβει κατι τετοιο σε μενα. Αν μπορω να βοηθησω και εσας ευχαριστως.
Ρε παιδιά περάστε τα στοιχεία των ιδιοκτητών στo xritaki ...

Mόνο υγειονομική παράβαση υπάρχει εδώ.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Καλα για να το λες εσυ ντενις κατι θα ξερεις. Αφου η ετυμηγορια βγηκε απο τον αρμοδιο τι να πουμε οι αλλοι. Αν αφηνεις ενα σκυλο παρατημενο επι ενα μηνα και ερχεται καποιος μια φορα την εβδομαδα ειναι πιο πολλα απο παραβαση υγειονομικου. Σου ειπα το θεμα ξεκιναει απο οτι οι αρχες δε λειτουργουν. Οπως οι αστυνομια αγνοησε το ντοπερμαν ετσι αγνοησε και τη μαμα μου οταν της εκανε το ατακ η σπιτονυκοκυρα. Αν εσυ το βρισκεις οκ τοτε εισαι ενας χαρουμενος κατοικος αυτης της χωρας. Εγω παλι οχι.
Παντως απο οτι βέπω το υγειονομικο θεμα ειναι αυτο με την αποδοχη στο ευρυ κοινο. Αρα καλο θα ηταν να τονιστει και στις αρχες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Xritaki είμαι ένας πολίτης αυτής της χώρας που ξέρει να μην χάνει τον χρόνο του και επίσης να αυτοπροστατεύεται.
Το αν μου αρέσει που το σκυλί ζεί έτσι δεν έχει σημασία.
Ο νόμος δεν λέει να κάνουμε παρέα στον σκύλο.
Λέει για φαγητό (έχει) - νερό (έχει - δεν εξετάζουμε το ΑΝ χυθεί) - κατάλυμα(έχει)
Αν αμφιβάλεις διάβασέ τον και τρέξε και στο ευρωπαικό δικαστήριο και όπου θές.
Εδώ κάποιοι σκέφτονται να παρανομήσουν λόγω ΑΘΛΙΩΝ συνθηκών - που υφίστανται αλλά ΟΧΙ για τον νόμο που σημαίνει ότι αν μηνυθούν θα έχουν άδικο απο παντού.
Λέει όμως και ότι ο σκύλος απαγορεύεται να μένει σε ακάλυπτο - ταράτσα και πρέπει να καθαρίζεται. Επισημαίνω πού είναι το πρόβλημα και θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορώ να δώσω, δεν ζήτησα ούτε να πάω στα ευρωπαικά δικαστήρια ούτε άρχισα την φανφαρολογία.
Αν θεωρείς ότι έχω άδικο κάνε αυτά που λές παραπάνω και άσε τί λέω εγώ.

niva2gr

Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Πραγματι, η μονη παρανομια βασει νομου αυτη την στιγμη ειναι η ελλειπης καθαριοτητα του χωρου. Επισης οι γειτονες μπορουν να ισχυριστουν οτι παραβιαζεται και ο νομος περι κοινης ησυχιας. Ο σκυλος δεν ειναι σε τοσο κακη τασταση οσο νομιζα, αντιθετως μου φανηκε υγιεις. Αυτος ο κουτσος νομος για τα ζωα στην ελλαδα μονο αυτα μπορει να δει. Πραγματι, ο σκυλος πρεπε γρηγορα να βρεθει σε καποιο αλλο σπιτι με ανθρωπους που ενδιαφερονται, αλλα αν γινει αυτο με τον παρανομο τροπο (επαναλαμβανω οτι το σκυλι δεν ειναι σε αθλια κατασταση), αντι για καλο μπορει στο τελος να κανουμε κακο και σε εμας και στο σκυλι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λυπάμαι πολύ γιατί αυτό το σκυλάκι με συγκίνησε, αλλά καλύτερα να μη μπλέξει κανείς. Προσπαθήστε να μιλήσετε στον ιδιοκτήτη, άντε κάντε και μια προσπάθεια με το θέμα του υγειονομικού και ως εκεί.
Θυμίζω κάτι που μου είχε πει η Rottie παλιότερα (και έχει δίκιο). Υπάρχουν τόσα αδέσποτα που ζουν υπό άθλιες συνθήκες να βοηθήσουμε. Αν είναι να βοηθάμε και τα δεσποζόμενα...
Έτσι είναι. Αυτό το σκυλί ζει φριχτά, αλλά πείτε μου... ζουν πολύ καλύτερα τα σκυλιά που είναι στιβαγμένα στα καταφύγια?
Ζουν καλύτερα τα αποσκελετωμένα αδέσποτα στις γειτονιές τις Αθήνας?
Όχι.
Ο σκύλος είναι υγιής και έχει τροφή. Κάντε κάτι αλλά μη βρεθείτε κατηγορούμενες. Μην παραβιάσετε το νόμο (όσο ατελής κι άδικος κι αν είναι).
Γνώμη μου.

liajoe

Well-Known Member
Προσωπικά πιστεύω ότι αν ποτέ δεν ενδιαφερθεί κανείς
για να αλλάξει ο νόμος έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνεται
και η ψυχική υγεία του σκύλου, τότε να είμαστε περήφανει
για τα πράγματα όπως έχουν γιατί δεν θα αλλάξουν από
μόνα τους :(

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Προσωπικά πιστεύω ότι αν ποτέ δεν ενδιαφερθεί κανείς
για να αλλάξει ο νόμος έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνεται
και η ψυχική υγεία του σκύλου, τότε να είμαστε περήφανει
για τα πράγματα όπως έχουν γιατί δεν θα αλλάξουν από
μόνα τους :(

η ψυχική υγεία του σκύλου είναι πολύ σχετική και αυθαίρετη για να μπεί ώς νομική απαίτηση σε επίσημο έγγραφο του κράτους

μετά ο καθέ δικαστής θα πρέπει να διαβάσει κυνολογία ή να καλούν μπαλάκα γκινάλα και δεν ξέρω κι εγώ ποιόν άλλον ώς ειδικός σύμβουλος σκυλίσιας ψυχικής υγείας μιάς και ο ένας γείτονας θα λέει ότι το σκυλί κακοπερνάει δεμένο -ο άλλος ότι κακοπερνάει που τρώει μόνο friskies και ποτέ μαγειρευτό -άλλος μπορεί να ωρύεται επειδή το ταίζουν ωμά κατσικοκέφαλα και ολόκληρα κοτόπουλα ωμα΄....και βράσε όρυζα...α ναι άλλος θα λέει ότι το ταίζουν μακαρόνια και αποφάγια το καυμένο και έχει μαραζώσει:D:D:D

και μόνο που γράφουν να έχει φαί και νερό είναι τεράστια εξελιξη παιδιά...μην το συζητάτε άλλο...έχουμε πάει μπροστά....

niva2gr

Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Πηγα σημερα νωρις το απογευμα στο μαγαζι που δουλευει η κοπελα αλλα δεν την βρηκα. Αφησα το τηλεφωνο μου στον καταστηματαρχη για να της το δωσει με το μηνυμα να μου τηλεφωνησει οταν μπορει, αλλα φυσικα δεν τηλεφωνησε. Αν δεν εχω ακουσει μεχρι τοτε φωνη θα ξαναπαω την Πεμπτη το απογευμα αλλα αργα, προς το κλεισιμο.