Ντομπερμαν παρατημενο σε ταρατσα

niva2gr

Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Παιδια, μολις το εμαθα και μου σηκωθηκε η τριχα!
Στην γειτονια μιας φιλης μου βρισκεται σε μια ταρατσα εδω και ενα χρονο ενα ντομπερμαν. Εκει το εχουν εγκαταλειψει απο κουταβι σχεδον. Μεχρι πριν το καλοκαιρι σε εκεινο το σπιτι ζουσε η θεια αυτουνου που το παρατησε, η οποια ομως δεν μπορουσε να φροντιζει το σκυλι λογω αλτσχαιμερ.Το καλοκαιρι η θεια μπηκε σε ιδρυμα και το σκυλι εμεινε μονο, Μια φορα την εβδομαδα πηγαινε εκεινος ο αψυχος και το ταιζε. Του εβαε μισο τσουβαλι τροφη και εναν κουβα νερο, και αυτο ηταν ολο. Ποτε του δεν το εβγαλε απο εκει και ποτε του δεν καθαριζε τις ακαθαρσιες.

Οι γειτονες δεν εμειναν με σταυρωμενα τα χερια. Τον Ιουνιο περιπου μαζεψαν υπογραφες και πηγαν στην αστυνομια για καταγγελια. Φυσικα οι αστυνομικοι εκαναν τις κοτες και τους εγραψαν κανονικα. Ουτε καν οταν τους εκαναν παραπονα επειδη το σκυλι γαυγιζει ολη μερα και ολη νυχτα (θυμηθειτε οτι οταν καποιος καλει την αστυνομια επειδη ο γειτονας εχει δυνατα την μουσικη αυτοι αμεσως τρεχουν)!Μαλλον ο "κυριος" εχει ακρες στην αστυνομια. Τις ιδιες μερες πηγαν στο υγειονομικο, το οποιο μονο μετα απο κανα μηνα εστειλε μια υπαλληλο για αυτοψια. Ο "ιδιοκτητης" (χαρα στα μουτρα του) ποτε δεν ελαβε υποψιν φυσικα ποτε τις παρατηρησεις των γειτονων, καθοσον η αστυνομια δεν του ψιθυρισε καν στο αφτι καμια παρατηρηση.

Αυτη την στιγμη το σκυλι φθινει. Πλεον δεν ακουγεται τοσο πολυ και η ζωη στην ταρατσα το εχει τρελανει. Για να εχετε μια εικονα σκεφτειτε το ατελειωτο σβουρισμα που κανουν στα κλουβια τα σκυλια των puppy mills. Κανενας απο τους γειτονες δεν μπορει να το παρει στο σπιτι του ουτε για φιλοξενια.

Αν υπαρχει καποιος που να μπορει να φιλοξενησει το σκυλι σε καμια αυλιτσα, γιατι δεν ξερω καθολου πως θα τα πηγαινε με αλλα σκυλια, ας μου πει, και τα κτηνιατρικα εξοδα τα αναλαμβανουμε ρεφενε μαζι και με ολη τη γειτονια.

Επισης, αν καποιος εχει καποια ακρη στην αστυνομια, στο υγειονομικο, η σε οποιαδηποτε αρχη μπορει να βοηθησει, ας μου στειλει πμ.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
αμα επικοινωνησεις με σωματεια? να βγαλετε και καμια φωτο να το παρει καποιος το σκυλι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι κανένα σωματείο δεν μπορει να κάνει κάτι?
Ειναι πολύπλοκο θέμα και μάλλον θα χρειαστεί κάποιος εκπαιδευτής να εκτίμησει την κατάσταση του σκυλιού και να φερθεί ανάλογα..

niva2gr

Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Δεν υπαρχουν φιλοζωικα σωματεια στην Βοιωτια. Το σκυλι κατα πασα πιθανοτητα ειναι πραγματι επιθετικο. Το πιασιμο ειναι το λιγοτερο. Μια λαχταριστη μπριζολα με ελαφρυ αναισθητικο και προσεκτικο κατεβασμα με σχοινι απο την διπλανη ταρατσα. Προς το παρον το ενδιαφερον μας ειναι να απομακρυνουμε το σκυλι απο εκει, αν βρεθει ενας ησυχος χωρος για φιλοξενια και να μην μεινει ατιμωρητος ο "ιδιοκτητης". Απο εκει και μετα...βλεποντας και κανοντας. Μια ιδεα ειναι να απευθυνθουμε αρχικα στον ειαγγελεα για να πιεσει την αστυνομια. Αν δεν πιασει αυτο, η αν ο εισαγγελεας δεν αποφασισει γρηγορα μαλλον θα χρειαστει να "κλεψουμε" το σκυλι γιατι αυτη την στιγμη εκει αργοπεθαινει, και δεν εχουμε πολυ χρονο

niva2gr

Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Ε, οχι με σκετο σκοινι καλε! Τελος παντων, αυτο το τελευταιο θα δουμε πως μπορουμε να το κανουμε. Βεβαια το ιδανικο θα ηταν να εκανε αμεσως παρατηρηση ο εισαγγελεας στον ιδιοκτητη και εκεινος να μας τον παρεδιδε οικιοθελως.

Denis, δεν ειμαστε στην Θηβα, στη Λιβαδεια ειμαστε.:)

niva2gr

Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Θα περιμενουμε μεχρι Δευτερα για να παμε στην Εισαγγελεια. Αν κινηθει αμεσως ο εισαγγελεας δεν αποκλειεται να υποχρεωσει τον ιδιοκτητη να μας παραδωσει τον σκυλο. Αλλα αν δουμε οτι κωλυσιεργει... θα δουμε! Προς το παρον επειγει να βρουμε πρωτα φιλοξενια.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πολύ δύσκολο ρε γαμώτο να πάρεις τέτοιο σκύλο ε?

όποιος τον πάρει θα χρειαστεί πολύ βοήθεια να τα καταφέρει...

δεν ξέρω αν θα πώ κάτι ακραίο...

γίνεται να το έχεις με ηρεμιστικά στην τροφή συνέχεια?
σε περίπτωση που είναι πολύ άγριο δηλαδή και σχεδόν επικύνδυνο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΜΗΝ κλέψετε το σκύλο θα βρείτε το μπελά σας! Είναι κρίμα όντως και δύσκολη περίπτωση, αλλά αν είναι όντως πολύ επιθετικό μόνο ένας εκπαιδευτής με γνώση της κατάστασης μπορεί να το φιλοξενήσει και κανένας άλλος! :(

niva2gr

Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Εγω δεν μπορω καθολου να το κρατησω.Δεν εχω κηπο η αυλη, μεσα στο σπιτι μου ζει και η δικη μου σκυλα, η Βουλα, και λειπω απο το σπιτι περιπου 10 ωρες την ημερα. Το σκυλι αυτο χρειαζεται ειδικη μεταχειρηση, γιατι κατα καποιο τροπο εχει τρελαθει εκει πανω, και σιγουρα ενα σπιτι, και ωραρια σαν τα δικα μου δεν ειναι τα καταλληλα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Μα αφού λες ότι όντως είναι επιθετικό ΚΑΝΕΝΑ σπίτι δεν είναι κατάλληλο! Μόνο ίσως ενός εκπαιδευτή για να εκτιμήσει την κατάσταση. Ξέρεις πολλοί μπορούν να βρεθούν που να θέλουν όχι μόνο να φιλοξενήσουν, αλλά και να υιοθετήσουν ένα καθαρόαιμο ντόμπερμαν! Μην το δώσεις έτσι - αν καταφέρεις ΝΟΜΙΜΑ να το πάρεις.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ασε καλυτερα!!! Μην φαει κ τη Βουλα!!μια σταλια ειναι η καημενη!!!

Εγω αυτο π καταλαβα ειναι πως το ελληνικο κρατος δεν βοηθαει καθολου!!!
Κατι παρομοιο π ειχα κ εγω,με το σκυλι το παρατημενο-αδυνατο,πηγε στο βροντο!
(ακομα στο σταδιο ''παει καποιος κ ταιζει ειναι''.Εγω δεν εχω ξαναδει ανθρωπο εκει περα...εγκατελειψα ομως!το κριμα στο λαιμο τους!!!)

Και το ωραιo βρισκεις κ το μπελα σου οπως λεει κ η Chloe.:mad:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
παιδια τι λετε? Πως θα βρουν μπελα? θα κανει μηνυση ο αλλπς που εχει αφησει το σκυλι του να πεθαινει στην ταρατσα? δεν ειναι βαο το σκυλι υπαρχουν νομοι που το προστατευουν. Οι πρωτοι που θα μπορουσαν να βρουν μπελα ειναι οι μπατσοι. Παραμεληση καθηκοντος. εγινε καταγγελια και δεν πηγαν.
το σκυλι νιβα2γρ ξερετε οτι ειναι επιθετικο η το φανταεστε?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
χριτακι μην σου φαινεται περιεργο...σε αυτη τη χωρα μπορει να σε μυνησει καποιος επειδη τον πλακωσες στις σφαλιαρες ενω μοιραζε φολες!!!!!:mad:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Με τίποτα 'Αννα! Για να το 'χει εκει το σκυλί αντί να το ξαποστείλει το θέλει. Και πάνω απ' όλα, για το νόμο είναι περιουσιακό στοιχείο αν έχει τσιπάκι. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
επισης βασει νομου διωκεται γιατι βασανιζει το σκυλι του. συμφωνα με τη χαρτα των δικαιωματων των ζωων βιαιος θανατος ειναι εγκληα κατα της ζωης επισης συμφωνα και με τον 3710, 3170 (ξερετε ποιον λεω). αυτη τη στιγμη το οτι αφηνει ενα σκυλι να αργοπεθαινει ειναι ποινικο αδικημα και οι αστυνομια ΟΦΕΙΛΕΙ να παει εκει. αλλιως καταγγελεις και αυτους. εγω λεω να παρουν πυροσβεστες που ειναι συνηθως πιο καλες ψυχες και να δουν αν μπορουν να βοηθησουν

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
απλα αν δεν επεμβει η αστυνομια που οφειλει μπορουν να πουν οτι οι αρχες δεν εκαναν το καθηκον τους και υπηρχαν δυο λυσεις η πεθαινει σκυλι η το κλεβουν. Αν κανουν ολες τις νομιμες διαδικασιες και ο νομος παρανομησει μη εκτελωντας τα καθηκοντα του μετα τι? αν και πιστευω αν τους απειλησουν με μηνυση θα πανε. Ασε που μπορει να παρουν και υγειονομικο να επεμβει γιατι παρατημενο σκυλι=σκατα παντου=πηγη μολυνσης;)