Ντίκος-Labrador

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
τραγικο δεν ειναι αλλα οπως λενε το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις ειναι εγω τον Παρη τον εχω απο 2 μηνων και τον εχω μεσα στο σπιτι εμαθε μεσα. η πρωτη εβδομαδα ηταν μαρτυριο μεχρι να μαθει να κανει την αναγκη του εξω στην αυλη απο εκει και περα τωρα μενει μονοσ για περιπου 4 ωρες τα πρωινα που λειπω στην δουλεια και δεν πειραζει τιποτα κοιμαται ( εχουν ιδια ηλικια με τον δικο σου ) οσο για την τριχα..... ενταξει αυτο το διαστημα ειναι λιγο κουραστικο αλλα κανω τα στραβα ματια (εκει που σκουπιζα μια φορα τωρα το κανω 2) ;)

lab

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2009
61
0
Thessaloniki
γενικα θελει να ειναι συνεχεια διπλα μου. στην αυλη πάντως μια χαρά τον κόβω. βεβαια έχει και τις γκρινιες του, τον βγάζω μια βόλτα και ηρεμεί. berna μάλλον μέσα αλλά και έξω ρε συ μια χαρά τον βλέπω. με πονάει λίγο όταν φεύγω από την αυλή, που κάθεται κολλημένος στο παράθυρο μέχρι να χαθώ από το βλέμμα του.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο σκύλος είναι όπως μάθει, αλλά κι εσύ το λες, πως θα ήταν καλύτερα αν ήταν μαζί σου. Η τρίχα θέλει λίγο σκούπισμα και λίγο βούρτσισμα, η τουαλέτα λίγη υπομονή (έχει και αυλή άρα θα σου είναι πιο εύκολο)... Οπου υπάρχει ένα "θέλω" υπάρχει κι ένας δρόμος.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
γενικα θελει να ειναι συνεχεια διπλα μου. στην αυλη πάντως μια χαρά τον κόβω. βεβαια έχει και τις γκρινιες του, τον βγάζω μια βόλτα και ηρεμεί. berna μάλλον μέσα αλλά και έξω ρε συ μια χαρά τον βλέπω. με πονάει λίγο όταν φεύγω από την αυλή, που κάθεται κολλημένος στο παράθυρο μέχρι να χαθώ από το βλέμμα του.
:(Κριμα δεν ειναι?? Ξεκινα να τον βαζεις για λιγες ωριτσες μεσα οταν ειστε σπιτι .. ετσι θα μπορεις να τον παρακολουθεις να μην κανει ζημιες ή την αναγκη του.
Κουκλάκι ειναι:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εγω πιστευω ότι το καλυτερο είναι αυτό που λεει η Αμαλία, σταδικα δηλαδη και όταν ειστε κι εσεις στο σπιτι.

Από την άλλη, πολλα εξαρτωνται από τον συγκεκριμενο σκυλο, την φυλη, τον χαρακτηρα, την ενεργητικοτητα και την εκπαιδευση του.
Σκυλος μεγαλοσωμος, ζορικος και ανεκπαιδευτος, χωρις σοβαρη επιβλεψη μπορει να δημιουργησει τεραστια προβληματα οπου και να βρισκεται.

Το να είναι ενας σκυλος ελευθερος μεσα στο σπιτι και ειδικα μονος του, είναι ένα μεγαλο προνομιο που ο σκυλος πρεπει, με την δικια μας παντα βοηθεια, να αποδειξει ότι το αξιζει. Το κερδιζει δε σιγα σιγα. Επισης, απολυτη εμπιστοσυνη εγω δεν θα εδειχνα σε κανεναν σκυλο, σε κανενα περιβαλλον.

Σοβαρες ζημιες και ατυχηματα μπορουν να συμβούν τοσο στο σπιτι και στον ιδιο τον σκυλο οσο και σε ανθρωπους, ειδικα επισκέπτες που δεν ανηκουν στην οικογενεια.

Καλο και ομορφο να είναι ο σκυλος μαζι μας ή μονος του ελευθερος μεσα στο σπιτι, αλλά ας μην το προτεινουμε παντα ως την απολυτη και μονη ανθρωπινη λυση χωρις να σκεφτουμε ολους τους παραγοντες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αρη
Εννοειται πως χωρις καμια προσπαθεια εκ μερους μας ο σκυλος θα ειναι προβληματικος, ειτε μεσα ειτε εξω απο το σπιτι. Ο Ντικος ειναι λαμπραντορ το οποιο μαλιστα δειχνει ξεκαθαρα πως δεν του αρεσει να μενει μονος στην αυλη. Ποιο σκυλι αλλωστε θα ηθελε να ειναι αποκομενο απο την αγελη του; Ειδικα δε τα λαμπ που ειναι γνωστα για το ποσο ανθρωποκεντρικα ειναι...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ακριβως επειδη το σκυλι εχει μαθει να ζει εξω, οπου οι κανονες είναι ελαχιστοι έως ανυπαρκτοι, θα φερθει πιθανως σαν ταύρος σε υαλοπωλειο όταν βρεθει ξαφνικα μεσα στο σπιτι (βλεπε Ηρα).

Επισης εξω ειχε από μονο του καποια εκτονωση και τρεξιμο, σκαψιμο, οτιδηποτε τελος παντων.
Τώρα πρεπει αυτη την εκτονωση ενεργειας να την παρεχει ο ιδιοκτητης με πολλες μεγαλες βολτες και παιχνιδι. Η προσωπική επαφη μεσα στο σπιτι βεβαια θα το ηρεμησει αρκετα.

Είναι τελειως διαφορετικο να ηταν μεσα στο σπιτι από την αρχη. Θ μεγαλωνε με κανονες και θα τους δεχοταν πολύ πιο ευκολα όταν ηταν μωρο. Εξαλλου δεν θα ειχε άλλη επιλογη και παραστασεις.

Τώρα θελει σταδιακη εισαγωγη, σοβαρο ελεγχο και φυσικα εκπαιδευση.
Ανεκπαιδευτος ενεργητικος μεγαλοσωμος σκυλος μεσα στο σπιτι είναι ένα μαρτυριο για τον ιδιοκτητη και δυσαρεστημενος ιδιοκτητης σημαινει δυστυχισμενος σκυλος και δυσκολα επιτυγχανεται ετσι το δεσιμο μεταξυ τους.

angel.p

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2010
81
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να σου πω κι εγώ την δική μου εμπειρία μετά από 1,5 χρόνο που ζω μεέχω το λαμπραντόρ. Στην αρχή όταν τον πήρα τον προόριζα για την ταράτσα η οποία να σημειώσω είναι κατάλληλα διαμορφωμένη (σκεπαστή, με σπιτάκι, παιχνίδια). Δεν είχα ιδέα πως θα ήταν να έχω σκύλο. Δεν είχα ιδέα ότι αυτός το μόνο που ζητούσε ήθελε να είναι μαζί μας (βέβαια περνούσαμε όλοι περισσότερο χρόνο στην ταράτσα γιατί υπάρχει και δωμάτιο, παρά στο σπίτι).

Αυτή τη στιγμή ο Οσκαρ είναι 22 μηνών και τα πράγματα έχουν ώς εξής: Το πρωί όταν λείπουμε όλοι κάθετε στην ταράτσα και οποιος γυρίσει πρώτος στον σπίτι τον βάζει μέσα και περνάμε όλες τις υπόλοιπες ώρες μαζί. Στην κυριολεξία είναι η ουρά οποιουδήποτε κινείται μέσα στο σπίτι. Δεν κάνει ζημιές, δεν λερώνει ποτέ μέσα (και σαν κουταβάκι είχε ελάχιστα ατυχήματα μέσα στο σπίτι), αλλά η μπαλκονόπορτα και η εξώπορτα είναι μονίμως ανοιχτά γιατί είναι και τεράστιος κουτσομπόλης. Βέβαια υπάρχουν σε καθημερινή βάση οι βόλτες και το παιχνίδι. Να σημειώσω επίσης ότι έκανε εκπαίδευση βασικής υπακοής. Τα σαββατοκύριακα βέβαια η ταράτσα δεν υπάρχει.

Με λίγα λόγια, η ζωή μας γέμισε από τοτε που τον πήραμε. Όμως γέμισε ακόμα περισότερο απ' όταν συνειδητοποίησα εγώ ότι λίγες τρίχες (τσουβάλια ολόκληρα!!!) δεν κάνουν την διαφορά μέσα στο σπίτι. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η παρέα του Οσκαρ και η χαρά του όταν είναι μαζί μας.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να σου πω κι εγώ την δική μου εμπειρία μετά από 1,5 χρόνο που ζω μεέχω το λαμπραντόρ. Στην αρχή όταν τον πήρα τον προόριζα για την ταράτσα η οποία να σημειώσω είναι κατάλληλα διαμορφωμένη (σκεπαστή, με σπιτάκι, παιχνίδια). Δεν είχα ιδέα πως θα ήταν να έχω σκύλο. Δεν είχα ιδέα ότι αυτός το μόνο που ζητούσε ήθελε να είναι μαζί μας (βέβαια περνούσαμε όλοι περισσότερο χρόνο στην ταράτσα γιατί υπάρχει και δωμάτιο, παρά στο σπίτι).

Αυτή τη στιγμή ο Οσκαρ είναι 22 μηνών και τα πράγματα έχουν ώς εξής: Το πρωί όταν λείπουμε όλοι κάθετε στην ταράτσα και οποιος γυρίσει πρώτος στον σπίτι τον βάζει μέσα και περνάμε όλες τις υπόλοιπες ώρες μαζί. Στην κυριολεξία είναι η ουρά οποιουδήποτε κινείται μέσα στο σπίτι. Δεν κάνει ζημιές, δεν λερώνει ποτέ μέσα (και σαν κουταβάκι είχε ελάχιστα ατυχήματα μέσα στο σπίτι), αλλά η μπαλκονόπορτα και η εξώπορτα είναι μονίμως ανοιχτά γιατί είναι και τεράστιος κουτσομπόλης. Βέβαια υπάρχουν σε καθημερινή βάση οι βόλτες και το παιχνίδι. Να σημειώσω επίσης ότι έκανε εκπαίδευση βασικής υπακοής. Τα σαββατοκύριακα βέβαια η ταράτσα δεν υπάρχει.

Με λίγα λόγια, η ζωή μας γέμισε από τοτε που τον πήραμε. Όμως γέμισε ακόμα περισότερο απ' όταν συνειδητοποίησα εγώ ότι λίγες τρίχες (τσουβάλια ολόκληρα!!!) δεν κάνουν την διαφορά μέσα στο σπίτι. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η παρέα του Οσκαρ και η χαρά του όταν είναι μαζί μας.
Εντυπωσιακή τοποθέτηση!
Νομίζω ότι μέσα σε αυτές τις γραμμές συμπυκνώνεται όλο το νόημα!!!!!

lab

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2009
61
0
Thessaloniki
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας. Ειναι οπως ακριβώς τα λέει ο hurry. Πλέον θέλει πολλή δουλειά και εκπαίδευση για να τον βάλουμε στο σπίτι. Νόμιζώ ότι του αξίζει μια προσπάθεια του Ντίκου...

lab

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2009
61
0
Thessaloniki
Γεια σας μετά από αρκετό καιρό. Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις σχετικά με τον Ντίκο μας.

1)Η συσκευασία της ξηράς τροφής(Hills) λέει για 500 περίπου γραμμάρια τη μέρα. Είναι καλύτερο να τον ταίζω 1 φορά απο 500γρ η 2 απο 250? Να θυμίσω ότι ο Ντίκος είναι πλέον 13 μηνών.

2)Προχθές που πήγαμε βόλτα μου συνέβη κάτι που μ έκανε εντύπωση και με στεναχώρησε λίγο είναι η αλήθεια. Τον πάω πάντα σε ενα δρομο που δε περνάειόύτε άνθρωπος ούτε ιχ και τον αφήνω ελεύθερο. Εκείνη τη μέρα ξαφνικά περνάει μια μητερα με το παιδάκι της σε καροτσάκι και ο Ντίκο τους ακολουθεί καμιά 200 μέτρα. Μετά από αρκετές φορές που τον φώναξα επέστρεψε, του έριξα ενα γερό μάλωμα και μόλις τον άφησα έτρεξε πάλι προς αυτους καμια 500 μέτρα και χάθηκε απο το οπτικο μου πεδίο. Φοβήθηκα βασικά για αμαξια και για αλλα σκυλια. Τελικα οκ. Μπορεί κάποιος να δώσει κάποια εξήγηση σ αυτη του την κίνηση????

Ευχαριστώ Πολύ

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καλησπέρα lap και να χαίρεσαι τιν Ντίκο σου!

Τα ερωτήματα που θέτεις έχουν συζητηθεό πολλες φορές στο forum.
Με μια απλή αναζητηση θα σου λυθουν όλες σου οι απορίες..
Ενδεικτικα, για το πρώτο ερώτημα σου παραθέτω αυτο :

3 ή δύο φορές?(την ημέρα ταισμα σκύλου)

Το δευτερο και πιο σοβαρο εχει αναλυθει επισης αρκετά και μπορείς να το δείς εδω:
Επιτελους ας συνελθουν μερικοι!!!!!!(σκυλια χωρις λουρι)
κι εδώ
δεν ακουσε την εντολη "come"

Αν πιστέυεις ότι τα θέματα που μπορείς να βρείς απο την αναζητηση δεν σε καλύπτουν, μπορεις να ανοιξεις ένα δικο σου θέμα στην αντίστοιχη ενοτητα.
π.χ. για την πρωτη ερωτηση στο πεδίο Διατροφη και άσκηση
ενώ για τη δευτερη στο πεδίο Εκπαίδευση & Συμπεριφορά.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ξέρεις τι μνμ. πήρε ο σκύλος σου ;
''Καλά παλαβός είναι ο δικός μου..;;; περνάω τόσο καλά να τρέχω μόνος μου πέρα -δώθε και στο καλύτερο εκεί που βρήκα καινούργιο ενδιαφέρον όχι μόνο μου φωνάζει να γυρίσω πίσω αλλά με κατσαδιάζει κιόλας όταν του το κάνω το χατήρι ..... ''

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Ο Ντίκος "τζαμάει". Το λαμπραντόρ το σκεφτόμασταν στην αρχή αλλά μετά σκεφτήκαμε ότι είναι μεγάλο για διαμέρισμα.
Εγώ δεν θα σου πρότεινα να τον αφήνεις μόνο του σπίτι, ο Μόρτης και μαζί που είμαστε όταν τον πιάνει υπερκινητικότητα κάνει πολλές ζημιές φαντάσου να τον αφήσουμε και μόνο του.(δεν σκίζω και από εμπειρία, μπορεί αυτό να συμβαίνει μόνο σε εμένα, ενημερωτικά το λέω)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο Ντίκος "τζαμάει". Το λαμπραντόρ το σκεφτόμασταν στην αρχή αλλά μετά σκεφτήκαμε ότι είναι μεγάλο για διαμέρισμα.
Εγώ δεν θα σου πρότεινα να τον αφήνεις μόνο του σπίτι, ο Μόρτης και μαζί που είμαστε όταν τον πιάνει υπερκινητικότητα κάνει πολλές ζημιές φαντάσου να τον αφήσουμε και μόνο του.(δεν σκίζω και από εμπειρία, μπορεί αυτό να συμβαίνει μόνο σε εμένα, ενημερωτικά το λέω)
Ο δικός μου όταν μένει μόνος στο σπίτι κοιμάται. Φεύγουν τα "θυματα" και δεν έχει ποιον να τυραννάει. :p Είναι και λάμπραντορ και μέσα σε διαμέρισμα.

Last edited:

lab

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2009
61
0
Thessaloniki
Εδώ και λίγες μέρες σε άσχετες στιγμές ουρλιάζει σαν λύκος. Εψαξα στο φόρουμ αλλά δε βρήκα σαφή απάντηση. Τον τρομάζει κάτι? Πως μπορώ να το σταματήσω??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Εχεις προσέξει μήπως κατά τις "άσχετες" αυτές στιγμές, περνάει από κοντά κανένα ασθενοφόρο/περιπολικό/πυροσβεστική; Η μήπως χτυπάει κανένας συναγερμός ή κανένα τηλέφωνο;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Το έκανε και ο δικός μου τον Μάϊο και είχα τρομάξει γιατί δεν ήξερα τι έφταιγε.
Σήκωνε τον κόσμο στο πόδι ουρλιάζοντας σε άσχετες ώρες... όλη η πολυκατοικία όρθια!
Τελικά μετά από μερικές μέρες μάθαμε ότι στη διπλανή πολυκατοικία έβγαινε στο μπαλκόνι μια θηλυκιά με περίοδο.....