Η υποχρεωτική στείρωση ακουγόταν και σε μένα παλιά ως αναγκαίο κακό για την μείωση των αδεσπότων. Τώρα πλέον ωστόσο δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλο αυτό είναι άλλο ένα τσίρκο, που ουδεμία σχέση έχει με τη κυνοφιλία (εδώ δεν σεβόμαστε τον δίποδο πολίτη θα σεβαστούμε και τα 4ποδα. Απλά κάποιες μασέλες θα φάνε καλά πάλι, οι φιλοζωικές μετράνε καμπόσους ψήφους κλπ-κλπ.Το σχέδιο νόμου έχει πολλά θετικά, το μεγαλύτερο αρνητικό που βλέπω εγώ προσωπικά είναι η μη θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής.
Δύο πράγματα με στεναχωρούν πολύ όμως... το πρώτο είναι ότι χωρίς ελέγχους ότι και να νομοθετηθεί είναι μάταιο. Το τσιπάκι είναι υποχρεωτικό εδώ και χρόνια αλλά οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι οπότε τα περισσότερα ζώα παραμένουν χωρίς ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Πώς θα εφαρμοστεί το οτιδήποτε όταν ο άλλος ξέρει ότι κανείς δεν θα τον ελέγξει;
Το δεύτερο είναι άσχετο με το νόμο, και το ένιωσα διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια σε αυτό το νήμα αλλά και σε διάφορες ομάδες και τοίχους στο fb: Διχασμός! Ο κάθε ένας ενδιαφέρεται για τον δικό του κ@λο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Οι φιλοζωικές τα βάζουν με τους "καθαροαιμάδες", οι "καθαροαιμάδες" με τις φιλοζωικές, οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες που διαφωνούν με τη στείρωση - πάλι με τις φιλοζωικές κι αφήνω απέξω τους κυνηγούς και τους τσοπάνηδες διότι αντικειμενικά δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε, φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση με τα αδέσποτα (ναι ναι όχι όλοι, αλλά η πλειοψηφία) αλλά κι αυτοί κάνουν μεγάλο ντόρο από την πλευρά τους. Έτσι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα καλό.
Βοήθεια μας!
Όπως σωστά λες, νομοθετούμε για τη σκεπή και τα κεραμίδια όταν δεν έχουμε βάλει ακόμη τα θεμέλια, δηλαδή τα βασικά για τον έλεγχο του τσιπ. Παρόλα αυτά υποχρεώνει εμένα τον ιδιώτη που μάζεψα ένα γατί στο δρόμο να το τσιπάρω πρώτα για να εφαρμοστεί μετά επάνω του οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή για να βάλω μια αγγελία μπας και το θέλει κανείς. Γελοίο.
Το ότι ο καθένας κοιτάει τον κώλο του ισχύει και πάντα ίσχυε. Ποτέ καθαροαιμία και μη (φιλοζωικές κλπ) δεν συνυπήρξαν, δεν συζήτησαν, οπότε λογικό είναι αυτό που γίνεται. Εξίσου γελοίο με το μοτο "στειρώστε όλα τα 4ποδα" της φιλοζωικής θεωρώ και το πρόσφατο "όχι στη στείρωση των καθαρόαιμων" του ΚΟΕ, που επικοινωνιακά μάλλον βγάζει τα μάτια του.
Το ότι δεν πρόκειται να βγει τίποτα καλό είναι βέβαιο, απλά θα είναι ένα μπάχαλο χωρίς λογική, αφού ουδεμία σχέση έχει όλο αυτό με το καλό του σκύλου.