Νεο μελος και ροοκι!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλησπερα,
haviharakennel ο ανθρωπος αυτος ηταν διπλωματουχος εκπαιδευτης σκυλων, μελος σε κατι συλλογους και κριτης μορφολογιας της FCI. Απο αυτα που ακουσα ειναι ο εκπροσωπος του dogcenter για την επικοινωνια με τους υποψηφιους αγοραστες, δεν ξερω αν ειναι εκτροφεας ή οχι.
Φίλε, αν το έψαχνες καλήτερα θα έβλεπες ότι το dogcenter εκτρέφει 2 φυλές και τις υπόλοιπες εισάγει από χωρές της Ευρώπης. Άρα δεν είναι εκτροφέας malamut. Το ότι από κει που τα εισάγει του ζητάνε εξτρά χρήματα για το pedigree είναι μπαρούφες. Σε όσα κανονικά εκτροφεία Ευρώπης ρώτησα, το export pedigree είναι μέσα στην τιμή του κουταβιού. Άρα αυτός πάει να σε κοροιδεψει. Και δεύτερον, κανένας σωστός εκτροφέας δεν θα έδινε κουτάβι σε μεσάζοντα, χωρίς να γνωρίσει τον υποψήφιο ιδιοκτήτη.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Δεύτερον νομίζω ότι τα 700€ στο πραγματικό εκτροφείο είναι μια χαρά όταν τα pet shop πουλάνε 500-600€. Καλύτερα περίμενε λιγάκι παραπάνω, μάζεψε τα λεφτά που σου λείπουν και πάρε ένα αυθεντικό malamut από εκτροφείο.
τα κουταβια σε γνωστη αλυσιδα πετσοπ πωλουνται 750 ευρω..ακριβοτερα και απο εκτροφεια :mad:

10 Ιουλίου 2013
8
0
Φίλε, αν το έψαχνες καλήτερα θα έβλεπες ότι το dogcenter εκτρέφει 2 φυλές και τις υπόλοιπες εισάγει από χωρές της Ευρώπης. Άρα δεν είναι εκτροφέας malamut. Το ότι από κει που τα εισάγει του ζητάνε εξτρά χρήματα για το pedigree είναι μπαρούφες. Σε όσα κανονικά εκτροφεία Ευρώπης ρώτησα, το export pedigree είναι μέσα στην τιμή του κουταβιού. Άρα αυτός πάει να σε κοροιδεψει. Και δεύτερον, κανένας σωστός εκτροφέας δεν θα έδινε κουτάβι σε μεσάζοντα, χωρίς να γνωρίσει τον υποψήφιο ιδιοκτήτη.
Εκτροφεις μαλαμιουτ στην Ελλαδα, βρηκα δυο και ο ενας απο Γιαννενα λεει πως εκτρεφει giant malamutes. Δηλαδη το καθε σκυλι θα φτασει κοντα στα 90 κιλα οταν η περιγραφη της φυλης του λεει μεχρι 65 αυστηρα! Τωρα τι μπορει να σημαινει αυτο;
Ο εκτροφεας παρεχει γραπτη εγγυηση υγειας;
Απο εμβολια εκτος απ το πρωτο της αποπαρασιτοσης, ποσα πρεπει να κανει ακομα το κουταβι και σε τι χρονικο διαστημα;

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Το μόνο που σημαίνει είναι ότι προφανώς εκτρέφει εκτός προτύπου malamut. Όσον αφορά το γραπτή εγγύηση υγείας -χωρίς να βάλω το χέρι μου στη φωτιά-, νομίζω ότι δεν παρέχει αφού ο σκύλος είναι ένα ζωντανό όν και όπως και εμείς αρρωσταίνει, αλλά ένας Εκτροφέας προσπαθεί να φέρει στο κόσμο όσο πιο υγίη σκυλιά γίνεται απαλλαγμένα από κληρονομικές παθήσεις. Τέλος, για τα εμβόλια κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ :)

10 Ιουλίου 2013
8
0
Το μόνο που σημαίνει είναι ότι προφανώς εκτρέφει εκτός προτύπου malamut. Όσον αφορά το γραπτή εγγύηση υγείας -χωρίς να βάλω το χέρι μου στη φωτιά-, νομίζω ότι δεν παρέχει αφού ο σκύλος είναι ένα ζωντανό όν και όπως και εμείς αρρωσταίνει, αλλά ένας Εκτροφέας προσπαθεί να φέρει στο κόσμο όσο πιο υγίη σκυλιά γίνεται απαλλαγμένα από κληρονομικές παθήσεις. Τέλος, για τα εμβόλια κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ :)
Εγω ηξερα δυο συνιστωσες...ή εκτρεφεις μαλαμιουτ ή οχι! Το εκτος προτυπου ή το giant malamute δεν το εχω διαβασει πουθενα.
Συμφωνω για την εγγυηση και εμενα μου φανηκε παραλογο οταν το ακουσα.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Εγω ηξερα δυο συνιστωσες...ή εκτρεφεις μαλαμιουτ ή οχι! Το εκτος προτυπου ή το giant malamute δεν το εχω διαβασει πουθενα.
Συμφωνω για την εγγυηση και εμενα μου φανηκε παραλογο οταν το ακουσα.
Και φυσικά ή εκτρέφεις malamut ή όχι , απλώς κάποιοι - ας τους πούμε εκτροφείς - εκτρέφουν εκτός προτύπου σκυλιά (συνήθως ως προς το μέγεθος) λέγοντας ότι είναι σπάνια-ξεχωριστά. Π.χ στις μικρόσωμες φυλές -όπως τα μαλτέζ -κάποιοι τα εκτρέφουν σε μικρότερο μέγεθος και τα πουλάνε λέγοντας ότι είναι πόκετ, σούπερ μίνι και άλλες τέτοιες βλακίες για να τραβήξουν πελάτες. Καλύτερο είναι να αποφεύγουμε τέτοιους ανθρώπους , όταν αφορά την απόκτηση του καλύτερου μας φίλου. :)

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και φυσικά ή εκτρέφεις malamut ή όχι , απλώς κάποιοι - ας τους πούμε εκτροφείς - εκτρέφουν εκτός προτύπου σκυλιά (συνήθως ως προς το μέγεθος) λέγοντας ότι είναι σπάνια-ξεχωριστά. Π.χ στις μικρόσωμες φυλές -όπως τα μαλτέζ -κάποιοι τα εκτρέφουν σε μικρότερο μέγεθος και τα πουλάνε λέγοντας ότι είναι πόκετ, σούπερ μίνι και άλλες τέτοιες βλακίες για να τραβήξουν πελάτες. Καλύτερο είναι να αποφεύγουμε τέτοιους ανθρώπους , όταν αφορά την απόκτηση του καλύτερου μας φίλου. :)
Και εγώ ειμαι η sailor moon.... Ειναι μεγάλο ζορι να βρεις σωστό εκτροφεα, ειδικά σε φυλη σχετικά δημοφιλή που ξαφνικά ολοι αποφασισαν να το παιξουν εκτροφείς και καλα. Θελει να εισαι καλά διαβασμένο, όσον αφορά το πρότυπο μορφολογιας, ταπεραμεντου κλπ ωστε να μπορεσεις να αποφύγεις κακοτοπιες!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Έχω την εντύπωση (χωρίς να βάλω το χέρι μου στη φωτιά) ότι τα "giant malamutes" που σου είπε, παίζει να είναι και τα λεγόμενα "wolf-dogs", τα οποία κάνουν θραύση στην Αμερική και προκύπτουν από διασταυρώσεις είτε αρκτικών είτε γερμανικών ποιμενικών με λύκο. Και φτάνουν κάπου εκεί σε κιλά. Κοντά στα 90. Έχουν αρχίσει να γίνονται αρκετά γνωστά και στην Ευρώπη. Wolfdog - Wikipedia, the free encyclopedia Μείνε μακρυά. Τώρα όσο για τα υπόλοιπα, ναι Ηλία εμένα τα σκυλιά μου κοιμούνται και ζούν μαζί μου. Όπου θέλουν. Στο κρεβάτι, στο πάτωμα, στις καρέκλες κλπ..Δεν θα ήμουν εγώ ευτυχισμένη κατ' αρχήν αν βρίσκονταν οπουδήποτε αλλού. Στη δουλειά φυσικά και δεν είναι μαζί μου (δυστυχώς), αλλά είναι στο σπίτι τις ώρες που λείπω, στο χώρο τους. Δεν ξέρω τί πιστεύουν και οι υπόλοιποι για το θέμα αυτό, εγώ πάντως θεωρώ πως ο σκύλος θα πρέπει να ζει μέσα στο σπίτι μαζί σου. Με την "αγέλη" του, όσο όμορφα και να χεις σχεδιάσει κάποιον χώρο σε κάποια αυλή ή μπαλκόνι ή ταράτσα.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αν ηταν wolfdogs θα το έλεγε. Και θα το καμάρωνε κιολας...
Ηλία μείνε μακριά, αυτο το εκτός προτύπου και μόνο που λέει αρκει για να καταλάβεις περι τίνος προκειται.

10 Ιουλίου 2013
8
0
haviharakennel ευχαριστω για το λινκ, βοηθησες αρκετα! :) Ακομα βεβαια περιμενω να μου απαντησουν αν κανουν εξαγωγες...
Μεγαλο θεμα που εχω παρατηρησει, δεν ξερω αν ειναι γενικο προβλημα, οι μεθοδοι επικοινωνιας των εκτροφειων ειναι λιγο αρχαιες. Τηλεφωνο και μονο! Και ενταξει καλυτερη η αμεση επικοινωνια αλλα πως να παρω οταν ειμαι δουλεια μεχρι τις 5,6 το απογευμα;
holywoodbrn, και ομως ο τυπος αυτος διπλα απο καθε σκυλι που εχει εχει και την φοτο του πιστοποιητικου του, φοτο της αδειας που εχει απ τον ΚΟΕ και δεν φαινεται τουλαχιστον παρανομος σε κατι. Θα ηταν πολυ προκλητικο τουλαχιστον να λεει οτι εκτρεφει μαλαμιουτ με καθε επισημοτητα και να διατυμπανιζει οτι εκτρεφει giants και μαλιστα σε συνεργασια με φαρμες στο εξωτερικο...

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
haviharakennel ευχαριστω για το λινκ, βοηθησες αρκετα! :) Ακομα βεβαια περιμενω να μου απαντησουν αν κανουν εξαγωγες...
Μεγαλο θεμα που εχω παρατηρησει, δεν ξερω αν ειναι γενικο προβλημα, οι μεθοδοι επικοινωνιας των εκτροφειων ειναι λιγο αρχαιες. Τηλεφωνο και μονο! Και ενταξει καλυτερη η αμεση επικοινωνια αλλα πως να παρω οταν ειμαι δουλεια μεχρι τις 5,6 το απογευμα;
holywoodbrn, και ομως ο τυπος αυτος διπλα απο καθε σκυλι που εχει εχει και την φοτο του πιστοποιητικου του, φοτο της αδειας που εχει απ τον ΚΟΕ και δεν φαινεται τουλαχιστον παρανομος σε κατι. Θα ηταν πολυ προκλητικο τουλαχιστον να λεει οτι εκτρεφει μαλαμιουτ με καθε επισημοτητα και να διατυμπανιζει οτι εκτρεφει giants και μαλιστα σε συνεργασια με φαρμες στο εξωτερικο...
Το εάν είναι παράνομος ή όχι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το εάν είναι κάποιος καλός εκτροφέας. Δηλαδή π.χ μπορεί να υπάρχουν και εκτροφείς που τα σκυλιά τους έχουν χαρτιά, να μην όμως νοιάζονται για την υγεία τους, τα ζευγαρώματα κτλ. Γι'αυτό επαναλαμβάνω ότι πρέπει να ψάξεις πολύ καλά το θέμα του εκτροφέα.

Υ.Σ Όταν λες εξαγωγές, εννοείς αν στέλνουν τα κουτάβια στην Ελλάδα;

10 Ιουλίου 2013
8
0
Το εάν είναι παράνομος ή όχι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το εάν είναι κάποιος καλός εκτροφέας. Δηλαδή π.χ μπορεί να υπάρχουν και εκτροφείς που τα σκυλιά τους έχουν χαρτιά, να μην όμως νοιάζονται για την υγεία τους, τα ζευγαρώματα κτλ. Γι'αυτό επαναλαμβάνω ότι πρέπει να ψάξεις πολύ καλά το θέμα του εκτροφέα.

Υ.Σ Όταν λες εξαγωγές, εννοείς αν στέλνουν τα κουτάβια στην Ελλάδα;

Καταλαβαινω αυτο που λες και εχεις απολυτο δικιο, αλλα το ψαξιμο πως το κανεις για ολα αυτα τα πραγματα χωρις να σχετιζεσαι με το αντικειμενο. Δηλαδη οσο και να ψαχτει ενας απλος ενδιαφερομενος (μη κτηνιατρος ή εκτροφεας) τι θα μπορεσει να καταλαβει παραπανω σχετικα με τα πιο ψαγμενα θεματα εκτροφης ου σκυλου;
Ναι η μια μου απαντησε κιολας πως κανουν αλλα οι τιμες ξεφευγουν πολυ...δυστυχως!

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Καταλαβαινω αυτο που λες και εχεις απολυτο δικιο, αλλα το ψαξιμο πως το κανεις για ολα αυτα τα πραγματα χωρις να σχετιζεσαι με το αντικειμενο.
Αυτό δεν προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε; εφόσον δεν ξέρεις/ξέρουμε το αντικείμενο πώς δεν θα την πατήσουμε να δώσουμε τα ωραία μας λεφτουδάκια; Απλά εμπιστεύεσαι ένα σοβαρό εκτροφέα που έχει πάρει διακρίσεις, γιατί και μένα σκέτα πεντιγκρί δε μου λένε κάτι, αλλά άμα έχουν αξιολογηθεί από 5-10 κριτές οι γονείς του κουταβιού που θα αγοράσεις , τότε ξέρεις τι παίρνεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.246
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα