Βρε...
Έλειψα λίγες μέρες και κοίτα να δεις τι θέμα προέκυψε από το thread της Μπέλλας μου...
Αν και κουρασμένος από το ταξίδι θα μπω στον κόπο να απαντήσω αμέσως γιατί θεωρώ πολύ σημαντική κάθε συζήτηση που αφορά παιδί + σκυλί. Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα έμπειρος έχω να πω ότι
1. Εκτός απο την Μπελλα έχουμε στο σπίτι και 2 κουτάβια αμ σταφφ. Τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά (1,5 και 5 χρονών) αλλά παρόλα αυτά δεν τους αφήνουμε ποτέ μόνους χωρίς επιτήρηση.
2. Χρειάζεται που και που να διορθώνουμε τα σκυλιά όταν ξεπερνούν τα όρια πάνω στη χαρά του παιχνιδιού. Το ίδιο κάνουμε αν παρεκτραπούν τα παιδιά
3. Υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες και φροντίζουμε να τηρούνται. Καλό είναι οι κανόνες να μπουν από την πρώτη μέρα του σκύλου στο σπίτι και να μην αλλάζουν. Θεωρώ λάθος πχ. να αφήσουμε το γλυκό μικρό κουτάβι να ανεβαίνει στον καναπέ τις πρώτες μέρες και από ένα σημείο και μετά όταν μεγαλώσει να προσπαθούμε να του το κόψουμε. Είναι τζάμπα κόπος και αντιπαράθεση.
4. Συνήθως ανησυχώ περισσότερο για την συμπεριφορά των παιδιών παρά για των σκύλων. Παράδειγμα: Ο γιος μου είχε ένα μπισκότο στα χέρια και το ένα σκυλί ήθελε να του το πάρει. Μέχρι να προλάβω να αντιδράσω το παιδί είχε αρπάξει το σκυλί από τα μούτρα και του δάγκωσε τη μύτη!
Το καημένο το σκυλάκι έφυγε κλαίγοντας
5. Η κατάσταση δεν είναι πάντα σταθερή. Τη μία μέρα είναι όλα παραμυθένια και την επόμενη χρειάζεται να εξηγώ και να διορθώνω...
6. Αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι τα Kong, οι κόμποι κλπ σκυλίσια παιχνίδια και των σκύλων οι κούκλες και τα αμαξάκια
7. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο πολύ με την ράτσα του σκύλου (υπάρχουν εξαιρέσεις). Αντιθέτως έχει να κάνει με τον Γονέα - Ιδιοκτήτη - Χειριστή. Αυτός έχει όλη την ευθύνη.
Υπάρχουν και άλλα... Τα λέμε αύριο.
aja1: