Νεο μέλος περιμένει cane corso

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Και που είχα δίκιο; Στο βρόντο πήγε τόσο σάλιο.
Που να δεις αν σε πιάσω τώρα για το βέλγικο τι έχεις να πάθεις... :-|:)
ναι, φορεστε τα τσιγκινα, διοτι το σαλιωμενο πληκτρολογιο, γλιστραει επικινδυνα χαχααχαχαχ!
(τελικα, η επιτροπες καλοσωρισματος θα εχουμε εδω, η επιτροπες καλοχεσιματος)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Οι φυλές που επιλέγεις δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για αρχάριους ιδιοκτήτες και οικογένειες με παιδιά. Θα ήταν καλύτερα για εσάς και το μελλοντικό νέο μέλος της οικογένειας σας, αν κάνετε λίγο υπομονή, ενημερωθείτε καλύτερα και ερευνήσετε βαθύτερα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε φυλής.

Μίλα με εκτροφείς, ερεύνησε, και κάνε υπομονή μέχρι να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι επέλεξες το κατάλληλο σκυλί για σένα και την οικογένεια σου.

Εύχομαι καλή συνέχεια :)

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Βρε...
Έλειψα λίγες μέρες και κοίτα να δεις τι θέμα προέκυψε από το thread της Μπέλλας μου... :cool:

Αν και κουρασμένος από το ταξίδι θα μπω στον κόπο να απαντήσω αμέσως γιατί θεωρώ πολύ σημαντική κάθε συζήτηση που αφορά παιδί + σκυλί. Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα έμπειρος έχω να πω ότι
1. Εκτός απο την Μπελλα έχουμε στο σπίτι και 2 κουτάβια αμ σταφφ. Τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά (1,5 και 5 χρονών) αλλά παρόλα αυτά δεν τους αφήνουμε ποτέ μόνους χωρίς επιτήρηση.
2. Χρειάζεται που και που να διορθώνουμε τα σκυλιά όταν ξεπερνούν τα όρια πάνω στη χαρά του παιχνιδιού. Το ίδιο κάνουμε αν παρεκτραπούν τα παιδιά
3. Υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες και φροντίζουμε να τηρούνται. Καλό είναι οι κανόνες να μπουν από την πρώτη μέρα του σκύλου στο σπίτι και να μην αλλάζουν. Θεωρώ λάθος πχ. να αφήσουμε το γλυκό μικρό κουτάβι να ανεβαίνει στον καναπέ τις πρώτες μέρες και από ένα σημείο και μετά όταν μεγαλώσει να προσπαθούμε να του το κόψουμε. Είναι τζάμπα κόπος και αντιπαράθεση.
4. Συνήθως ανησυχώ περισσότερο για την συμπεριφορά των παιδιών παρά για των σκύλων. Παράδειγμα: Ο γιος μου είχε ένα μπισκότο στα χέρια και το ένα σκυλί ήθελε να του το πάρει. Μέχρι να προλάβω να αντιδράσω το παιδί είχε αρπάξει το σκυλί από τα μούτρα και του δάγκωσε τη μύτη! :confused: Το καημένο το σκυλάκι έφυγε κλαίγοντας :mad:
5. Η κατάσταση δεν είναι πάντα σταθερή. Τη μία μέρα είναι όλα παραμυθένια και την επόμενη χρειάζεται να εξηγώ και να διορθώνω...
6. Αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι τα Kong, οι κόμποι κλπ σκυλίσια παιχνίδια και των σκύλων οι κούκλες και τα αμαξάκια :D
7. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο πολύ με την ράτσα του σκύλου (υπάρχουν εξαιρέσεις). Αντιθέτως έχει να κάνει με τον Γονέα - Ιδιοκτήτη - Χειριστή. Αυτός έχει όλη την ευθύνη.

Υπάρχουν και άλλα... Τα λέμε αύριο. :paja1:

maikwolf

Member
21 Μαϊου 2009
10
0
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου .εγω διαβαση και αλλες απαντησης σου σε αλλα θεματα μεσα στο φορουμ και πιστευω εισαι ενας απο τους εμπειρους του φορουμ σχετικα με τα σκυλια.απο θεμα εκπαιδευσης θα κανω οτι μπορω για να μπει μια σειρα και ταξη μεσα στο σπιτι.τα παιδια ειναι 9 η μικρη και 14 ο μεγαλος .πριν ειχαμε ενα γαλλακι θα μου πεις καμμια σχεση η μια φυλη με την αλλη συμφωνο .το αναφερω μονο και μονο για να σου πω οτι εχω αγορασει βιβλια εκπαιδευσης για σκυλους( δεν ειμαι εμπειρος σαν εσας εδω αλλα κανενας δεν γεννηθηκε εμπειρος) .λοιπον το γαλλακι μετα απο 2-3 μηνες ηταν σαν ανθρωπος ακουγε τα παντα απο προσταγες αλλα και στα παιδια ειχαν μπει ορια σε σχεση με τον σκυλο.μονο η μικρη λιγο ξεφευγε τον ειχε σαν μωρο επαιζαν κρυφτο-κυνηγητο.οταν την εβλεπε ετρεμε ολος μεχρι να τον χαιδεψη.τελως παντων πονεσαμε ολοι η οικογενεια που απεβιωσε γιατι τον ειχαμε μελος τις οικογενειας.αγαπαμε τα ζωα και θελουμε να συμβιωνουμε αρμονικα ολοι μαζι.δεν πιστευω οτι θα εχουμε προβλημα γιατι τους σκυλους τους λατρευω απο μικρος και ιδιαιτερα τα γκρενενταλ τα βελγικα αυτο το περασα και στα παιδια.εγραψα στο φορουμ γιατι μου δωθηκε η αφορμη με το κανε κορσο που δεν το γνωριζα και ηθελα μια γνωμη απο ατομα που εχουν.τελικα κατελιξα στο γκρενενταλ .τον περιμενουμε ανυπομονα μεσα στην εβδομαδα.μολις τον παρω θα τον βγαλω στο φορουμ την φατσα του:).και οσο αφορα τιν μαρικο δεν σε ειρωνευωμε απλος μου αρεσει οτροπος που τα γραφης λιγο χιουμορ να σπασουμε το παγο :cool:;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και οι δύο φυλές θέλουν προσοχή γενικά και με τα πιτσιρίκια ακόμα περισσότερη
απλά σου λέω αν έχεις δεί κουτάβια να παίζουν μεταξύ τους και σε προκαλώ να βάλεις στην θέση ενός απο τα κουτάβια ένα παιδάκι-καταλαβαίνεις ότι και μέσα απο τις αγαθότερες των προθέσεων η ζημιά μπορεί να είναι μεγάλη
Επίσης θα σου επιβάλλω,όσο μπορώ μέσα απο τούτο το μέσο, να ψαχτείς αρκετά περισσότερο και να απευθυνθείς σε κάποιους εκτροφείς όπου θα δείς γονείς και θα ακούσεις και άποψη ανθρώπων που δεν είχαν μιά και μοναδική εμπειρία με σκύλους των φυλών που σε ενδιαφέρουν