Νεο μέλος περιμένει cane corso

maikwolf

Member
21 Μαϊου 2009
10
0
Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν από JCH Falabella Shadows in the Dark - Bullmastiff
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

καλησπερα να χαιρεσται ! περιμενω και εγω σε 5-6 μερες να παρω ενα αρσενικο cane corso. θα ηθελα την συμβουλι σου εαν ξερεις σχετικα με την συμπεριφορα τους ως προς τα παιδια.εχω 2 παιδια 9 το κοριστι και 13 το αγορι.θα εχει προβλημα ο σκυλος μαζι τους η γενικα μαζι μας ?τι πρεπει να προσεχω?

Last edited by a moderator:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
καλησπερα να χαιρεσται ! περιμενω και εγω σε 5-6 μερες να παρω ενα αρσενικο cane corso. θα ηθελα την συμβουλι σου εαν ξερεις σχετικα με την συμπεριφορα τους ως προς τα παιδια.εχω 2 παιδια 9 το κοριστι και 13 το αγορι.θα εχει προβλημα ο σκυλος μαζι τους η γενικα μαζι μας ?τι πρεπει να προσεχω?
Καλως ηρθες!
Καλυτερα να ανοιξεις το θεμα σου στα Νεα Μελη για να σου απαντησουν!
Eπισης, η σκυλα του toshko18 ειναι bullmasitff κ οχι cane corso!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Και επίσης...ανησυχείς για τα παιδιά σου και έχεις ήδη παραγγείλει και περιμένεις το σκυλί, χωρίς πρώτα να το έχεις ψάξει και να ξέρεις απέξω κι ανακωτά τι πρέπει να περιμένεις από την συμπεριφορά του;
Από pet shop ε;

maikwolf

Member
21 Μαϊου 2009
10
0
καταρχην ευχαριστω την αμαλιαζ για την διευκρινηση και για την μαρεκο κανεις λαθος στο θεμα εαν το εχω ψαξει απλος το να ρωτησω και εδω σε ενα φορουν που θπαρχουν εμπειρη σχετικα με τα σκυλια πιστευω δεν ειναι κακο.εαν δεν μπορεις να μου δωσεις απαντηση μηνεπεμβαινεις και μαλιστα ειρωνεικα εαν δεν ξερεις απο ποιον το πηρα και για ποιον λογο.οπως το εαν ειχα σκυλο πριν ποσο δεμενα ηταν τα παιδια μεταξυ τους με τον σκυλο ποσο εκλαψαν οταν πεθανε κ.τ.λ. απλος εκανα μια ερωτηση για να παρω και να διασταυρωσω οσο μπορω αυτα που γνωριζω. ευχαριστω για τον χρονο σας
http://www.dogforum.gr/v3/member.php?3472-Amaliaz

maikwolf

Member
21 Μαϊου 2009
10
0
CANO GROSO νεο μελος

σε 4-5 μερες περιμενο απο εναν φιλο μου που εχει θυλικο CANO GROSO να μου δωσει ενα μικρο αρσενικο .η αληθεια ειναι οτι πρωτη φορα ακουσα για το σκυλο αυτο φετος .εμεις ειχαμε ενα γαλλικο μπουλτογκ το ειχαμε σαν μελος τις οικογενειας. με την μικρη μου την κορη ηταν πολυ δεμενο επεζαν μαζι κρυφτο -κυνηγιτο-τον μιλουσε για ωρες και αυτος καθοταν και την ακουγε. πεθανε πριν απο 1 μηνα και το σοκ που επεθε η μικρη ηταν απιστευτο.ενας φιλος (αυτος που εχει το θυληκο CANO GROSO) μου ειπε θα σου δωσω ενα για τα παιδια .εχω μπει σε πολλα σαιτ και λενε για ενα δυναμικο αλλα εξαιρετο σκυλο θα ηθελα να μου απαντηση οποις εχει και γνωριση για αυτην την ρατσα θα ηθελα μια ακομη αποψη απο εμπειρα ατομα που υπαρχουν σε αυτο το φορουμ.χωρος για τον σκυλο υπαρχη και εξω απο το σπιτι και μεσα σας ευχαριστω εκ τον προτερων

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
to cano groso είναι το καλύτερο σκυλί, τρώει τα πάντα, του αρέσουν ιδιαίτερα τα παιδιά

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν και δεν έχω πείρα απο τα Cane Corso θα πρότεινα να μάθεις στα παιδιά σου να μη το θεωρούν παιχνίδι.
Το πρώτο καιρό που θα είναι στο σπίτι μη το αφήνεται να κάνει ότι θέλει, όταν τα παιδιά σου παίζουν με το σκύλο να είσαι δίπλα σου να επιτηρείς (όταν θέλουν να σταματήσουν να παίζουν τα παιδιά σου να επεμβαίνεις ώστε να καταλάβει ο σκύλος ότι πρωτοβουλίες πέρνουν τα παιδια). Κατα κάποιο τρόπο προσπάθησε να "δώσεις" δύναμη στα παιδιά σου ώστε να καταλάβει ο σκύλος ότι πρέπει να τα ακούει.
Σε αντίθεση με το Γαλλικό που είχατε νομίζω τα Corso έχουν παραπάνω ανάγκη απο άθληση. Οσο το κουράζεις τόσο πιο ήρεμο θα είναι μέσα στο σπίτι :)

ps. Πως ήταν η θυλικιά του φίλου σου? Μπορούσες να την πλησιάσεις? Το αρσενικό με το οποίο ζευγάρωσαν πως ήταν το ταμπεραμέντο του? Άποψη μου κακός δέχτηκες να πάρεις σκυλο απο τέτοια γέννα μη ξέρωντας πως είναι οι γονείς τους...

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
φιλε μου πρεπει να προσεχεις να μαθεις τα παιδια να σεβονται τα ορια του σκυλου και να μην τα αφηνεις ποτε μονα τους μαζι του. αν προσεχεις δεν θα εχεις κανενα προβλημα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Αγαπητέ maikwolf, επειδή μάλλον έχεις μια δυσκολία στο να ξεχωρίζεις, ποιό είναι το ύφος μιας απάντησης όταν δεν βλέπεις τον συνομιλητή σου κατάμουτρα, να σου πω καταρχάς ότι το προηγούμενο post μου, δεν ήταν καθολικό ειρωνικό. Ηταν γεμάτο απορία...
Δυστυχώς όπως αποδείχθηκε, αποκτάς το cane corso από την δεύτερη λάθος πηγή, μετά τα pet shops. Το μυαλό μου έμεινε στα pet shops, βλέποντας από το post σου, ότι έδειχνες να μην ξέρεις και πολλά για την φυλή και σκέφτηκα ότι αν το είχες πάρει από εκτροφέα (όπως έπρεπε) δεν θα είχες τέτοιες απορίες. Φυσικό ήταν λοιπόν να σκεφτώ το pet shop, όπου εννοείται δεν ξέρουν την τύφλα τους. Οσα λες, για τον προηγούμενο σκύλο σας, είναι βεβαίως λυπηρά και στενόχωρα, αλλά όχι ιδιαιτέρως σχετικά. Εκτός ίσως, αν θέλεις να μας πεις, πως πέθανε. Τι σύγκριση είναι αυτή που κάνεις με τις δύο ράτσες; Τι σχέση έχει πως έπαιζαν τα παιδιά σου με το γαλλικό; Ο φίλος σου σε έχει ενημερώσει καθόλου για την ράτσα που ετοιμάζεται να σου κάνει δώρο; Τι σου έχει πει, για το πως συμπεριφέρονται γενικώς, στο σπίτι, έξω από το σπίτι, με κόσμο, με άλλα σκυλιά, με παιδιά και γέρους; Ακόμη πιο βασικό, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που απαιτούνται για να ζευγαρώσει μια τέτοια ράτσα, στο δικό του σκυλί και στο άλλο; Εκτός αν είναι εκτροφέας ο άνθρωπος και το κατέχει το αντικείμενο.
Αν σε όλα τα παραπάνω, η πλειοψηφία των αντιδράσεών σου είναι αρνητική, ειλικρινά απορώ, πως ως πατέρας ετοιμάζεσαι να βάλεις στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά σου, ένα σκυλί που δεν ξέρεις (αν δεν ξέρεις δηλαδή) ούτε τι αρρώστιες μπορεί να έχει, ούτε τι συμπεριφορά μπορεί να αναπτύξει.
Αν σε όλα τα παραπάνω, έχεις ήδη διακρίνει ειρωνεία, μην απαντήσεις καν.
Μπορεί να σου δώσουν και καλύτερες απαντήσεις που να σε εξυπηρετούν.
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

maikwolf

Member
21 Μαϊου 2009
10
0
σας ευχαριστω πολλη για τις απαντησης σας.και ζητω σθγγνωμη απο την μαρεκο απλος νομιζα οτι το στυλ οπως τα εγραφες ειναι ειρωνεικο τελος παντων δικο μου το λαθος.....οσο αφορα τον σκυλο μπορω εαν θελω να μην το παρω .εδω και 3μερες εχω μπει σε παρα πολλα σαιτ για να γνωρισω οσο μπορω αυτην την ρατσα το οτι ρωταω εδω σημαινει για μενα οτι υπαρχουν ατομα που γνωριζουν πιο πολλα οσο αφορα την ρατσα αυτη .πριν απο λιγο μιλισα με εναν φιλο μου που ειναι εκπαιδευτησ σκυλων στην αστυνομια μου ειπε να το παρω και στον 5 μηνα θα το εκεπαιδευση αυτος.το θεμα για μενα ειναι οτι δεν περνεις ενα σκυλο μονο και μονο για να κανεις το γουστο σου αλλα να συμβιονουν αρμονικα σκυλος και οικογενεια. γιαυτο και ρωταω στο φορουμ πριν φερω τον σκυλο στο σπιτι και μετα θα ειναι δυσκολα να το δωσω πισω.γιαυτο ηθελα να μου γραψη καπιος που εχει τετιο σκυλο και για την συμπεριφορα του γενικα.σας ευχαριστω και ζητω συγγνωμη εαν σας κουρασα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί στο φόρουμ με cane corso. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο. Δεν ξέρω αν είναι γιατί δεν προτιμείται ως ράτσα και πολύ περισσότερο ως οικογενειακός σύντροφος. Μπορεί απλώς να μην θέλουν να δημοσιεύουν. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ -εκτός από τα σάλια τους, που τα θεωρώ μάστιγα-, αλλά δεν θα ήθελα να έχω. Μιλάμε για ένα μεγαλόσωμο σκυλί, που θέλει χειρουργικούς χειρισμούς, για να συμπεριφέρεται σωστά και να είναι ευτυχισμένο αυτό και οι γύρω του. Αν είχα και παιδιά δε, και το ήθελα πάρα πολύ, θα έπαιρνα μόνο από εκτροφέα. Να ελαχιστοποιήσω, αν όχι εκμηδενίσω, το ρίσκο των κακών γονιδίων. Δεν είναι σκυλί που μπορεί να το χειριστεί ένα παιδί. Ισως ούτε καν ένας ενήλικος που δεν ξέρει. Αν εσύ, μετά από πολύ διάβασμα που πρέπει κανονικά να ρίξεις, για να μάθεις τι εστί cane corso, μπορείς να πάρεις το ρίσκο της αμφίβολης προέλευσής του και το βάλεις να κάνει παρέα με τα παιδιά σου, πάω πάσο. Τον φίλο σου τον εκπαιδευτή να τον έχεις stand by όλη μέρα. Θα σου χρειαστεί.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
καλώς ήρθες!
επικίνδυνη επιλογή να βάλεις στο σπίτι ένα σκύλο που δεν γνωρίζεις το χαρακτήρα των γονιών του.πόσο μάλλον όταν έχεις μικρά παιδία και μιλάμε για cane corso.
εγώ δεν θα το τολμούσα πάντως.
αν σου αρέσει αυτή η φυλή καλύτερα να ψάξεις για έναν έμπιστο εκτροφέα.

maikwolf

Member
21 Μαϊου 2009
10
0
ευχαριστω πολλη παιδια για την ενημερωση .εισασταν απιστευτη μενω υποχρεως μαλλον θα παρω τελικα ενα βελγικο ποιμενικο

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
ευχαριστω πολλη παιδια για την ενημερωση .εισασταν απιστευτη μενω υποχρεως μαλλον θα παρω τελικα ενα βελγικο ποιμενικο
αυτο δηλαδη το διαλεγεις ως μια πιο ευκολη ρατσα για καποιον με παιδακια στο σπιτι?
γιατι τοσο ευκολος δεν ειναι...

maikwolf

Member
21 Μαϊου 2009
10
0
καλησπερα παιδια ακυρωσα το κανε κορσο και εκλεισα ενα βελγικο ποιμενικο.θα το παρω απο εναν γνωστο μου που εχει κεντρο εκπαιδευσης σκυλων .εκπαιδευη σκυλια τις αστυνομιας και του λιμενικου ειναι απο δικη του γεννα γνωστος ο πατερας και η μητερα ειναι δικα του σκυλια αυτο ειναι 3-4 μηνων και το εχει αναλαβη αυτος θα το παρω μεσα στην εβδομαδα.οσο αφορα εαν ξερω για αυτην την ρατσα ναι γνωριζω αρκετα γιατι πριν απο 10 χρονια στην δουλεια που ειμουνα ειχαμε μαυρο βελγικο ποιμενικο και περνουσα πολλες ωρες μαζι του.mareco ειχες δικαιο οσο αφορα τα λεγομενα σου. σας ευχαριστω ολους

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Και που είχα δίκιο; Στο βρόντο πήγε τόσο σάλιο.
Που να δεις αν σε πιάσω τώρα για το βέλγικο τι έχεις να πάθεις... :-|:)
Αλλά εδώ είμαι χαμένη από χέρι, αφού μεσολαβεί ο φίλος εκπαιδευτής ;)
Να σου ευχηθώ λοιπόν, περαστικά και καλή δύναμη :-?