Νεο Μέλος. Επιλογή φυλής.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
@Mariosgs για διαχειρηστης του φορουμ ρε μπαγασα!

Οσο για το ποια φυλη να επιλεξει,εγω θα εβαζα κ τα amstaff...υπαρχουν εξαιρετικοι εκτροφεις εδω ελλαδα,αναγνωρισμενο απο τον fci ειναι η φυλη, κ ειναι κ σκυλια που θα λιωσουν μαζι σου στο παιχνιδι αλλα και στον καναπε.
Σκεψου το..
Για διαχειριστής δε το χω ρε φίλε.
Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και να είσαι και political correct,δε το χω.

Στα του amstaff συμφωνώ,πολύ σωστή επισήμανση

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Δυστυχώς έχουμε βρωμήσει απο γελοιότητα , μια μικρογραφία είμαστε και εδω μέσα

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Θεωρώ ότι όποιος θεωρεί βρώμικο ένα "σπιτι" οφείλει να το καθαρίσει,αλλιώς μπορεί να φύγει και να βρει ή να φτιάξει άλλο.
Επίσης αν το θεωρεί βρώμικο προσπαθεί να μην το βρωμιζει άλλο πετώντας μπανανοφλουδες,εάν το κάνει είναι άξιος της μοίρας του.
Ειλικρινά συγγνώμη για τα οφ τοπικ,θα σταματήσω εδω

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Αυτο προσπαθω το καθαρισμα , αλλα οταν βρωμιζουν 10 και 3 μαζευουν ειναι λιγο δυσκολο το εργο (σιγα μην αλλαξουμε και σπιτι)

Τωρα για ποιες μπανανοφλουδες μιλας....

Ο Κυριακος θα παει σε εκτροφεις , αλλιως ακρη δεν θα βγαλει (για να ειμαι on topic)

• Like
Reactions: ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Φίλε Κυριάκο μιας και το θέμα είναι δικό σου και δεν θέλω για κανένα λόγο να στο χαλάσω όπως έχουν κάνει σε δικά μ θέματα διάφοροι,θα σ προτείνω αυτό που πρότειναν και άλλοι.
Καταρχήν ξεκινά να διαβάζεις για τις ράτσες που σε ενδιαφέρουν,προσπάθησε να βρεις και να δεις από κοντά τις ράτσες που σε ενδιαφέρουν, αυτό μπορείς να το πετύχεις και πηγαίνοντας σε εκτροφείς αλλά και με σωστούς ιδιοκτήτες,προσπάθησε να πας σε κάποιες εκθέσεις για να δεις και από κοντά σωστά δείγματα των φύλων που σε ενδιαφέρουν.
Εάν αποφασίσεις να πάρεις ένα από τα δύο σκυλιά της ομάδας 1 που ανέφερες πήγαινε σε μερικά κλαμπ εργασίας για να δεις πως πηγαίνει το πράγμα.
Αυτά από μένα στο παρών θεμα,εύχομαι ολόψυχα να βρεις αυτό που ψάχνεις και να περάσετε πολλά πολλά όμορφα χρόνια μαζί.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Τελος, θα μου επιτρεψεις να κανω quote 2 πολυ δυνατα posts που μου εχουν χαραχτει καθως και τα θεματα στα οποια γραφτηκαν ωστε αν εχεις ορεξη να διαβασεις.

α) ωραία τα γράφω ο πούστης

β) Κυριάκο, μανούλα μου, είσαι τυχερός που έχω τον Takisft δίπλα μου..... Τι σχέση έχουν αυτά τα σκυλιά που σκέφτεσαι ?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
@sea-mol και τα 4 νομίζω δεν έχουν καμία σχέση αλλά ανα δύο έχουν!!!
@Mariosgs απο κοντά έχω δεί μόνο ΓΠ και μαλινουα....
Προσπάθησε οπωσδήποτε να δεις αυτά τα δύο σκυλιά να "εργάζονται".Για τα μαστιφ οι γνώσεις μ είναι ελάχιστες και επιδερμικές

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
1. Διαφωνω καθετα. Το "νομιμο" δεν ειναι παντα "ηθικο". Δηλαδη, το γεγονος οτι μιλαμε για αποκτηση καθαροαιμου σκυλου απο τη σωστη πηγη δεν κανει αυτοματα ολη τη διαδικασια φυσιολογικη γιατι...
Επιμένω, ψιλά γράμματα για κάποιον που δεν έχει πει ούτε ...γεια σε εκτροφέα. Υπάρχει ένα καταπληκτικό νήμα περί αυτού, αλλά και πολύ υλικό στο φόρουμ για να διαβάσει όποιος θέλει να ενημερωθεί.
Εάν βέβαια θέλεις καθαρόαιμο σώνει και ντε, τότε ακολουθείς τον σωστό δρόμο μέσω Κ.Ο.Ε. και αναγνωρισμένων εκτροφείων. Το ότι ένας εκτροφέας είναι νόμιμος και εγγεγραμμένος στον Κ.Ο.Ε. δεν τον κάνει απαραίτητα και καλό εκτροφέα, αλλά αυτά είναι ίσως λίγο...ψιλά γράμματα για εσένα στην παρούσα φάση.
Όσο για τα υπόλοιπα, όσες φορές μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ ποιας φυλής σκύλο θα έπαιρνα, κατέληγα σε περίπου 42. Άντε 40, στην χειρότερη Ασχέτως που με υιοθετούν τα κοκόνια, αν έπρεπε να διαλέξω μια φυλή θα δυσκολευόμουν ΠΟΛΥ. Αυτό δεν με κάνει λιγότερο υπεύθυνη σκυλομάνα, με κάνει απλά αναποφάσιστο άνθρωπο. (ασχέτως που είμαι ξεκάθαρα υπέρ της υιοθεσίας αδέσποτου 99% των φορών)

• Like
Reactions: Six and zenio

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.519
Athens
Κοίτα να δεις εδώ τώρα κελεπούρι που σου βρήκα:

Κορμοστασιά περίπου ΓΠ (αλλά όχι βατραχέ και τέτοιες αηδίες).
Χρώμα Μπουλμαστίφ!
Εκπαιδευμένος στα βασικά του ατζίλιτυ από εκπαιδευτή παρακαλώ. Τον έχουμε χειροκροτήσει και στο στίβο - έχει fan club.
Και χαδιαρο-αγαπησιάρης όμως αν τον θέλεις και για ηλεκτρική κουβέρτα στον καναπέ.

Τι άλλο θες?

https://www.facebook.com/UnderDogtrainingclub/
https://www.facebook.com/UnderDogtr...187655034515/2113316002221674/?type=3&theater

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
170
40
Ρόδος
Καλησπέρα , μήπως έχει κάποιοσ να μου προτείνει κάποιες παλιές συζητήσεις του φόρουμ για να διαβάσω ; δέν έχω φτάσει μέχρι και την τελευταία σελίδα του φόρουμ και ίσως δεν έχω διαβάσει κάτι σημαντικό

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Κυριάκο, μιλά με εκτροφεις και με κατόχους και πήγενε δες σκυλιά από κοντά στο φόρουμ έχουμε πολύ έμπειρα μέλη στα γπ αλλά και στα μάλι, στα μαστιφ έχουμε επίσης. Σε εκτροφεία ddb μπορώ να σε βοηθήσω αν θες

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
@ΚΥΡΙΑΚΟΣ Καλημέρα

Διάβασε αυτό: Διαλέγοντας φυλή
Επίσης: Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;

Πέραν αυτών, παράλληλα διάβαζε και ξεκοκάλιζε τα θέματα των φυλών που σε ενδιαφέρουν.
Σου παραθέτω και διάφορα νήματα, που μπορείς να διαβάσεις γενικότερα.
(το κάνω εγώ, μιας και το forum έχει πολύ πληροφορία και εύκολα θα χαθούν μέσα στα πολλά)

Διαλεγοντας ένα σκύλο...
Βοήθεια στην επιλογή της ράτσας
Διαλέγοντας κουτάβι
Ημίαιμο vs Καθαρόαιμο
Πώς διαλέγω εκτροφέα;

Ένα από τα πολύ βασικά πράγματα που έχεις να κάνεις για εμένα, είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
Υπάρχουν φυλές που είναι κατάλληλες για πρωτάρηδες με σκύλους.

Υπάρχουν φυλές που δεν είναι, αλλά με παραπάνω προσπάθεια και μελέτη, γίνονται.
Υπάρχουν φυλές, που είναι πολύ ΔΥΣΚΟΛΕΣ για έναν άνθρωπο χωρίς εμπειρία. Πάντα να συνυπολογίζεις το κόστος ΣΥΝΟΛΙΚΑ πέραν του κόστους απόκτησης, είναι δύσκολες εποχές. Διάβασε και αυτό Πόσο κοστίζει ο σκύλος/ανά μήνα;
Να είσαι -όσο μπορείς- ταπεινός. Μην νομίζεις πως τα έμαθες όλα επειδή διαβάζεις το forum. Η θεωρία ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ από την πράξη. (Δεν λέω ότι το κάνεις, απλά αυτές είναι συμβουλές που θα έδινα σε ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ νέο μέλος που δεν είχε ποτέ πριν σκύλο).
-Είναι δύσκολο να βρεις καλό εκπαιδευτή, ειδικά στην επαρχία
-Είναι δύσκολο να βρεις καλό κτηνίατρο, ειδικά στην επαρχία
Σκέψου όσο πιο ψύχραιμα μπορείς, για να βρεις έναν σκύλο που μπορείς να του παρέχεις όσα χρειάζεται, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Κ εγω εχω να σ προτεινω 2 εκτροφεις να μιλησεις για bm.. για bordeaux γνωριζω αλλα οτι υπαρχει ενας πατρα αλλα δεν ξερω περισσοτερα.. αυτα τα σκεφτομουν κ εγω να σ πω πριν καταληξω σε φυλη..

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
170
40
Ρόδος
Κ εγω εχω να σ προτεινω 2 εκτροφεις να μιλησεις για bm.. για bordeaux γνωριζω αλλα οτι υπαρχει ενας πατρα αλλα δεν ξερω περισσοτερα.. αυτα τα σκεφτομουν κ εγω να σ πω πριν καταληξω σε φυλη..
Αν μπορείς να μου πεις αυτά τα εκτροφεία θα με βοηθούσες πάρα πολύ γιατί ο ΚΟΕ κοιμάται !!!

• Like
Reactions: Haris Drazen