Νεος στο φορουμ με πολλες αποριες

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Ότι φυλή και να πάρεις, όσο είναι κουτάβι, θα σε τρελάνει με τα νάζια του, με το κλάμα του, με την ανάγκη του για παρέα και παιχνίδια!!

Εφόσον είσαι φοιτητής και θες την ησυχία σου όσο διαβάζεις, το κουτάβι δεν είναι καλή ιδέα! Τους πρώτους μήνες πρέπει να του μαθαίνεις πράγματα όπως η τουαλέτα, να μαζεύεις τα ατυχήματα της τουαλέτας του, να παίζεις μαζί του όταν θα σε ξυπνάει τα ξημερώματα (αν σε ξυπνάει)..
Έχει πολύυυ δουλειά!

Εμείς με την Ηλέκτρα, για παράδειγμα, όταν της μαθαίναμε να τα κάνει έξω, τρώγαμε 3ωρα στις βόλτες γιατί κρατιόταν και τα έκανε πάντα όταν γυρνούσαμε σπίτι τις πρώτες εβδομάδες!!

Και κάτι άλλο.. το σκυλί που είναι μέσα στο σπίτι δεν ταλαιπωρείται!! Όσο είναι με την αγέλη του (είτε 3 άτομα, είτε 1 άτομο) είναι ευτυχισμένο!! (αναφέρομαι σε αυτό, γιατί είπες οτι οι γονείς σου δε το θέλουν γιατί θα ταλαιπωρείται)

Κάποια άτομα εδώ μέσα έχουν πάνω από ένα σκύλο σε διαμερίσματα 50 τ.μ. και είναι μια χαρά!!
Εσένα χρειάζεται το σκυλί, όχι τα τ.μ. του σπιτιού σου!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
οταν λεω οτι το σκυλι θελω να μενει ηρεμο πχ αν μεινει 2 ωρες μονο του δεν μιλαω για οταν ειναι μικρο αλλα οταν ειναι ενηλικο.ισως ειναι κ θεμα εκπαιδευσης αυτο.μιλησα με την κτηνιατρο της κοπελα μου και της ειπα οτι ειμαι αναμεσα σε μπιγκλ,γαλλικο μπουλντογκ,τζακ ρασελ και μαλτεζ.απεριψε αμεσως το μπιγκλ και μ ειπε οτι το γαλλικο εχει θεμα με το αναπνευστικο κ μερικες φορες ειναι αγριο,το τζακ ειναι καλο σκυλι αλλα θελει εκτονωση και το πιο βολικο ειναι το μαλτεζ π εχει κ η κοπελα μου.εχω καταληξει σε μαλτεζ,γαλλικο,τζακ ρασελ ισως δω και το παγκ.θα δω απο εκτροφειο κ αν κανουν δοσεις σε καρτα θα παρω

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
οταν λεω οτι το σκυλι θελω να μενει ηρεμο πχ αν μεινει 2 ωρες μονο του δεν μιλαω για οταν ειναι μικρο αλλα οταν ειναι ενηλικο.ισως ειναι κ θεμα εκπαιδευσης αυτο.μιλησα με την κτηνιατρο της κοπελα μου και της ειπα οτι ειμαι αναμεσα σε μπιγκλ,γαλλικο μπουλντογκ,τζακ ρασελ και μαλτεζ.απεριψε αμεσως το μπιγκλ και μ ειπε οτι το γαλλικο εχει θεμα με το αναπνευστικο κ μερικες φορες ειναι αγριο,το τζακ ειναι καλο σκυλι αλλα θελει εκτονωση και το πιο βολικο ειναι το μαλτεζ π εχει κ η κοπελα μου.εχω καταληξει σε μαλτεζ,γαλλικο,τζακ ρασελ ισως δω και το παγκ.θα δω απο εκτροφειο κ αν κανουν δοσεις σε καρτα θα παρω
Μισο λεπτο...Τι εννοεις η κτηνιατρος απεριψε αμεσως το μπιγκλ; Και τι ειναι η κτηνιατρος για να αποριψει μια φυλη που θα επιλεξεις εσυ; :O Το γαλλικο ειναι μερικες φορες αγριο; Χμμμ Το μαλτεζ δλδ που σου προτεινει (με ποια ιδιοτητα δεν εχω ακομη καταλαβει) αν το παραμελησει κανεις δεν το εκτονωνει και δεν ασχολειται οσο πρεπει μαζι του, πιστευει πως θα παραμεινει ηρεμο επειδη ειναι απλα μαλτεζ;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...μιλησα με την κτηνιατρο της κοπελα μου και της ειπα οτι ειμαι αναμεσα σε μπιγκλ,γαλλικο μπουλντογκ,τζακ ρασελ και μαλτεζ.απεριψε αμεσως το μπιγκλ και μ ειπε οτι το γαλλικο εχει θεμα με το αναπνευστικο κ μερικες φορες ειναι αγριο,...
Ωραια απαντηση απο επιστημονα...:rolleyes: Κουραφεξαλα! Μαζι με σκυλο γνωμη μου να ψαξεις και για κτηνιατρο.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Κάνε μια αναζήτηση εκτροφείων των φυλών που σε ενδιαφέρουν.Κάνε μια βόλτα από εκεί ώστε να ζήσεις έστω και για λίγο την εμπειρία με την κάθε φυλή.Συζήτησε με τους εκτροφείς τα + και τα - της φυλής που σε ενδιαφέρει.
Έχε τα αυτιά σου ανοιχτά,φίλτραρε ότι ακούς,και αποφάσισε αν όντως θέλεις σκύλο.Αφού σιγουρευτείς ξανά ψάξε και διάβασε όσο μπορείς,μέχρι να αποφασίσεις.

ΥΓ:Τα τζακ ράσελ δεν έχουν λιγότερες απαιτήσεις εκτόνωσης και εκπαίδευσης από ότι ένα Γερμανικό Ποιμενικό,και μπορούν να ζήσουν το ίδιο καλά μέσα σε σπίτι.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
παντως θελω σκυλο συντροφιας αλλα να μπορει κ να παιζουμε
Κι εγω θελω σπιτι που να μπορω να μενω μεσα. Αρχηγε μου δεν ξερεις τι θελεις. Ανθρωπος που δε ξερει τι θελει (μεχρι να μαθει) δεν προκειται να καταληξει πουθενα! Γενικα και σε ολα τα θεματα.

Last edited:

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Και dogo να πάρεις θα μπορείς να παίζεις, το ίδιο και με πεκινουά η τσιουάουα, ή χάσκυ, η Γ.Π, ή κόκερ, κ.ο.κ....

Αν θέλεις αποκλειστικά σκύλο συντροφιάς τα καταφύγια είναι όχι απλά γεμάτα, υπερπλήρες!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
νομιζω και εγω οτι εχω μπερδευτει για τι απλα ακουω διαφορα και ψαχνω καποιον εμπειρο να με κατατοπισει.επειδη νομιζω σας εχω κουρασει με το ποστ που να απευθυνθω για να με κατατοπισει?σε κτηνιατρο εκτροφεα εκπαιδευτη?

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
νομιζω και εγω οτι εχω μπερδευτει για τι απλα ακουω διαφορα και ψαχνω καποιον εμπειρο να με κατατοπισει.επειδη νομιζω σας εχω κουρασει με το ποστ που να απευθυνθω για να με κατατοπισει?σε κτηνιατρο εκτροφεα εκπαιδευτη?
Στον εαυτο σου. Μονο αυτος ξερει. Μη τρελενεσαι και μη βιαζεσαι, οταν θα αποφασισεις μετα απο ψαξιμο διαβασμα και πολυ σκεψη, πιστεψε με θα το ξερεις.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
ο κτηνίατρος τι μπορεί να σου πει???
πάρε σκύλο και μετά θα σου χρειαστεί ο κτηνίατρος!!

και για τον εκπαιδευτή ισχύει οτι και για τον κτηνίατρο, εκτός και αν είναι και εκτροφέας ταυτόχρονα!!

ΕΚΤΡΟΦΕΑ ή ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ή (σκυλάκι από τον) ΔΡΟΜΟ!!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
ωραια ευχαριστω πολυ.ισως ρωτησω και εναν εκπαιδευτη αφου ψαχτω αρκετα ακομα.και παλι ευχαριστω πολυ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βρε Κυριάκο μελέτησε προσεχτικά τις φυλές που ανέφερες..δες το ταμπεραμέντο και διάλεξε..!!
Στο ξανά λέω..έχεις αναφέρει εντελώς διαφορετικές φυλές μεταξύ τους..
Επίσης να ξέρεις κάτι..δεν υπάρχει κακό σκυλί αλλά ακατάληλος ιδιοκτήτης.., το είναι άγριο σαν απάντηση του κτηνιάτρου ..είναι εντελώς ασόβαρη..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κυριάκο, ένα από τα σκυλιά που είπες ότι σου αρέσουν είναι τα μπιγκλ. Για κοίταξε αυτό το πρώην αδέσποτο μπιγκλ που χαρίζεται εδώ:

αρσενικά σκυλιά

Είναι ο πέμπτος σκύλος στη σελίδα.