Να πάρω ή όχι?

gear

Member
23 Ιουνίου 2013
13
0
Συνεχίζω έχοντας μια ερώτηση.
Μιας και δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω εκτροφείς από ποιμενικούς και κατά βάση ορεινής μορφολογίας στην Ελλάδα. Σκέφτομαι σοβαρά να στραφώ προς εκτροφείς εξωτερικού και μάλιστα βουλγαρία. Έχω στείλει μερικά μαιλ και θα δω ανάλογα τις απαντήσεις αν θα γίνει να κάνω ένα μικρό ταξίδι προς τα πάνω.
Έχει κανείς εμπειρία από εκτροφείς της γείτονας χώρας?
Μιλάω προς το παρών υποθετικά έτσι, ακόμα και αν οι συνθήκες ευνοήσουν τα παραπάνω δεν ξέρω αν θα το κάνω.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Το αποφάσισες κιόλας να πας σε ποιμενικό?
Στο facebook υπάρχουν κάμποσες ομάδες στις οποίες ασχολούνται με ελληνικά ποιμενικά, και μπορείς να δεις σκυλιά αλλά και να καταλάβεις ανθρώπους.
Ακόμη μπορείς να απευθυνθείς στον ΟΦΕΠ http://www.ofep.gr/
Γιατί να μην βοηθήσεις στην προσπάθεια για τον ΕΠ, και να πας να πάρεις Βουλγάρικο, αφού ούτως ή άλλως είναι πολύ κοντά σαν σκυλιά?

gear

Member
23 Ιουνίου 2013
13
0
Άκυρο τελικά
Χρειάζομαι ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
Για ποιμενικό μάλλον θα πάμε αλλά προς το παρών επειδή ούτε και εγώ δεν έχω κατασταλάξει, θα πρέπει να το αφήσω να ωριμάσει λίγο το θέμα μην κάνω καμιά βιαστική κίνηση.
Θα επικοινωνήσω και με τον οφεπ. Σε ευχαριστω.

gear

Member
23 Ιουνίου 2013
13
0
Kαλησπέρα
έχω μιλήσει με διάφορους εκτροφείς γερμανικών, και πλέον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάμε για τέτοιο. Από βδομάδα μάλλον θα πάω να δω και σκυλιά.
Το θέμα είναι ότι τώρα έχω ένα ακόμα μεγαλύτερο δίλλημα, αρσενικό ή θηλυκό?? Βοηθάτε....

Υ.Γ. παίζει κανένα ρόλο πιστεύετε αν το σκυλί που θα επιλέξεις, το παίρνεις όταν είναι όλα τα αδέρφια μαζί ή όταν είναι τελευταίο? Στ χαρακτήρα φυσικά του σκύλου.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Το θεμα να το συζητησεις πρωτα απ ολα με τους εκτροφεις τους οποιους θα επισκεφθεις. Σε γενικες γραμμες τα θηλυκα σκυλια ειναι λιγοτερο κυριαρχικα και ξεροκεφαλα, πιο συνεργασιμα και ηρεμα. Αυτος ομως δεν ειναι και ο κανονας..

Οσο τια το κουταβι, τη στιγμη που θα χει μεινει δυο μηνες με την τοκετομαδα, θα ναι ενταξει ασχετως αν φυγει πρωτο ή τελευταιο. Θα ελεγα οταν ερθει η ωρα, και καταλυξεις σε θηλυκο ή αρσενικο, να ρωτησεις τον εκτροφεα τη γνωμη του σχετικα με το ποιο κουταβι να παρεις, βαση χαρακτηρα.
Αυτοι οι ανθρωποι που τα ζουν καθημερινα γνωριζουν πιο ειναι το πιο κυριαρχικο, το λιγο πιο διστακτικο , το πιο υπναρουδικο κλπ. Κι εσυ βεβαια οταν τα επισκεφτεις θα διαπιστωσεις διαφορες, αλλα ο εκτροφεας παντα ξερει καλυτερα.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Έχω δύο αρσενικά (όχι γ.π.) και ένα θηλυκό και σου λέω κοριτσάκι με κλειστά μάτια! :p

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αν... καταληξεις σε ελληνικο ποιμενικο κι οχι ημιαιμο απο φιλοζωικη... καλυτερα να απευθυνθεις για λευκο ελληνικο τσοπανοσκυλο... ειναι περισσοτερο της..εργασιας - συνοδειας...

gear

Member
23 Ιουνίου 2013
13
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.
Αύριο μάλλον θα πάω να δω από κοντά κουτάβια. Θα προσπαθήσω να μην βιαστώ να πάρω αποφάσεις.
Για να δούμε...