Νέο pit bull terier

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
τα πιτ δεν εκτραφηκαν ποτε για μορφολογιΑ και δεν υπαρχει και προτυπο αφου υπαρχουν ενα σωρο γραμμες με διαφορες μεταξυ τους,με τι κριτηριο βγαινει ενα πιτ πρωτο σε μορφολογια;

π.χ μπορει ενα old family να διαγωνιστει με ενα byllyson σε μορφολογια; αφου ειναι σχεδον διαφορετικα σκυλια

επισης πως να ξερει οτι το σκυλι του πληρει τις προυποθεσεις αφου δεν εχει χαρτια να δει γενεολογικο; να μαντεψει;
Πλακα μου κανεις,δεν εχεις ξανακουσει διαγωνισμους μορφολογιας πιτμπουλλ?Τον ιουνιο εγινε ενας μεγαλος,που ειχαν ερθει κριτες απο Αμερικη.Αυτο δε σου λεει κατι?Η ελλαδα αρχιζει και κανει βηματα στην εξελιξη pitbull.Μπορει να ξερει προηγουμενες γεννιες με τον τροπο που τις ξερω κι εγω χωρις να εχω pedigree :)

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
με ποιο τροπο τις ξερεις;
Μεχρι τον παππου του σκυλου μου το παλικαρι ειχε pedigree.Ηταν φερμενα απο εξωτερικο ολα και σαν εκτροφεας απλα εκανε διασταυρωσεις.Υπηρχαν επομενως pedigree αλλα εφοσον στην Βουλγαρια δεν αναγνωριζονται τα pitbull δεν ασχοληθηκε αυτος δεν ασχοληθηκα κι εγω και καπως ετσι τα εχασα..Ωστοσο ενα αδερφακι του δικου μου καταφερε και εβγαλε αλλα απο οσο θυμαμαι εδωσε καλο ποσο κι εγω δεν ημουν διατεθιμενη μιας και ειχα δωσει ηδη κοντα στο χιλιαρικο.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
μεχρι τον παππου του δικου σου ειχαν,καλα μεχρι εδω αν και θα επρεπε να ρωτουσα αν τα ειδες ή αν ξερεις τι χαρτια ηταν απο ποιον οργανισμο που αναγνωριζει τα πιτ ηταν,τεσπα το αδερφακι του πως εβγαλε αφου οι γονεις δεν ειχαν,και γιατι στοιχισε πολυ; και τι εννοεις καταφερε και εβγαλε,δεν νομιζω να ειναι θεμα κοπου,τα καταφερνω ή οχι,η διαδικασια ειναι απλη,νομιζω...

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
μεχρι τον παππου του δικου σου ειχαν,καλα μεχρι εδω αν και θα επρεπε να ρωτουσα αν τα ειδες ή αν ξερεις τι χαρτια ηταν απο ποιον οργανισμο που αναγνωριζει τα πιτ ηταν,τεσπα το αδερφακι του πως εβγαλε αφου οι γονεις δεν ειχαν,και γιατι στοιχισε πολυ; και τι εννοεις καταφερε και εβγαλε,δεν νομιζω να ειναι θεμα κοπου,τα καταφερνω ή οχι,η διαδικασια ειναι απλη,νομιζω...
Απο fci ηταν ολα τα pedigree τα ειδα απο κοντα γιατι πηγα Βουλγαρια για να τον διαλεξω-παρω.Συγνωμη λαθος μου και οι γονεις ειχαν,απλα απο οτι καταλαβα επρεπε να βρεις τα στοιχεια στο λυξιαρχειο της βουλγαριας για τα κουταβια που θα πρεπε να ναι εγγεγραμμενα απο την πρωτη μερα της γεννησης τους και μετα εδω στην ελλαδα και με κατοπιν συνεννοηση με fci ή χ,ψ οργανισμο να τα βγαλεις.Απο τη στιγμη που ηδη ηξερα για τον σκυλο μου και συγγενεις κ.τ.λ δεν ενδιαφερθηκα για κατι παραπανω και χαλαλι του και τα λεφτα.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Απο οσο γνωριζω στην Ελλαδα (τουλαχιστον) το ποσο ειναι γυρω στα 20 ευρω.Αρα δεν νομιζω να τιθεται θεμα τιμης..Συνηθως το κοστος για την εκδοση πεντιγκρι μεγαλωνει(απο την πλευρα του πωλητη-"εκτροφεα") οταν υπαρχει προβλημα..

Δεν ξερω με τα πιτ μπουλ αν υπαρχει καποια διαφορα επειδη δεν ειναι αναγνωρισμενη φυλη απο την fci,αλλα θεωρω πως το pedigree θα επρεπε να πηγαινει "πακετο" με τον σκυλο οταν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα,και οχι να ειναι θεμα επιλογης.

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Και εγω αυτο πιστευω αλλα βλεπεις οταν υπαρχουν λεφτα στη μεση και δολοπλοκια πολλα πραγματα πανε στραβα.Αν μου δωσεις μια μερα να μιλησω με το παιδι απο τη Βουλγαρια και με τον αλλο που χει το αδερφακι θα σου λυσω οποιαδηποτε απορια γιατι κι εγω μη νομιζεις οτι μετα απο 2 χρονια τα θυμαμαι ακριβως οπως εχουν.Απο οσο θυμαμαι παντως δεν ηταν μονο 20 ευρω γιατι προφανως δε θα χα κολλησει σε αυτο.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
το γενεολογικο του εχει μαχητικα σκυλια μεσα και εκτροφεια που εμπλεκονται σε μαχες!

η θετικη πλευρα ειναι οτι ειναι pure pitbull!με τα λιγα που ξερω,δεν το παιζω γνωστης,αν κανω λαθος διορθωστε με!

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
ειδες?οποτε καλυτερα που δεν εχω online pedigree του σκυλου μου?μονο εγω ξερω τι ειναι χαχαχα

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
ειδες?οποτε καλυτερα που δεν εχω online pedigree του σκυλου μου?μονο εγω ξερω τι ειναι χαχαχα
Πρωτα απο ολα δεν υπαρχει απο οσο ξερω pedigree 9 γεννεων. Ο φιλος μου εχει πιτ μπουλ απο Αμερικη και εχει pedigree 7 γεννεων πισω. Τα πιτμπουλ ειναι γραμμενα μονο στην UKC και τα αμσταφ στην ABDA. Μην λετε οτι να ναι. Λιγα ειναι τα καλα πιτμπουλ στην Ελλαδα με χαρτια. Οι αλλοι απλα λενε οτι εχουν πιτμπουλ. ΤΟυλαχιστον μην θιγεστε κι ολας. Καποιοι πληρωνουν 2 χιλιαρικα για να φερουν πιτμπουλ απο Αμερικη γιατι απλα ξερουν τι θελουν. Τα πιτμπουλ δεν κανουν για φυλαξη γιατι λατρευουν τους ανθρωπους. Μπορεις να κανεις απειρα πραγματα με ενα πιτμπουλ αλλα οχι φυλαξη-σωματοφυλακη. Τουλαχιστον εσεις που εχετε "πιτμπουλ" μαθετε κατι παραπανω για τα σκυλια σας. Εχω βαρεθει να περνουν ολοι ημιτασιον πιτμπουλ και να τους βγαινει και τσαμπα το ονομα.

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Πρωτα απο ολα δεν υπαρχει απο οσο ξερω pedigree 9 γεννεων. Ο φιλος μου εχει πιτ μπουλ απο Αμερικη και εχει pedigree 7 γεννεων πισω. Τα πιτμπουλ ειναι γραμμενα μονο στην UKC και τα αμσταφ στην ABDA. Μην λετε οτι να ναι. Λιγα ειναι τα καλα πιτμπουλ στην Ελλαδα με χαρτια. Οι αλλοι απλα λενε οτι εχουν πιτμπουλ. ΤΟυλαχιστον μην θιγεστε κι ολας. Καποιοι πληρωνουν 2 χιλιαρικα για να φερουν πιτμπουλ απο Αμερικη γιατι απλα ξερουν τι θελουν. Τα πιτμπουλ δεν κανουν για φυλαξη γιατι λατρευουν τους ανθρωπους. Μπορεις να κανεις απειρα πραγματα με ενα πιτμπουλ αλλα οχι φυλαξη-σωματοφυλακη. Τουλαχιστον εσεις που εχετε "πιτμπουλ" μαθετε κατι παραπανω για τα σκυλια σας. Εχω βαρεθει να περνουν ολοι ημιτασιον πιτμπουλ και να τους βγαινει και τσαμπα το ονομα.
Kαταρχας και μονο το δηθεν υφακι σου με τσαντιζει χωρις παρεξηγηση,δευτερων κι εγω τον δικο μου τον πηρα 1 χιλιαρικο τι σημαινει αυτο που λες?που κολλαει η τιμη?μπορει να παρεις και με 400 μπορει και παραπανω και παει λεγοντας..Ηξερα τι ηθελα κι αυτος ηταν ο λογος που το πηρα απο Βουλγαρια απο πρωταθλητες γονεις μεχρι παππουδες και προπαππουδες.Απλα δεν μπηκα στην διαδικασια να του βγαλω τα πεντιγκρι γιατι πολυ απλα δε με ενδιεφερε..Βγαλε τα κομπλεξ σου αλλου γιατι ειλικρινα αυτο βγαζεις με τα ποστ σου...Φιλικα :)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Βανταλ μεταξυ μας, οταν εχεις αποκτησει σκυλο με σωστο τροπο καλο ειναι να το λες ωστε να προωθειται η κυνοφιλια και ειδικα οταν προκειται για μια φυλη οπως τα πιτ μπουλ τα οποια ειναι παρεξηγημενα για πολλους και διαφορους λογους ,

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Βανταλ μεταξυ μας, οταν εχεις αποκτησει σκυλο με σωστο τροπο καλο ειναι να το λες ωστε να προωθειται η κυνοφιλια και ειδικα οταν προκειται για μια φυλη οπως τα πιτ μπουλ τα οποια ειναι παρεξηγημενα για πολλους και διαφορους λογους ,
Βασικα δεν καταλαβαινω τι εννοεις...

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Φαίνετε παντού υπάρχει ρατσισμός για το πιτ μπουλ
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο,αλλα αν οντως ισχυει,ισως "βοηθουν" και οι ιδιοκτητες αυτων των σκυλων για να συντηρειται αυτος ο "ρατσισμος".Δεν νομιζω κανεις εδω περα να εχει προσωπικα ειτε μαζι σου η με την ρατσα αυτη καθ'εαυτην.Υπαρχουν καποια δεδομενα τα οποια αν καποιος δεν θελει να τα δεχτει,κατα τη γνωμη μου απλως εθελοτυφλει.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ισως υπαρχει γιατι οι περισσοτεροι ιδοκτητες πιτ ειναι ακαταλληλοι και ισως επειδη τα περισσοτερα πιτ που βλεπουμε ειναι καραημιαιμα και καμια σχεση δεν εχουν με το αληθινο αμερικανικο πιτ . Και οταν οσοι εχουν καθαρα πιτ και δενμκαθονται εστω και λιγο να εξηγησουν τι εστι πιτ τοτε αυτη η κακια φημη θα διαιωνιζεται για παντα . Το εβαλα και σε αλλο νημα το βαζω και εδω απο το σαητ τηs ukc

The essential characteristics of the American Pit Bull Terrier are strength, confidence, and zest for life. This breed is eager to please and brimming over with enthusiasm. APBTs make excellent family companions and have always been noted for their love of children. Because most APBTs exhibit some level of dog aggression and because of its powerful physique, the APBT requires an owner who will carefully socialize and obedience train the dog. The breed’s natural agility makes it one of the most capable canine climbers so good fencing is a must for this breed. The APBT is not the best choice for a guard dog since they are extremely friendly, even with strangers. Aggressive behavior toward humans is uncharacteristic of the breed and highly undesirable. This breed does very well in performance events because of its high level of intelligence and its willingness to work.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
τα πιτμπουλ προσωπικά τα θεωρώ υπεροχα πλάσματα με καταπληκτικο χαρακτηρα (διπλα σε σωστο ιδιοκτητη).
Αλλά για να δεις ποιος προκαλει αυτο τον ρατσισμο θα σου διηγηθω το εξης:
ειμαι μελος στο φορουμ 1 χρόνο και κατι. Οταν πρωτομπηκα και ειδα και για συναντησεις με σκυλια, ειπα "αααα εδώ ειμαστε". Κανονισαμε λοιπον και με αλλους συντοπιτες μια τετοια συνάντηση στον Φαρο της πατρας... γκαζον, χώρος ανοιχτος, θαλασσινο αεράκι.. ιδανικα. Βγαινω λοιπον από το αμάξι με το κουτάβι 5 μηνων τότε...1.300γρ.... Βλέπω πολύ κοσμο, δαγκώνομαι, λέω ομως οκ ας πλησιασω... Πλησιάζω και βλέπω καμια 50αρια ιδιοκτητες σκύλων "τουμπανιασμένων" κατα πλειονότητα πιτμπουλ και αμσταφφ να τα κρατάνε με στηθολουρα τιγκα στα καρφια-τρουκς για να δειχνουν πιο ροκ και αγρια και να δινουν εντολες επιθεσης, του ενος προς το αλλο. Φρικάρω και κοντοσκέκομαι. Γυρναει ενας που με βλέπει αλλά δεν ειχε δει ακομα ο σκυλος του το κουταβι μου, και μου λεει 'ελα δεν θα το πειράξει κανενα το δικο σου' και μας παιρνει ειδηση ο σκυλος του που αρχιζει να λυσσομαναει και ο μ@λακας αυτος να γελάει.
Ποιος λοιπον μου προκαλεσε εμενα εκεινη τη στιγμη αντιπαθεια προς τα σκυλια τους? οι δικες μου ελλειπεις γνώσεις ή η συμπεριφορά των ιδιοκτητων και των σκυλων τους? Γιατι ακόμα και να ελεγα μεσα μου, ελα μωρε τελειοι χαρακτηρες ειναι τα σκυλια, ποιος θα τολμουσε να πλησιασει?
Οποτε μη λεμε για ρατσισμο.... πρώτα να κοιτάμε τι εχουν επιδειξει οι ιδιοκτητες εκπρόσωπων της φυλης και μετά να νιωθουμε αδικημενοι.

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Ωραια αφου θελετε την αποψη ιδιοκτητων για τα pitbull,τον δικο μου τον πηρα απο εκτροφειο της βουλγαριας το θεμα με τα πεντιγκρι δεν διατιθομαι να το ξανασυζητησω υπαρχει στα προηγουμενα σχολια μου..Τελος παντων τον αγορασα ενα χιλιαρικο και αν και τον εχω στην ταρατσα [εγω ζω στο δωμα που ειναι διπλα επομενως δεν ειναι μονος του] δωσαμε 3 χιλιαδες για εξοπλισμο του σκυλου..Ας πουμε μεγαλο σπιτι και τα υπολοιπα αφορουν αθληματα κυριως pulling...Οταν εφτασε 6 μηνων τον κατεβασα σε διαγωνισμο μορφολογιας [ναι υπαρχει και στα πιτμπουλλ,γιατι ακουσαμε κατι περιεργα πριν] στο οποιο βγηκε δευτερος.Το σκυλι εχει καθαρα κυνομαχικα αιματα καλως η κακως και καπου 8 μηνων αρχισε να μου το βγαζει προς τα εξω και να γινεται πολυ κτητικος με μενα.Του περασα την βασικη υπακοη που εχω εκπαιδευτει να κανω και το σκυλι εγινε αγνωριστο.Ηθελα να του περασω φυλαξη και σωματοφυλακη [δεν μπορω να του την περασω εγω κι ας ειμαι εκπαιδευτρια] ο φιλος μου τελος παντων μου ειπε οτι θα του κανει σωματοφυλακη αλλα δε θελει να δωσω τσαμπα λεφτα για φυλαξη γιατι οι περιπτωσεις που το καταφερνουν ειναι πολυ σπανιες.Το σκυλι περασε επιτυχως και τη σωματοφυλακη [αφου ηταν κτητικος με μενα ηταν και πιο ευκολο να το ξεδιπλωσουμε] εγω ομως επεμενα στην φυλαξη χωρου καθως μενω μονη.Ο ξαδερφος μου Αντωνης Ξυρουχακης [εκπαιδευτης βασικης-σωματοφυλακη-φυλαξη και εκτροφεας ντομπερμαν] μου ειπε να τον κατεβασω στα Χανια να κανουμε 3 μηνες εκπαιδευση και με διαφορα σεναρια για να ναι πιο εμπεδωτικη.Ο βανταλ περασε και τη φυλαξη επιτυχως πραγμα που ειλικρινα ουτε εγω περιμενα και απο κει καταλαβα οτι ειναι να το χει το σκυλι.Οχι η φυλη..το σκυλι.Εχω κατορθωσει να χω ενα πιτμπουλλ με πολυ καλα χαρτια,διακρισεις,φυλακα[μπορειτε οι haters να κλαψετε λιγο] που ειναι υπακουο σε σχεδον ολα τα θεματα..νταξει καποιες χαζομαρες τις κανει,σκυλι ειναι αλλα ποτε δεν εχει επιτεθει,ή γρυλισει χωρις να του πω εγω να το κανει..[που προς το παρον δεν εχει χρειαστει]...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα