Νέο pit bull terier

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Καλησπέρα παιδιά,
νέος στο forum αν και διαβάζω τα post σας εδώ και 2 μήνες.
Έχω ένα πιτμπουλ red nose 3 μηνών

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Να τον χαίρεσαι τον μικρο. Ωραία σκυλιά αν και παρεξηγημένα.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
καλως ηρθες φιλε,πρεπει να διαβασεις πολλα εδω στο φορουμ και να ενημερωθεις για την ρατσα σου,ειδα ενα σου ποστ σε αλλο θεμα και ηταν τερμα λαθος,αν θες ανοιξε θεμα ή διαβασε ηδη υπαρχοντα!

φιλικα παντα!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Καλησπέρα παιδιά,
νέος στο forum αν και διαβάζω τα post σας εδώ και 2 μήνες.
Έχω ένα πιτμπουλ red nose 3 μηνών
.....
καλως ηλθες.. πες μας κατι γιαυτο.. που το πηρες,, που κοιματε,,, τι το ταιζεις,, τι χαρακτηρα εχει.. κλπ,,,

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
καλως ηρθες φιλε,πρεπει να διαβασεις πολλα εδω στο φορουμ και να ενημερωθεις για την ρατσα σου,ειδα ενα σου ποστ σε αλλο θεμα και ηταν τερμα λαθος,αν θες ανοιξε θεμα ή διαβασε ηδη υπαρχοντα!

φιλικα παντα!
Δεν διατυπώθηκα καλά σε αυτό το ποστ, το διόρθωσα

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Το robber τον πήρα 45 ημερών 3,5 κιλά από ιδιώτη που είχε και τους δύο γονείς, δεν διέθετα τα 700+ που ζητά ο εκτροφέας, pet shop είχα διαβάσει τι παίζει και δεν πέρασα ούτε από έξω, τον ταΐζω acana και τελευταίες 10 μέρες συνδυάζω και μαγειρεμένο φαγητό.Τώρα είναι 11 κιλά.
Ο ρόμπερ είναι σκυλί με δυνατό χαρακτήρα πολύ επίμονο, για να τον κάνω να σταματήσει να δαγκώνει μου πήρε 12 μέρες σε αυτές τις μέρες ούτε που τον χαίδευα, τώρα έχει στρώσει σταμάτησε το δάγκωμα, συμπεριφέρεται πολύ καλά με ξένους και άλλα σκυλιά, έμαθε να κάνει την ανάγκη του έξω, δεν γαβγίζει σχεδόν ποτέ και με ακολουθεί πάντα σε περίπτωση που τον αφήσω χωρίς λουρί.Γενικά είναι πολύ πιο έξυπνος από ότι περίμενα

Δέχομαι αρκετή κριτική από κόσμο διότι είναι πιτ μπουλ, αλλά τους γράφω κανονικά

και τέλος έχει πάρα πολύ δύναμη για την ηλικία του, σήμερα έκοψε το συρματόσχοινο που απλώνω τα ρούχα, τραβώντας ένα μαξιλάρι που ήταν δεμένο πάνω σε αυτό.

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Να τον χαιρεσαι τον κουκλο σου!ελπιζω να μην εχεις σκεφτει να του κοψεις τα αυτια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115

...εμπιστέυομαι πολύ τις απόψεις σας και πληροφορήθηκα απο αυτο το φορουμ πριν αγοράσω σκύλο σε διάφορα θέματα. αυτα...
Από άλλο θέμα, αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα...
Τον μικρό σου τον πλήρωσες;
Που ακριβώς βρε robber, διάβασες εδώ στο φόρουμ, ότι πρέπει να πληρώνουμε, για σκυλιά της κατηγορίας ημίαιμο, όπως είναι ο μικρούλης σου; Εκτός αν μου πεις, ότι έχει pedigree του AKC. Γιατί αλλιώς, το pitbull rescue, κοντεύει να πνιγεί στα σκυλιά που χρήζουν άμεσα ανάγκης υιοθεσίας. Κρέμονται από τα παράθυρα, τα φουκαριάρικα. Κι εσύ πλήρωσες ποιόν;

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Από άλλο θέμα, αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα...
Τον μικρό σου τον πλήρωσες;
Που ακριβώς βρε robber, διάβασες εδώ στο φόρουμ, ότι πρέπει να πληρώνουμε, για σκυλιά της κατηγορίας ημίαιμο, όπως είναι ο μικρούλης σου; Εκτός αν μου πεις, ότι έχει pedigree του AKC. Γιατί αλλιώς, το pitbull rescue, κοντεύει να πνιγεί στα σκυλιά που χρήζουν άμεσα ανάγκης υιοθεσίας. Κρέμονται από τα παράθυρα, τα φουκαριάρικα. Κι εσύ πλήρωσες ποιόν;
κάτσε γιατι θα με τρελάνεις.. αν δεν έχει pedigree είναι ημιαιμο????

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
κάτσε γιατι θα με τρελάνεις.. αν δεν έχει pedigree είναι ημιαιμο????
Αν δεν εχουν κι οι γονεις του τοτε ναι. Γιατι μπορει να εχει μεσα μπουλι, σταφ ή οτιδηποτε.

Ειναι πανεμορφος παντως αν και το πηρες με λαθος τροπο. Ελπιζω να εχει υγεια και καλο χαρακτηρα.
Καλως ηρθες.

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Έτσι όπως τον βλέπεις το σκύλο μου σου κάνει για ημίαιμο και εγώ για βλάκας που το πλήρωσα?? πες μου??
Άμα θες πάμε να σου δείξω τους γονείς του, τέτοια σκυλιά έχεις δει μόνο σε εκθέσεις.
Θα ανέβαζα και φωτογραφίες των γονιών του αλλά δεν είναι δικά μου τα σκυλιά και δεν θέλω..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Σε ποιές εκθέσεις τα βλέπεις βρε robber;
Μην μας πεις τους γονείς. Πες μας σε ποιές εκθέσεις, έχουν λάβει μέρος.

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Για αυτούς που δεν πάνε σε αγώνες μορφολογίας το να έχει amstaff ή λίγο american bulldog μέσα στο γεναιολογικό δέντρο δεν είναι τίποτα.
Στα μάτια μου καθαρόαιμο είναι.
Τα παρακάτω περιγράφει ένα άριστα μορφολογικά pit bull, άμα κόβει το μάτι σου και έχεις τις γνώσεις το καταλαβένεις το καθαρόαιμο, άμα πληρεί την μορφολογία τι σου κάνει το κάθε χαρτι πιστοποίησης γνησιότητας

ΚΕΦΑΛΙ

Το κεφάλι των ΑΡΒΤ (American Pit Bull Terrier) είναι μοναδικό και ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για τη φυλή. Είναι μεγάλο και φαρδύ, δίνοντας έτσι την εντύπωση μεγάλης δύναμης, δεν είναι όμως δυσανάλογο με το μέγεθος του κορμού. Αν κάποιος το κοιτάξει από μπροστά, το κεφάλι έχει σφηνοειδές σχήμα. Αν κάποιος το κοιτάξει από τα πλάγια, το κρανίο και η μουσούδα είναι παράλληλα μεταξύ τους και ενώνονται από μια καλοσχηματισμένη ένωση. Καλοσχηματισμένα τόξα βρίσκονται πάνω από τα μάτια χωρίς όμως να είναι έντονα. Το κεφάλι είναι καλά λαξευμένο, αναδεικνύοντας τη δύναμη, τη γοητεία και το χαρακτήρα του σκύλου.

ΚΡΑΝΙΟ Το κρανίο είναι μεγάλο, επίπεδο ή ελαφρώς κυρτό, βαθύ, και φαρδύ ανάμεσα στα αυτιά. Αν κάποιος το κοιτάξει από πάνω, το κρανίο λεπταίνει ελαφρώς προς την κοιλότητα του μετώπου. Υπάρχει ένα μεσαίο αυλάκι που μειώνεται από την κοιλότητα του μετώπου προς την ινιακή χώρα. Ο μύς που περιβάλει το μάγουλο είναι χαρακτηριστικός αλλά χωρίς ρυτίδες. Όταν ο σκύλος είναι συγκεντρωμένος, ρυτίδες σχηματίζονται στο μέτωπο, που αποτελεί τη μοναδική έκφραση των ΑΡΒΤ (American Pit Bull Terrier).

ΜΟΥΣΟΥΔΑ

Η μουσούδα είναι φαρδιά με μια ελαφριά κλίση από την κοιλότητα του μετώπου προς τη μύτη, και μια ελαφριά παρέκκλιση κάτω από τα μάτια. Το μήκος της μουσούδας είναι μικρότερο από το μήκος του κρανίου κατά ποσοστό 2:3. Το πάνω μέρος της μουσούδας είναι ευθύ. Το κάτω σαγόνι είναι καλά ανεπτυγμένο και φαρδύ. Τα χείλη είναι καθαρά και σφικτά.

Ελαττώματα: προγούλια, αδύναμο κάτω σαγόνι.

ΔΟΝΤΙΑ

Τα ΑΡΒΤ (American Pit Bull Terrier) έχουν ένα πλήρη οδοντοστοιχία αποτελούμενη από άσπρα δόντια που απέχουν με ίση απόσταση μεταξύ τους που σχηματίζουν ψαλιδωτό δάγκωμα.

Ελάττωμα: ευθύ δάγκωμα.
Σοβαρά ελαττώματα: Προγναθισμός ή υπογναθισμός, στραβό στόμα, δόντια που λείπουν (αυτό δεν ισχύει σε δόντια που έχουν χαθεί ή αφαιρεθεί από κτηνίατρο).

ΜΥΤΗ

Η μύτη είναι μεγάλη με μεγάλα, ανοιχτά ρουθούνια. Η μύτη μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα.

ΜΑΤΙΑ

Τα μάτια είναι μεσαίου μεγέθους, στρογγυλά ως και αμυγδαλωτά, τοποθετημένα μακριά και χαμηλά στο κρανίο. Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά εκτός από το μπλε, το οποίο αποτελεί σοβαρό ελάττωμα.

Σοβαρά ελαττώματα: μάτια που προεξέχουν, μάτια διαφορετικού χρώματος, μπλε μάτια.

ΑΥΤΙΑ

Τα αυτιά είναι τοποθετημένα ψηλά είτε ολόκληρα είτε κομμένα. Αν είναι ολόκληρα, είναι αποδεκτά όσα είναι σηκωμένα κατά το ήμισυ ή με σχήμα τριαντάφυλλου. Πεσμένα ή επίπεδα αυτιά δεν είναι επιθυμητά.

ΛΑΙΜΟΣ

Ο λαιμός είναι μεσαίου μεγέθους και μυώδης. Υπάρχει ένα μικρό τόξο στο σβέρκο. Ο λαιμός πλαταίνει σταδιακά ξεκινώντας από τη σύνδεση με το κρανίο μέχρι το σημείο που ενώνεται με τους ώμους. Το δέρμα στο λαιμό είναι σφιχτό και χωρίς πτυχές.

Ελαττώματα: Πολύ κοντός και χοντρός λαιμός, λεπτός ή αδύναμος λαιμός, πτυχές.

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ

Η ωμοπλάτη είναι μακριά, φαρδιά και μυώδης. Ο άνω βραχίονας είναι περίπου ίσος στο μήκος με την ωμοπλάτη και συνδέονται με μια καθαρή γωνία.

Τα μπροστινά πόδια είναι δυνατά και μυώδη. Οι αγκώνες είναι τοποθετημένοι κοντά στον κορμό. Αν κάποιος το κοιτάξει από μπροστά, τα μπροστινά πόδια βρίσκονται σχετικά μακριά και κάθετα στο έδαφος. Τα υποκνήμια είναι κοντά, δυνατά, ίσια και ευλύγιστα. Όταν κάποιος το κοιτάει από το πλάι, τα υποκνήμια είναι σχεδόν ευθυτενή.

Ελαττώματα: Ολόισιοι ή κυρτοί ώμοι, αγκώνες που προεξέχουν προς τα έξω ή προς τα μέσα, χνούδι στα υποκνήμια, τοξωτά μπροστινά πόδια, πέλματα προς τα μέσα ή προς τα έξω.

ΚΟΡΜΟΣ

Το στήθος είναι βαθύ, και αρκετά ευρύχωρο με χώρο για την καρδιά και τα πνευμόνια, αλλά το στήθος δεν πρέπει να είναι ποτέ πιο φαρδύ από ότι είναι βαθύ. Το στήθος δεν εκτείνετε πολύ πίσω από το σημείο των ώμων. Τα πλευρά εκτείνονται μέχρι πίσω και ξεκινάνε από την σπονδυλική στήλη, μετά ισιώνουν για να σχηματίσουν ένα σώμα που εκτείνεται μέχρι τους αγκώνες. Η πλάτη είναι δυνατή και σταθερή. Η γραμμή της ράχης έχει μια ελαφριά κλίση προς τα κάτω από το ακρώμιο προς μια μυώδη πλάτη. Ο γλουτός είναι κοντός, μυώδης και δημιουργεί ένα μικρό τόξο στο πάνω τμήμα του γοφού, αλλά στενότερος από τα τοιχώματα της θωρακικής κοιλότητας. Τα οπίσθια έχουν μια ελαφριά κλίση προς τα κάτω.

ΠΙΣΩ ΤΜΗΜΑ

Το πίσω τμήμα είναι δυνατό, μυώδες και ελαφρώς φαρδύ. Τα οπίσθια είναι γεμάτα και από τις δύο πλευρές της ουράς και βαθιά από τη λεκάνη ως τον καβάλο. Το οστό, η γωνιακή θέση, και η μυϊκή μάζα του πίσω τμήματος είναι σε ισορροπία με του μπροστινού. Τα μπούτια είναι καλά αναπτυγμένα με μεγάλους, διακριτούς μύες. Αν το κοιτάξουμε από πλάι, ο ταρσός είναι κυρτός και τα πλαϊνά υποκνήμια είναι κάθετα στο έδαφος. Αν το κοιτάξουμε από πίσω, τα πλαϊνά υποκνήμια είναι ίσια και παράλληλα το ένα με το άλλο.

Ελαττώματα: στενό πίσω τμήμα, πίσω τμήμα ρηχό από τη λεκάνη ως τον καβάλο, έλλειψη μυών, ίσιο ή πολύ κυρτό γόνατο, μηνοειδής ταρσός, τοξοειδή πόδια.

ΠΟΔΙΑ

Τα πόδια είναι στρογγυλά, ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου, και σφιχτά. Τα πέλματα είναι σκληρά, δυνατά. Τα παράνυχα πρέπει να αφαιρούνται.

Ελάττωμα: πλατυποδία

ΟΥΡΑ

Η ουρά βρίσκεται στην φυσική προέκταση της πλάτης, και καταλήγει να είναι μυτερή. Όταν ο σκύλος είναι χαλαρός, η ουρά βρίσκεται χαμηλά και εκτείνεται προς τους ταρσούς. Όταν ο σκύλος κινείται η ουρά βρίσκεται στο επίπεδο της πλάτης. Όταν ο σκύλος είναι ενθουσιασμένος η ουρά είναι σηκωμένη ψηλά, αλλά ποτέ δεν τυλίγεται πάνω από την πλάτη.

Ελάττωμα: μακριά ουρά (η άκρη της ουράς είναι πιο μακριά από τους ταρσούς)
Σοβαρό ελάττωμα: Τυλιχτή ουρά, ουρά με κόμπους
Αποκλεισμός: ουρά που βρίσκεται κοντά στο σώμα.

ΤΡΙΧΩΜΑ

Το τρίχωμα είναι γυαλιστερό και απαλό, και σχετικά σκληρό στο άγγιγμα.

Ελαττώματα: σγουρό, κατσαρό, ή αραιό τρίχωμα
Αποκλεισμός: μακρύ τρίχωμα

ΧΡΩΜΑ

Οποιοδήποτε χρώμα, ή σχέδιο, ή συνδυασμός χρωμάτων είναι αποδεκτός.

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ

Το ΑΡΒΤ (American Pit Bull Terrier) πρέπει να είναι δυνατά και ευκίνητα συνεπώς το πραγματικό βάρος και ύψος είναι λιγότερο σημαντικά από την σωστή αναλογία βάρους και ύψους. Το επιθυμητό βάρος για ένα ενήλικο αρσενικό σε καλή κατάσταση είναι μεταξύ 15 με 30 κιλών. Το επιθυμητό βάρος για ένα ενήλικο θηλυκό σε καλή κατάσταση είναι μεταξύ 15 με 20 κιλών. Σκύλοι πάνω από αυτό το βάρος δεν λαμβάνουν ποινές εκτός αν είναι δυσανάλογα μυώδη ή χοντρά.

ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το ΑΡΒΤ περπατάει με καμαρωτή, γεμάτη αυτοπεποίθηση διάθεση, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι περιμένει ανά πάσα στιγμή να δει κάτι νέο και συναρπαστικό. Όταν περπατάει γρήγορα, ο βηματισμός γίνεται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ανάλαφρα, δυνατά και καλά συντονισμένος, επιδεικνύοντας καλή επιτάχυνση. Όταν κινείται, η γραμμή της πλάτης παραμένει επίπεδη με μόνο μια ελαφριά κάμψη για να δείξει ευλυγισία. Αν το κοιτάξει κανείς από οποιαδήποτε θέση, τα πόδια γυρνάει είτε μέσα είτε έξω, δεν διασταυρώνονται ούτε συγκρούονται μεταξύ τους. Καθώς αυξάνεται η ταχύτητα, τα πόδια έχουν την τάση να συγκλίνουν προς την κεντρική γραμμή ισορροπίας.

Ελαττώματα: τα πόδια να μην κινούνται στο ίδιο επίπεδο, να διασταυρώνονται μπροστά ή πλάι, πλαϊνά πόδια να κινούνται πολύ κοντά ή να ακουμπάνε, ρολάρισμα, πλαγιοβαδισμός, βήμα Hackney, μπροστινά πόδια να πετάγονται προς τα έξω κατά την κίνηση.

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Άστο φίλε είσαι και moderator τι να πώ, πρώτα μου λες ότι ο σκύλος μου δεν κάνει για φύλακας ούτε με σφαίρες και μετα μου λες οτι είναι και μπασταρδο χωρίς να το έχεις δει ποτέ απο κοντά

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Εντάξει βρε robber...αφού στα μάτια σου είναι καθαρόαιμο και εξαιρετικός φύλακας, ας μην σου χαλάσω την χαρά. Αυτό φτάνει :)

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Κοιταξε robber,και εγω προτου αρχισω να διαβαζω το φορουμ ειχα παρομοια αποψη.Εδω εμαθα πως αυτο δεν ισχυει αν δεν εχει πεντιγκρι.

Σε τελικη αναλυση εσυ ειπες οτι δεν ηθελες/ειχες να δωσεις τα χρηματα που απαιτουσε ενας εκτροφεας,και στραφηκες στη λυση του ιδιωτη.Γιατι καποιος αλλος να τα δωσει ενω θα μπορουσε να κανει το ιδιο με σενα ?

Καλως η κακως η καθαροαιμια ενος σκυλου κρινεται απο τα "χαρτια" του..Και δεν πιστευω να υπαρχει κανεις που να ειχε την ευκαιρια να βγαλει πεντιγκρι στο σκυλο του,και να μην εβγαλε(επειδη το "ξεχασε" η "δεν προλαβαινε").

Να χαιρεσαι το σκυλι σου.

Last edited:

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
φιλε μου τι γραμμη αιματος ειναι ο σκυλος σου;
επισης τι σε κανει να πιστευεις οτι ενα πιτ μπουλ κανει για φυλαξη,ειναι εντελως αντιθετο με το ταμπεραμεντο του σκυλιου το στοιχειο της φυλαξης,εχουν βγει πολλα πιτ εκτος αναπαραγωγης στο παρελθον λογω επιθετικοτητας προς ανθρωπους,και εννοω τις εποχες που οι κυνομαχοι δημιουργουσαν την ρατσα αυτη,οχι οτι δεν υπαρχουν γραμμες και εκτροφεια που ασχολουνται με φυλαξη αλλα αυτο δεν ειναι ο κανονας αλλα η αιξερεση,και να ξερεις πραγματικα πιτ στην ελλαδα υπαρχουν λιγα,επισης ο ορος φυλαξη ειναι παρεξηγημενος,τι ειναι για σενα φυλαξη,ενας fear biter,ενα σκυλο με οχι γερα νευρα που μπαινει πολυ γρηγορα σε defense mode και επισης πολυ γρηγορα σε avoidance mode? γιατι αυτο πιστευει το 95% των ανθρωπων,μηπως να ψαξεις καλυτερα την ρατσα σου; για το καλο του σκυλου σου και για σενα!

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Παιδια μερικοι τα παραλετε χωρις παρεξηγηση.Robber αν θες την αποψη μου αν το σκυλι σου πληρει τις βασικες προυποθεσεις [οι οποιες μεταξυ μας δεν ισχυουν αφου δεν υπαρχει συγκεκριμενο προτυπο] το pedigree δεν εχει να λεει τιποτα.Ο δικος μου ειναι σταλμενος απο Βουλγαρια ουτε καν θελω να αναφερω ποσα λεφτα πληρωσα γιατι οι μισοι θα μου κανουν επιθεση που δεν υιοθετησα.Εχω ολο το δεντρο της οικογφενειας τους σε χαρτια μεχρι 9 γεννες πισω.Ωστοσο Η βουλγαρια δεν αναγνωριζει τα πιτμπουλλ και δε μου δοθηκαν pedigree.Θα μπορουσα να βγαλω με διαφορες "μπινιες" αλλα δε θα χε νοημα θα χε?Επισης να αναφερω οχι οτι το παινευομαι αλλα σε 2 διαγωνισμους που τον κατεβασα που δεν ηταν απαραιτητα τα pedigree,βγηκαμε δευτεροι σε μορφολογια ξεπερνωντας καθε σκυλο με peidgree,και πρωτοι σε υπακοη.Τα συμπερασματα δικα σου.Παρεπιπτοντως τι γραμμη ειναι ο δικος σου?

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
τα πιτ δεν εκτραφηκαν ποτε για μορφολογιΑ και δεν υπαρχει και προτυπο αφου υπαρχουν ενα σωρο γραμμες με διαφορες μεταξυ τους,με τι κριτηριο βγαινει ενα πιτ πρωτο σε μορφολογια;

π.χ μπορει ενα old family να διαγωνιστει με ενα byllyson σε μορφολογια; αφου ειναι σχεδον διαφορετικα σκυλια

επισης πως να ξερει οτι το σκυλι του πληρει τις προυποθεσεις αφου δεν εχει χαρτια να δει γενεολογικο; να μαντεψει;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα