@ Krina
Τελος παντων, άλλο ρωτησα, αλλά άδραξες την ευκαιρια να κανεις έμμεση διαφήμιση. Θεμιτό.
Δηλαδη, αν καταλαβα καλα, λες ότι οποιαδηποτε στιγμη θελησω να σου επιστρεψω τον σκυλο επειδη δεν μπορω ή δεν θελω άλλο να τον εχω, σου το λεω και παιρνω τα χρηματα μου πισω.
Το ότι έχω εγώ τον σκυλο για 10 χρονια μονο του να φυλαει το κτημα, δεν θα ενδιαφερθεις να το μαθεις?
Δεν ειμαι και ζωόφιλος, αλλά ενας κακοηθέστατος παρτάκιας, και όταν ο σκυλος στα 10 του δεν θα μπορει να φυλαει, σου τον επιστρεφω και με τα χρηματα που θα μου δωσεις παω και αγοραζω άλλον νεο και ακμαίο και τον πεταω στο κτημα.
Το τι θα τον κανεις εσυ τον ηλικιωμενο σκυλο δεν το ρωταω. Είναι δικη σου δουλεια.
Όσον αφορα τα συμφωνητικα, τουλάχιστον στη δουλεια μου (μηχανικος), τα ιδιωτικα συμφωνητικα δεν εχουν καμιά αξια και δεν σε βοηθουν να διεκδικησεις κατι.
Μόνο συμφωνητικα με σφραγιδα κρατικης / δημοσιας υπηρεσιας και συμβολαιογραφου μετράνε.
Γνωριζω δικηγορους που απογευγουν να κανουν ιδιωτικα συμφωνητικα γιατι ασκοπα θα μπλεξουν σε περιπτωση διαμαχης.
Ωστοσο, η εγγυηση που δινει ο πωλητης καλυπτει πληρως τον αγοραστη και μπορει να διεκδικησει με δικαστικο τροπο.