Μια απ'τα ίδια και εδώΑν είχα σεβαστεί το βέτο του ούτε πρώτο, ούτε δεύτερο σκυλί θα είχαμε. Τώρα όμως τα λατρεύει και τα δυο!
Επί του σκυλοζητήματος τώρα, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι κακή ιδέα να την "σπιτώσεις" εκτός σπιτιού. Καταλαβαίνω κι εγώ την καλή σου πρόθεση, αλλά βλέποντας διάφορες περιπτώσεις γύρω μου έχω καταλήξει ότι είναι πολύ κακή ιδέα. Αν θέλεις να φροντίσεις αδέσποτο φρόντισε πρώτα για στείρωση, αποπαρασίτωση & εμβόλια (καλά κάνεις και ξεκινάς από αυτό), μετά για φαγητό (και αυτό μόνο αν ταϊζεις μακριά από σπίτια και φροντίζεις για την καθαριότητα του χώρου-να μην μένουν αποφάγια, να μην σου πω ούτε καν τα πιάτα) και μην του βάλεις σπίτι ή κρεβάτι. Εφόσον δεν είναι κουτάβι, το που θα κοιμηθεί είναι από τα λίγα πράγματα που μπορεί να λύσει σχετικά καλά και μόνο του. Απ'την άλλη, αν του έχεις χώρο για φαγητό και ύπνο έξω από το σπίτι σου, αργά ή γρήγορα θα θεωρήσει τον χώρο σπίτι του. Αν ήταν όντως σπίτι δεν θα υπήρχε πρόβλημα γιατί θα ήταν σε ελεγχόμενο χώρο. Όταν όμως είναι ελεύθερο, μπορεί να αρχίσει να διώχνει σκύλους και ανθρώπους από αυτό που θεωρεί χώρο του και κάτι τέτοιο μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει (από το να δαγκώσει, μέχρι να ενοχλήσει και να κινδυνεύει τελικά το ίδιο το σκυλί...)
Ένα πρόχειρο παράδειγμα που μου έρχεται: Γαύγισμα σε περαστικούς
(από το τέλος της πρώτης σελίδας και μετά)
Η σκυλίτσα είναι πολύ όμορφη και μάλλον μικρή σε ηλικία, οπότε πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτείς να της βρεις σπίτι.