Νέο μέλος

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Γειά σας με λένε Αργυρώ,29 ετών και λατρεύω τα σκυλιά!Είχα ένα ημίαιμο σκυλάκι τη μίλβα για 18 χρόνια..αλλά δυστυχώς πλέον με βλέπει απο ψηλά!:(Αυτή τη περίοδο ψάχνω να βρώ μια ράτσα μεγαλώσομου σκύλου-φύλακα για μονοκατοικία με κήπο που να είναι κατάλληλο για οικογένεια,με κοντό τρίχωμα κατά προτίμηση(η μίλβα μου είχε μακρύ και με κούρασε η περιποίηση του!:p) και με όχι τρελλές απαιτήσεις για άσκηση :rolleyes: διότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος..ελπίζω να μάθω πολλά απο το φόρουμ σας..και να με βοηθήσετε ως πιο έμπειροι στα σκυλιά ράτσας!Καλώς σας βρήκα λοιπόν!:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλωσήλθες στο forum!
Καλό ταξίδι στη milva...

Μεγαλόσωμο και κοντότριχο σκύλο-φύλακα μπορείς να ψάξεις (και το συνιστώ ανεπιφύλακτα) σε καταφύγια αδέσποτων, όπου μπορούν να σε καθοδηγήσουν για τον κατάλληλο σκύλο (που θα ξέρουν το χαρακτήρα του) ή το κατάλληλο κουτάβι.

Αν, παρόλα αυτά, επιθυμείς σκύλο "ράτσας", θα πρέπει να μας διαφωτίσεις λιγάκι, ώστε τα πιο έμπειρα μέλη να σε καθοδηγήσουν.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλώς ώρισες Αργυρώ!
Λυπάμαι για το σκυλάκι σου. :(
Εύχομαι να βρεις γρήγορα αυτό που αναζητάς. Έχεις προσανατολιστεί σε κάποια ράτσα?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Καλώς σας βρήκα...!Από οτι έχω διαβάσει μέχρι τώρα οι "κατάλληλες" φυλές είναι τα rottweiler,boxer,cane corso,doberman..για φύλακες..(δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να πάρω και κάποιο ημίαιμο εκτός απο ράτσας,εξάλλου για 18 χρόνια το κοριτσάκι μου ηταν οτι καλύτερο θα μπορούσα να έχω!)απλά το ψάχνω αρκετά..σαν φυλές δεν έχω πρόβλημα,μου αρέσουν όλα τα σκυλάκια!Το θέμα είναι να είναι ευτυχισμένο με τον τρόπο ζωής μου και να ζούμε μαζί αρμονικά!π.χ Δε θέλω να πάρω ενα σκυλάκι που να θέλει πολύ άσκηση και να είναι δυστυχισμένο επειδή δεν έχω πολύ χρόνο!Το μόνο που θα ήθελα να αποφύγω είναι την πολύ τρίχα..(μιας κ το έχω περάσει αυτό!) γιατί θέλει πολύ περιποίηση και υπομονή(ειδικά με τα μάυρα ρούχα..χαχα!:))

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Χαίρομαι που είσαι συνειδητοποιημένη! Σίγουρα θα είναι ευτυχισμένο μαζί σου, όποιο και αν θα είναι αυτό που θα επιλέξεις.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Κούκλος ο Άρης..αλλά δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον μέχρι τον Μαϊο για να πάρω σκυλάκι(γι'αυτό και έχω το χρόνο να το ψάξω!)..διότι το σπίτι χτίζεται ακόμα..αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί κανείς(που αποκλείεται γιατί είναι πανέμορφος!) τότε απλά θα χαρώ να γίνω η μαμά του :) Αττική είναι το σπίτι στη Λούτσα..

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!

Λυπάμαι για τη Milva σου. Για να έζησε 18 ολόκληρα χρόνια όμως, μάλλον πέρασε καλά μαζί σου. :)
Αν με το "σκύλος-φύλακας" έχεις στο μυαλό σου κάποιο σκυλί μεγαλόσωμο, με κάπως αποτρεπτική όψη το οποίο γαβγίζει προειδοποιητικά όταν πλησιάζει ξένος στον χώρο του πες μας αν θέλεις να σου προτείνουμε και κάποια συγκεκριμένα ημίαιμα μιας και δεν έχεις ιδιαίτερη προτίμηση.

Αν πάλι θέλεις καθαρόαιμο, θα βρεις πολλές πληροφορίες για τις περισσότερες φυλές στο forum. Αλλά και για τον σωστό τρόπο απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου. Επίσης στην εκπαίδευση θα βρεις και πολλές συζητήσεις για το τι σημαίνει σκύλος-φύλακας (η μία μάλιστα είναι και πολύ πρόσφατη).

Και για ότι απορίες έχεις, μπορείς βεβαίως να ρωτήσεις σε αντίστοιχο θέμα :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οταν ερθει ο καιρος και εισαι ετοιμη να μας πεις... ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις αυτο που ψαχνεις! Και αν αποφασισεις να παρεις ενα σκυλο απο καταφυγιο θα ειναι ακομα καλυτερα γιατι θα σωσεις μια ζωουλα απο το δρομο!
Εχω και εγω σπιτι στη Λουτσα.. προς Βραβρωνα μερια! Θα πηγαινουμε και σκυλοβολτες!:)
Δυστυχως για τον Αρη δεν εχουν βρεθει ενδιαφερομενοι προς το παρον αφου οι περισσοτεροι τρομαζουν με την οψη του και αλλοι απλα δεν ειναι καταληλλοι... παρολαυτα ειναι ενας παρα πολυ γλυκος και χαδιαρης σκυλος, πολυ συνεργασιμος. Πηγαινω πολυ συχνα στο καταφυγιο και εχουμε καταφερει να χαιδευονται οι γατες πανω του χωρις να αντιδραει καν και να τα πηγαινει τελεια με θηλυκα σκυλια:)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Ευχαριστώ..ελπίζω να πέρασε όσο όμορφα πέρασα και εγώ μαζί της!Όταν λέω σκύλο φύλακα δεν εννοώ ένα σκυλί να μένει μόνιμα στον κήπο και να γαυγίζει..πρός Θεού..!Εννοώ οτι το σκυλί θα μένει μαζί μας στο σπίτι και σε περίπτωση που ακούσει κάτι να με προειδοποιήσει και αν χρειαστεί να προστατέψει εμας και τον εαυτό του όσο αυτό είναι δυνατόν χωρίς να πάθει κάτι..μεγαλόσωμο το θέλω διότι το σπίτι και ο κήπος είναι αρκετά μεγάλος και πιστεύω πως θα είναι χαρούμενο..!Το θέμα με τα καθαρόαιμα..δεν είναι οτι έχω κάποιο κόλλημα με κάποια φυλή,απλά διαβάζοντας έμαθα πως αν είναι απο σωστό εκτροφέα και μεγαλώσουν σωστά έχουν ισορροπημένο χαρακτήρα και λιγότερα προβλήματα υγείας!Δυστυχώς με τη μίλβα επειδή ηταν ημίαιμο πέρασα αρκετά προβλήματα υγείας..και δε ξέρω αν έχω το κουράγιο να τα περάσω πάλι και να χάσω τον πιο πιστό μου φίλο..Βέβαια ποτέ κανείς δε ξέρει τι μπορεί να συμβεί στην πορεία της ζωής αλλά γι'αυτό θέλω να το ψάξω όσο περισσότερο μπορώ!Πρόσφατα έμαθα οτι ενας γνωστός μου που είχε πάρει ενα γερμανικό ποιμενικό απο πέτ σόπ πρίν 4-5 χρόνια τρέχει στα νοσοκομεία και κτηνιατρεία γιατι το σκυλάκι του βγάζει αρρώστιες απο μόνο του..προφανώς επειδή είναι αιμομιξία!(Κατάρα στα puppy mills!)Δυστυχώς δεν ήξερε τι είναι τα πετ σόπ και απο που προέρχονται τα δύστυχα κουτάβια...Φλυαρώ όμως ακατάπαυστα και θα σας τρελλάνω :)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Οταν ερθει ο καιρος και εισαι ετοιμη να μας πεις... ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις αυτο που ψαχνεις! Και αν αποφασισεις να παρεις ενα σκυλο απο καταφυγιο θα ειναι ακομα καλυτερα γιατι θα σωσεις μια ζωουλα απο το δρομο!
Εχω και εγω σπιτι στη Λουτσα.. προς Βραβρωνα μερια! Θα πηγαινουμε και σκυλοβολτες!:)
Δυστυχως για τον Αρη δεν εχουν βρεθει ενδιαφερομενοι προς το παρον αφου οι περισσοτεροι τρομαζουν με την οψη του και αλλοι απλα δεν ειναι καταληλλοι... παρολαυτα ειναι ενας παρα πολυ γλυκος και χαδιαρης σκυλος, πολυ συνεργασιμος. Πηγαινω πολυ συχνα στο καταφυγιο και εχουμε καταφερει να χαιδευονται οι γατες πανω του χωρις να αντιδραει καν και να τα πηγαινει τελεια με θηλυκα σκυλια:)
Ανυπομονώ να πάω να μείνω εκεί..!Εγώ πήγαινα σε ενα καταφύγιο μιας κυρίας στο Κορωπί..και εκεί ηταν ένας κούκλος σαν τον Άρη αλλά ευτυχώς υιοθετήθηκε..!Θα βρεθεί ο κατάλληλος ιδιοκτήτης είμαι σίγουρη!Όσο για τις σκυλοβόλτες..το σημειώνω ε ;) Αν και θα πρέπει να συναντιόμαστε κάπου ανάμεσα διότι το σπίτι είναι πρός Ραφήνα..!Επίσης υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να πάω να μείνω στο εξοχικό(μονοκατοικία επίσης) στο Ξυλόκαστρο μόνιμα..(όλα είναι ρευστά προς το παρόν!) οπότε ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα να γνωρίζω τι θα γίνει..!Προς το παρόν μένω Πειραιά στο ενοίκιο πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι να πάρω νέο μέλος στην οικογένεια :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ok, αφού πιάσαμε τις αδυναμίες μας, θα σου δείξω κι εγώ τη δικιά μου :D
Ο Αλήτης, είναι 3 χρονών και περιμένει να υιοθετηθεί από όταν ήταν κουτάβι... :(
Οπότε έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι ακόμα εκεί μέχρι να μετακομίσεις.
Είναι από τα ελάχιστα σκυλιά από τα πολλά που έχω γνωρίσει σε καταφύγια με του οποίου το γάβγισμα ανησύχησα και σκέφτηκα ότι δεν είναι καλή ιδέα να τον πλησιάσω...
Πρόσφατα όμως τον γνώρισα καλύτερα. Έρωτας! Απίστευτο σκυλί, ήρεμο, πολύ καλός στο λουρί, πάρα πολύ άνετος με τις γάτες, πολύ πιο όμορφος από κοντά και απίστευτα αγαπησιάρης.

Και για να προλάβω την Kopritis :D , να και η δικιά της αδυναμία, ο Rex. Επίσης περιμένει χρόνια να υιοθετηθεί, κι ας είναι απίθανος σκύλος. Και όπως βλέπεις είναι και μπόλικος, "χορταστικός"! :)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Χμ..και στα 2 σπίτια έχω γατούλες που τις ταίζω(Αδεσποτούλια) και δε θα ήθελα κάποιο σκυλάκι επιθετικό σε αυτές..!Οπότε αν και εφόσον θα προτιμήσω τον Αλήτη :) Αν και ο Ρέξ και ο Άρης είναι απίστευτοι σκύλοι..βέβαια είπαμε..όλα μου αρέσουν οπότε το να με βάλει κανείς να διαλέξω είναι πάρα πολύ δύσκολο!Όταν με το καλό έρθουν τα πράγματα όπως περιμένω θα χαρώ να έχω στην οικογένεια κάποιο αδεσποτούλι..και ίσως και κάποιο ράτσας..(όπως εξήγησα πιο πάνω)!Μέχρι τότε όμως θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει ποιο απ'όσα ανέφερα στην αρχή είναι το καταλληλότερο για εμένα?

Last edited:

REX REX

Banned
Banned
20 Σεπτεμβρίου 2010
13
0
CORFOU
Για ειμαι καινουριο μελος εδω ειμαι 11 χρωνων στην Κερκυρα και ψαχνω για ενα Τζακ Ρασελ Τερριε μπορει να μου πει εναν καλο εκτροφεα στον οποιο μπορω να απευθηνθω?:-|