Νέο μέλος (chiouaoua)

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Καλησπέρα!!! Καινούργια και εγώ στο forum!
Το 2004 πήρα την υπέροχη Pinky μια πανέμορφη chihouahouaινα με βάρος 1.200γρ (poket)

την οποία τον Οκτώβριο την "έχασα" χωρίς να μάθω τα ακριβή αίτια..

Σκέφτηκα αρκετό καιρό τι σκύλο να πάρω, γιατί πάντα στην οικογένεια είχαμε σκυλιά και αποφάσισα πάλι Chihouahoua!!!
Εδώ και 3 εβδομάδες έχουμε στο σπίτι μας το Ναπολέων!! Σε 5 μέρες γίνεται 2 μηνών!
Είναι πολύ παιχνιδιάρης, μας δαγκώνει συνέχεια τα πόδια, δεν τον έχω ζυγίσει ακόμα μιας και είναι κουτάβι, όμως προτιμώ να γίνει μεγαλύτερος απο την pinky! Take a look! :)

Αυτό που παρατήρησα είναι ενώ τα αυτιά του ήταν και τα 2 σηκωμένα, τώρα το ένα λίγο πέφτει..
Λέτε να χτύπησε πουθενά? Θα φτιάξει ή να τον πάω στον γιατρό να τον δει?

maraki22

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
84
0
Να σου ζήσει είναι πολύ όμορφος, είναι πολύ μικρούλης ακόμα σε ηλικία πως και στον έδωσαν πριν καν γίνει 2 μηνών; Για τα αυτάκια του δεν ξέρω θα σου πουν άλλοι που το κατέχουν καλύτερα το θέμα...:)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Να τον χαίρεσαι :)
Τα αυτάκια του θα πέφτουν και σηκώνονται μέχρι να τελειώσει με την αλλαγή στα δοντάκια.
Το ότι σας δαγκώνει τα πόδια να το προσέξεις, ο δικός μας είναι πια 4 χρονών και το κάνει ακόμα και είναι αρκετά ενοχλητικό τώρα που έχει δόντια!

Τον έχεις ήδη 3 βδομάδες και δεν έχει κλείσει τους 2 μήνες? Για ποιο λόγο τον πήρες τόσο μικρούλη από τη μαμά του? Ποιος στον έδωσε τόσο μικρό?

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!
Τον πήρα απο κάποιον εκτροφέα στον Αγ. Στέφανο. Δεν έχει χαρτιά αλλά δεν με νοιάζει αυτό. Μου το έδωσε αμέσως και εγώ εκείνη την ώρα απο την χαρά μου δεν σκέφτηκα οτι είναι πολύ μικρό.. Λέτε να έχει επιπτώσεις αυτό?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κοίτα, τα κουταβάκια πρέπει να μένουν στην τοκετομάδα τους τουλάχιστον 2 μήνες.
Αυτό κυρίως γιατί κοντά στη μαμά τους και τα αδέρφια τους παίρνουν πολύ σημαντικά (και πολλές φορές αναντικατάστατα κατά τη γνώμη μου) μαθήματα συμπεριφοράς.

Δυστυχώς πήγες σε "εκτροφέα" και όχι Εκτροφέα....τόσο μικρό και χωρίς χαρτιά......πόσο το πλήρωσες αν επιτρέπεται?

Η φυλή αυτή είναι λίγο δυσεύρετη στη χώρα μας δυστυχώς....κι εγώ το μικρό μου από "εκτροφέα" το πήρα...(η άγνοια βλέπεις...κακό πράγμα αλλά η ημιμάθεια ακόμα χειρότερο) και έχουμε αρκετά προβλήματα, κυρίως απο χαρακτήρα.

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Κοίτα, τα κουταβάκια πρέπει να μένουν στην τοκετομάδα τους τουλάχιστον 2 μήνες.
Αυτό κυρίως γιατί κοντά στη μαμά τους και τα αδέρφια τους παίρνουν πολύ σημαντικά (και πολλές φορές αναντικατάστατα κατά τη γνώμη μου) μαθήματα συμπεριφοράς.

Δυστυχώς πήγες σε "εκτροφέα" και όχι Εκτροφέα....τόσο μικρό και χωρίς χαρτιά......πόσο το πλήρωσες αν επιτρέπεται?

Η φυλή αυτή είναι λίγο δυσεύρετη στη χώρα μας δυστυχώς....κι εγώ το μικρό μου από "εκτροφέα" το πήρα...(η άγνοια βλέπεις...κακό πράγμα αλλά η ημιμάθεια ακόμα χειρότερο) και έχουμε αρκετά προβλήματα, κυρίως απο χαρακτήρα.
Το προηγούμενο σκυλάκι το είχα πάρει 3 μηνών, απο εκτροφέα στην Σαρωνίδα(αν θυμάμαι καλά), το είχα πληρώσει το 2004 450 ευρώ, αυτό το πήρα μόλις 200. Να φανταστείς οτι όταν πήγα να δω δεν πήρα μαζί μου λεφτά και αφού είδα 3 μικρούλια, του λέω δεν έχω λεφτά, αν μπορείς κράτησε το και την άλλη εβδομάδα θα έρθω να το πάρω. Μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα πάρε το και μου δίνεις τα χρήματα την άλλη βδομάδα.. Ε και εγώ απο την χαρά μου το πήρα..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Είδες τους γονείς του κουταβιού σου?

Δες και αυτά τα θέματα, θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το μεγάλωμα του κουταβιού σου
10 συμβουλές για καθαρό σπίτι
Mεγαλωνοντας ενα κουταβι
Πώς να μεγαλώσετε ένα πιο έξυπνο κουτάβι
Βήμα προς βήμα η εκπαίδευση για τον περιορισμό σε κλουβί
Crate-Κλουβί
βασική εκπαίδευση και ηλικία

Επίσης άμα πατήσεις στην αναζήτηση του φόρουμ "τσιουάουα" θα βρεις αρκετά σχετικά θέματα!

Δυστυχώς πολλές φορές η χαρά μας όταν βλέπουμε ένα μικρούλι και χαριτωμένο κουταβάκι θολώνει την κρίση μας :) Επειδή όμως το σκυλάκι είναι ένα ζωντανό πλάσμα που θα ζήσει κοντά μας 10-20 χρόνια καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε καλά την κάθε μας κίνηση και ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την απόκτησή του!

Κατα τα άλλα πως τα πάτε? Ο κτηνίατρος πως τον είδε?
Είναι πολύ όμορφο σκυλάκι :)

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!!! Έχω να ρίξω πολύ διάβασμα!
Δεν ήξερα καθόλου για το κλουβί, εσύ του έχεις?
Εγώ προς το παρόν το έχω περιορισμένο στο w.c. μένουμε σε σπίτι με κήπο οπότε προσπαθώ να το μάθω να κάνει πιπι-κακά έξω αλλά και στο w.c του έχω πάνα για όταν λείπω. Τα τσίσα τα κάνει εκεί, τα κακά έξω απο την πάνα.. Θέλω όμως να το βγάλω σιγά σιγά απο εκεί, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το w.c και θέλω να καταργήσω και την πάνα.
Προς το παρόν είναι παιχνιδιάρης, τα πάει καλά με τα 2 μικρά μου και δείχνει πολύ ευτυχισμένος!
Τους γονείς δυστηχώς όχι δεν τους είδα, συναντηθήκαμε και τον κύριο σε άσχετο σημείο και όχι στο σπίτι του..
Στον Κτηνίατρο θα το πάω αύριο οπότε θα σου πω τι μου είπε!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
να σου ζησει!!!!!τι μπαταριες παιρνει?? :p

διαβασε παρα πολυ για την εκπαιδευση ,την συμπεριφορα κ την κοινωνικοποιηση.ειναι στανταρ οτι θα εχεις θεματακια ειδικα με αλλα σκυλια ,μιας κ το πηρες τοσο μικρο.ισα που προλαβε να δει πως κατουρανε απο την μανα του....κακως,αλλα τωρα το εκανες....

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Το προηγούμενο σκυλάκι το είχα πάρει 3 μηνών, απο εκτροφέα στην Σαρωνίδα(αν θυμάμαι καλά), το είχα πληρώσει το 2004 450 ευρώ, αυτό το πήρα μόλις 200. Να φανταστείς οτι όταν πήγα να δω δεν πήρα μαζί μου λεφτά και αφού είδα 3 μικρούλια, του λέω δεν έχω λεφτά, αν μπορείς κράτησε το και την άλλη εβδομάδα θα έρθω να το πάρω. Μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα πάρε το και μου δίνεις τα χρήματα την άλλη βδομάδα.. Ε και εγώ απο την χαρά μου το πήρα..

Συγνωμη αλλα αυτος που το πηρες δεν λεγεται ΣΙΓΟΥΡΑ ουτε "εκτροφεας" ουτε τπτ παρόμοιο!!

Πιστευω οτι λεγετε "ΙΔΙΩΤΗΣ εκτορφεας" που εβαλε το δικο του ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκυλο που εχει να ζευγαρώσει κ μετα εβαλε αγγελία κ πουλησε τα κουταβια που γεννήθηκαν !!!

Ακομα ειπες οτι το πρωτο σου σκυλακι πεθανε κ δεν ξερεις καν το λογο ??? ΠΩΣ γινεται αυτο ? Ο κτηνιατρος τι σου ειπε ? Ειχε παρουσιάσει καποιο προβλημα ?

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Λοιπόν το πρώτο σκυλάκι μάλλον πέθανε απο υπογλυκαιμία. Έκανε σπασμούς, το πήγα στον Κτηνίατρο το έβαλε στον ορό για 2 μέρες όμως δεν επανήλθε, έπεσε σε κόμμα και μου είπε οτι καλύτερα είναι να του κάνουμε ευθανασία. Δεν μου είχε παρουσιάσει όμως ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο.. Οπότε πως ξαφνικά έκανε σπασμούς δεν ξέρω..

Μετά έμαθα(που δεν ξέρω αν ισχύει κιόλας οτι στα chihouahoua πρέπει να δίνουμε λίγο μέλι μια φορά την εβδομάδα..

Οκ δεν ξέρω αν είναι εκτροφέας ή οτιδήποτε άλλο, εγώ ήθελα ένα σκυλάκι, δεν είχα την δυνατότητα να δώσω 700-800 ευρώ και βρήκα αυτό μου άρεσε και το πήρα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Οκ δεν ξέρω αν είναι εκτροφέας ή οτιδήποτε άλλο, εγώ ήθελα ένα σκυλάκι, δεν είχα την δυνατότητα να δώσω 700-800 ευρώ και βρήκα αυτό μου άρεσε και το πήρα!
Ο εγωισμός σε όλο του το μεγαλείο !!!

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
καλως ηρθες κι απο εμας!!!!!! να σου ζησει το ζουζουνι και να το προσεχεις!!!!!!!!:):) δε θα το πιστεψεις αλλα την πρωτη φωτογραφια που εβαλες που ειναι μεσα στο κρανος την ειχα δει πριν απο χρονια σε ενα διαγωνισμο φωτογραφιας σε ενα αλλο φιλοζωικο sait!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D σωστα???

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
βασικα ειναι πολυ μεγαλο θεμα κ δεν μπορει να αναλυθει εδω.πρεπει να διαβασεις για να καταλαβεις τι εννοουν τα παιδια.

με πολυ πολυ λιγα λογια,αν ηθελες σκυλακι ,ας επαιρνες ενα αδεσποτο , ο,τι κ αν ηταν αυτο...τσιουαουα,τσιουτσιου,κικιρικου κτλ....
αν δεν εχεις λεφτα,δεν παιρνεις ο,τι σου κατσει,οχι για κανεναν αλλον λογο ,αλλα για εσενα κ για την ψυχουλα που θα τραβιεται μαζι σου για τα επομενα χρονια.δινοντας λεφτα σε αυτον τον τυπο,το μονο που κανεις ,ειναι να ενισχυεις την επιθυμια του να βιασει ξανα την θυληκια σκυλιτσα του.τον γλυκαινεις,οι εποχες δυσκολες...ε και τι εγινε αν ζευγαρωσει ακομη μια φορα την θυληκια μεσα στον ιδιο χρονο?εχει βγαλει τις τροφες κ το ταξιδακι στην κω(λεμε τωρα....)

ηδη εχεις ενα σκυλι ,που στοιχηματιζω εγω προσωπικα πως θα εχει θεματα συμπεριφορας.το κλεινουμε κ τωρα το στοιχηματακι.

διαβασε κ μην στραβωνεις με ο,τι κ να σου πουνε.θα καταλαβεις στην διαδρομη σου απο θεμα σε θεμα το τι πραγματικα συμβαινει....

να σου ζησει κ ευχομαι να μην βαρεθεις να ασχολεισαι μαζι του.το εχει αναγκη,να εισαι σιγουρη.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Λοιπόν το πρώτο σκυλάκι μάλλον πέθανε απο υπογλυκαιμία. Έκανε σπασμούς, το πήγα στον Κτηνίατρο το έβαλε στον ορό για 2 μέρες όμως δεν επανήλθε, έπεσε σε κόμμα και μου είπε οτι καλύτερα είναι να του κάνουμε ευθανασία. Δεν μου είχε παρουσιάσει όμως ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο.. Οπότε πως ξαφνικά έκανε σπασμούς δεν ξέρω..

Μετά έμαθα(που δεν ξέρω αν ισχύει κιόλας οτι στα chihouahoua πρέπει να δίνουμε λίγο μέλι μια φορά την εβδομάδα..

Δεν ξερω ακριβως για υπογλυκαιμια υπαρχουν εμπειροτεροι να σου πουν για αυτο το θεμα και αν Ισχυει!!

Τωρα οσο για το αν δεν ξερεις αν ειναι εκτροφεας κτλπ συγνωμη αλλα θα επρεπε να ξερεις !!! Εχεις σκεφτει οτι το σκυλακι σου που πεθανε μπορει να εγινε επειδη το απεκτησες με αυτο τον τροπο κ δεν ηξερες αν ειχαν καποια προβληματα οι γονεις του που ειναι κληρονομικά ??
Αν το ηξερες θα το έπαιρνες?? Θα εδινες σε αυτον τον ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ λεφτα για να μπορει να ξανα γεννήσει ο σκυλος του κ να βγαλει κ αλλα προβληματικά σκυλακια μονο κ μονο για να ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ????

Αν δεν τα ειχε τα λεφτα να περιμενες να τα μαζεψεις ή να βρεις εναν αλλο τροπο οπως αδέσποτο ?

Αν εχεις το Χρονο κ την Θέληση υπαρχουν πολλα θεματα που μπορεις να διαβασεις στο φορουμ κ να ενημερωθείς, πιστευω οτι θα αλλαξεις γνωμη !!!

Φιλικα!!

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
καλως ηρθες κι απο εμας!!!!!! να σου ζησει το ζουζουνι και να το προσεχεις!!!!!!!!:):) δε θα το πιστεψεις αλλα την πρωτη φωτογραφια που εβαλες που ειναι μεσα στο κρανος την ειχα δει πριν απο χρονια σε ενα διαγωνισμο φωτογραφιας σε ενα αλλο φιλοζωικο sait!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D σωστα???

Σωστά!!!!!!!!!!