Πιάσιμο αδέσποτου για στείρωση

panagiotopk

New Member
30 Ιανουαρίου 2025
2
0
49
Καλημέρα σας,

Σε ένα ορεινό χωριό της Ναυπάκτου υπάρχει ένα αδέσποτο ημίαιμο pointer άνω των 25kg, περίπου ενός έτους. Έρχεται συχνά στο σπίτι μου καθώς έχω φτιάξει μια αυτόματη ταίστρα για τις γάτες της γειτονιάς καθώς η κατοικία είνα εξοχική και βρίσκομαι μόνο μερικά ΣΚ το χρόνο.
Η σκυλίτσα είναι πάρα πολύ φοβική, δεν πλησιάζεται περισσότερο από 5 μέτρα. Θέλω να την πιάσω και να την πάω στο γιατρό για στείρωση και να την ξαναφέρω στο χωριό. Υπάρχει κάποιο χάπι που μπορώ να της δώσω να κοιμηθεί και να την βαλω στο αμάξι; Ο γιατρός είναι περίπου 1 ώρα μακριά. ΄Εχω προσπαθήσει να την πιάσω αλλά δεν τα έχω καταφέρει με τίποτα, αλλά και αν τα καταφέρω, λόγω μεγέθους φοβάμαι μην αγριέψει και αρχίσει τα δαγκώματα. Δυστυχώς δεν έχω και άπλετο χρόνο πέρα από ένα ΣΚ για να την πλησιάσω και κάθε φορά που την ξαναβρίσκω είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.267
Δεν ξέρω για χάπι, ρωτά ένα γιατρό πριν πας στο χωριό να σου πει αν υπάρχουν safe επιλογές. Αλλά αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα το φάει αυτή κ παίζει να το φάνε γατιά μην το κάνεις γιατί θα τα στείλεις αδιάβαστα.

Η άλλη επιλογή είναι παγίδες (μεγάλα crate που πέφτει το πορτακι κ κλείνει πριν προλάβει να το σκάσει), να βάλεις τροφή μέσα κ όταν μπει να το κλείσεις. Πρέπει να δεις αν έχει κάποιος εθελοντής ή φιλοζωική να σου δανείσει κ αν έχεις χώρο να το βάλεις μετά στο αμάξι.

Η τρίτη επιλογή που θέλει λογικά χρόοονο είναι τσουκου τσουκου κάθε ΣΚ κ πιο κοντά μέχρι να μπορέσεις να περάσεις κολάρο - θηλιά κ να την πιάσεις.

Δεν ξέρω αν σκέφτεται κανένας συμφορουμιτης κάτι άλλο. Μπράβο σου για την προσπάθεια πάντως κ που φροντίζεις τα αδεσποτακια γύρω σταθερά με την αυτόματη ταΐστρα, όσο μπορείς!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.368
8.204
χαπι ηρεμηστικο δε δινουμε ούτε σε γατες ουτε σε σκύλους οταν ειναι φρι εξω.... δεν πιανει αμεσως και θα φυγουν και ειτε θα πανε καπου να κρυφτουν και ετσι οπως ειναι ζαβλακωμενα να αποδημησουν απο κρυο ειτε απο αλλους κινδυνους πχ να πεσουν σε αμαξια γκρεμους να γινουν ερμαιο αλλων ζωων κτλ .
Το σεηφ ειναι παγιδα ή η αργη διαδικασία του καλοπιάσματος.

Χαπι ηρεμιστικο μονο αν μπορεις να το παρασυρεις πρωτα πχ σε ερμητικα κλειστη αυλη.

panagiotopk

New Member
30 Ιανουαρίου 2025
2
0
49
Όταν το φάει θα είναι κλεισμένο στην αυλή, δεν θα μπορεί να φύγει. γενικά όταν είμαι εκεί δεν φέυγει, την αράζει αλλά είναι σε επιφυλακή για τρεχάλα αν πλησιάσω πιο πολύ από 10 μέτρα...

Ευχαριστώ για τις συμβουλές θα μιλήσω με τον γιατρό να δώ αν υπάρχει κάτι, αλλιώς παγίδα αν μπει βέβαια ποτέ μεσα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk