Νέο μέλος, καλησπέρα.

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
καλησπέρα στο φόρουμ. ειμαι νέο μέλος και πριν λίγες μέρες απέκτησα ενα αρσενικό μαλτεζάκι ημίαιμο το οποίο απίστευτο. αναγκαστήκα να του κάνω ένα ταξίδι με το αμάξι λόγω εορτών και ταλαιπωρήθηκε λίγο αλλά τώρα είναι στο μόνιμο σπίτι πλέον. διάβασα στο φόρουμ διάφορα πραγματάκια και έχω μερικές ερωτήσεις. του έκανα τα εμβόλια πριν μια εβδομάδα (δεν γινόταν νωρίτερα δυστυχώς). είναι σχεδόν τριων μηνών και σκέφτομαι να πάρω crate ή πάρκο λόγω άγχους αποχωρισμού.. σκέφτομαι μάλλον για πάρκο λόγω της ευελιξίας στο σχήμα του. το θέμα είναι το εξής. τι μέγεθος να προτιμήσω μιας και δεν θα γίνει κανένα θηρίο το σκυλί. επίσης αν μου λέγατε κανένα μαγαζί στην Αθήνα και τιμές? αν δε γίνεται δημόσια γιατί θα θωρηθεί διαφήμισηω έστω με p.m.
Επιπλέον του έχω πάρει ένα λουράκι Bolfo της Bayer. Να το χρησιμοποιήσω ? Ρωτάω διότι όταν έκανε το εμβόλια, η κτηνίατρος χρησιμοποιήσε frontline spray. επίσης τι άλλο πρέπει να προσέξω όσον αφορά την υγεία του κουταβίου μου?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ήρθες physicist....

Να χαίρεσαι το σκυλάκι σου και σου εύχομαι πολλά πολλά χρόνια καλής ζωής...:):)

Προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί και τα δυο μου σκυλιά είναι λίίίίγο πιο μεγάλα απ'το δικό σου (και σε μέγεθος και σε ηλικία....)!!!!!!!:D:D

Θα σε κατατοπίσουν οι .....αρμοδιότεροι.....:p

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Καλησπερα και καλως ηρθες και απο μας. Απαντησεις θα βρεις στο forum, για οτι σε ενδιαφερει.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
Για crate και πάρκο δεν ξέρω να σου πω, θα στα πουν άλλοι.

όσο αφορά στην υγεία του κουταβιού σου, να κάνεις τα εμβόλια που πρέπει στον καιρό που πρέπει, να μην το βγάζεις βόλτες μέχρι να ολοκληρώσει τα πρώτα εμβόλια, να κάνεις αποπαρασίτωση (θα έκανε η κτηνίατρος φαντάζομαι και θα σου πει πότε πρέπει να ξανακάνετε).

το λουράκι που πήρες, από τι προστατευει?
Το spray πάντως έχει πολύ μικρή διάρκεια προστασίας.
Τώρα που καλοκαιριάζει πρέπει να προσέχουμε ΠΟΛΥ για κουνούπια και σκνίπες. δεν ξέρω τι προϊόντα είναι κατάλληλα για κουτάβια, πάντως εγώ στο ενήλικο βάζω αμπούλα κάθε μήνα και ψεκάζω με σιτρονέλα καθημερινα μετα την ανατολή του ηλίου. Επίσης της φοράω λουρακι σκαλιμπορ.

Να προσέχεις πολύ και τη διατροφή του, τι τον ταίζεις?

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
να μου επιτραπει να διαφωνησω. να το βγαζεις οσο πιο πολυ μπορεις εξω οπως σε σπιτια φιλων,να γνωρισει οσο πιο πολους και διαφορετικους ανθρωπους, θορυβους,μηχανηματα κλπ, διχως να ερχεται σε αμεση επαφη με αλλα σκυλια,ωστε οταν γινει 6 μηνων να εχει τελειωσει την κοινωνικοποιηση και να αρχισει την βασικη υπακοη και εκπαιδευση.

οσο αφορα τα θεματα διατροφη και υγεια ειναι πολυ μεγαλα για να αναλυθουν εδω και τωρα.

Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι στρέφονται στους καρπούς της φύσης για να προστατεύσουν την υγεία τους ή την υγεία του ζώου τους. Η φύση μας προσφέρει με μηδενικό ή πολύ χαμηλό κόστος λύσεις κατά των παρασίτων. Διαβάστε πώς να φτιάξετε spray λεμονιού κατά των ψύλλων.
Οι ψύλλοι ζουν μόνο 20 μέρες και όμως μπορεί να μεταδωσουν ασθενειες.Εκτός από το να κρατάμε το σπίτι μας καθαρό, με συχνό σκούπισμα πρέπει να ψεκάζουμε το σκύλο με φάρμακο ειδικό για ζώα, κατά των ψύλλων. Μία εναλλακτική από τη μαμά φύση είναι το σπρέι λεμονιού.

Είναι πολύ εύκολο να το χρησιοποιήσετε και κάνει το τρίχωμα του ζώου να λάμπει. Πάρτε 2 λεμόνια και κόψτε τα σε 4 τέταρτα το καθένα. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με νερό, αφήστε τα να βράσουν και μετά αφαιρέστε τα κουκούτσια και τα περιττά. Γεμίστε ένα μπουκάλι με στόμιο spray με το χυμό αυτό και βάλτε το στο ψυγείο πριν τη χρήση και όποτε δεν το χρησιοποιείτε.

Ψεκάστε το σκύλο σας ή τη γάτα σας στο λαιμό, στο κεφάλι, πίσω από τα αυτιά, κοντά στη βάση της ουράς, κάτω απ την κοιλιά και όπου αλλού μπορείτε. Προσέξτε όμως να μην ψεκάσετε στα μάτια του!

Αυτό πρέπει να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα και αν ο σκύλος σας μένει έξω, ίσως χρειαστεί και πιο συχνά. Οι ψύλλοι σιχαίνονται τη μυρωδιά του λεμονιού και έτσι θα αποφύγουν το ζώο σας.

Το σκόρδο λέγεται ότι είναι ένα ακόμα φυσικό αντιπαρασιτικό. Δώστε στο σκύλο σας μία σκελίδα σκόρδο 1-2 φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε τους ψύλλους μακριά. Κόψτε το σε μικρά κομματάκια και βάλτε το μέσα στο φαγητό του.

Το σκόρδο εκκρίνεται από το δέρμα και διώχνει τους ψύλλους.

Φυσικά θα πρέπει να δείτε αν όλα αυτά πιάνουν γιατί τα παράσιτα έχουν γίνει ιδιαίτερα ανθεκτικά οπότε ίσως χρειαστεί να στραφείτε σε κάποιο δυνατό φάρμακο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Εύχομαι το σκυλάκι σου, να ήταν κάπου αδέσποτο και να βρέθηκε τώρα στα χέρια σου. Αν όμως, το βρήκες μέσω κάποιας αγγελίας, τουλάχιστον να ξέρεις στο εξής, ότι δεν επιβραβεύουμε γέννες ιδιωτών και βεβαίως δεν απευθυνόμαστε σε pet shops.
Καταρχάς, ρίξε μια ματιά σ' αυτό το θέμα. Πιστεύω θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα.
Στα πάρκα δεν υπάρχει τεράστια ποικιλλία σε μεγέθη. Δεν θα χρειαστεί να προβληματιστείς πολύ. Μην σε ξεγελάει όμως, το μικρόσωμο σκυλάκι σου και πάρεις ότι μικρότερο υπάρχει. Υπάρχουν μπόμπιρες, που δραπετεύουν από παντού. Προσωπικά θεωρώ, ότι ένα ευρύχωρο crate είναι πιο πρακτική λύση. Αφού είσαι Αθήνα, θα έχεις και την επιλογή, να μην πλησιάσεις καν, pet shop που πουλάει ζώα. Δεν υπάρχει λόγος. Υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά, που δεν πουλάνε και που έχουν τα πάντα. Ρίξε κι εδώ μια ματιά ή πες μας, ποιά περιοχή σε ενδιαφέρει, μήπως κάποιος μπορεί να σου συστήσει κάποιο μαγαζί. Τέλος, να προσέχεις πάρα πολύ το κουτάβι σου, μέχρι να ολοκληρωθούν τα εμβόλιά του. Καλή η κοινωνικοποίηση, αλλά ακόμη καλύτερη η υγεία. Γι' αυτό λοιπόν, έξω μόνο αγκαλιά και μόνο σε ασφαλή περιβάλλοντα ;)

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
@mareco το σκυλάκι δεν ήταν αδέσποτο. η σκυλίτσα οικογενειακής φίλης γέννησε και το πήρα (οχι με χρηματικό αντ'αλλαγμα). δεν ξέρω αν αυτό σας βρίσκει αντίθετους και αν ναι για ποιό λόγο?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
1.Γιατί υπάρχουν ήδη τόσα πολλά αδέσποτα ημίαιμα σκυλάκια που ψάχνουν σπίτι που είναι πραγματικά αμαρτία να γεννιούνται κι άλλα.
3.Γιατί συνήθως τα σκυλάκια απο τέτοιες γέννες δίνονται "όπου να`ναι" και "όπως να`ναι" και τελικά καταλήγουν κι αυτά πολλές φορές αδέσποτα ή παρατημένα/παραμελημένα σκυλιά.
2.Γιατί η οικογενειακή σου φίλη φανταζομαι δεν θα εξέτασε το σκυλάκι της για κληρονομικές παθήσεις, ούτε το αρσενικό με το οποίο ζευγάρωσε οπότε δε μπορείς να ξέρεις τι προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στα κουταβάκια.

Αυτά εντελώς περιληπτικά και τα σημαντικότερα κατα τη γνώμη μου.

Εσύ γιατί προτίμησες το κουταβάκι της φίλης σου και όχι κάποιο από τα χιλιάδες σκυλάκια που περιμένουν στα καταφύγια και στους δρόμους, αφού δεν σε ένοιαζε να είναι καθαρόαιμο?

ΥΓ: Επειδή ο γραπτός λόγος συχνά παρεξηγείται, να τονίσω ότι όλα τα παραπάνω δεν τα γράφω καθόλου μα καθόλου επιθετικά

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
@Lara_kouklara για αδέσποτο να σου πώ δεν το είχα σκεφτεί. δεν ξέρω γιατι πραγματικά όσο για τα καταφύγια αλήθεια δεν γνώριζα τι και πως. με τον όρο ημίαιμο εννοώ οτι η μάνα του κουταβιού (μαλτέζ πήγε με το σκύλο του γείτονα, δεν ξέρω τι ράτσα να σου πώ την αλήθεια αλλά δεν ήταν μεγαλόσωμο). όλα τα κουταβάκια κατέληξαν σε γνωστές οικογένειες. δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν στο δρόμο, τουλάχιστον αυτό μπορώ να το εγγυηθώ προσωπικά για το δικό μου. πάντα φιλικά μιλάμε δεν τίθεται λογος παρεξήγησης

@mareco. αν το σκυλάκι δεν το έβαλαν για αναπαραγωγή αλλά λύθηκε και έτσι έγινε, τι προτείνεις? να πετάξουμε τα κουταβια στο δρόμο? η οικογένεια τα ανέθρεψε για 2.5 μήνες και μετά τα χάρισε σε γνωστές οικογένειες? είναι κακό αυτό?

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κακό είναι οι οικογένειες που θα τα πάρουν αν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα το κουτάβι στην συμπεριφορά του όπως άγχος αποχωρισμού και σηκώνει όλη την γειτονιά στο πόδι να το αφήσουν αδέσποτο!Εξού και τα καταφύγια με τίνγκα από σκυλιά!

Μπορεί να μην συμβεί σε σένα, όχι όμως και στους άλλους!

Καλώς Ήρθες!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
@mareco. αν το σκυλάκι δεν το έβαλαν για αναπαραγωγή αλλά λύθηκε και έτσι έγινε, τι προτείνεις?
στείρωση (έκτρωση) ;)
Με λίγα λόγια...
υπάρχουν πάρα πολλά σκυλιά και ο αριθμός τους πρέπει να ελέγχεται.
Γι' αυτό η αναπαραγωγή πρέπει να γίνεται μόνο από ΠΟΛΥ μα πάρα ΠΟΛΥ αυστηρά επιλεγμένους γεννήτορες πάντα ανάμεσα στους καθαρόαιμους, με κριτήρια την υγεία, τη μορφολογία και τον χαρακτήρα βάσει προτύπου ανάλογα με τη φυλή.

Να σου ζήσει ο μικρός :D

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
Chloe νομίζω , χωρις να είμαι και ειδικός στα θέματα αυτά οτι καλό είναι ένα θηλυκό σκυλάκι να γίνει μία φορά μητέρα. Σίγουρα η αναπαραγωγή των καθαρόαιμων πρέπει να γίνεται με βάση αυτά που λές, αλλα είμαι σίγουρος οτι πολλές φορές θα έχεις πετύχει και ημίαιμα τα οποία είναι φοβερά..
St3lios έχεις δίκιο αλλά μιας και όλες οι οικογένειες είναι εκτός Αθηνών και με αυλές θέλω να πιστεύω οτι τα μικρά είναι τυχερά. Προς το παρόν αντιμετωπίζω το άγχος αποχωρισμού με προσοχή με ένα κλουβάκι μεταφοράς που έχω, μέχρι να παραγγείλω ενα crate στο οποίο θα μένει ο μικρός.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Για ποιό λόγο πιστεύεις ότι είναι καλό ένα θηλυκό να γίνει μια φορά μητέρα;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κανένας λόγος δεν υπάρχει να γίνουν όλα τα σκυλιά "μια φορά μητέρα".
Οσο για τα "υπέροχα ημίαιμα" σ'εμας εδώ δε χρειάζεται να το πεις, αλλά αν για κάθε καταπληκτικό ημίαιμο που μας έτυχε υπάρχουν χίλια πατημένα στην άκρη του δρόμου, ή πνιγμένα σε κουβάδες, να μας λείπουν οι επιπλέον γέννες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Επίσης, τα καταπληκτικά μας ημίαιμα, ακόμη και να αναπαραχθούν, δεν επαναλαμβάνονται.
Για μένα, αυτή είναι η γοητεία του ημίαιμου. Να έχεις έναν σκύλο, που δεν τον έχει, κανένας άλλος.

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
δηλαδη να ρωτήσω κατι? υπάρχουν και πολλές γυναίκες οι οποίες για τον οποιοδήποτε λόγο δεν πρέπει να γίνουν μητέρες. (δεν θα κρίνω εγω ποιές είναι αυτές.) θα τις στειρώνατε? ας πούμε οτι μια φιλη σας δεν πρέπει να γίνει μητερα για κάποιο λόγο(δεν εννοώ παθολογικό λόγο). με ποιό δικαίωμα θα τις αφαιρούσατε το δικαίωμα της στη γέννα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καταρχάς, δεν σου μίλησε κανείς για στείρωση [η οποία παρεπιπτόντως έχει πολλά ιατρικά οφέλη].
Κατά δεύτερον, είναι τελείως άστοχη η σύγκριση που κάνεις.
Και κατά τρίτον, αν ρωτάς εμένα προσωπικά, θα σου έλεγα, ότι παραπάνω από τους μισούς που αποκτούν παιδιά, θα έπρεπε να έχουν στειρωθεί πριν...