Νέο μέλος ζητά βοήθεια

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Tο σκυλι συμφωνα με τις υποδειξεις του κτηνιατρου το ταιζουμε 3 φορες την ημερα.
Μας εκανε δωρο μια συσκευασια σκυλοτροφης(κροκετες)της royal canin η οποιες σημερα τελειωσανε.
Ο κυριος ο οποιος μας ειιχε δωσει τον σκυλο μας ειχε δωσει και μια σακκουλα με χυμα κροκετες(αγνωστου προελευσεως)
Αυριο θα παω να αγορασω σκυλοτροφη.
Τι προτεινεται να αγορασω?Καποια επωνυμη μαρκα,τις χυμα των pet shop η αυτες που πουλανε τα μεγαλα supermarket.
Μας ειπανε ΟΧΙ σκυλοτροφη κονσερβα και οτι πρεπει να αποφασισουμε αν θα τον ταιζουμε κροκετες η μαγειρεμενο φαγητο .
Μας συμβουλεψε να μην μπερδευουμε τον σκυλο δινοντας τον την μια μερα κροκετες και την αλλη φαγητο μαγειρεμενο.
Αν τυχον καταληξουμε στο μαγειρεμενο φαγητο τι πρεπει να τρωει(δεν πιστευω να ζητησει μουσακα)
Κατα τα αλλα το σκυλι εγινε μελος της οικογενειας μας , ειναι πολυ ησυχο ,δεν μας εχει λερωσει μεσα στο σπιτι ακομα τουλαχιστον.
Το μονο αρνητικο σημειο του(και αυτο απασχολει μονο την συζυγο μου :D )ειναι οτι εχει βαλει στο ματι τiς παντοφλες της και τις παιρνει συνεχεια.Εχει πολυ πλακα ομως το σκηνικο.
Αλλα ειχε ψυλλους(η ψειρες ) και τον καναμε στον κτηνιατρο μια θεραπεια με μια αμπουλα και με ενα σπρευ.
Εχω δει σε ενα μεγαλο πολυκαταστημα με παιχνιδια ενα σαμπουαν που ειναι λεει ειδικο για ψειρες,ψυλλους και αλλα συμπαθητικα πλασματακια.
Επειδη ο σκυλος σε μικροτερο βαθμο ξυνεται, προφανως εχει ακομα επισκεπτες,αυτα τα σαμπουαν κανουνε δουλεια?
Παντως για την ωρα κανεις απο τους 5 μας δεν ξυνεται(και ολοι μας εχουμε υγρη μυτη και λαμπερο τριχωμα).
Αν αρχισουμε να ξυνομαστε θα σας ενημερωσω αν το συγκεκριμενο σαμπουαν κανει δουλεια και με τα διποδα θηλαστικα.Επισης θα σας ενημερωσω αν τα παιδια χορταινουνε με κροκετες.:D

γαβ γαβ

ΥΓ
Αυτα τα κολαρα που φορανε μερικοι σκυλοι για τα διαφορα παρασιτα κανουνε τιποτα?

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γεια σου!
Το κολλάρο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!! και πρέπει να το αλλάζεις κάθε 6 μήνες (ανάλογα και πιο θα αγοράσεις βέβαια). Αλλά το κολλάρο δεν αρκει, χρειάζεται και η αμπούλα την οποία όπως λες κάνατε για τώρα, οπότε πάρτου κολλάρο. Αποπαρασίτωση εσωτερικα κάνατε???

Όσο αφορά την τροφή, αρχικά κάνε μια έρευνα στο φόρουμ στο κομμάτι της διατροφής θα βρεις πολλά χρήσιμα νήματα. Αν αποφασίσετε για ξηρά τροφή βρες μια όσο πιο καλή γίνεται (διάβασε αντίστοιχα νήματα για συμβουλές). ΜΑΚΡΥΑ απο τις σκυλοτροφές στα σουπερ μαρκετ, είναι ότι χειροτερο μπορείς να δώσεις στον σκυλάκο σου. Ούτε οι χύμα είναι καλές αφού δεν έχεις ιδέα για τα συστατικά τους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
makedon1966 ξηρά τροφή μόνο από pet shop και όσο καλύτερης ποιότητας αντέχει η τσέπη σου. Σαμπουάν και λοιπά πολύ απαραίτητα προστατευτικά, επίσης μόνο από pet shop [όχι αυτά που πουλάνε και ζώα ε; ). Αν αποφασίσετε για μαγειρευτό φαγητό, δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι μία από τις 3 θεωρίες διατροφής και θα πρέπει να το ψάξεις λιγάκι πρώτα. Υπάρχουν πολλές ανθρώπινες αθώες τροφές όπως πχ το σταφύλι, το κρεμμύδι, η σοκολάτα, που μπορεί να στείλουν τον σκύλο αδιάβαστο. Οι ψύλλοι, επίσης τεράστιο θέμα. Διάβασε ανάλογα θέματα στο φόρουμ, γιατί είναι μπελάς οι άτιμοι και δεν τους ξεφορτώνεσαι εύκολα. Εκτός από το ζώο, τους αρέσει να κρύβονται και να ευδοκιμούν και σε διάφορα ελκυστικά σημεία του σπιτιού, που θα θέλουν πολύ προσεκτική απολύμανση.

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Να μαι παλι....
Αφου το σκυλι εκανε τα απαραιτηρα εμβολια και συμφωνα με τις υποδειξεις του κτηνιατρου μπορει να βγει εξω , αποφασισα πριν 10 μερες περιπου να παμε τον φουκαρα τον σκυλο(θα δειτε γιατι λεω φουκαρα παρακατω) μια μικρη βολτα στην γειτονια(τον εχω παει και εξω βολτα στην εξοχη πολλες φορες αλλα μακρυα απο αλλα σκυλια).

Και που λετε με την κορη μου και τον σκυλακο αφου ειχαμε βαλει το λουρι του(κοντο λουρι)και ειχαμε παρει μαζι μας και σακκουλες(σε περιπτωση που λερωσει το σκυλι στο πεζοδρομιο να τα μαζεψουμε---δεν κανετε και εσεις ετσι?)καμαρωτοι καμαρωτοι και οι τρεις μας ξεκινησαμε....

Για να μη σας κουραζω ετυχε να περασουμε απο ενα παρκο οπου εκει μαζευοντε και αλλα σκυλια μαζι με τους ιδιοκτητες τους(λεω ετυχε γιατι το ειδαμε αυτο οταν ηδη ειχαμε μπει εκει μεσα)
Εκει υπηρχανε πολλα σκυλια κατα βαση μικροσωμα(ο δικος μου ειναι 3 μηνων και εχει ψηλωσει αρκετα)

Πριν προλαβουμε να κανουμε μεταβολη τα αλλα σκυλια τον ειχανε περικυκλωσει και τον μυριζανε αλλα κανενα απο αυτα δεν εδειχνε να εχει απειλητικες διαθεσεις.
Ξαφνικα ηρθε να τον μυρισει και ενα σκυλι με περισσοτερο τσαμπουκα απο τα αλλα και επειδη δεν τον ειχε δει ο δικος μου γυρναει ξαφνικα και πριν προλαβω να καταλαβω τι εγινε ο αλλος σκυλος τον ειχε ηδη αρπαξει απο τον λαιμο(οχι για να παιξει) και τον κουνουσε περα δωθε(ευτυχως για ελαχιστο χρονο)

Για να αποφυγω την επιθεση του πιτ μπουλ(εκπληξηηηη)εβαλα το ποδι μου μπροστα στο αλλο σκυλι(μεγαλη χαζομαρα-αλλα εκεινη την στιγμη το ποδι μου ξεκινησε για κλωτσια προς το πιτ μπουλ αλλα στην πορεια το μετανιωσα)καιι ετσι απωθησα τον επιτηθεμενο πριν προλαβει να τον ξαναρπαξει.

Αυτα ολα φυσικα γινανε μεσα σε δευτερολεπτα και μην εχοντας τον χρονο να σκεφτω τιποτα αλλο ( ειχε τρεξει ηδη και ο ιδιοκτητης του πιτ μπουλ)σηκωσα τον φουκαρα(καταλαβατε γιατι τον λεω ετσι ε)στον αερα απο το λουρι και τον γυρνουσα γυρω γυρω μεχρι να πιασει ο εξυπνος που ειχε το πιτ μπουλ λυμενο μεσα σε ενα παρκο που εκτος απο σκυλια ειχε και παιδια.

Παιδια δεν εχω ακουσει ποτε σκυλο να κλαιει οπως ο δικος μου οταν τον ειχε αρπαξει ο αλλος.
Ολοι που ηταν στο παρκο ειχανε παγωσει(και κατοχοι σκυλιων και περαστικοι)
Ειχε βγει κοσμος στα μπαλκονια και εβλεπε την φαση.
Οταν τελικα ολα τελειωσανε λεω προς τον κατοχο του πιτ μπουλ πως ειναι δυνατον να εχει ενα τετοιο σκυλι λυμενο σε ενα τετοιο χωρο(απο τα λιγα που εχω ακουσει για τα πιτ μπουλ ειναι οτι εχουνε επιτεθει και σε ανθρωπους με οχι ευχαριστα αποτελεσματα).

Η απαντηση του νεαρου νεοελληνα ειναι οτι το δικο του σκυλι δεν εχει ξαναεπιτεθει σε αλλο σκυλι(αυτο το εχω ξανακουσει)και οτι φταει το δικο μου σκυλι που γρυλισε
.Βεβαια το οτι για ολα υπαρχει πρωτη φορα δεν το γνωριζε ο νεαρος αλλα δεν νομιζω να ειχε την νοημοσυνη να καταλαβει ορισμενα πραματα.

Παντως σιγουρα τα σκυλια εχουνε τον δικο τους κωδικα και απο οτι μου ειπανε οι αλλοι κατοχοι τους εκανε μεγαλη εντυπωση η επιθεση του πιτ μπουλ γιατι ηταν ενα θηλυκο 18 μηνων.
Αν ηταν αρσενικο θα υπηρχε μια δικαιολογια(μονο για το σκυλι και οχι για τον νεαρο που το ειχε λυμενο)

Συγκεκριμενα προχθες σε ενα μερος κοντα στην θεσσαλονικη βρεθηκα μπροστα σε ενα μεγαλοσωμο αφρικανικο ποιμενικο(ετσι μου ειπε η ιδιοκτητρια του).Τα δυο σκυλια οχι μονο δεν κανανε καμμια κινηση(ειδικα το μεγαλο)επιθετικη προς το αλλο, περπατησανε και το ενα διπλα στο αλλο για αρκετη ωρα(μεχρι ομως να καταλαβω τις διαθεσεις τους τον ειχα τον δικο μου απο μακρυα)
Αυτα,,,,,,,,

Last edited:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Πολύ κακή εμπειρία για πρώτη στην ουσία βόλτα:(. Ελπίζω με πολύ κοινωνικοποίηση με σωστά δεσποζόμενα σκυλιά να το ξεπεράσει και να μην του μείνει καμιά φοβία.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Επειδή τρόμαξε πολύ ο σκυλάκος σου προσπάθησε να τον φέρεις σε επαφή με σκυλιά που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δεν είναι επιθετικά, γιατί αλλιώς ίσως να αναπτύξει φοβία απέναντι στους σκύλους και μεγαλόνωντας να μετατραπεί σε επιθετικότητα.
Τα καλά κοινωνικοποιημένα και ισορροπημένα Pitbull δεν αρπάζουν κουτάβια, γενικα μόνο ανισόρροπα σκυλιά επιτίθενται σε κουτάβια από ότι έμαθα και εγώ πρόσφατα ψάχνοντας ένα άλλο θέμα.
Εύχομαι να περάσετε πολλά ευτυχισμένα χρόνια μαζί του :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Να μαι παλι....
[...]
Πριν προλαβουμε να κανουμε μεταβολη τα αλλα σκυλια τον ειχανε περικυκλωσει και τον μυριζανε αλλα κανενα απο αυτα δεν εδειχνε να εχει απειλητικες διαθεσεις.
Ξαφνικα ηρθε να τον μυρισει και ενα σκυλι με περισσοτερο τσαμπουκα απο τα αλλα και επειδη δεν τον ειχε δει ο δικος μου γυρναει ξαφνικα και πριν προλαβω να καταλαβω τι εγινε ο αλλος σκυλος τον ειχε ηδη αρπαξει απο τον λαιμο(οχι για να παιξει) και τον κουνουσε περα δωθε(ευτυχως για ελαχιστο χρονο)

[...]

Η απαντηση του νεαρου νεοελληνα ειναι οτι το δικο του σκυλι δεν εχει ξαναεπιτεθει σε αλλο σκυλι(αυτο το εχω ξανακουσει)και οτι φταει το δικο μου σκυλι που γρυλισε
.Βεβαια το οτι για ολα υπαρχει πρωτη φορα δεν το γνωριζε ο νεαρος αλλα δεν νομιζω να ειχε την νοημοσυνη να καταλαβει ορισμενα πραματα.
Του γρύλισε ο δικός σου και τον άρπαξε?

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Εγω για να ειμαι ειλικρινης δεν ακουσα τον δικο μου σκυλακο να γρυλιζει.Αλλα ειπαμε τα σκυλια εχουνε τον δικο τους κωδικα επικοινωνιας.Τωρα αν τον θεωρησε ως απειλη το πιτ μπουλ δεν το γνωριζω.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
3 μηνων και να γρυλισε ? Αντε και να το εκανε λεω εγω... ο αλλος σκυλος αρπαξε κουταβι ?? Διορθωση το καταλαβαινω.. αλλα να το τιναζει ενω ο κουταβος εκλαιγε?
Πολλη κοινωνικοποιηση με σκυλια που ξερεις οτι ειναι κοινωνικοποιημενα σωστα γιατι κινδυνευεις να αποκτησεις εναν ιδιο σκυλο. Εσυ θα τον παρακολουθεις απο κοντα γιατι πιθανον να βγαλει μια αρνητικοτητα με τα αλλα σκυλια τωρα.

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Ο σκυλακος εκεινη την μερα δεν γρυλισε και το πιτ μπουλ παροτι ηταν ελαχιστα μικροτερο σε μεγεθος απο τον δικο μου τον ειχε σβερκωσει και τον τιναζε.
Δεν εχω ακουσει καμμια αλλη φορα σκυλι να κλαιει ετσι.
Το θεμα της κοινωνικοποιησεως με βρισκει συμφωνω αλλα ελα ντε που δεν ξερω ποιο σκυλι να εμπιστευτω.
Τα περισσοτερα σκυλια που βλεπω στο παρκο τα εχουνε λυμενα οι ιδιοκτητες τους και δεν θελω να ξαναβαλω το αμοιρο το ζωο ξανα στην ιδια διαδικασια.
Θα βρω καποια στιγμη καποιο ημερο σκυλακι πιστευω.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να βρεις όσο πιο σύντομα γίνετε για να μην καταλήξει ο σκυλάκος σου σαν το πιτ-μπουλ που του όρμησε!

aggela kara

Active Member
15 Μαρτίου 2011
39
0
35
ΚΟΖΑΝΗ
σε καταλαβαινω απολυτα!! ειχα αποκτισει (οιγονεις μου γιατι ημουν μικρη!) ενα γιορκσαιρ πριν 10 χρονια.ηταν 1 χρονου οταν μια ωραια πρωια ειπα να τον βγαλω μια συνηθησμενη βολτα στο παρκο.κατεβαινοντας απο την οικοδομη,ενα σκυλι (γιγας) πλησιαζει τον δικο μου και εγω τραβηχτηκα οπως τραβηξα και τον μικρο,για να μην επιτεθει.λυτοσ ο κυριος,παραδιπλα ο ιδιοκτητης του,μου λεει αστα αστα να μυριστουν να γνωριστουν,μην τον βλεπεις μεγαλο,δεν δαγκωνει.αφηνω και εγω τον δικο μου να μυριστουν.μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου,εχει μαγκωσει τον δικο μου απο τα πλευρα και τον τιναζει σαν πατσαβουρι.ανυμπορη να αντιδρασω,καταφτανει ο ιδιοκτητης και τον τραβαει κλοτσια για να τον κανει να αφησει τον δικο μου! μην πολυλογω,το αποτελεσμα ηταν να τον κουβαλαω αγκαλια αιμοφερτο και να περιμενω τον κτηνιατρο να ανοιξει το κτηνιατρειο..εγχειριστηκε επυτυχως,με μειον μισο πνευμονι και μετατοπιση σπονδυλου.ευτυχως εγινε καλα μετα απο 2 μηνες και συνεχη παρακολουθηση.τον λεγαμενο τον καναμε μυνηση για το "ακακο σκυλακι" του.το μετεφερε στο κτημα που ειχε και δεν το ξαναειδα στην γειτονια.τετοιοι ανευθυνοι ιδιοκτητες πρεπει να λαμβανουν μυνησεις..αν ηταν καποιο παιδακι?αν ημουν εγω?γιατι ημουν μολις 12 ετων τοτε..αυτα απο μενα...ηταν η πιο ασχημη εμεπιρια που ειχα.μπορει ο δικος μου απο τον φοβο του να εκκρινε μια ουσια και ο αλλος να τιν εξελλαβε ως απειλη..αυτο δεν το γνωριζω..οπως ειπες,εχουν δικο τους κωδικα επικοινωνιας...

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Προχτες το πρωι ξυπναω και βλεπω και τα δυο ματια του σκυλου πρισμενα σαν να εφαγε μπουνια.
Μετα την επισκεψη στον κτηνιατρο(70 ευρω επισκεψη+χαπακια+εξετασεις αιματολογικες) η διαγνωση ηταν ψωριωση.
Αφου μας διαβεβαιωσε οτι η ασθενεια αυτη δεν ειναι επικινδυνη για τον ανθρωπο ,περιμενουμε να βελτιωθει η κατασταση του.Ηδη σημερα τα ματια του ξεπριστηκανε αλλα ενα παραξενο πραγμα που ειδα ειναι οτι τα αυτακια του πεσανε, ενω πριν την εκδηλωση της ασθενειας ηταν ψηλα.
Απο οτι ειπε ο γιατρος ειμασταν τυχεροι που εντοπιστηκε γρηγορα και στο συγκεκρμενο σημειο η ασθενεια ενω σε αλλες περιπτωσεις υπαρχει μια δυσκολια.
Αλλα ρε παιδια 70 ευρω ο σκυλακος?
Οταν πηγαινω τα παιδια μου στον παιδιατρο δινω και για τα τρια 50 ευρω.
Μαλλον πρεπει να βρω αλλον κτηνιατρο,,,,

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
κάτσε, 70 ευρώ επίσκεψη που περιλαμβάνει χαπάκια και αιματολογικές εξετάσεις εμένα δε μου φαίνονται πολλα.

Ο παιδίατρος και οι γιατροί γενικά παίρνουν 50 ευρώ τουλάχιστον, μόνο για επίσκεψη. Απλά για να σε δουν δλδ. άντε το πολύ πολύ να ακροαστεί κλπ.

Κατα τ`άλλα περαστικά στον σκυλάκο σου! Που οφείλεται η ψωρίαση?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Προχτες το πρωι ξυπναω και βλεπω και τα δυο ματια του σκυλου πρισμενα σαν να εφαγε μπουνια.
Μετα την επισκεψη στον κτηνιατρο(70 ευρω επισκεψη+χαπακια+εξετασεις αιματολογικες) η διαγνωση ηταν ψωριωση.
Αφου μας διαβεβαιωσε οτι η ασθενεια αυτη δεν ειναι επικινδυνη για τον ανθρωπο ,περιμενουμε να βελτιωθει η κατασταση του.Ηδη σημερα τα ματια του ξεπριστηκανε αλλα ενα παραξενο πραγμα που ειδα ειναι οτι τα αυτακια του πεσανε, ενω πριν την εκδηλωση της ασθενειας ηταν ψηλα.
Απο οτι ειπε ο γιατρος ειμασταν τυχεροι που εντοπιστηκε γρηγορα και στο συγκεκρμενο σημειο η ασθενεια ενω σε αλλες περιπτωσεις υπαρχει μια δυσκολια.
Αλλα ρε παιδια 70 ευρω ο σκυλακος?
Οταν πηγαινω τα παιδια μου στον παιδιατρο δινω και για τα τρια 50 ευρω.
Μαλλον πρεπει να βρω αλλον κτηνιατρο,,,,
Εγώ την βρίσκω μια χαρά τιμή!

Κάνε λίγο υπομονή, θα σου φύγουν πολλά τώρα στην κουταβίστικη περίοδο!

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Απο οτι ειπε ο γιατρος ειναι κατι κληρονομικο αυτο που παρουσιασε ο σκυλος και ειναι κατι που δεν εμφανιζεται πολυ συχνα στο ιδιο το σκυλι.
Αλλα προχτες πηγα στο νεο σπιτι το οποιο ακομα ετοιμαζεται και εμαθα οτι ενας απο το συγκροτημα ειχε ενα λευκο βελγικο ποιμενικο(υπαρχουνε και λευκου χρωματος?-ετσι μου ειπανε τουλαχιστον)και τον βρηκε ο ιδιοκτητης του νεκρο στη αυλη του σπιτιου του.
Αιτιολογια θανατου καρδιακη ανακοπη.
Κριμα γιατι ηταν μολις 2 ετων.
Αλλα οσον αφορα τις τιμες του κτηνιατρου με εβαλαν σε σκεψη για την αναζητηση καποιου αλλου.
Εχω ακουσει για την κτηνιατρικη κλινικη του ΑΠΘ πολυ παλαιοτερα βεβαια οτι και εκει δεχονται σκυλια για εξεταση με χαμηλοτερο κοστος.
θα το ψαξω το θεμα .

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
μήπως σου είπαν λευκό ελβετικό ποιμενικό (δες τη φώτο μου, αν και το δικο μου δε νομιζω πως είναι καθαροαιμο) Για βέλγικο δεν ξέρω να υπάρχει λευκο.

κι εγώ ξέρω πως η ψώρα είναι κληρονομικό, είδες τι κάνουν οι ΒΥΒ?? :(

Ο σκυλάκος στο καινουριο σπίτι δεν κατάλαβα απο τι πέθανε? είχε καρδιακά προβλήματα 2 χρονών σκυλι?????

Οι τιμές του κτηνιάτρου σου, ξαναλέω εμένα μου φαίνονται καλές. Φυσικά μπορείς να ψάξεις για άλλον, αλλά μην έχεις σαν πρώτο κρητήριο την χαμηλή τιμή! Δεν ξέρω τι γίνεται με την κτηνιατρική σχολη Θεσ/νικης, ψαξτο, το ψαξιμο κακο δεν κανει :)

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Το σκυλι το λευκο που δεν ξερω και εγω αν ηταν Β.Π το ειχα δει αρκετο καιρο πριν αποκτησω σκυλι και απλα θυμαμαι οτι ηταν ενα πανεμορφο ζωο.
Οταν μιλησω με τον ιδιοκτητη του θα μαθω τι ρατσα ηταν και αν πεθανε απο ανακοπη(γιατι πολλες φορες λεει ο ενας λεει ο αλλος γινεται η τριχα ,,,,,,)Παντως απο οτι θυμαμαι οσο μπορω φυσικα ηταν σαν τον σκυλακο μου σε ασπρο χρωμα.