Νέο μέλος ζητά βοήθεια

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μη τα μεταφερεις εσυ τα γατακια σε καλαθακι... θα τα παρει και θα εξαφανιστει. Βαζε της φαγητο και κρατα αποστασεις... σιγα σιγα θα σε εμπιστευτει.

Συμφωνω με τα παιδια για τη στειρωση.. ειναι πολυοιστρικα ζωα .. θα γενναει καθε λιγο και λιγακι:(

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Βρε παιδια η γατα δεν ειναι δικη μου.Αδεσποτη ειναι.Κεραμιδογατα.Πως να την πιασω να την στειρωσω.Το ζωο ειναι αγριο.Απλα με αφησε λιγο να πλησιασω προς το μερος που γεννησε.Καλη η ιδεα σας αλλα πως πιανεις ενα αγριο γατι ακομα και αν δειξει πως σε εμπιστευεται και πως το πας στον κτηνιατρο.Ειχα γατα πολυ παλια για πολλα χρονια και ακομα εχω τα σημαδια της στα χερια μου.Φαντασου εκεινη με ηξερε και ολας.Τα περι στειρωσεως ειναι οτι καλυτερο για ενα αδεσποτο γιατι ολοι μας βλεπουμε στους δρομους γατακια πατημενα.Τι να πω.Αν η γατα συνεχισει να ερχεται για καιρο και αν δεν παρει τα γατακια της να το δοκιμασω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Αν η γατα συνεχισει να ερχεται για καιρο και αν δεν παρει τα γατακια της να το δοκιμασω.
Αυτό, βρε παιδί μου σου λέμε. Οχι, να κάνεις πόλεμο με την γάτα.
Αν δείξει τελικά να είναι φιλική, γιατί μην κρίνεις από την συμπεριφορά της τώρα, που είναι ιδιαίτερη.

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Groenendael - Βελγικό Λυκόσκυλο

Εξαιτιας της μετακομισης μου απο την Θεσσαλονικη σε μια περιοχη εκτος Θεσσαλονικης(σχεδον απομονωμενη)ειχα κατα νου εδω και αρκετο καιρο να αποκτησω εναν σκυλο, ο οποιος το λιγοτερο που θα μπορουσε να κανει ειναι να με ειδοποιησει για την πιθανη εισβολη καποιου στον χωρο μου.
Σαν παιδι παντα θαυμαζα τα λυκοσκυλα τα οποια θεωρουσα πιστους συντροφους οσον αφορα την παρεα και την φυλαξη του χωρου του οποιου βρισκονται.
Και να που τα εφερε ο χρονος ετσι ωστε να γνωρισουμε εναν κυριο ο οποιος ειχε ουτε ενα ουτε δυο αλλα επτα βελγικα λυκοσκυλακια τα οποια εψαχνε να βρει ατομα να τα χαρισει.
Ετσι απο χθες ειμαι και κατοχος ενος Groenendael ηλικιας περιπου 2 μηνων.
Σημερα το πηγαμε στον κτηνιατρο, καναμε τα απαραιτητα εμβολια και επεται συνεχεια.
Αυτο που μας τονισε ο κτηνιατρος και αυτο που διαβασα σε μερικες ιστοσελιδες ειναι οτι απο τωρα πρεπει να δειξουμε στο σκυλι οτι εμεις ειμαστε τα αφεντικα.
Εχουμε πολλα να μαθουμε ακομα.
Παρα πολλα.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Και να που τα εφερε ο χρονος ετσι ωστε να γνωρισουμε εναν κυριο ο οποιος ειχε ουτε ενα ουτε δυο αλλα επτα βελγικα λυκοσκυλακια τα οποια εψαχνε να βρει ατομα να τα χαρισει.
Ετσι απο χθες ειμαι και κατοχος ενος Groenendael ηλικιας περιπου 2 μηνων.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έγραψες κάτι προτού το πάρεις. Το σκυλάκι σου είναι προϊόν ΒΥΒ, δραστηριότητα κατά της οποίας έχουν ματώσει τα δάχτυλά μας να γράφουμε (εγω λιγότερο ως νεοφώτιστη) και στην πλειοψηφία των θεμάτων γίνονται σχετικές αναφορές.
Εύχομαι ολόψυχα να μην έχετε προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς με το σκυλάκι σας και τα παιδιά σας να βιώσουν πολλά όμορφα χρόνια μαζί του. :)

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Το προιον ΒΥΒ οπως το αναφερεις ειναι κατι κακο?Εχει σχεση με την διαδικασια αναπαραγωγης του σκυλου η με τους ανθρωπους που φροντιζουνε για την αναπαραγωγη?Δεν θα μπω στην διαδικασια να αναλυσω αν ο τροπος αναπαραγωγης τους ειναι σωστος γιατι δεν εχω τωρα που γραφω αυτες τις σειρες τις γνωσεις για να συμφωνησω μαζι σου η για να σε αντικρουσω.
Το σκυλι παρουσιαζει προβληματα συμπεριφορας λεγοντας οτι γινεται επιθετικο απεναντι στους ανθρωπους και απεναντι στους ιδιοκτητες του ακομα?
Σημερα επισκεφθηκα κτηνιατρο και για να το εξετασει και για να με συμβουλεψει.Μου εξηγησε για τα πιθανα προβληματα υγειας του(οσον αφορα δυσπλασια των ισχυων και προβλημα με τον θυροειδη).
Απο αυτα τα λιγα που διαβασα ομολογω μετα την αποκτηση του σκυλου δεν παρατηρησα να λεει κατι για το θεμα της συμπεριφορας του.
Και μαλιστα εχουν αναφερθει περιστατικα για αλλες ρατσες.
Παρολα αυτα σιγουρα δεν ειμαι ειδικος,σιγουρα ο κτηνιατρος που ειναι ειδικος δεν ανησυχησε με την ρατσα του σκυλιου αλλα παρολα αυτα αυριο θα του διαβιβασω την ανησυχια σου.
Αν ειναι δυνατον ανεφερε και σε μενα που μπορω να διαβασω για το ΒΥΒ και που για το θεμα συμπεριφορας του σκυλου.
Αν η συγκεκριμενη ρατσα σκυλιου ειναι επικινδυνη για την οικογενεια μου οσο και για τον χωρο στον οποιο θα δραστηριοποιειται ο σκυλος σιγουρα θα επιστραφει στον κυριο που μου το εδωσε πριν δεθει τοσο αυτος μαζι μας οσο και εμεις μαζι του.
Και παρακληση μου εφοσον ειστε ολοι σας(αυτο δεν ειναι ειρωνια προς εσας)γνωστες του θεματος σκυλου αυτα που αναφερεται να τα τεκμηριωνεται γιατι ετσι μονο ανησυχια προκαλειται τουλαχιστον σε μενα τον αδαη,.
Ευχαριστω,

Last edited:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ναι, απλα κάνε μια αναζήτηση για το τι εστί Backyard Breeding. Σε αυτήν την ενότητα τα πρώτα θέματα που είναι sticky εξηγούν αυτο που σου ειπα.
Εκ των υστερων τα έμαθα κι εγω, όπως εσύ, κι ετσι ελπίζω ότι θα μιλήσεις με τη σειρά σου και σε άλλους να αποφυγουν την αγορά κουταβιού από μη εκτροφέα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
makedon1966 ......τους γονείς τους είδες; Πολλοί ΒΥΒ ζευγαρώνουν γκρένενταλ με γερμανικά ποιμενικά, βγάζοντας σκυλιά συχνά με πολύ προβληματικούς χαρακτήρες....ψάξε το...

Εγώ δεν θα μιλήσω για το ''ηθικό'' κομμάτι του ΒΥΒ ζευγαρώματος.......όχι γιατί το υποτιμώ-απεναντίας ........αλλά γιατί τα θέματα που σου έχουν παρατεθεί αναλύουν το θέμα καλύτερα απο εμένα......

θα σου πω όμως κάποια πράγματα για την φυλή αλλά ταυτόχρονα σου συνιστώ να ψάξεις και να διαβάσεις και απο άλλες πηγές....έχεις πολλά να μάθεις και δυστυχώς ξεκινάς κάπως ανάποδα (πρώτα παίρνεις τον σκύλο και μάλιστα απο άγνωστη πηγή και μετά ψάχνεις για την φυλή.....).....δυσκολεύεις πολύ την ζωή σου έτσι φίλε μου......:-|

κατ΄αρχήν μην εμπιστεύεσαι τους κτηνιάτρους για την εκτίμηση του χαρακτήρα του κάθε σκύλου, δεν ασχολούνται με την εκτροφή οπότε δεν γνωρίζουν περισσότερα απ΄όσα γνωρίζει ένας ιδιοκτήτης (καλά ή κακά πληροφορημένος).....

Γενικά τα βέλγικα δεν θεωρούνται ιδιαίτερα εύκολα σκυλιά ή σκυλιά για αρχάριους ιδιοκτήτες ......ο χαρακτήρας τους έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και γι΄αυτό είναι πολύ σημαντική η ικανότητα του ιδιοκτήτη στο να μπορεί να τις διαχειριστεί........

τα γκρένενταλ (και γενικά όλοι οι τύποι των β/π) που προέρχονται απο καλή εκτροφή είναι έξυπνα και δραστήρια σκυλιά, που θέλουν-πρέπει να είναι μόνιμα απασχολημένα με κάτι. Είναι πάρα πολύ συναισθηματικά και γι΄αυτό δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους κάτι που μπορεί να ενοχλήσει κάποιους που θέλουν ένα σκυλί με πιο ανεξάρτητο χαρακτήρα.......αν λοιπόν δεν θέλεις να έχεις κολλητό τον σκύλο σου.....ξανασκέψου το....!

Είναι επίσης πολύ γρήγορα σκυλιά και ενίοτε εκρηκτικά στις αντιδράσεις και στην αντίληψή τους... με ότι αυτό συνεπάγεται ....δηλ. ο ιδιοκτήτης πρέπει να '' διαβάζει'' γρήγορα το σκυλί του και να ερμηνεύει επαρκώς την συμπεριφορά του....
Αν το αδικήσεις του στοιχίζει πολύ....

είναι κοινωνικά σκυλιά,αφοσιωμένα στην οικογένειά τους, φιλικά με γνωστούς, επιφυλακτικά με τους ξένους και δεν είναι επιθετικά χωρίς λόγο. Είναι πολύ σημαντικό ο ιδιοκτήτης να κοινωνικοποιήσει σωστά το κουτάβι του από πολύ μικρή ηλικία ώστε να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές εμπειρίες, να μην αναπτύξει φοβίες και να δουλέψει το μυαλό του.
Γενικά θεωρείται απο τις υγιής φυλές....(προσοχή στην δυσπλασία και στην επιληψία...)

Σκυλιά ανεπαρκώς κοινωνικοποιημένα ή με κακό ''γονιδιακό προφίλ'' απο ΒΥΒ ή κακά ζευγαρώματα ενδεχομένως παρουσιάζουν φοβικό-επιθετικό και απρόβλεπτο χαρακτήρα.Επειδή θα μπορούσαμε να τα πούμε εν δυνάμει ‘’εκρηκτικά’’ή και ''νευρικά'' σκυλιά, η ισορροπία του χαρακτήρα τους είναι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό και το πρώτο μέλημα ενός σωστού εκτροφέα....

μην περιμένεις να δεις πολλά στην συμπεριφορά του κουταβιού σου, ειδικά σε αυτή την ηλικία των 2 μηνών και με δεδομένο την απειρία σου....

εγώ θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς......και ειδικά για σκυλί που προέρχεται απο άγνωστη πηγή .........

και κράτα ως το πιο σημαντικό το εξής...... πάνω στο βέλγικο ποιμενικό τα λάθη του ιδιοκτήτη γράφονται με ανεξίτηλο μελάνι....:)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
τα γκρένενταλ (και γενικά όλοι οι τύποι των β/π)
Για την περίπτωση που μπερδευτείς...δεν σημαίνει "βορείων προαστείων", αλλά "βέλγικων ποιμενικών" :)

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Ευχαριστω πολυ για τις επισημανσεις, αλλα σιγουρα πρεπει να τις διαβασω ξανα και ξανα για να καταλαβω τι κρυβεται πισω απο αυτες.

Σαφως δεν γνωριζω ακομα απο σκυλια,σαφως θα προσπαθησω να μαθω και απο εσας οσα περισσοτερα μπορω.

Δεν γνωριζω αν το κουταβι ειναι διασταυρωση γερμανικου με βελγικο ποιμενικο,αλλα βλεποντας φωτογραφιες στο διαδυκτιο καθαροαιμων βελγικων δεν βρηκα καμμια διαφορα(συμφωνα με το δικο μου απειρο ματι).Το ιδιο βεβαια παρατηρησε και ο κτηνιατρος ο οποιος εκτος απο επιστημονας ειναι και ο ιδιος κατοχος 2 μεγαλων σκυλιων.

Βεβαια σωστα δεν μπορει να γνωριζει κανεις την συμπεριφορα του καθε σκυλου,ουτε και ο κτηνιατρος οποτε οι συμβουλες που μου εδωσε σχετικα με τον γενικα χαρακτηρα του σκυλιου ειναι αυτα που περιεγραψε η φιλη tara.

Απλα θελω να επισημανω οτι δεν πηρα ενα σκυλι μονο και μονο για να λεω οτι εχω σκυλι.Θα ασχοληθω μαζι του, θα μαθω για αυτο και με την δικη σας βοηθεια και απο εκει και περα οσον αφορα την συμπεριφορα του καθε σκυλου εχω δει πολλα αδεσποτα ημιαιμα σκυλια τα οποια ειναι πολυ φιλικα και πολλα καθαροαιμα που ειναι ιδιαιτερα επιθετικα.Οποτε δεν ειναι τωρα ξεκαθαρο μεσα μου αν για την συμπεριφορα του σκυλου ειναι υπευθυνη η αγνωστη πηγη προελευσεως του η ο τροπος που το σκυλι αντιλαμβανεται απο τον καθε ιδιοκτητη του την εννοια συμπεριφορα.

Και θα παρακαλουσα οι σκεψεις μου αυτες μην θεωρηθουν ειρωνικες για κανεναν απο εσας που σιγουρα γνωριζει πολλα περισσοτερα για σκυλια, απλα και εγω τωρα προσπαθω να οργανωσω το θεμα σκυλι.
Εχει δικιο ομως η φιλη tara οτι ξεκινησα λιγο ανορθοδοξα και αναποδα την αποκτηση σκυλου.

Αλλα αυτο που εγραψε η φιλη--(είναι κοινωνικά σκυλιά,αφοσιωμένα στην οικογένειά τους, φιλικά με γνωστούς, επιφυλακτικά με τους ξένους και δεν είναι επιθετικά χωρίς λόγο. Είναι πολύ σημαντικό ο ιδιοκτήτης να κοινωνικοποιήσει σωστά το κουτάβι του από πολύ μικρή ηλικία ώστε να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές εμπειρίες, να μην αναπτύξει φοβίες και να δουλέψει το μυαλό του.
Γενικά θεωρείται απο τις υγιής φυλές....(προσοχή στην δυσπλασία και στην επιληψία...) με καλυπτει.
Αυτο θελω απο εναν σκυλο και απο την δικη μου μερια θα του δωσω οσα πολλα μπορω.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
οσον αφορα την συμπεριφορα του καθε σκυλου εχω δει πολλα αδεσποτα ημιαιμα σκυλια τα οποια ειναι πολυ φιλικα και πολλα καθαροαιμα που ειναι ιδιαιτερα επιθετικα.Οποτε δεν ειναι τωρα ξεκαθαρο μεσα μου αν για την συμπεριφορα του σκυλου ειναι υπευθυνη η αγνωστη πηγη προελευσεως του η ο τροπος που το σκυλι αντιλαμβανεται απο τον καθε ιδιοκτητη του την εννοια συμπεριφορα.

η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας ενός σκύλου καθορίζεται απο πολλούς παράγοντες.....
οι κυριότεροι απο αυτούς είναι γεννετικοί.....
παίρνοντας ένα σκυλί (οποιασδήποτε φυλής ή μη) και μη δεν γνωρίζοντας τίποτα για τους γονείς του αναλαμβάνει κανείς το ρίσκο να βρεθεί με έναν χαρακτήρα που μπορεί να αποδειχτεί μπελάς.....

Αλλα αυτο που εγραψε η φιλη--(είναι κοινωνικά σκυλιά,αφοσιωμένα στην οικογένειά τους, φιλικά με γνωστούς, επιφυλακτικά με τους ξένους και δεν είναι επιθετικά χωρίς λόγο. Είναι πολύ σημαντικό ο ιδιοκτήτης να κοινωνικοποιήσει σωστά το κουτάβι του από πολύ μικρή ηλικία ώστε να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές εμπειρίες, να μην αναπτύξει φοβίες και να δουλέψει το μυαλό του.
Γενικά θεωρείται απο τις υγιής φυλές....(προσοχή στην δυσπλασία και στην επιληψία...) με καλυπτει.
Αυτο θελω απο εναν σκυλο και απο την δικη μου μερια θα του δωσω οσα πολλα μπορω.
τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για σκυλί απο σωστό εκτροφέα που εκτρέφει με πρώτιστο ενδιαφέρον την υγεία και τον ισορροπημένο χαρακτήρα -σύμφωνο με το πρότυπο της φυλής .......

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Ευχαριστω πολυ.
θα ειμαστε σε επαφη για οτιδηποτε χρειαστω.
Αυτο που με εκανε ομως ιδιαιτερη εντυπωση ειναι οτι το κουταβακι μολις βγηκε και εχθες και σημερα στο μπαλκονι τοτε μονο εκανε την αναγκη του(και οχι μεσα στο σπτι)και στο μερος που ειχα μαρκαρει με ενα σπρευ που μου εδωσε ο κυριος που μου χαρισε τον σκυλο.
Εντυπωσιακο για μενα.
Πως μπορω ομως να βαλω το σκυλι να χρησιμοποιει μια λεκανη ετσι ωστε μη βρισκω ακαθαρσιες ακομα και στο ενα σημειο που επελεξε??

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
και να του δείξεις να πατάει το καζανάκι:D:D:D
αν βάλεις και άμμο στην λεκάνη θα είναι ιδανική για τη γάτα που γέννησε στο μπαλκονι σου;);)
αλλα όχι για το σκύλο!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλε μου δεν ειναι γατα να τα κανει σε λεκανη! Αν πας στα jumbo θα βρεις πολυ φθηνες πανες για σκυλους που μπορεις να χρησιμοποιησεις (δεν τις φοραει ο σκυλος φαντασου μια ορθογωνια πανα που την τοποθετεις στο πατωμα) . Εφημεριδες ειναι επισης μια εναλλακτικη λυση. Θυμασαι ποσες πανες αλλαξες/αλλαζε η γυναικα σου οταν τα παιδια σου ηταν μικρα και ποσο συχνα? Ακριβως το ιδιο ειναι και με το κουταβι σου. Ετοιμαστητε οικογενειακως για πολυ ξεσκατισμα :D
Τα ατυχηματα μεσα στο σπιτι δεν θα μπορεσετε να τα αποφυγετε οτι και να κανετε γιατι ο μικρος ειναι ακομα μωρο και δεν μπορει να κρατηθει. Διαβασε αν δεν το εχεις κανει ηδη το θεμα με την εκπαιδευση τουαλετας κουταβιου. Αλλα να εχεις παντα στο πισω μερος του μυαλου σου οτι θα σου παρει πολλους μηνες μεχρι ο μικρος να μεγαλωσει και να μπορει να κρατηθει. Αν θυμαμαι καλα (το λεω με επιφυλαξη) ο χρονος που μπορει να κρατηθει ειναι η ηλικια του + 1 ωρα δλδ 3 ωρες στο τσακιρ κεφι. Μετα απο φαγητο, παιχνιδι κτλ θα θελει να παει τουαλετα.

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Λετε, λετε εσεις, εγω θα μαθω τον σκυλο να χρησιμοποιει την λεκανη και θα σας το δειξω σε φωτογραφιες να δουμε τι θα μου πειτε μετα,,,,,ξερολες,,,,,:):):)(αυτο με το καζανακι ειναι καλη ιδεα,,,,)
Οσον αφορα τα γατακια σημερα το πρωι φυγανε.:D Απο οτι ειδα τα πηγε σε αλλο μπαλκονι η μαμα τους.
Οσον αφορα τις πανες που λετε τις εχω παρει ηδη και δεν προσπαθησα ουτε μια φορα να τις φορεσω στον σκυλο,:confused::confused:
Αλλα ο ατιμος ο σκυλος παει πανω στην πανα την μυριζει και κανει την υπολοιπη δουλεια διπλα στην πανα.
Που θα παει ομως,θα γεμισω ολο το μπαλκονι με πανες για να μαθει αυτος να με κοροιδευει,
Το ευτυχημα ειναι οτι σε μερικους μηνες αντιο Θεσσαλονικη, αντιο διαμερισμα(αν και εχω ενα πολυ μεγαλο μπαλκονι) και μετα ζητω η εξοχη.

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
χεχε βρε υπαρχουν και πανες που τις φορανε σκυλοι αλλα ειναι για αλλο λογω και δεν βοηθανε στην εκπαιδευση της τουαλετας.
Δοκιμασε να ψεκασεις τις πανες με αυτο που σου εδωσε ο εκτροφεας.
Αν επιμενεις παντως στην λεκανη εγω θα σου προτεινα ταψι. Για να μπορει να μπαινει ο μικρος χωρις να σκαρφαλωνει.
Γενικα οσο ειναι κουταβι τα ανεβα κατεβα να τα αποφευγετε. Σκαλια, καναπεδες κτλ.

Επισης θα σε παρακαλεσω οταν θα μαθει να χρησιμοποιει και το καζανακι να το τραβηξεις με βιντεο:eek::D

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Με τον γειτονα δεν ειχα συνεχεια,
Πιστευω να καταλαβε τι εγινε αν κ τοτε ελεγε οτι το δικο μου σκυλι αποκλειεται να κανει τετοια πραματα.
Αλλα οσες φορες πηγα εκει το σκυλι ηταν δεμενο μεσα σε ενα χωρο που εκλεισε αυτος με μια προχειρη περιφραξη,
Στο κατω κατω κ αυτος εχει τρια παιδια.Σιγουρα θα καταλαβε την ανησυχια μου αν και στην αρχη δεν θελησε να το παραδεχτει.
Αλλα ρε παιδια δεν εχω ξαναδει τετοια επιθετικοτητα σε σκυλι και απο τοσο κοντα.
Δεν θα αφησω εγω τον σκυλο μου να γινει ετσι(τουλαχιστον θα προσπαθησω-για να μη λεω μεγαλα λογια)