Νέο μέλος ζητά βοήθεια

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Σας χαιρετω.
Σε μερικους μηνες μετακομιζω στο νεο μου σπιτι το οποιο ευτυχως δεν θα ειναι μεσα στην πολη, ευτυχως εχει μπροστα πολυ χωρο για να παιζουνε τα 3 παιδια μου και ευτυχως θα υπαρχει χωρος για ενα σκυλι που τα παιδια θελουνε να αποκτησουμε. Το θεμα του μηνυματος ειναι οχι για να σας πω τα ευτυχως αλλα για να σας πω ενα δυστυχως. Σημερα πηγαμε οικογενειακος στο σπιτι για να δουμε ολοι μας πως πανε οι εργασιες οι διαφορες(ειναι γιαπι ακομα)και μολις φτασαμε εκει,ηταν εξω απο το σπιτι μας το σκυλι του γειτονα(ελειπε ο γειτονας).

Το σκυλι προφανως λυθηκε, προφανως πηδησε εξω απο την προχειρη περιφραξη του και μολις μας ειδε ορμησε πανω στο αυτοκινητο φανερα ενοχλημενο απο την παρουσια μας.Με πολυ κοπο (και τρομο απο τα παιδια)μπορεσαμε να μπουμε στο σπιτι μας αλλα προς εκπληξη μας οταν μετα απο μιση ωρα θελησαμε να φυγουμε το σκυλι ηταν εξω απο την αυλη μας γαυγιζοντας και δαγκανωντας τα καγκελα.
Μην εχοντας αλλη λυση (εφοσον λειπανε οι ιδιοκτητες του) και αφου ειχα εξαντλησει την υπομονη μου περιμενοντας το σκυλι να ηρεμησει η να φυγει, εβαλα ενα λαστιχο ποτισματος στην βρυση (για καλη μου τυχη νερο ειχε-το σπιτι ειναι γιαπι)και βρεχοντας τον σκυλο τον απομακρυνα απο την ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ και καταφερα να βαλω την οικογενεια μου στο αυτοκινητο.
Γυρνωντας ομως παλι μεσα στο σπιτι για να κλεισω την βρυση(ευτυχως ειχα κλεισει την εξωπορτα)ο σκυλος ηταν στη περιφραγη της αυλης και προσπαθουσε να μπει μεσα(εχει χαμηλα καγκελα)Μην εχοντας αλλη επιλογη πλεον και βλεποντας οτι τα παιδια μεσα στο αυτοκινητα κλαιγανε τρομοκρατημενα βρηκα ενα μαδερι απο το γιαπι και προσπαθησα να βγω εξω απο την πορτα.
Εκει το σκυλι μου επιτεθηκε(οπως επιχειρησε να κανει πριν και στα παιδια μου)και φυσικα τα φιλοζωικα αισθηματα που εχω ειδικα για τα σκυλια, αλλαξανε αμεσως σε ενστικτο προστασιας τοσο της δικης μου οσο και της οικογενειας μου και βλεποντας οτι το σκυλι παρολες τις φωνες μου και τα κορναρισματα δεν υποχωρουσε το χτυπησα.Τοτε μονο το σκυλι υποχωρησε.Το θεμα ειναι οτι το σκυλι αυτο ειναι επικινδυνο.Το ειχα δει και αλλες φορες να γαυγιζει , ειχα πει στον ιδιοκτητη του οτι εχω και εγω 3 παιδια, οτι το σκυλι ειναι επικινδυνο,οτι πρεπει να κανει κατι(δεν ξερω τι, δεν ειναι θεμα δικο μου, δεν εχω εγω σκυλι) και φυσικα δεν εκανε τιποτα.

Αυριο θα παω παλι εκει, να τον πω τι εγινε, αλλα δεν νομιζω να συνεργαστει. Εγω τι πρεπει να κανω για να προστατεψω την οικογενεια μου.Να τους κλεισω σπιτι, να μην πηγαινουνε πουθενα μηπως και το τρελοσκυλο το σκασει παλι;

Να περιμενω να δαγκασει καποιον για να παω στην αστυνομια; Να παω προληπτικα στην αστυνομια να τους πω τι εγινε; Μια γειτονισα που ακουσε τις φωνες ηρθε και ειδε οσο ειδε απο το σκηνικο που εγινε και μολις ακουσε να λεω οτι θα παω στην αστυνομια ειπε οτι δεν θα επρεπε να ξεκινησω την νεα μου ζωη στην νεα μου γειτονια με επισκεψεις στην αστυνομια.Και μαλιστα ειπε οτι επειδη μεσα στον χωρο που ηταν το σκυλι και που καταφερε να βγει εξω σπαζοντας το λουρι του ειχε κουταβακια.

Κατα πρωτον ομως δεν πηγα εγω στο σπιτι του σκυλου. αυτος ηρθε στο σπιτι το δικο μου και αυτος επιτεθηκε στα δικα μου κουταβακια:) και οχι εγω στα δικα του.Η κυρια αυτη εχει 2 σκυλια τα οποια τα ειχε μαζι της εκεινη την στιγμη.

Καταλαβαινω την αγωνια της για το σκυλι που μας επιτεθηκε αλλα μαλλον δεν καταλαβε την αγωνια μου για τα δικα μου παιδια αφου συνεχεια ηταν υπερ του σκυλου.
Τι με συμβουλευεται να κανω γιατι δεν θελω ουτε εγω να ξεκινησω με μηνυσεις αλλα ουτε θελω φυσικα να παθει κανεις κακο απο την πενταμελη οικογενεια μου.

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Στην επόμενη επίσκεψή σου, στο σπίτι σου, αν ο λεγάμενος σας την ξαναέχει στημένη, πάρε επιτόπου τηλέφωνο την αστυνομία, ότι έχετε εγκλωβιστεί οικογενειακώς (τονίζοντας τα 3 παιδιά σου τα οποία φοβούνται και κλαίνε) από ένα άγριο σκυλί, ότι φοβάστε πολύ ότι θα σας επιτεθεί και κινδυνεύετε και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να σωθείτε και πως να φύγετε. Με τον αντίστοιχο πανικό στην φωνή, ο οποίος βεβαίως θα είναι και αληθινός. Και άσε την αστυνομία να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Και εννοείται αυτομάτως καταγγελία με υπόδειξη τον ιδιοκτήτη.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Προειδοποιησε και τον ιδιοκτητη οτι ετσι και ξαναελευθερωθει,θα προβεις στις παραπανω ενεργειες χωρις δισταγμο και οτι ειναι καλυτερα να μην ανακατεψετε δικηγορους.ειναι υποχρεωμενος απο το νομο να μη φευγει ο σκυλος εξω απο την περιφραξη χωρις συνοδεια και λουρι.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλώς ήρθες! Ευχομαι να πάνε όλα καλά στο νέο σας σπίτι και μην αγχώνεσαι για τον γείτονα. :)

Προφανώς κράτησε ώρα το σκηνικό και πολλοι θα ειδαν τι έγινε, εστω και πίσω απο το παράθυρο. Μετακόμιση χωρίς κουτσομπολιό και κρύψιμο πίσω απο τα κουρτινάκια δεν υπάρχει, ακόμα κι αν είναι μόνο η πρωτη σας επίσκεψη! :p
Η γειτονισσα περιμενει να γινει το κακο για να ενδιαφερθει; Μάλλον δεν εχει εγγονια και δε φοβάται... Τέλος πάντων, ο νόμος είναι μαζί σου.

Δεν επιτρέπεται η περιφορά σκύλων χωρίς συνοδό, έστω και αν αυτοί φέρουν σήμανση. Οι ιδιοκτήτες σκύλων οφείλουν να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να είναι αδύνατη η ελεύθερη έξοδος των σκύλων που διατηρούν από το χώρο της ιδιοκτησίας τους, σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους γενικά χώρους. Προς αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου, να κρατεί το σκύλο του προσδεδεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Από τους περιορισμούς της παραγράφου αυτής εξαιρούνται οι ποιμενικοί, οι κυνηγετικοί σκύλοι καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του κοπαδιού, του κυνηγίου της έρευνας και της διάσωσης, αντίστοιχα.
6. Ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε σωματική βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από αυτόν σε ανθρώπους ή ζώα.
Κατέβασε το νόμο απο εδω. Θα σου έλεγα να του περιγράψεις τι έγινε και να του πεις ότι φοβάσαι και τα παιδιά εκλαιγαν κλπ. Αν δειξει αδιαφορία, πες του ότι ο νόμος δε θα συμφωνήσει μαζί του. Θα καταλάβει πιστευω. Αν πάλι δε συμμορφωθει εντός των ημερών, πες του ότι αναγκάζεσαι να καλεσεις την αστυνομία. Εν τω μεταξυ, τα παιδιά και τα μάτια σας!
Να ξέρεις οτι ο τύπος θα σου τη φυλάει, γι΄αυτο με το καλό. ;)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ότι αποφασίσεις να κάνεις καν' το με την δέουσα προσοχή μην την πληρώσει ο αθώος σκύλος.( Μερικά αφεντικά για να γλυτώσουν από μπελάδες έχουν πρόχειρα τα όπλα και ο συγκεκριμένος μάλλον δεν αγαπάει και πολύ το σκύλο του).

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς Ήρθες!

Μη τυχόν και δώσεις την εντύπωση ότι είσαι ανεκτικός/ή,την έκατσες!

Καταγγελία στο βιβλίο συμβάντων του τοπικού αστυνομικού τμήματος και άσε την αστυνομία να κάνει κίνηση σε επόμενη ενδεχόμενη κίνηση του σκύλου!

Έλα σε συζήτηση με τον γείτονα και συζήτησε ωραία και ήρεμα,αν είναι σωστός θα συζητήσει αν όχι φέρου ανάλογα όχι προς το σκύλο αλλά προς τον γείτονα!

Όσον αφορά την προσπάθεια σου να φύγεις από τα σαγόνια του καρχαρία νομίζω έπραξες σωστά!Δεν τίθεται τέτοιο θέμα!Είπαμε φιλόζωοι φιλόζωοι αλλά όταν παίζεται η σωματική ακεραιότητα κορώνα γράμματα δεν χωράει τίποτα άλλο!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όταν αρχίζουν έτσι τα πράγματα δεν είναι και ευχάριστο. Κάνε όλα τα παραπάνω και μια κουβέντα με τον γείτονα, το άγχος ακόμη και να τον δέσει μην τυχόν ξαναλυθεί δεν είναι και οτι καλύτερο και έχεις και μικρά παιδιά.:mad:

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση.Θα παω σημερα αργα μεσημερι στο σπιτι και ειμαι σιγουρος οτι θα εχει ενημερωθει ο γειτονας μου απο τους αλλους γειτονες.Βεβαια με τον διπλανο κατοχο του σκυλου δεν εχω ακομη πολλα παρε δωσε(θα μετακομισω καλοκαιρι εκει)Πιστευω να μην αντιδρασει αρνητικα και να βρεθει μια λυση ασφαλη για ολους μας,Θα κατεβασω και τον νομο που μου ειπε ενας φιλος για να τον εχω μαζι μου .
Ευχαριστω

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Kαλησπερα.
Πηγα σημερα και βρηκα τον γειτονα ιδιοκτητη του σκυλου, ο οποιος ειχε ενημερωθει απο την καλη γειτονισα οτι το αθωο του σκυλακι ειχε δεχθει επιθεση απο εναν αγριο ανθρωπο με μαδερι.
Βεβαια η καλη γειτονισα ανεφερε οτι ειδε οπως το ειδε και φυσικα δεν ανεφερε οτι το σκυλι ειχε επιτεθει στην οικογενεια μου(της το εξηγησα εγω βεβαια μετα την βιαιη απομακρυνση του σκυλου γιατι κατα την επιθεση του δεν νομιζω να ειχα περιθωρια για εξηγησεις)
Παρολα αυτα ο συμπαθεστατος κατα τα αλλα γειτονας υποστηριξε οτι το σκυλι του δεν ειναι σκυλι επιθετικο και οτι ποτε δεν εχει ορμησει σε κανεναν μεχρι τωρα.
Επειδη σαφως δεν μπορω να μεταπεισω καποιον που με το ζορι ακουσε τι ειχε συμβει(το δικο μου σκυλι αποκλειεται........κ.α.)και φυσικα δεν θελω να γινει το ιδιο πραμα ξανα και ισως με χειιροτερη καταληξη , ειπα τον ιδιοκτητη του σκυλου να φροντισει να μην ξαναγινει κατι τετοιο.
Του ειπα να βαλει αλυσιδα διπλη, τριπλη να κανει οτι θελει γιατι δικο του θεμα ειναι ο περιορισμος του σκυλου και δικο μου θεμα ειναι η ασφαλεια των παιδιων μου.
Βεβαια η αντιδραση δεν σταματησε και διευκρινησε οτι το σκυλι του ειναι παντα δεμενο.
Εγω απλα οταν πηγαινω εκει ειτε μονος ειτε με τα παιδια μου μεχρι να μετακομισω θα προσεχω παρα πολυ για το που ειναι ο σκυλος του και αν τον δω μια φορα λυμμενο χωρις να ειναι εκει ο ιδιοκτητης του θα βαλω γραμμη κατευθειαν για το αστυνομικο τμημα της περιοχης.
Αν το σκυλι μας δαγκανε και ειχαμε τις αποδειξεις που θα ηθελε ο γειτονας για να πειστει θα ηθελα να ξερω τι θα ελεγε,
Αλλα τοτε θα ηταν αργα........

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για να κανουμε ενα κολπακι...
Να κατεβει η γυναικα σου να ανοιξει την πορτα του σπιτιου σας τοσο ωστε να τη δει ο σκυλος και μολις αυτο ερθει τρεχοντας γαβγιζοντας να προλαβει να την κλεισει και να τον κοροιδευει απο μεσα(εχει κανενα τζαμακι η εξωπορτα; ) .Εσυ θα εισαι απο καποιο αλλο παραθυρο ή κρεμαμενος απο το μπλακονι,να τον φωτογραφισεις στην αυλη σου ή εστω λυτο.
Παιρνεις τη φωτο και πας κουνιστος λυγιστος στην αστυνομια.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Πολυ σωστη η παρατηρηση.Θα ηταν καλυτερο βεβαια αν με το ενα χερι κρατουσα το μαδερι και με το αλλο χερι βιντεοσκοπουσα την φαση,

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Απο αυτα που του ειπε η κατίνα γειτόνισσα, εκεινος κατάλαβε ότι ο σκύλος ήταν δεμένος;:rolleyes:

Την επόμενη φορά τράβηξε βίντεο με όποιο μέσο διαθέτεις και αμέσως στην αστυνομία. Κι αν μπορεις να δειξεις ότι ο σκυλος ειναι και άλλες μέρες λυτός, ακόμα καλύτερα.
Έχε και κάποιον τρίτο εκει, ας πουμε τον μηχανικό.;)

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Γενικα ου μπλεξεις .Τελος παντων.
Ακουστε τι εγινε αυτες τις μερες,Στο σπιτι που μενω στην Θεσσαλονικη ειχαμε γεννητουρια.
Οχι δεν εκανα και αλλο παιδι-εχω 3 ηδη,
Επειδη μενω στον πρωτο οροφο οικοδομης και η προσβαση απο το δεντρο που ειναι κοντα στο μπαλκονι για τις γατες ειναι πολυ ευκολη, μια γατα επελεξε τον χωρο καταλληλο για να γεννησει,
Ανεβηκε λοιπον απο το δεντρο,βρηκε εναν χωρο στο μπαλκονι που εκει εχουμε τα καθισματα του μπαλκονιου(για το καλοκαιρι)μαζεμενα και σκεπασμενα και δημιουργησε εναν χωρο σαν φωλιτσα και εκει απλα γεννησε.
Πηγα σημερα να καθαρισω το μπαλκονι απο τα φυλλα και ειδα κατι να κουνιεται,
Παω και βλεπω μια γατα η οποια αν και φοβοτανε δεν εκανε την κινηση να φυγει, απλα εκανε τον απειλητικο ηχο που κανουνε οι γατες.
Καταλαβα οτι κατι προστατευε.Οταν μετα απο λιγο η γατα κατεβηκε απο το δεντρο κατω στον δρομο πηγα και ειδα οτι στην φωλιτσα ειχε 4 η 5 γατακια.
Οποτε αυτην την στιγμη εχω εκτος απο 3 παιδια,μια πεθερα,3 καναρινια , 2 χαμστερ, καμμια 10αρια χρυσοψαρα ,4 η 5 γατακια και μια μαμα γατα.
Δεν υπαρχει περιπτωση τα γατακια να τα κατεβασω στον δρομο, ισα ισα θα αγορασω αυριο ενα καλαθακι να τα βαλω εκει μεσα για να ειναι ζεστα και περισσοτερο μαλακα, τουλαχιστον μεχρι να μεγαλωσουνε λιγο.
Αν κανεις απο εσας ειναι απο Θεσσαλονικη και θελει να παρει ενα γατακι ας μου αφησει μηνυμα.
θα κρατησω εγω ενα γατακι σιγουρα(τα παιδια ξετρελαθηκανε )αλλα ως εκει.
Τα υπολοιπα δεν θα μπορεσω να τα πεταξω στον δρομο, αλλα δεν μπορω να τα κρατησω .
Για αυτο HELP,,,,,,
Και μη με ρωτησετε αν ειναι αρσενικα η θηλυκα.
Κατσε οταν φυγει η μαμα τους αυριο να τα μετρησω πρωτα,

Last edited:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
θα έλεγα με τη "μικρή" εμπειρία μου στις γάτες... να μην τα πειράξεις τα γατάκια γιατί μπορεί να τα πάρει ένα ένα στο στόμα και να φύγει προς αναζήτηση καλύτερης φωλιάς...
οπότε μπορεί να το κάνεις για καλύτερο αλλά δεν ξέρω αν θα είναι τελικά...

κοίτα μόνο να μη βρέχονται προσθέτοντας κανένα σελοφάν από πάνω και βάλε της νερό και φαγητό και είσαι και ο πρώτος!!!
μετά...
αν τους βρεις και σπιτάκια! πάει... θα είσαι παραπάνω από πρώτος!

υ.γ. άσε την στην ηρεμία της αν δεν σε ενοχλεί... και αν πάρεις σκύλο κόβεις την πρόσβαση από το δέντρο για να μην ξανα έρθει...

makedon1966

Member
30 Ιανουαρίου 2011
22
0
Σιγουρα ΔΕΝ θα τα πεταξω.Ηδη εχω βαλει για την μαμα τους τροφη και νερο.Στο μερος που εκανε την φωλια της δεν παει το νερο της βροχης.Παντως η γατα κατεβαινει κατω στον δρομο και μετα απο λιγο παλι ανεβαινει,Πριν λιγο πηγα να δω τι γινεται και τα θηλαζε,Ουτε καν γυρισε να με δει,Προφανως καταλαβε οτι εδω δεν κινδυνευει.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
όχι, δεν εννοούσα ότι θα τα πετάξεις! εννοούσα να μην πειράξεις την φωλιά γιατί θα το καταλάβει κλπ κλπ.

Και οι γάτες είναι πανέξυπνες... αργά ή γρήγορα θα καταλάβει και ότι δεν κινδυνεύει και πολύ πιθανόν να αρχίσει να μην σας φοβάται!

καλή επιτυχία στην αποστολή σας! :D

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν θες να βοηθήσεις κάπως,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την γάτα και να την στειρώσεις!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Makedon, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, δεν κάνεις μια προσπάθεια μήπως καταφέρεις να την τσακώσεις την μανούλα και να την στειρώσεις;
Αν δηλαδή κάποια στιγμή σε εμπιστευτεί και σε αφήσει να την πλησιάσεις. Για σκέψου το...

DOG.CRIME με πρόλαβες :)