Νέο μέλος [Γερμανικός Ποιμενικός]

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
δηλαδή αν το κουτάβι έχει μπλε pedigree να μην το πάρει;;)
Γεια σου Μαργαριτα!Καιρο εχω να σε δω χαιρετισματα καταρχην στον κ Παντελη.

Ο γ.π πρεπει να εχει καποιες εξετασεις πριν ζευγαρωσει που σημαινει korung,dna,εξετασεις δυσπλασιας.Ο καθε εκτροφεας επιλεγει την ποιοτητα της εκτροφης του.Δεν λεω να μην παρει με μπλε pedigree σκυλι αλλα αν το θελει το σκυλο αυτο για εκθεσεις εξω χωρις κοκκινο pedigree το σκυλι ξεκιναει μετα τα 25 πρωτα στην κατηγορια εργασιας.Συνεπως και ο σκυλος να αξιζει για πιο πανω λογο του pedigree αδικειται.

Κατι ακομα.Εχει καθιερωθει στην χωρα μας η αντικατασταση κουταβιου διοτι τα περισσοτερα κουταβια εχουν μπλε pedigree δηλαδη οι γονεις δεν εχουν ολες τις απαραιτητες εξεταεις αναπαραγωγης.Αυτο συμβαινει διοτι 1ον η δεν εχουν να δωσουν 2.500 στον Γερμανο για να περασει την σκυλα bh,ipo1,korung η 2ον δεν θελουν να δουλεψουν μονοι τους τον σκυλο,ετσι αν το κουταβι βγαλει κατι σου δινουν ενα αλλο που δεν τους κοστιζει σχεδον τιποτα και αν τους κοστιζει οχι το κοστος να περασεις ενα σκυλο ιπο1 Korung και τελειωνει το θεμα.Μαλιστα πριν παρθει φετος η αποφαση να στελνουμε τις ακτινες εξω για επισημες εξετασεις ποσα σκυλια ειχαν εξετασεις δυσπλασιας,dna ελεγμενα απο τον γερμανικο ομιλο?Ελαχιστα!Στην Γερμανια δεν γινεται αντικατασταση κουταβιου διοτι σου λεει ο εκτροφεας οτι εγω εκανα οτι λεει ο ομιλος και τα σκυλια ειναι καταλληλα για αναπαραγωγη.Οποτε αν το σκυλι βγαλει κατι εγω απο μερια μου ειμαι καλυμενος.

Γενικα Μαργαριτα μου θεωρω πως πρεπει και τα 2 σκυλια να εχουν ΟΛΕΣ τις προδιαγραφες που οριζει ο SV για να ζευγαρωσουν..Τουλαχιστον δεν θα επρεπε να εκδιδει ο ΚΟΕ pedigree οπου τουλαχιστον και οι 2 γονεις δεν θα εχουν επισημες εξετασεις δυσπλασιας dna για να μην πω χωρις Korung pedigree δεν εχει.Οπως επισης δεν θα επρεπε να δεχεται ο ΚΟΓΠΕ να παιζουν ανω των 12 μηνων σκυλια στις εκθεσεις χωρις επισημες εξετασεις.Στην Γερμανια αυτο ισχυει.Μονο ετσι ανεβαινει το επιπεδο αλλα η ποιοτικη εκτροφη θελει χρημα και χρονο και πανω απο ολα εκτος απο δουλεια ειναι χομπυ και μερακι.Αλλα τα λεφτα ειναι πολλα και η δουλεια λιγη.
Φυσικα για να μην τσουβαλιαζουμε ολους υπαρχουν 1-2 ακομα που κρατουν μια ποιτητα και εκτρεφουν καλα σκυλια.Οχι ομως τα σουπερ σκυλια που θα βγουν εξω και θα βγουν πρωτα.

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
τωρα οπως λες γερασιμε... αν θες κουταβι απο τον ιωαννιδη θα το πληρωσεις,,,, ο ανθρωπος εχει κανει καποιο ονομα πισω απο το οποιο βρησκεται σιγουρα πολυ δουλεια,,,, αλλα ισως και να εχει γεννες και με λιγοτερα λεφτα απο 1200 ευρω,,, απατεωνα παντως δεν τον λες,,, οπως ειπες ειναι χρονια στο χωρο και δεν ειναι καποιος διατοντας αστερας........ ακριβο μπορεις να τον πεις αλλα παλι θα πρεπει να ακουσεις τι κουταβι σου δινει και τι προοπτικες εχει και ζηταει τοσα λεφτα,,,,,, και εαν εσυ θελεις ενα κουταβι σουπερντουπερ η ενα απλο......
Σημασια δεν εχει πως λενε τον εκτροφεα.Οι εκτροφεις δεν ειναι φιρμες..Σημασια εχει η ποιοτητα του κουταβιου και των γεννητορων.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μου αρέσει το πως σκέφτεσαι για το επίπεδο της ποιότητας!;)

Χθες έγινε η συνέλευση του Κ.Ο.Γ.Π.Ε. και από ότι έμαθα από 2-3 εκτροφείς δεν είχε πολύ απήχηση!
Το θέμα Κυριάκο είναι ότι για να μπορέσεις να πιέσεις κάτι ώστε να καταφέρεις να κάνεις αυτά τα ΟΝΤΩΣ αξιόλογα που σκέφτεσαι θα πρέπει να είσαι και ενεργός!Δεν είναι ανάγκη να είσαι εκτροφέας!Και απλός ιδιώτης μπορεί!

Τους κανόνες τους βάζει η απόφαση του ομίλου φυλής και έπειτα εισηγούνται στο ανώτατο κυνοφιλικό όργανο της χώρας!
Όταν δεν συμμετέχουν ενεργά και προς το καλύτερο άνθρωποι με μεράκι και αγάπη τότε η κατάσταση μένει στάσιμη!Όταν δε ο όμιλος φυλής είναι εκτροφο-κρατούμενος χωρίς την φωνή των αντικειμενικών ιδιωτών τότε καταλαβαίνεις ότι το πράγμα δεν προχωράει!Δεν το λέω ότι γίνεται εσκεμμένα, αλλά αν θες την δική μου άποψη όλοι έχουν βολευτεί με τα τωρινά δεδομένα όσον αφορά ακόμα και την έκδοση Pedigree, ακόμα και το τι κριτήρια χρειάζονται κτλ για να εκδοθεί!

Η πρόταση σου είναι πολύ αξιόλογη για να σφίξει ακόμα πιο πολύ και να γίνουν ακόμα πιο υπεύθυνοι και κατοχυρωμένοι αλλά θέλει φωνή!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Δεν λεω να μην παρει με μπλε pedigree σκυλι αλλα αν το θελει το σκυλο αυτο για εκθεσεις εξω χωρις κοκκινο pedigree το σκυλι ξεκιναει μετα τα 25 πρωτα στην κατηγορια εργασιας.Συνεπως και ο σκυλος να αξιζει για πιο πανω λογο του pedigree αδικειται.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152099352835112.899910.137931720111&type=3
Μπλε pedigree

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Στελιο ηθελα να παω στην συνελευση αλλα δεν ειχα λεφτα να γραφτω και ντραπηκα να παω ετσι.Θα παω στη επομενη να γινω μελος.Πρεπει οι ιδιωτες να συμμετεχουν αλλα πρεπει να σταματησουν να κλαιγονται στα γρουπ στο facebook για την ποιοτητα των εκθεσεων οταν δεν δουλευουν τα σκυλια τους,δεν τα παρουσιαζουν και δεν πηγαινουν στις συνελευσεις του ομιλου.

Συμφωνω οτι εχουν βολευτει διοτι φιλε Στελιο διοτι πουλανε αερα.Οταν ο καθενας εχει τουλαχιστον 10 σκυλες και θελει 2.500 ευρω για ιπο1 korung στην καθε μια ειναι 25.000 ευρω.Και σε αυτα δεν υπολογιζω καν οτι τα σκυλια αυτα εχουν συμμετοχες στο παγκοσμιο και στα LG,OG Show.Αν τα υπολισουμε βαλε στην καλυτερη 1.500 στο καθε σκυλι αν το εχουν δωσει σε Γερμανο να το δουλεψει και να το παρουσιασει για να γλιτωσουν τα μεταφορικα.Τοτε παμε 4.000 ευρω για καθε σκυλο επι 10 μας κανει 40.000.Ποιος εκτροφεας θα τα δωσει?

Οσο για τον τροπο σκεψης μου φιλες Στελιο σκεφτομαι σε μερικα χρονια να κανω ερασιτεχνικη εκτροφη και θελω να παρεχω ποιοτικα σκυλια.Να εχω 2-3 σκυλες οπου θα εχουν τρεξει εξω και εχουν παρει καλες θεσεις και εχουν οτι οριζει ο SV για να ζευγαρωσουν.Αν καταφερω και το κανω αυτο σε συνεργασια με καποιον αλλον εκτροφεα δηλαδη να εκτρεφω με την δικη του επωνυμια οπως γινεται στην Γερμανια ακομα καλυτερα..

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εισαι σιγουρος?Διοτι και οι 2 γονεις εχουν kkl1.Μπορεις να το πηρε καποιος γεννητορας αφου εκδοθηκε το pedigree και για αυτο να εχει μπλε pedigree.Παντως οι γεννητορες εχουν ολες τις εξετασεις που πρεπει αρα το pedigree ειναι ενημερωμενο της bella.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Εισαι σιγουρος?Διοτι και οι 2 γονεις εχουν kkl1.Μπορεις να το πηρε καποιος γεννητορας αφου εκδοθηκε το pedigree και για αυτο να εχει μπλε pedigree.Παντως οι γεννητορες εχουν ολες τις εξετασεις που πρεπει αρα το pedigree ειναι ενημερωμενο της bella.
πολύ σίγουρος

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αν δεν εχουν και οι 2 γονεις kkl1 ισως ετσι εξηγειται γιατι η σκυλα χαθηκε απο περυσι.Γιατι η φυσικη σειρα ειναι μετα την καλη θεση στους νεους να πηγαινεις την επομενη χρονια για την εργασια.Αν ομως η σκυλα αξιζει για VA και ξεκιναει λογο μπλε pedigree απο 25 και κατω δεν εχει νοημα.Δεν την εχω δει απο περυσι να παρουσιαζετε σε κανενα LG show.

Γενικα ομως πιστευω περισσοτερο στην διακριση στην κατηγορια εργασιας παρα στους νεους αν και αυτη ειναι πολυ σημαντικη διακριση.Το σκυλι πρεπει να παρουσιαζετε και στις 2 κατηγοριες ωστε να δειξει και την εργασια του.

Last edited:

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
Ο καλός ο εκτροφέας, δεν χρειάζεται να οικονομήσει απ τα κουτάβια του, (εύκολη λύση)
μπορεί όμως να κερδίσει απ την εκπαίδευση των κουταβιών που θα βγάλει, (μάγκικη λύση)
και να ανέβει και το επίπεδο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Σας χαίρομαι πάρα πολύ που εμπιστεύεστε το αδέκαστο και το αμερόληπτο των αγώνων του SV........;):rolleyes:

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Γεια σου Φωτη!

Μαργαριτα καλημερα!Ο SV οντως δεν ειναι αμεροληπτος σε ολες τις διαδικασιες του.Ειδικα στις θεσεις που δινει σε καποια σκυλια στο παγκοσμιο πρωταθλημα.Απο εκει και περα ομως εχει θεσπισει ισως τους πιο απαιτητικους κανονες εκτροφης απο καθε αλλη φυλη και οι κανονες αυτοι πρεπει να τηρουνται.

Δεν νομιζω πως το αμεροληπτο του SV εχει να κανει με το αν καποιος εκτροφεας κανει ολες τι εξετασεις αναπαραγωγης στους σκυλους.Φυσικα καλο εκτροφεα δεν σε κανει αν εχουν ολα τα σκυλια σου korung διοτι μπορει να εχουν αλλα εσυ να μην εχεις καμια γνωση και ολα τα σκυλια που βγαινουν να ειναι παρταλια.Οταν εχεις ελεγμενους γεννητορες ειναι μια καλη βαση για να κανει καποιος που εχει γνωση ποιοτικη εκτροφη.

Απλα για μενα εκτροφεας ειναι αυτος που μπορει να παρεχει ποιοτικα σκυλια σε σπιτια για πετ αλλα παραλληλα εχει καθιερωσει δικη του γραμμη εκτροφης και βγαζει και καποια τοπ σκυλια τα οποια διακρινονται στο εξωτερικο και οχι εδω τα οποια αφου ολοκληρωσουν τις απαραιτητες εξετασεις που οριζει ο ομιλος μπαινουν στην εκτροφη ειτε του εκτροφεα τους ειτε καποιου που τα αγορασε σε μεγαλη τιμη.

Last edited:

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
απο τη μια πλευρα θελω να γραψω πολλα χιλαδες σελιδες απο την αλλη και μονο που τα σκεφτομαι με χαλαει.......μια συμβουλη μονο εχω .........................ψαξε ρωτα ψαξε ρωτα ψαξε ρωτα ψαξε ρωτα και το πιο βασικο τα λεφτα δεν ειναι στραγαλια

gear

Member
23 Ιουνίου 2013
13
0
Παιδιά προτείνετέ μου ένα μέγεθος crate για αρσενικό γ.π. με στοχο να το έχω και για όταν μεγαλώσει.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Bασικα αν ξεκινησεις και πεις αυτα που φανταζομαι μαλλον δεν πρεπει να ξαναπατησεις το ποδι σου σε εκθεση του κογπε χαχα.Θα σε λιτζαρουν!

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Ετσι παει Κυριακο οι αληθειες πονανε!Αν και για το λιτζαρισμα εχω καποιες αμφιβολιες:mad:!Για εμενα δεν εχει νοημα να γραψει χιλιες σελιδες που μπορει ευκολα να το κανει!Αλλα να γραψει την νεα του εμπειρια για το νεο μελος στην οικογενεια του...Αν το κανει και γινουν οι απαρετητες συγκρισεις!Τοτε οποιος δεν καταλαβε ειναι αξιος της μοιρας του!Μιας και ο Γερμανικος ποιμενικος ειναι εργασιακη φυλη!

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Τι σχεσει εχει η νεα εμπειρια με το νεο μελος της οικογενειας του και οτι ο Γ.Π ειναι εργασιακη φυλη με τα προβλημα που υπαρχουν στον χωρο και την ποιοτητα εκτροφης?