Νέο "απελπισμένο" μέλος

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Γεια σας παιδιά.

Με λένε Μάρθα και πάντα αγαπούσα πολύ τα σκυλιά και τα ζώα γενικά.

Τις προάλλες βρήκαμε μαζί με το φίλο μου ένα κακόμοιρο κουταβάκι να κάθεται δίπλα σε κάδους σκουπιδιών. Έτρεξε κοντά μας με χαρά αν και είχε πρόβλημα με το δεξί του ποδαράκι. Ήταν πολύ φιλικό, αλλά κακομοιρούλη (ξυνόταν και πολύ), οπότε δεν αντέξαμε, το πήραμε μαζί μας για να το σώσουμε απ'τα σκουπίδια και τις κακουχίες.

Να μην τα πολυλογώ, έχει περάσει μιάμιση βδομάδα από τότε κι ο Buddy μένει στο σπίτι μου στην Αθήνα. Ιδού:

Τον έχουμε πάει σε κτηνίατρο, πάιρνει θεραπεία και πρόκειται να εμβολιαστεί.

Είναι πανέμορφος, γλύκας και ψυχούλα, αλλά δεν τα καταφέρνουμε :(:( Είναι ζωηρούλης και θέλει συνεχώς επιτήρηση και "διορθώσεις". Εγώ έχω χάσει τους 2 γονείς μου πρόσφατα και παλεύω να τα βγάλω πέρα μόνη μου (έχω και τον αδερφό μου, ο οποίος όμως δεν εργάζεται και δεν με βοηθάει ιδιαίτερα).

Κάθε πρωί που ξυπνάω και όταν γυρίζω απ'τη δουλειά δεν έχω λοιπόν δύναμη και χρόνο να ασχοληθώ με το σκυλάκι όσο πρέπει. Και πολλές φορές χάνω την ψυχραιμία μου όταν ο σκύλος "δεν ακούει" και του φωνάζω (αν και ξέρω ότι αυτο δεν είναι σωστό και δεν οδηγεί πουθενά). Ή τον απομονώνω.

Εν τέλει δεν νομίζω ότι έχω την ψυχραιμία και την υπομονή ν'αναθρέψω ένα κουταβάκι. Ούτε και τον απαιτούμενο χρόνο (και χρήμα).

Παρ 'ολα αυτά το έχω μέσα στην καρδιά μου αυτό το κουταβάκι και πάντα ανυπομονώ να τον δω όταν γυρνάω απ' τη δουλειά, κάνουμε χαδάκια κτλ.

Μη νομίζετε δηλαδή πως δεν αντέχω καθόλου, απλά δεν αντέχω τη συνολική εικόνα του να έχεις ένα σκύλο. Και δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω και αργότερα που θα ξεκινήσουν και οι βόλτες.

Θα μου πει΄τε γιατί πήρες σκύλο! Δεν τον πήρα, ήθελα απλά να τον σώσω από τα σκουπίδια, να τον βοηθήσω να γίνει καλά. Και ναι, να δοκιμάσω να τον κρατήσω. Δε νομίζω ότι μπορώ όμως, είμαι και ψυχολογικό ράκος από το θάνατο των γονιών μου κι όλα αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο.

Ήρθα λοιπόν σε αυτό το φόρουμ για να ζητήσω τη βοήθειά σας. Θα ήθελα να μπορούσα να κρατήσω τον Buddy, αλλά ξέρω ότι μπορεί να βρει ένα πολύ καλύτερο σπίτι. Εγώ δεν μπορώ να είμαι ούτε αρκετά καλή "μαμά" ούτε αρκετά καλός "αρχηγός αγέλης" αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ, αλλά η ψυχολογία μου δεν είναι αρκετά καλή.

Έχω δημοσιεύσει αγγελία Χαρίζεται στη Χρυσή Ευκαιρία και σε κάποια online sites, αλλά θα ήθελα να μου πείτε τι άλλο μπορώ να κάνω για να βρω ένα καλό σπίτι στον Buddy. Είναι 2.5-3 μηνών, κοιμάται ήσυχα τα βράδια και κάνει την ανάγκη του στο μπαλκόνι και σε εφημερίδες. Τον πιάνουν όμως ζωηράδες και κάνει αταξίες άμα δεν τον επιτηρείς αρκετά. Ξέρω ότι είναι κουάβι και άρα 100% φυσιολογικός, απλά εγώ δεν μπορώ.

Ήδη δακρύζω τώρα που γράφω...δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θα μπορούσα με τίποτα να τον παρατήσω στους δρόμους, αλλά δε θέλω και να "παγιδευτούμε" ο ένας με τον άλλο και να είμαστε δυστυχισμένοι.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Πολυ υπευθυνο εκ μερους σου και μπραβο σου! Στο fb εβαλες αγγελια ,να βοηθησουμε με προωθηση ; Βρισκουν πολυ πιο γρηγορα σπιτι ,διαδιδονται γρηγορα οι αγγελιες . Ειναι ενας κουκλος !Το αυτακι του το ενα ειναι λιγο κομμενο ε;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλως ηρθες . Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ που δε τον προσπερασες ... ειναι πολυ ομορφο κουταβι και σιγουρα δε θα δυσκολευτεις να του βρεις σπιτι.
Φαινεσαι πολυ ισορροπημενη, υπεύθυνη και συνειδητοποιημενη και ειμαι σιγουρη οτι στο μελλον εαν αποφασισεις να αποκτησεις ενα σκυλο θα τα καταφερεις μια χαρα :)
Βαλε μια αγγελια και εδω στην Προσφορα με στοιχεια επικοιινωνίας να την προωθησουμε. Θα μπορέσεις να τον κρατήσεις μεχρι να βρει ενα μόνιμο σπίτι?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το κουτάβι είναι ενα κουκλί και μπράβο σου.
Εάν είσαι σίγουρη (αν και μπορεί να σε βοηθήσει στην ψυχολογία σου ο σκυλάκος ..αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα) και αν όντως μπορείς να τον βάλεις facebook, θα βοηθήσουμε στην προώθηση.:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω!

Μέσα από τα λεγόμενα σου έχεις το μυαλό για να σκεφτείς 4-5 πράγματα που αφορούν εσένα, την ζωή σου και τον σκύλο!
Βλέπω, πάντα μέσα από τα λεγόμενα σου, ότι είσαι προσγειωμένη!

Υποκλίνομαι που μέσα σε αυτές τις δυσκολίες που αναφέρεις μπόρεσες τελικά να φροντίσεις το μικράκι!
Σκέφτεσαι πολύ σωστά και υπολογίζεις πολλούς παράγοντες και αυτό δείχνει άτομο με σωστή κρίση!

Και εγώ σκέφτομαι τώρα διαβάζοντας το post σου...τελικά πόσοι άξιοι γονείς-ιδιοκτήτες χάνονται έτσι χωρίς να έχουν σκύλο στην ζωή τους και δεν το καταλαβαίνουν...

Τα θερμά μου συλλυπητήρια για τους γονείς σου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Και εγώ σκέφτομαι τώρα διαβάζοντας το post σου...τελικά πόσοι άξιοι γονείς-ιδιοκτήτες χάνονται έτσι χωρίς να έχουν σκύλο στην ζωή τους και δεν το καταλαβαίνουν...
Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ.
Ότι και αν αποφασίσεις έσωσες τον σκύλο αυτό και μάλιστα σε μια εποχή με τόσες δυσκολίες για εσένα που πολλοί άλλοι στη θέση σου ούτε θα γύριζαν να το κοιτάξουν. (εδώ δεν γυρίζουν έτσι κι αλλιώς).
Εύχομαι όλα να σου πάνε δεξιά από δω και πέρα και να πάρεις την καλύτερη απόφαση για το σκυλάκι σου!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τα θερμά μου συλλυπητήρια για τους γονείς σου. Το τραγικό είναι ότι ενώ ξέρουμε ότι στη ζωή το πιθανότερο είναι να τους χάσουμε πριν πεθάνουμε οι ίδιοι, τίποτα τελικά δε μας προετοιμάζει όταν έρχεται η στιγμή. :(

Σχετικά με το σκύλο τώρα, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και μπράβο σου που τον έσωσες. Ένα πράγμα που θα σου πω όμως είναι ότι γενικά στην αρχή είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν παίρνουμε καινούριο σκύλο, κυρίως μάλιστα αν δεν είχαμε πριν. Κι εγώ έπαθα ακριβώς τα ίδια και χτυπιόμουνα. Μπορεί να ακούγομαι προσαρμοσμένη εδώ μέσα, αλλά στην αρχή τα βρήκα τελείως μπαστούνια. Τελικά όμως προσαρμόστηκα και τα πράγματα πήγαν καλά. Σήμερα δε θα μπορούσα να φανταστώ καν τη ζωή μου χωρίς το Μουφ.

Θα έλεγα λοιπόν να ηρεμήσεις πρώτα, διάβασε και το φόρουμ, τα παιδιά εδώ μέσα βοηθούν και μπορεί να τα καταφέρεις να γίνεις η καλύτερη σκυλομαμά του κόσμου. :) Απλά η αρχή είναι δύσκολη.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθες μπραβο που το εσωσες,ισως ολα να ειναι δυσκολα τωρα στην αρχη!!!Προσφατα και εγω μαζεψα ενα και στην αρχη εμοιαζα τοσο πελαγομενη αστα!!!Αν πιστευεις οτι δε ειναι καλη χρονικη στιγμη φτιαξε μια ωραια αγγελια να σε βοηθησουμε ολοι!!!Αν παλι περασουν οι μερες και καπως ηρεμησεις-διαβασεις λιγο και το φορυμ θα βρεις λυσεις με τον μικρο και παλι εδω θα ημαστε!!!
Απο τα γραφομενα σου φαινεσαι πολυ ισορροπημενη και προσγειωμενη και πιστευω οτι θα τα καταφερνες πολυ καλα με ενα σκυλακι,τωρα μπορει να ειναι περιεργη η περιοδος της ζωης σου,και γι αυτο να μην το σκεφτεσαι!!!
Μπραβο σου και παλι...

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τα καλά σας λόγια :)

Σκέφτομαι συνέχεια τι να κάνω κι η καρδιά μου λέει να τον κρατήσω ενώ το μυαλό μου όχι.

Αυτό το ΠΣΚ θα έχω πολύ δουλειά, οπότε αν δεν αλλάξει κάτιι από βδομάδα θα ετοιμάσω μια αγγελία για εδώ και για το facebook...κι ο Θεός βοηθός.

Το ξέρω ότι κάθε αρχή και δύσκολη, απλά πιστεύω ότι η πιο ώριμη και σωστή απόφαση είναι να του βρω ένα άλλο σπίτι...:(

Και να μια φώτο απ'την πρώτη μέρα που τον βρήκαμε. Τα αυτάκια του δεν είχαν σηκωθεί ακόμα:

Και ναι, εγώ τον σκέπασα για να μην κρυώνει, χεχε!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Νομιζω οτι η ζωη σου εκανε ενα δωρο για να σε βοηθησει να απαλύνεις λίγο την λύπη απο την απώλειά σου.
Μην την αγνοησεις. Προσπάθησέ το λίγο ακόμα και ισως ετσι βοηθηθειτε και οι 2.

Μπραβο σου παντως οπως και να χει. :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κατ' αρχήν να σου πω ότι λυπάμαι πολύ για τους γονείς σου, πολλά μπράβο για την πράξη σου, κι ότι ελπίζω το μικρούλι να βρεί γρήγορα ένα καλό σπίτι.
Σε καταλαβαίνω, τα κουτάβια είναι μεγάλος μπελάς.
Αλλά μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα. Είναι υπέροχο να έχεις σκύλο :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Εφόσον το έχεις αποφασίσει να είσαι πάρα πολύ προσεχτική στην επιλογή. Είναι όμορφος σκύλος και πιστεύω ότι θα ενδιαφερθούν αρκετοί. Χρησιμοποίησε το μυαλό σου και το ένστικτό σου για να έχει σίγουρα μια καλή τύχη ο μικρούλης. :)

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Έχει κοινοποιηθεί....η αλήθεια είναι οτι ευχόμουν να αποφάσιζες να το κρατήσεις.
Δεν τα καταφέρνω, δυστυχώς...

Πρέπει να βρει άλλο σπίτι, βοηθήστε σας παρακαλώ. Δε γίνεται να τον κρατήσω, πρέπει να εστιάσω στη δουλειά μου αυτή τη στιγμή. Και να ηρεμήσω ψυχικά.

Please βοηθήστε να του βρούμε σπιτάκι.
Έκανε και τα πρώτα του εμβόλια κι επέρχονται κι άλλα...πολλά λεφτά βρε παιδιά :(

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
ένα μπράβο...εύχομαι να γίνει το καλύτερο και εύχομαι ότι καλύτερο και σε σένα! :)

....................................................................................................................
Sofouli:Tα greeklish απαγορεύονται από τους κανονισμούς του forum!

Last edited by a moderator: