Νέο Μέλος-πίνσερ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
σοβαροτα το ρωταω
Θα ήθελες να καταλήξεις κατευθείαν σ' αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι;
Γιατί αλλίμονο αν αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τώρα μεταξύ μας, τι αναγράφεται πάνω στο pedigree και ποιά ακριβώς είναι η αξία του.
Πες μας αυτό που θέλεις να σχολιάσεις, χωρίς να ισοπεδώνεις μια από τις βασικές θεωρίες που προσπαθούμε να προωθήσουμε και όχι
βεβαίως για να ενισχύσουμε τις πωλήσεις των εκτροφέων, έτσι;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και παραπληροφόρηση δεν είναι όταν λες την άποψη σου με μηδενικά επιχειρήματα,
και μετά ρωτάς γι αυτό που πριν ήσουν σίγουρος;

evanisa!

Member
16 Ιανουαρίου 2011
5
0
ΟΟΟ Απο οτι βλέπω άνοιξε μεγάλη κουβέντα.. Λοιπόν μόλις διάβασα οτι έχετε γράψει και ευχαριστώ πολύ αλλά τελικά θα διαφωνήσω με όσους θεωρούν το Pedigree απαραίτητο.. Μου ακούγετε λες και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την Άρια φυλή.. Δεν θεωρώ οτι είναι δίκαιο αμα έχω ένα υγιές σκυλάκι να πάω να το στειρώσω γιατί μπορεί να έχει ένα μπάσταρδο παππού και λόγο αυτού να έχει μια πιθανότητα παραπάνω να βγάλει ένα πρόβλημα υγείας.. Βέβαια είμαι τελείως ενάντια σε όσους τα παρατάνε στους δρόμους πράγμα που θεωρώ οτι έχει να κάνει με τον άνθρωπο όχι με το σκύλο.. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου..

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Αφησε τα pedigree κτλ που σε μπερδευουν,(και μενα με μπερδευαν στην αρχη) και κρατα αυτο,

Ειπες η ιδια οτι δεν πας σε pet shop γιατι εμπορευονται ζωα.
Και η κοπελα που σου εδωσε το κουταβι σου το ιδιο εκανε,δεν ηξερε δεν ηθελε να μαθει,ζευγαρωσε την σκυλιτσα της και ειπε να βγαλει και κατι.
Μικρο μεγαλο εβγαλε λεφτά απο το σκυλο της.Λεφτα που της εδωσες εσυ,οπως εδωσα και εγω....Και μπορει στο μελλον να ξαναβγαλει.

Αυτος ειναι ενας μικροσ λογοσ απο τους πολλους μεγαλους,του γιατι δεν πρπειε να περνουμε σκυλακια με αυτο το τροπο.

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και ο εκτροφέας λεφτά δεν παίρνει ???
Έχεις ιδέα πόσα λεφτά διαθέτει ο σωστός εκτροφέας για να κάνει υπεύθυνη εκτροφή;
Σίγουρα όχι.

Όλα αυτά που κάνει ο εκτροφέας για να βγάλει υγιή και σωστά μορφολογικά κουτάβια, όλα αυτά που ΔΕΝ έκανε δηλαδή ο δικός σου, κοστίζουν.
Δεν είναι τζάμπα.

Αλλά για να μην συζητάμε τα ιδια και τα ίδια, διάβασε εδώ

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
οχι το πηρες λαθος το pedigree εινα απαραιτητο για την καθαροαιμια της φυλης αν δεν σε ενδιαφερει να ειναι καθαροαιμο ειναι αλλο θεμα. Το pedigree δεν σου εξασφαλιζει την υγεια του κουταβιου γιατι ακομα κα οι πρωταθλητες μορφολογιας ισως να ειναι ακαταλληλοι αναπαραγωγης χρειαζονται εξετασεις στους γεννητορες πριν γινει μια γεννα για να μην γεννιουνται καταδικασμενα κουταβια. εσυ θα εκανες ενα παιδι χωρις να εχεις κανει τις απαραιτητες εξετασεις στον εαυτο σου πρωτα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
spyrou αυτό που λες είναι σωστό, αλλά κατά βάση αφορά ανθρώπους πολύ περισσότερο ψαγμένους, συνειδητοποιημένους και κατασταλλαγμένους, πάνω στο αντικείμενο "εκτροφικός σκύλος".
Σε περιπτώσεις όμως μελών όπως η evanisa!, που όχι μόνο δεν το κατέχουν, αλλά είναι και αρνητικοί ως προς την γνώση, μόνο να μπερδέψει περισσότερο μπορεί.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
ενω το να της πουμε οτ να παρει με pedigree και τιποτα αλλο ειναι καλυτερο?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
spyrou
Δεν μιλάμε για pedigree,διότι υπάρχουν pedigree και pedigree.
To pedigree είναι ο γενεαλογικός χάρτης του σκύλου μας και έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε τους προγόνους του και σε ποια φυλή άνηκαν.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το μέλος evanisa! δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον λόγο για τον οποίο πρέπει να απευθυνόμαστε σε εκτροφείς,
άσε που πιστεύω ότι δεν γνωρίζει καν τι είναι εκτροφέας.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
χχχμμμ καλα τοτε ας μαθει τι ειναι εκτροφεας και θα τις εξηγησω μετα για το pedigree :) :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
spyrou για να μην παρεξηγούμαστε και μεταξύ μας, ξαναπαραθέτω το "επίμαχο" κομμάτι από το post της evanisa!

Την πήρα από μια αγγελία είχε μια κοπέλα τι μαμά τις και είχε γεννήσει και η μικρή. Σταλίτσα μου είχε ξεμείνει μου ζητήθηκε ένα συμβολικό ποσό που είχε να κάνει και με εμβόλια που είχε κάνει.. Όταν λέτε εκτροφέα φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοείτε.. e?
Κατά την γνώμη σου, δεν έπρεπε να της εξηγήσουμε τι είναι εκτροφέας και τι όχι;

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Ενταξει κανεις δε γεννηθηκε γνωριζοντας τα παντα. Θα τα μαθει η κοπελα με το καιρο ,οσο ασχολειτε θα μαθαινει .
Και γω εκανα κατι μηνες να εμπεδωσω καποιες βασικες αρχες της κυνοφιλιας .Μερικοι ανθρωποι θελουμε το χρονο μας . Ασε που κ μενα με αποπηραν κ ειχα τσατιστει "με τους τρελους θα ασχολουμε" ειχα πει . Ε μετα εκατσα μονη μου κ διαβασα διαφορα πραματα ,χωρις να σχολιαζω ωστε να μπαινω σε διαδικασια να κοντραριστω ,κ τοτε τα εμπεδωσα .
Τωρα το πηρε το σκυλακι .Αν εμπενε απο πιο πριν κ τα μαθαινε αυτα το πιο πιθανον να πηγαινε σε ενα κυνοκομειο κ να επερνε ενα σκυλακι .
Ειναι δυσκολο απο τη μια μερα στην αλλη να εμπεδωσεις καποια πραματα για τα οποια δεν εχεις ιδεα ,γιατι ουτε στο σχολειο εχουν αναφερει ποτε τιποτα ,ουτε οι γονεις μας .
Να χαιρεται το σκυλακι της ,να διαβασει διαφορα θεματα πως να το φροντισει σωστα και επειτα ας διαβασει ολα αυτα που παιζονται πισω απο τις πλατες μας κ δε μας παει καν το μυαλο ,θα κρινει μονη της απο που ειναι σωστο να περνουμε σκυλακι κ απο που οχι. Θα το καταλαβει μονη της μεσα απο την ενασχοληση της .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Παιδιά, μην λέμε ότι να 'ναι και μεγαλοποιούμε και φουσκώνουμε ένα θέμα που ούτε καν υπάρχει.
Να διαβάζουμε πρώτα προσεκτικά τι έχει γραφεί και μετά σχολιάζουμε.

Ασφαλώς κάποιος που δεν γνωρίζει, πρέπει να καθοδηγηθεί. Από κει και πέρα, είναι δικό του θέμα, αν θα κάτσει να μάθει και μέχρι που, ή όχι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο φίλος μου ο spyrou έχει ένα θέμα μόνιμο με τα πεντιγκρί ...
δεν τον αδικώ...:)
αλλά τουλάχιστον με το πεντιγκρί και την αγορά απο έναν εκτροφέα με επωνυμία μπορείς να κινηθείς κάπως αποδοτικότερα απο ότι με ένα σκυλί απο έναν ιδιώτη που σε τελευταία ανάλυση μπορεί κάλλιστα να σου πεί "δεν ξέρω τι λές,αυτό το σκυλί πρώτη φορά το βλέπω..."

η κοροιδία πάντα "παίζει" σε όλες τις εμπορικές συνδιαλλαγές...
όταν όμως δεν έχεις ούτε ένα χαρτί στα χέρια σου....τι κάνεις?