Νέο Μέλος για maltesse

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Αγαπητή-ε mareco δεν ποθώ διακαός το Golden, Ποθώ διακαός να αποκτήσω σκύλο -σύντροφο εδώ και παααάρα πολύ καιρό... αν είχες δει τα post μου ουδέποτε έχω αναφέρει τα golden γιατί ξέρω ότι θα είναι δυστυχισμένα στο διαμέρισμα για 8-9 ώρες που εγώ θα λείπω..
Βόλτες θέλουν όλα τα ζώα αλλά πιστέυω ότι ένα μικρόσωμο δεν θα πνίγεται μέσα στο διαμέρισμά μου (60τμ)τις ώρες που δεν θα είμαι εκεί..
Από το stray θα πάρω αν όλα πάνε καλά και αυτό είναι κάτι που προέκυψε χθες..
Επίσης όταν κάποιος έχει να δώσει αγάπη δεν ποθεί κατά τη γνώμη μου διακαός μια φυλή και μόνο.. Ρωτάει πάει σε εκθέσεις διαβάζει στο ίντερνετ για 4-5 ράτσες και μετά ίσως και καταλήξει να πάρει ένα αδέσποτο που θα του κλέψει τη καρδιά...
Το αν ο σκύλος που θα αποκτήσω θα είναι ευτυχισμένος ή όχι δεν το ξερεί κανενας συμφορουμίτης.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Έβα καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά σε διαβεβαιώνω ότι είτε έχει westie, είτε έχεις german shepherd αν πραγματοποιείς της ανάγκες του θα κοιμάται όσοι ώρα θα λείπεις :)
Πριν φύγω για δουλειά θα τα περπατήσω, θα τα ποτίσω, θα τα ταίσω και μερικά μέτρα πριν φτάσω στην πόρτα να φύγω γυρνάω και τα βλέπω ήδη να έχουν ξαπλώσει έτοιμα για ύπνο πάλι...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν νομίζω ότι τα μπερδεύω...τα westie όμως ως τεριέ μήπως είναι ανήσυχα περισσότερο αν τα αφήνεις το πρωι μόνα; το αντέχουν;Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω δεδομένου ότι ποτέ δεν είχα σκυλί ''διαμερίσματος'' σε ποιές ράτσες με ανάλογα χαρακτηριστικά θα μπορούσα να πάω; To πιο σημαντικό νομίζω είναι να βρεις καλό και αξιόπιστο εκτροφέα διότι ουσιαστικά πιστεύω ότι τα γονίδια ενός σκύλου ταλαιπωρούν ιδιοκτήτη και σκύλο (γονίδια κακής ανατομίας, ασθένειες κλπ)
Δεν υπάρχουν σκυλιά διαμερίσματος υπάρχουν φυλές με ξεχωριστές ανάγκες το κάθε ένα.

Όλα τα σκυλιά ως αγελαία ζώα μπορούν να είναι μαζί μας με διαφορετική εκτόνωση το κάθε ένα ανάλογα την φυλή του.

Ναι η μοναδική σωστή επιλογή είναι ο εκτροφέας.

Πες μας τι χαρακτηριστικά ζητάς εσύ από τον σκύλο σου να σου προτείνουμε φυλές.
Το σκυλί διαμερίσματος δεν είναι χαρακτηριστικό.:)
Πες μας για τον τρόπο ζωής σου και τι ζητάς εσύ από τον μελλοντικό σου σκύλο.

εννοείς λόγω το ότι είναι στην οικογένεια των Terrier είναι δραστήρια κτλ κτλ.. ναι οκ αλλά δεν θέλουν λιγότερη άσκηση από τα Westies?
Tα yorkie εκτράφηκαν για να κυνηγάνε τα ποντίκια και τα άλλα ζώα στις στοές των ανθρακωρυχείων.
Aν και σήμερα θεωρείτε σκύλος σαλονιού χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη εκτόνωση από ότι ένα maltese που εκτράφηκε από την αρχή να κάνει παρέα στους αριστοκράτες.

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Έβα καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά σε διαβεβαιώνω ότι είτε έχει westie, είτε έχεις german shepherd αν πραγματοποιείς της ανάγκες του θα κοιμάται όσοι ώρα θα λείπεις :)
Πριν φύγω για δουλειά θα τα περπατήσω, θα τα ποτίσω, θα τα ταίσω και μερικά μέτρα πριν φτάσω στην πόρτα να φύγω γυρνάω και τα βλέπω ήδη να έχουν ξαπλώσει έτοιμα για ύπνο πάλι...
Ϊσως με αγχώνει το μέγεθος περισσότερο από όσο πρέπει. Anyway όπως και να έχει μάλλον τη Κυριακή θα έχω το ξυρισμένο ημιαιμάκι και θα ηρεμήσω. Ας βοηθήσουμε το φίλο μας όμως γιατί δεν είναι δικό μου το θέμα.
Προφανώς θέλει να μάθει που μπορεί να βρει maltese...

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Λοιπόν αγαπητέ μου, στη φυλή που διάλεξες νομίζω ότι είναι λίγο πολύπλοκα τα πράγματα.. Είχα πάει στην έκθεση του ΚΟΕ και είδα ένα (γλυκούλι κατά τα άλλα) maltese 1,5 κιλό, ενήλικο που έπαιρνε και μέρος... Αν διαβάσεις το πρότυπο της φυλής λεει ότι ξεκινάνε απο 3κιλά ή 3,5 δεν θυμάμαι καλά γιατί έχω καιρό να το δω. Αυτή η κυρία πουλούσε κιόλας τα μωρά 1,200 ευρώ??!?! Εγώ μπερδευτηκά πολύ με τη συγκεκριμένη φυλή και σταμάτησα να το ψάχνω γιατί μπερδεύτηκα με όλα τα toy teacup Κτλ κτλ.
Καλό κουράγιο λοιπόν!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
έχασα τον ειρμό μου απ τα τηλέφωνα στο προηγουμενο post μου..
ελεγα οτι εγώ λατρεύω τα Golden retriever αλλά δεν ξέρω αν θα έχω ποτέ τον χώρο για τέτοια φυλή. .....

Η αφηρημάδα μου δεν έχει όρια!!!! :)
Είπες αυτό και αυτό σχολιάζω. Γιατί κολλάς σε μια έκφραση; Οπως βλέπεις διαβάζω τι γράφεις και αποκλειστικά από πολύ καλή διάθεση, προσπαθώ να σου πω, ότι αν θέλεις να έχεις golden πχ, πρακτικά μπορείς, αν συζητάμε μόνο για χώρο. Εννοείται ότι μπράβο σου που θα πάρεις τελικά το αδεσποτάκι. Δεν το συζητώ. Και θεωρώ ότι η συζήτηση δεν πάει χαμένη κι ας μην αφορά αποκλειστικά τον vassili.
Σίγουρα είναι πάρα πολλοί αυτοί που νομίζουν ότι σε ένα διαμέρισμα πρέπει να έχεις μόνο μικροσκοπικά σκυλάκια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Λοιπόν αγαπητέ μου, στη φυλή που διάλεξες νομίζω ότι είναι λίγο πολύπλοκα τα πράγματα.. Είχα πάει στην έκθεση του ΚΟΕ και είδα ένα (γλυκούλι κατά τα άλλα) maltese 1,5 κιλό, ενήλικο που έπαιρνε και μέρος... Αν διαβάσεις το πρότυπο της φυλής λεει ότι ξεκινάνε απο 3κιλά ή 3,5 δεν θυμάμαι καλά γιατί έχω καιρό να το δω. Αυτή η κυρία πουλούσε κιόλας τα μωρά 1,200 ευρώ??!?! Εγώ μπερδευτηκά πολύ με τη συγκεκριμένη φυλή και σταμάτησα να το ψάχνω γιατί μπερδεύτηκα με όλα τα toy teacup Κτλ κτλ.
Καλό κουράγιο λοιπόν!
Δεν εννοείς ότι στην έκθεση του ΚΟΕ υπήρχε κάπου κατηγορία teacup...!!!
Επίσης, η εκτροφέας ήταν Ελληνίδα; Γιατί νομίζω ότι δεν υπάρχουν Ελληνες εκτροφείς αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μην ψάχνεις το γιατί στον ΚΟΕ..
Πάντως μαλτεζ 1.5 κιλό δεν υπάρχει..

Μαλτεζ μόνο απο εξωτερικό..
Άστο αυτό το θέμα..

Last edited:

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Επίσης, η εκτροφέας ήταν Ελληνίδα; Γιατί νομίζω ότι δεν υπάρχουν Ελληνες εκτροφείς αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.
Υπήρχε ένα teacup maltese με το όνομα lolita που έπαιρνε μέρος. Έφυγα την ώρα που του έβαζαν λακ τσιμπιδια κτλ κτλ. Μου είχαν δώσει και κάρτα γιατί ψάχνανε πελάτες για ένα αρσενικό μωρό 1200 €. Hταν εντός Αττικής και τα είχαν σπίτι τους!! Μου είπαν ότι τα αγαπάνε πολύ και μάλιστα το μωρό το είχαν κρατήσει για να το πηγαίνουν σε εκθέσεις γιατί ΄΄ηταν πανέμορφο, αλλά με συμπάθησαν κτλ. Μου είπαν μάλιστα να το κατεβάζω στις εκθέσεις μαζί τους αν το αγόραζα.. εγώ για Westie ενδιαφερόμουν αλλά μίλησα με πάρα πολλους. Ήταν κάπου στη Ν,Ιωνία αν θυμάμαι καλά.. Θα την βρώ την κάρτα που θα μου πάει.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Βρε παιδιά, τι είναι η κατηγορία teacup ?? :confused::confused:
Συγγνώμη που ρωτάω και είμαι εκτός θέματος, αλλά δεν ξέρω και πολλά και προσπαθώ να μάθω.... :)

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Βρε παιδιά, τι είναι η κατηγορία teacup ?? :confused::confused:
Συγγνώμη που ρωτάω και είμαι εκτός θέματος, αλλά δεν ξέρω και πολλά και προσπαθώ να μάθω.... :)
Νομίζω ότι ενώ πχ τα μαλτεζ πρέπει βάση προτύπου να κυμαίνονται μεταξύ καποιων διαστάσεων, με διαφορες διασταυρώσεις δημιουργούν teacup μεγέθη πολύ πολύ μικρότερα.......... στην Αμερική είναι αποδεκτά τα maltese teacup αν το θυμάμαι καλά, δηλαδή βάση American Kennel Club. Βαση Fci είναι εκτός προτύπου http://www.fci.be/uploaded_files/065gb98_en.doc.....