Νέο Μέλος για maltesse

vassilis

New Member
25 Αυγούστου 2010
3
0
Γειά σε όλους. Είμαι νέο μέλος και επειδή μάλλον είμαι άσχετος και πάρα πολύ μπερδεμένος σχετικά με την αγορά ενός Maltesse,θα ήθελα τις συμβουλές σας από που να αγοράσω ένα σκυλάκι αυτής της ράτσας. Μου έχουν πει για μια εκτροφέα στη Χίο-αλλά δεν γνωρίζω όνομα. Μου έχουν πει όχι στα petshop, ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστοι εκτροφείς στα maltesse κλπ.....

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Καλως ήρθες! Η εκτροφέας της Χίου έχει West Highland White Terriers ή αλλιώς Westies και όχι maltese. Η μία φυλή από την αλλή εκτός από το μοναδικό κοινό τους χαρακτηριστικό που είναι το άσπρο χρώμα, δεν έχουν καμία σχεση σε ''χαρακτήρα '' την περιποίηση τις αναλογίες και τις ανάγκες τους. Μπορείς να διαβάσεις και στο forum για τα χαρακτηριστικά τους μιας και είναι ράτσες που έχουν αναλυθεί αρκετά.
Σχετικά με εκτροφείς της συγκεκριμένης φυλής(maltese) δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά θα σε ενημερώσουν τα πιο έμπειρα μέλη!
Εννοείται να μην πάρεις απο Pet Shop..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Vassilli καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Θέλεις να μας πεις γιατί κατέληξες στα maltesse;

vassilis

New Member
25 Αυγούστου 2010
3
0
Ναι! Είναι καταρχήν πανέμορφο σκυλάκι. Μου το πρότειναν ως καταλληλότερο για τη ζωή σε διαμέρισμα, ( θα μένει μόνο του κάποιες ώρες το πρωί), λατρεύει τα παιδιά είναι κοινωνικό και αρκετά παιχνιδιάρικο , δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για άσκηση και δεν '' μαδάει''. Ξέρω ότι το τρίχωμά του θέλει καθημερινή περιποίηση αλλά οκ. Πρέπει να σου πω επίσης ότι πάντα είχα σκυλί, και στο πατρικό μου έχω αφήσει το αγαπημένο μου σκυλί ένα Ντόπερμαν...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eναι αλήθεια αξιόπιστα εκτροφεία δεν υπάρχουν στην Eλλάδα για maltese

Της Χίου όπως είπε και ο Eve 1 είναι για westie.

Kαλώς ήρθες!!:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι! Είναι καταρχήν πανέμορφο σκυλάκι. Μου το πρότειναν ως καταλληλότερο για τη ζωή σε διαμέρισμα, ( θα μένει μόνο του κάποιες ώρες το πρωί), λατρεύει τα παιδιά είναι κοινωνικό και αρκετά παιχνιδιάρικο , δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για άσκηση και δεν '' μαδάει''. Ξέρω ότι το τρίχωμά του θέλει καθημερινή περιποίηση αλλά οκ. Πρέπει να σου πω επίσης ότι πάντα είχα σκυλί, και στο πατρικό μου έχω αφήσει το αγαπημένο μου σκυλί ένα Ντόπερμαν...
Τα westie μαδάνε λιγότερο από τα maltese.
Επίσης το maltese θέλει πολύ παρα πάνω περιποίηση από το westie (οχι οτι δεν θέλουν και αυτά).

Κάτι μου λέει πως σου έχουν προτείνει westie και όχι maltese και τα μπερδεύεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Επίσης το maltese θέλει πολύ παρα πάνω περιποίηση από το westie (οχι οτι δεν θέλουν και αυτά).

Κάτσε να κάνουμε ένα συνδιασμό με την άλλη συζήτηση.
Να δούμε γιατί τελικά προτιμούν αυτά τα δύο;

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Κάτσε να κάνουμε ένα συνδιασμό με την άλλη συζήτηση.
Να δούμε γιατί τελικά προτιμούν αυτά τα δύο;
Και σιχ τζου προτιμάνε και cavalier και Yorkshire. Γενικά ο πιο πολύς κόσμος μένει σε διαμερίσματα και ψάχνουν μικρόσωμα ζωάκια. Στα καταφύγια τα πιο πολλά μικρόσωμα γίνονται ανάρπαστα. Εγώ λατρεύω τα golden retriever αλλά λόγω έλειψης χώρου μάλλον θα πάρω την Κυριακή απο καταφύγιο ένα τύπου westie. Αν δεν έβρισκα μικροσωμο που να μου αρέσει είχα στα υπόψη μου και τις 2 παραπάνω φυλές.
Τα Σαββατοκύριακα θα πέρναγε καλύτερα μαζί μου το Westie στο χωριό και τις καθημερινές το Yiorkie ή το maltese στο διαμέρισμα με λίγες βόλτες. :)

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
έχασα τον ειρμό μου απ τα τηλέφωνα στο προηγουμενο post μου..
ελεγα οτι εγώ λατρεύω τα Golden retriever αλλά δεν ξέρω αν θα έχω ποτέ τον χώρο για τέτοια φυλή. .....

Η αφηρημάδα μου δεν έχει όρια!!!! :)

vassilis

New Member
25 Αυγούστου 2010
3
0

Δεν νομίζω ότι τα μπερδεύω...τα westie όμως ως τεριέ μήπως είναι ανήσυχα περισσότερο αν τα αφήνεις το πρωι μόνα; το αντέχουν;Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω δεδομένου ότι ποτέ δεν είχα σκυλί ''διαμερίσματος'' σε ποιές ράτσες με ανάλογα χαρακτηριστικά θα μπορούσα να πάω; To πιο σημαντικό νομίζω είναι να βρεις καλό και αξιόπιστο εκτροφέα διότι ουσιαστικά πιστεύω ότι τα γονίδια ενός σκύλου ταλαιπωρούν ιδιοκτήτη και σκύλο (γονίδια κακής ανατομίας, ασθένειες κλπ)

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Tα yorkie δεν ειναι σαν το μαλτεζ..καμία σχέση..ειναι κοντά στο westie..
εννοείς λόγω το ότι είναι στην οικογένεια των Terrier είναι δραστήρια κτλ κτλ.. ναι οκ αλλά δεν θέλουν λιγότερη άσκηση από τα Westies?

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Παντως αρκετοι Ελληνες εχουν θεμα με το μεγεθος και αγχωνονται...εμενα με το κοκερ ολο με ρωτανε αν θα μεγαλωσει και ποσο θα γινει....συνεχεια ομως....
Συνδιαζουν το μικρο με το αγαθο το αφελες και το ησυχο και το μεγαλο και προβληματικο....
πισω και εκει....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Eπισης ο χωρος δεν ειναι η σημαντικοτερος λογος να αποκτησει καποιος μικροσωμη ή μεγαλοσωμη φυλη....

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Παντως αρκετοι Ελληνες εχουν θεμα με το μεγεθος και αγχωνονται...εμενα με το κοκερ ολο με ρωτανε αν θα μεγαλωσει και ποσο θα γινει....συνεχεια ομως....
Συνδιαζουν το μικρο με το αγαθο το αφελες και το ησυχο και το μεγαλο και προβληματικο....
πισω και εκει....
Ναι υπάρχει και αυτή η προκατάληψη.
Εκτός αυτού δεν είμαστε και καμιά χώρα με κανένα υψηλό κατα κεφαλήν εισόδημα. Οι πιο πολλοί μένουμε σε μικρά διαμερίσματα και μπορούμε να συντηρήσουμε ένα μικρόσωμο σκύλο.. αυτή είναι η αλήθεια τι να κάνουμε?

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Eπισης ο χωρος δεν ειναι η σημαντικοτερος λογος να αποκτησει καποιος μικροσωμη ή μεγαλοσωμη φυλη....
ναι οκ υπάρχει και μεγάλος Δανός που δεν θέλει πολύ χώρο και το Beagle που θέλει πολύ χώρο και άσκηση μπόλικι αν και είναι μικρόσωμο.
Αλλά σε γενικές γραμμές τα μικρόσωμα σκυλιά θέλουν λιγότερο χώρο από τα μεγαλόσωμα. Δεν μπορείς να είσαι φοιτητής-τρια η εργένης να μένεις σε ένα δυαράκι και να πάρεις σκύλι 30-40 κιλών γιατί θα αισθάνεστε δυσφορία.. και εσύ και ο σκύλος..
Αυτή είναι η άποψη μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Vassilli σκέφτεσαι σωστά ως προς το θέμα των γονιδίων. Εχεις δίκιο να ψάχνεις αξιόπιστο εκτροφέα. Είναι όντως πάρα πολύ σημαντικό. Φοβάμαι όμως ότι δεν θα βρεις στην Ελλάδα και μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσαι στο εξωτερικό.
Ομως...έχω μια ένσταση στον χαρακτηρισμό τους ως σκυλιά "διαμερίσματος". Η ένσταση αναφέρεται και στην eve1 και σε όσους θεωρούν ότι για να είναι ένα σκυλί ευτυχισμένο και ένας ιδιοκτήτης ευτυχισμένος που ζει σε διαμέρισμα, το σκυλί τους δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 κιλά. Κάνετε μεγάλο λάθος. Και είναι κρίμα να ποθείς διακαός ένα golden και αντί αυτού να καταλήγεις σε maltesse, westie, yorkie και δεν ξέρω τι άλλο. Και η μεγαλύτερη παγίδα αυτής της θεωρίας, είναι ότι νομίζετε ότι τα σκυλάκια αυτά, δεν απαιτούν τις βόλτες τους και τις δραστηριότητές τους. Τις έχουν ανάγκη ακριβώς όπως και ένα μεσαίο ή μεγαλόσωμο. Αν νομίζετε (με την καλή έννοια) ότι "...εντάξει μωρέ και τι έγινε να μην βγει έξω πάλι και σήμερα; Θα τρέξει λίγο εδώ μεταξύ σαλονιού και κουζίνας και τούμπαλιν και θα είναι σούπερ..." θα βρεθείτε προ μεγάλης εκπλήξεως με τα προβλήματα συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίσετε.

@ eve 1
Τα έξοδα συντήρησης -ναι- είναι σεβαστός λόγος. Αυτά δυστυχώς πάνε όντως με τα κιλά :D Πιστεύω όμως ότι σε στάνταρ συνθήκες χωρίς "έκτακτα", είναι αντιμετωπίσιμα. Δεν είναι τόσο τραγικά πολλά. Και στο χέρι μας είναι, πέρα από τα απολύτως απαραίτητα, πόσα θα σπαταλάμε για λούσα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
ναι οκ υπάρχει και μεγάλος Δανός που δεν θέλει πολύ χώρο και το Beagle που θέλει πολύ χώρο και άσκηση μπόλικι αν και είναι μικρόσωμο.
Αλλά σε γενικές γραμμές τα μικρόσωμα σκυλιά θέλουν λιγότερο χώρο από τα μεγαλόσωμα. Δεν μπορείς να είσαι φοιτητής-τρια η εργένης να μένεις σε ένα δυαράκι και να πάρεις σκύλι 30-40 κιλών γιατί θα αισθάνεστε δυσφορία.. και εσύ και ο σκύλος..
Αυτή είναι η άποψη μου.
Σεβαστή η άποψή σου. Απλά να σου πω οτι στον αντίποδα, πολλοί από εμάς μένουμε σε μικροσκοπικά διαμερίσματα και δεν ασφυκτιούμε καθόλου. Στο αναφέρω μόνο, ως πληροφορία.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν νομίζω ότι τα μπερδεύω...τα westie όμως ως τεριέ μήπως είναι ανήσυχα περισσότερο αν τα αφήνεις το πρωι μόνα; το αντέχουν;
Καλώς ώρισες!
Το αντέχουν μια χαρά!! Ο δικός μου μένει μόνος του από τις 8 μέχρι τις 4. Ποτέ δεν βρήκα ζημιά στο σπίτι, ούτε μου παραπονέθηκαν οι υπόλοιποι ένοικοι για φασαρία.
Το μόνο που βρίσκω είναι όλα του τα παιχνίδια έξω από το καλάθι που τα είχα βάλει το προηγούμενο βράδυ. :rolleyes:
Επίσης έχω καταλάβει ότι τις περισσότερες ώρες κοιμάται, γιατί τα σ/κ που είμαι στο σπίτι τα πρωϊνά, τις αντίστοιχες ώρες κοιμάται ή χουζουρεύει και με κοιτάει.
Εννοείται ότι το γουέστι είναι σκυλί που θέλει μεγάλους περιπάτους και αρκετή εκτόνωση, αλλά πάντα υπάρχει ώρα το απόγευμα γι' αυτό. :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@eve1 Το θέμα διαμέρισμα-σκύλος εξαρτάται απο τον άνθρωπο. Εγώ έχω μέσα στο διαμέρισμα ένα ημίαιμο Βελγικό και ένα chow. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την "συμπεριφορά" τους, ούτε νιώθουν εγκλωβισμένα. Αν είσαι διαθετημένος να τα βγάζεις έξω 3-4φορές την ημέρα και να τα τρέχεις... no problem!

Την Κυριακή πήγα σε οικογενειακό σπίτι. Είναι γνωστό στην φαμίλια μου ότι είμαι "ο άρρωστος με τα σκυλιά", δεν με πειράζει ας λένε ότι θέλουν :)
Μου κάνουν έλα να δεις τον θείο σου που έχει γυναίκα μια τρελή σαν εσένα. Πάω λοιπόν και ήταν μια κυρία που πραγματικά τα λάτρευε τα σκυλιά της! Δύο ημίαιμα κανίς είχε που τα τάιζε barf, εμβόλια κάθε 6μηνό (μου έδειχνε με περιφάνεια τα βιβλιάρια), τα κούρευε-χτένισε η ίδια... με λίγα λόγια τα σκυλιά ήταν σαν πασάδες!!!
Δυστηχώς μου είπε πως δεν τα βγάζει ΠΟΤΕ έξω. Το ένα πρόσφατα είχε πρόβλημα με της πατούσες του και κοκκίνισαν-αιμοραγούσαν επειδί δεν περπατάει! Και τα δύο ήταν υπέρβαρα σε σημείο που το ένα έχει τώρα πρόβλημα με το στομάχι του (?). Μου έδειξε ακτινογραφίες και ο λαιμός του ξεκινάει νορμάλ καταλήγει και γίνεται το μισό σε πάχος και μεγαλώνει πάλι λίγο πριν το στομάχι (δεν θυμάμαι πως μου έιπε ότι λέγεται αυτό το σημείο).
Οπότε, είτε μικρό, είτε μεγάλο τους εξόδους-άσκηση δεν τους γλυτώνεις!