Νέος στο φόρουμ!

Lafx

Member
12 Ιουνίου 2010
7
0
Καλησπέρα σε όλους! καταρχάς λέγομαι Γιώργος και είμαι από Κομοτηνή! Δεν έχω κάποιο κατοικίδιο αυτή τη στιγμή αλλά επειδή σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω σκύλο θα ήθελα να ξέρω τα πάντα γι'αυτούς και με τις συμβουλές σας να βρω ποιά ράτσα μου ταιριάζει (αφενός διότι είμαι αρχάριος και αφεταίρου διότι ψάχνω σκύλο για μικρό φοιτητικό διαμέρισμα, με όλη την απαραίτητη άσκηση φυσικά). Προτίστως ενδιαφέρομαι για μπόξερ αλλά είδα ότι έχουν έντονη σιελόροια κ αυτό με απέτρεψε. Μετά σκέφτηκα το Δανό αλλά το ίδιο... Ελπίζω λοιπόν με τη βοήθειά σας να βρω τη "ράτσα μου"..! :p

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
αφου σου αρεσουν αυτες οι φυλες κοιτα και το αμερικαν σταφφορντσαιρ

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τα μποξερ σαλιώνουν
τα ροτβαιλερ δαγκώνουν
τα λαμπραντορ χάνουν πολλές τρίχες και είναι τούρμπο
τα μικρόσωμα είναι πολύ νευρικά

...αστα δύσκολα τα πράγματα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλωσήρθες φίλε Lafx,
Εϊμαι σίγουρος ότι τα έμπειρα μέλη του forum θα σου απαντήσουν για το ποιές φυλές σου ταιριάζουν και ποιές όχι τόσο. ΕΠίσης, ότι θα σε καθοδηγήσουν για το ΠΩΣ θα επιλέξεις και θα αποκτήσεις ένα κουτάβι.
Σε σχέση, όμως, με το μικρό φοιτητικό διαμέρισμα και σαφώς το χρόνο που έχεις διαθέσιμο, η έντονη σιελόροια του boxer δεν είναι τόσο απαγορευτική (πίστεψέ με, έχω σκύλο με ...υψηλή σιελόροια), όσο η τεράστια ενεργητικότητα του boxer. Ο δε μεγάλος Δανός χρειάζεται μεγάλο χώρο (όπως λέει και το όνομά του)...
Τέλος, πολύ περιληπτικά, πρέπει να υπολογίσεις τα κόστη που συνεπάγεται η απόκτηση οποιουδήποτε σκύλου (εκ των οποίων, το κόστος κτήσης είναι το ελάχιστο, από όποια πλευρά και να το δεις). Το λέω αυτό, γιατί σαν φοιτητής που είσαι, μπορεί να μην έχεις ιδιαίτερα υψηλό εισόδημα, αν δεν έχεις βοήθεια από το σπίτι...
Αναμένουμε τους πιό έμπειρους να τοποθετηθούν:)

Υ.Γ. Ηδη βλέπω ότι πολύ έμπειρα μέλη άρχισαν να ...τοποθετούνται:D

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Καλως ήρθες Γιώργο,σίγουρα εδω μέσα θα βρείς διάφορα για τις φυλές που σε ενδιαφέρουν και ίσως βρείς και άλλες που ουτε καν ειχες σκεφτει να παρεις!Βεβαια υπαρχουν πολλά ατομα εδω με εμπειρία στις φυλές αυτές...αρα....σίγουρα θα βγάλεις άκρη στο τι σου ταιριάζει και σύντομα θα αποκτήσεις και εσυ ενα σκυλούνι!!!!εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και κανενα αδεσποτάκι....ειναι καλόψυχα και ειδικά για κάποιον που τώρα ξεκινάει να βάλει στη ζωή του ενα σκυλούνι ειναι οτι πρεπει!!!!Η επιλογή ειναι σίγουρα δική σου,εδώ θα είμαστε ολοι και θα περιμένουμε με αγωνία οταν αποκτήσεις το σκυλάκι που θες,τις πρώτες του φώτο!!!!Καλως ήρθες και παλι!

Lafx

Member
12 Ιουνίου 2010
7
0
Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τη γρήγορη ανταπόκριση.. Δε ξέρω αν αυτό είναι το κατάλληλο topic για να συνεχίσω τη κουβέντα αλλα για την ώρα τουλάχιτον παραθέτω εδώ.Καταρχάς σπυδάζω στη πόλη μου (η οποία είναι και μικρή χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους πιστεύω) οπώτε και τα πράγματα ελπίζω θα είναι κάπως ευκολότερα. Aν χρειαστώ να το αφήσω για 1-2 μέρες για παράδειγμα μπορώ να το πάω στο χωριό αλλά και γενικά θα έχω ότι βοήθεια χρειαστώ.Έχω τελειώσει και με το στρατό οπώτε δεν έχω τέτοιου είδους υποχρεώσεις. Από την άλλη έχω πολύ ελεύθερο χρόνο για να έχει ακόμη και το ενεργητικό μπόξερ όλη την απαραίτητη άσκηση. Επίσης άλλη ράτσα που μου αρέσει είναι τα dogo argentino αλλά απ'ότι έχω ακούσει είναι δύσκολα για αρχάριο..

Lafx

Member
12 Ιουνίου 2010
7
0
Όσο για το αμερικαν σταφορντσάιρ δεν έχει κ αυτό ένονη σιελόροια;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Όσο για το αμερικαν σταφορντσάιρ δεν έχει κ αυτό ένονη σιελόροια;
Απ' ότι ξέρω, όχι.

Αυτό, όμως, που πρέπει σίγουρα να σε προβληματίσει (και εκεί είναι που θα φανούν χρήσιμα τα πολύ έμπειρα μέλη του forum) είναι οι φυλές που (στην περιγραφή του προτύπου και του χαρακτήρα τους) απαιτούν "έμπειρο" ιδιοκτήτη - χειριστή.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ξερω ειδες το Diego και ξετρελαθηκες χαχαχα:p
Δυσκολο...
Ασε το dogo για πιο μετα! Διαλεξε μια αλλη φυλη για τωρα!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ξερω ειδες το Diego και ξετρελαθηκες χαχαχα:p
Δυσκολο...
Ασε το dogo για πιο μετα! Διαλεξε μια αλλη φυλη για τωρα!
Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά το ίδιο δεν ισχύει π.χ. και για το American Staff?

Lafx

Member
12 Ιουνίου 2010
7
0
χαχα Όντως κούκλος ο diego !!! Αυτό είναι που ψάχνω και εγώ john..να περάσουμε καλά κ εγώ και ο σκύλος..;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά το ίδιο δεν ισχύει π.χ. και για το American Staff?
Ναι κατα τη γνωμη σχεδον το ιδιο.. Βεβαια το dogo εχει επιπλεον δυσκολιες οπως μεγαλυτερη αναγκη για εκτονωση, πιο εντονο prey drive. Και τα 2 αυτα ειναι αρκετα για μπλοκαρουν καποιον που δεν εχει καθολου εμπειρια με σκυλια.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κατά συνέπεια, θα πρότεινα μία πιο "μαλακή" και εκπαιδεύσιμη φυλή, ώστε να μάθουν και οι δύο (Γιώργος και σκύλος) τα θέματα της αγέλης τους και να είναι ευτυχισμένοι για πολλά χρόνια.

Επίσης, Γιώργο, γιατί δεν σκέφτεσαι να κάνεις αυτό που έκανα κάποτε (στις 2 πρώτες μου επιλογές σκύλου) κι εγώ: Να επιλέξεις ένα σκυλάκι που βρίσκεται σε καταφύγιο, που θα μπορείς να βασιστείς στο χαρακτήρα που θα σου περιγράψουν ότι έχει και που θα είναι σίγουρο ότι και εσύ θα ικανοποιηθείς και ο σκύλος θα σε ευγνωμονεί για όλη του τη ζωή?

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
φίλε Lafx καλώς όρισες, :):)

να σου πω την αλήθεια όταν ήμουν στη θέση σου, δηλαδή σίγουρος ότι θα πάρω σκύλο και θα είναι μαζί μου μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος και απλά δεν ήξερα ποια φυλή να διαλέξω, πήρα την απόφαση να πάω σε κάποια καταφύγια σκύλων με το σκεπτικό πρώτον ότι μπορεί εκεί να συναντήσω την φάτσα του αιώνα που θα την ερωτευτώ (αφού οι συνδιασμοί που μπορεί να γίνουν είναι χιλιάδες) και δεύτερον θα νιώθω τρελή ευτυχία γνωρίζοντας ότι έσωσα μια ψυχούλα από το δρόμο. Κατέληξα λοιπόν με το μαυρόσκυλο μου το οποίο μπορεί να είναι καθαρόαιμο, μπορεί και όχι , δεν με ενδιαφέρει όμως γιατί το αγαπώ και με αγαπά και αυτό. Δεν σου λέω να κάνεις αναγκαστικά το ίδιο απλά κράτησε το και αυτό σαν ιδέα επιλογής ;)

edit: ουπς με πρόλαβε άλλος... :rolleyes:

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Aυτη ειναι η καλυτερη λυση...
Και τρανο παραδειγμα ειναι η Ιρινα μας ... ευκολη, παιχνιδιαρα, αγαπησιαρα, κοινωνικη και απιστευτα ομορφη!!!

Lafx

Member
12 Ιουνίου 2010
7
0
Σίγουρα αυτή είναι μια πολύ όμορφη λύση, αλλά μιας και θα το έχω μέσα στο σπίτι θέλω να είμαι σίγουρος για το χαρακτήρα του (ξέρω τίποτα δεν είναι στανταρ αλλά έστω στο περίπου) και επίσης να μην έχει μεγάλη τρίχα που γεμίζει τον τόπο.. πράγμα δύσκολο για ημίαιμο..

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
καλως ηρθες Lafx.

Bullmastiff να παρεις...δεν ξερω ειλικρινα πως μου ηρθε αυτη η φυλη στο μυαλο μου,αλλα αυτη να παρεις!:D

περα απο την πλακα,η επιλογη της φυλης -περα απο το "τι μας αρεσει"- ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο και χρειαζεται χρονο,διαβασμα και ψαξιμο.

μεσα απο το φορουμ αυτο,ισως ελθεις κοντα στην επιλογη της φυλης που πραγματικα θα σου "ταιριαζει".

καλη συνεχεια.:)

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Σίγουρα αυτή είναι μια πολύ όμορφη λύση, αλλά μιας και θα το έχω μέσα στο σπίτι θέλω να είμαι σίγουρος για το χαρακτήρα του (ξέρω τίποτα δεν είναι στανταρ αλλά έστω στο περίπου) και επίσης να μην έχει μεγάλη τρίχα που γεμίζει τον τόπο.. πράγμα δύσκολο για ημίαιμο..
Τα πάντα υπάρχουν και ο χαρακτήρας τις πιο πολλές φορές φαίνεται ;)

όπως σου είπα μια ιδέα έριξα.

Επίσης, πολλά παιδιά εδώ δεν έχουν 100 τετραγωνικά σπίτι και νομίζω ότι τα καταφέρνουν μια χαρά και με μεγάλα σκυλιά.

Νομίζω ότι το πιο βασικό θα ήταν να καθορίσεις πόσο χρόνο μπορείς να αφιερώσεις για εκτόνωση και πόση εκτόνωση χρειάζεται κάθε φυλή.Για τα μπουλντογκ τι γνώμη έχεις; και για τα αγγλικά και για τα μίνι τα γαλλικά.