Νέος στην παρέα!

20 Ιανουαρίου 2014
14
0
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Να σου ζήσει ο μικρός και να είναι πάντα υγιής και χαρούμενος.

Τέσσερα πραγματάκια από εμένα:

- Εχεις διαβάσει μέχρι τώρα στο φόρουμ, ποιοί είναι οι σωστοί τρόποι απόκτησης σκύλου;
- Κόψε τα σκυλοπάρκα. Σπάνια δεν κάνουν κακό. Δουλέψτε συνεχώς τις μεταξύ σας διαδρομές.
- Η στείρωση σε μεγάλη ηλικία, συνήθως δεν προκαλεί συμπεριφορικές αλλαγές. Πρέπει να είσαι τυχερός για να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά...δεν αποκλείεται κιόλας.
- Ο μικρός χρειάζεται ασταμάτητη βασική υπακοή, στον δρόμο. Μόνο έτσι θα περιορίσει, και φυσικά ο στόχος είναι να εξαλείψει, την βλακώδη συμπεριφορά.

Καλή συνέχεια!
Καλώς σας βρήκα!

Το φόρουμ το διαβάζουμε (εγώ και ο άντρας μου) πριν ακόμα αποκτήσουμε το Λάμπρο. Μας έχουν βοηθήσει πολύ οι εμπειρίες σας, γιατί πιστεύουμε οτι είναι σημαντικότερες από τις οδηγίες των ειδικών.

Καταλήγω με όσα μου λέτε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ στην υπακοή στη βόλτα. Έχουμε καταφέρει να μην τρελαίνεται με τις γάτες (πριν ήταν μεγάλο θέμα και αυτό), αρκεί βέβαια να "εντοπίσουμε" τη γάτα εγκαίρως και να τον δουλεύουμε στο "άστο" (έτσι καταλαβαίνει το "μην της δώσεις σημασία").

Πολύ σπάνια όμως το καταφέρνουμε αυτό με τους αρσενικούς σκύλους. Και αυτό που μας δυσκολεύει πολύ στην εφαρμογή των εντολών είναι οτι όταν "μπαίνει στα κόκκινα" τραβάει, χτυπιέται, και σηκώνεται. Εκείνη την ώρα το βασικό μου μέλημα είναι να τον συγκρατήσω για να μή μου φύγει (κρατιέμαι από κολώνες κλπ - τραγικό). Είναι μεγάλος σκύλος, και αυτό μου δημιουργεί μεγάλη δυσκολία.

Και δεν μπορώ να σας εξηγήσω πόσο τέλειος είναι σε όλα τα άλλα....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν δυσκολεύεσαι να τον συγκρατήσεις σκέψου τη διόρθωση με πνίχτη. Το καλύτερο βέβαια είναι να μιλήσετε με εκπαιδευτή για τη σωστή χρήση και διόρθωση. Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι δεν σας σέβεται, και κάνει του κεφαλιού του. Αυτό επίσης θέλει διόρθωση! Πάντως μην περιμένετε από 2 ετών σκύλο να ηρεμήσει από μόνος του!

20 Ιανουαρίου 2014
14
0
Αν δυσκολεύεσαι να τον συγκρατήσεις σκέψου τη διόρθωση με πνίχτη. Το καλύτερο βέβαια είναι να μιλήσετε με εκπαιδευτή για τη σωστή χρήση και διόρθωση. Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι δεν σας σέβεται, και κάνει του κεφαλιού του. Αυτό επίσης θέλει διόρθωση! Πάντως μην περιμένετε από 2 ετών σκύλο να ηρεμήσει από μόνος του!
Παρέλειψα να πώ οτι όλα τα παραπάνω γίνονται με πνίχτη, στο χειρισμό του οποίου έχουμε εκπαιδευτεί...
Ο Λάμπρος προτιμά να πνιγεί και να μην αναπνέει προκειμένου να τσαμπουκαλευτεί στον απέναντι. Το Σάββατο (ραντεβού με άλλα αρσενικά σε ομαδικό με τον εκπαιδευτή μας) ελπίζω να βρούμε τον τρόπο να "πάρουμε ξανά" τον έλεγχο...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η σωστή χρήση του πνίχτη γίνεται σε συνδιασμό με στηθόλουρο, όχι μόνος του σε ρόλο οδηγού. Το να πνίγεται ο σκύλος και μετά να βήχει δεν είναι σωστό.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η σωστή χρήση του πνίχτη γίνεται σε συνδιασμό με στηθόλουρο, όχι μόνος του σε ρόλο οδηγού. Το να πνίγεται ο σκύλος και μετά να βήχει δεν είναι σωστό.
Ακριβώς.

Η διόρθωση πρέπει να είναι αρκετά δηνατή, ο πνίχτης δεν πρέπει να πνίγει τον σκύλο.

Πχ. ο δικός μου σκύλος κυριολεκτικά πνιγόταν αλλά συνέχιζε να πνίγεται γιατί εγώ φοβόμουν να τον διορθώσω αρκετά δυνατά, ούτως ώστε να σταματήσει αυτό που κάνει και να με κοιτάξει στα μάτια. Ο εκπαιδευτής μας όμως το κατάφερε αμέσως.

Καλή τύχη και περιμένουμε και άλλες φωτό του κούκλου :)

20 Ιανουαρίου 2014
14
0
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα επανέλθω μετά το μάθημα με τον εκπαιδευτή, για τις λεπτομέρειες...