Νέος νόμος!σκύλος στα κτελ

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Νίκο και Νάσο, για εσάς είναι εύκολο.
Για τα κοριτσάκια παραπάνω, που γίνονται "θύματα" επανειλλημένα, δυστυχώς είναι όνειρο.
Δεν ειναι αναγκη να χρησιμοποιησεις βια , αν ομως σου λενε να μην μπεις στο ΚΤΕΛ ενω δικαιουσαι να μπεις δεν τους ακους , μπαινεις .

Οταν ενας νεος περιοριζεται απο την οικογενεια του στις επιλογες του ή λεει οχι και φευγει απο το σπιτι αρχιζοντας την δικη του ζωη για την δικη του ζωη ή μενει στο σπιτι τελειωνωντας τη δικη του ζωη για τις ζωες των γονιων του . Η αρνηση σε οτι μας περιοριζει ειναι ζωη η κοινωνια μας εχει μαθει πολυ καλα οταν πρεπει να λεμε οχι στους αλλους και ναι σε εμας να δειλιαζουμε , να νιωθουμε τυψεις και να μην αλλαζει στο τελος τιποτα .

ChazyChaz

Banned
Banned
15 Αυγούστου 2012
90
1
Θεσσαλονικη
παιδιά να ρωτήσω... μεγαλόσωμα σκυλιά στα ΚΤΕΛ επιτρέπονται; γιατί απο τπου χρόνου εγώ θα πηγαινοέρχομαι θεσσ/αθήνα και τον σκύλο τον θέλω μαζί μου και μέχρι να βγάλω δίπλωμα αναγκαστικά θα παίρνω ΚΤΕΛ οπότε επιτρέπονται μεγαλόσωμα σκυλιά σε ΚΤΕΛ αλλά όχι σαν αποσκευή;

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
292
257
KORYDALLOS
Παιδια,εγω πριν λιγο επεστρεψα απο Μακεδονια,ειχα εισητηριο μετ'επιστροφης ,στην κρατηση ανεφερα την μικρη,μου λενε οκ,θα ταξιδεψει με τους επιβατες,στα σκαλια η διαδρομο μου ειπαν αρχικα,χωρις να βγει απο το box της, εισητηριο καμια σχεση μ'αυτο που ανεφερθηκε,ΔΕΝ ζητηθηκε φυσικα εξτρα ,ΑΛΛΑ αν εστω κι ενας επιβατης αρχιζε τα τρελλα,για αλλεργιες ,κλπ,επρεπε να υποχωρησω μου ειπαν,και ειτε να την βαλω καμπινα αποσκευων (βρε ουστ) ειτε ν'αλλαξω ειρηνικα μερα (μου ειπαν)..αλλα αυτο ηταν ψιλοχλωμο μου ειπαν,κι ευχοντουσαν να μην προκυψει ,το ριξαμε κανονικα στην τυχη δηλαδη...Επελεξα να ταξιδεψω νυχτα,το ταξιδι οκτω ωρων...Ο οδηγος σιωπηλα την τοποθητησε στα ποδια μου στο καθισμα,(μου παραχωρησαν χαλαρα δυο θεσεις,το ριξαμε και στον υπνο),αλλα στις τρεις στασεις το τσαμενο οταν εβλεπε τους επιβατες να κατεβαινουν,αρχιζε να κλαιει γοερα...οποτε την βουταγα και την εβγαζα λιγο εξω για τσις και ξεμουδιασμα,σκεφτειτε οτι στον πηγαιμο εγω κρατηθηκα 8μισυ ωρες χωρις τουαλετα για να μην την στρεσαρω παραπανω αφηνοντας την μονη εστω για δυο λεπτα....Τους ρωτησα οταν εκανα την κρατηση,πω ειναι δυνατον ν'αφηνουν σκυλι στις αποσκευες,αυτο ειναι εγκλημα,μου λενε το κανουν ολη την ωρα χωρις προβλημα,γιατι ανεβοκατεβαζουν σκυλια για εκπαιδευση Σαλονικα and back...κι οτι αυτο που εγινε στηνν Πατρα ,ηταν επειδη το σκυλακι ηταν αρρωστο λενε...Στο γυρισμο για να καταληξω τα ιδια πανω κατω...ο οδηγος δεν ηταν ενημερος για τη μικρη,οποτε με ρωταει την ωρα που βλεπει το box ωπ,τι γινεται εδω...πουρου πουρου του λεω,δειξε βιβλιαριον-νατο....κρατα το στην τσαντα σου μου λεει για να το δειξεις...εγω φαινομουν αταραχη και ηρεμη,αλλα ημουν κι ετοιμοπολεμη σε περιπτωση παρατραγουδου...παντως καποιοι επιβατες ηταν πολυ στοργικοι με την μικρη οποτε την βλεπανε,οι υπολοιποι περα βρεχει,και στις στασεις ειχα ωραιες κουβεντες μ'ενα δυο φιλοζωους που υιοθετουσαν αβερτα γατια-σκυλια,και κατειχαν απότι καταλαβα ,αλλα θαυμασαν κιολας γιατι δεν τους ειχε επιτραπει στο παρελθον τα ταξιδεψουν με το αγαπημενο τους κατοικιδιο...:eek:...Νιωθω παντως υπεροχα που εκανα αυτο το ταξιδι στο χωριο με την μικρη,απο τοτε που ζουμε μαζι,αυτο ονειρευομουν...κι ολα πηγαν παραπανω απο τελεια...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
αν εστω κι ενας επιβατης αρχιζε τα τρελλα,για αλλεργιες ,κλπ,επρεπε να υποχωρησω μου ειπαν, (
Σε περίπτωση που έχεις ποτέ τέτοιο πρόβλημα, να ξέρεις πως στα δρομολόγια επιβάλλεται να έχουν ένα δρομολόγιο την ημέρα για σκύλους (κάποιες διαδρομές δεν έχουν καθόλου ορισμένα δρομολόγια και κάποιες μπορεί να έχουν και παραπάνω από ένα). Αν υπάρχει συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν μπορεί να σου πει κανείς επιβάτης τίποτα!! Αν πάλι δεν υπάρχει (αμέλεια του ΚΤΕΛ δηλαδή) εσύ ενημερώνεις και πάλι δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα, γιατί εσύ ως όφειλες ενημέρωσες. Αν αυτοί δεν έχουν προνοήσει, δεν είναι δικό σου το λάθος!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Για αυτό με το βιβλιάριο .

Ο οδηγός ως τί το "έλεγξε" ?
Και ας πούμε το είδε , τί κατάλαβε ?
Λέει κάπου ο Νόμος πως πρέπει να δείχνεις το βιβλιάριο του σκύλου στον οδηγό ?

Τέλος , ο ίδιος ο οδηγός έχει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του ?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εχω ταξιδέψει πατρα αθηνα με το κτελ και τουμπαλιν. Στο ανεβασμα ήταν σχεδόν αδειο το λεωφορείο και την ειχα πανω στο καθισμα με το box της. Την εβγαλα και λίγο να την εχω αγκαλια και ουδεις μιλησε.
Στο γυρισμό γινόταν πανικός, κατσαμε στη γαλαρία ακρη, στην αλλη ακρη μια της Αθηνών Λαμίας με κοκκινο μαλλι και σακούλες αβέρτα πανω στο καθισμα. Ακουμπάω το box στο διπλα κάθισμα μου (η γαλαρία εχει 5 θέσεις, εμεις ήμασταν στη μια ακρη και αυτή στην αλλη), για να βγάλω ζακέτα και να καθίσω άνετα και να παρω το κλυοβι αγκαλια (κάτω στα πόδια μου δεν χωραγε). Γυρνάει η κουκουσκιάχτρα και μου λέει "δεν πιστεύω να το αφήσεις πανω στο καθισμα, εχει κόψει εισητηριο?" για να της απαντησω "σαφως, ίδιας αξίας με αυτό που κοψατε για τις σακούλες σας"
Τελικά δίπλα μου εκατσε μια κοπελα η οποία κράτησε και το box στα πόδια της ώσπου να μπορεσω να βγάλω ενα μπουκάλι νερό από την τσάντα, και ως τελευταία στιγμή η θέση δίπλα στην κουκουσκιάχτρα ηταν αδεια με τις σακούλες πάνω. Ωσπου εκατσε ενας γέρος, κατουρημένος μπροστά και ελεγα μέσα μου "θεία δίκη κάργια"
Ο οδηγός και στις δύο περιπτώσεις ήταν απλά χαλαρός. Δεν με ενόχλησαν καθόλου!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ωσπου εκατσε ενας γέρος, κατουρημένος μπροστά και ελεγα μέσα μου "θεία δίκη κάργια"!
Χαιρέκακος άνθρωπος δεν είμαι, αλλά να πω ότι δεν το ευχαριστήθηκα θα ήταν ψέμα...! χεχε

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
παιδιά να ρωτήσω... μεγαλόσωμα σκυλιά στα ΚΤΕΛ επιτρέπονται; γιατί απο τπου χρόνου εγώ θα πηγαινοέρχομαι θεσσ/αθήνα και τον σκύλο τον θέλω μαζί μου και μέχρι να βγάλω δίπλωμα αναγκαστικά θα παίρνω ΚΤΕΛ οπότε επιτρέπονται μεγαλόσωμα σκυλιά σε ΚΤΕΛ αλλά όχι σαν αποσκευή;
Πάνω από 8 κιλά πάει στις αποσκευές.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Χαιρέκακος άνθρωπος δεν είμαι, αλλά να πω ότι δεν το ευχαριστήθηκα θα ήταν ψέμα...! χεχε
Επρεπε να εισαι από μια πλευρα να με βλέπεις.
Να βλέπω το γερο να πλησιάζει, τσαλακωμένος και βρεγμένος μπροστά... και η μόοοοοοοοοονη αδεια θέση, αυτή με τις σακούλες!
Ε υπάρχει θεος!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Επρεπε να εισαι από μια πλευρα να με βλέπεις.
Να βλέπω το γερο να πλησιάζει, τσαλακωμένος και βρεγμένος μπροστά... και η μόοοοοοοοοονη αδεια θέση, αυτή με τις σακούλες!
Ε υπάρχει θεος!
Θα ήθελα πολύ να δω τη δική της αντίδραση! Και θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν η θέση είχε καταληφθεί αρκετά πριν το τέλος της διαδρομής! Αλλά καθώς είπα ήδη...χαιρέκακος άνθρωπος δεν είμαι.. :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα ήθελα πολύ να δω τη δική της αντίδραση! Και θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν η θέση είχε καταληφθεί αρκετά πριν το τέλος της διαδρομής! Αλλά καθώς είπα ήδη...χαιρέκακος άνθρωπος δεν είμαι.. :)
Η θέση κατελήφθη δευτερολεπτα πριν ξεκινήσουμε.
Ως τότε έβραζα που όλοι ημασταν στριμωγμένοι και η κάργια ειχε ξεδιάντροπα τις σακούλες πανω στο καθισμα.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Η θέση κατελήφθη δευτερολεπτα πριν ξεκινήσουμε.
Ως τότε έβραζα που όλοι ημασταν στριμωγμένοι και η κάργια ειχε ξεδιάντροπα τις σακούλες πανω στο καθισμα.
!! E, τώρα μπορώ να απολαύσω την ιστορία σου πολύ περισσότερο! ;)

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
292
257
KORYDALLOS
Μεσα στην αναμπαμπουλα και στο φορτωμα των αποσκευων,ειπε κι αυτος οτι τουρθε,δεν μπηκε στην διαδικασια να το ελεγξει,τωρα ως τι,μην με ρωτας,τι να πω δεν ξερω,εγω ημουν ψυχραιμη απο την αρχη ως το τελος,ηρεμα συνεργαστηκα με την σιγουρια των δικαιωματων μου,κι απο κει και περα,ελπιζα ολα να πανε οπως επρεπε...@Avraki,αυτο που λες,για την ξεχωριστη μερα ,δεν το εχουν κανουν ποτε ως τωρα πραξη τουλαχιστον στον Κηφισο,ετσι μου ειπαν οι ιθυνοντες...Θελει δουλεια ,χρονο και κοπο,ο καθενας με τον τροπο του βεβαιως,ν'αλλαξουμε την σταση των υπολοιπων που δεν ξερουν τι εστι κυνοφιλια...η τουλαχιστον να εδραιωσουμε καλυτερες συνθηκες μετακινησεων γενικα,για μας με τα τετραποδακια μας,και να εστιασουμε σε αυτο...ολοι δεν γινομαστε με το ζορι πολιτισμενοι...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Είναι υποχρεωμένοι στα Κέντρα ΚΤΕΛ να αναρτουν σε κοινή θέα σε κατάλληλο σημείο τα δρομολόγια που επιτρέπονται τα δρομολόγια με σκύλους! Και αυτά είναι περίπου το 30% των συνολικών δρομολογίων αν θυμάμαι καλά...

Κατά τη γνώμη μου καλό έιναι να έχεις πάντα μαζί σου τον Νόμο και την εγκύκλιο του Υπουργείου προς τις Διευθύνσεις ΚΤΕΛ και αν ο άλλος συνεχίζει τα τρελλά του καλείς την Αστυνομία! Τόσο απλά! Αν θες στείλε μου το email σου με pm να στα στείλω!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι