Νέος νόμος!σκύλος στα κτελ

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Ένα χρήσιμο copy paste από την εγκύκλιο:

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ &​
ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων,(α) σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και(β) σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θααποτελούν το 30% τουλάχιστον των δρομολογίων κάθε γραμμής (και κατ’ ελάχιστο έναδρομολόγιο ανά ημέρα), κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.Εφόσον αποφασιστεί από το οικείο υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. ή ΚΤΕΛ να γίνει χρήσητου ως άνω (β) περιορισμού, θα πρέπει η πληροφορία αυτή να παρέχεται σε κάθεενδιαφερόμενο ενώ θα πρέπει να έχει αναρτηθεί εμφανώς σχετική ανακοίνωση στους
σταθμούς και πρακτορεία του ΚΤΕΛ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν υπάρχει μωρό που κλαίει σπαρακτικά σε όλο το ταξίδι, νομίζω δεν θα σκεφτόντουσαν να το βάλουν στις αποσκευές. Ούτε να του έχουν δώσει ηρεμιστικό.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εχω μια απορια ρε παιδια.
Σε περιπτωση που το ζωο μας ειναι ανυσηχο τι γινεται? :confused: Μπορουν να σου πουν οτι το πανε στις αποσκευες επειδη ενοχλει?Ενταξει,περαν της ντροπης που μας πιανει........:p
Μην τρελλαθούμε! Η εγκύκλιος είναι σαφής! Αναφέρει για το μέγεθος του σκύλου, το κλουβί, μιλάει για υποχρεωτικά εντός της καμπίνας επιβατών και που ακριβώς! Δεν αναφέρει πουθενά αν θα γαυγίζει ο σκύλος ή αν θα είναι ανήσυχος ή θέλει οτιδήποτε άλλο! Αποσκευές ο σκύλος δεν πάει και ο Θεός να θέλει! Οι άνθρωποι μιλάνε, οι σκύλοι γαυγίζουν, τι να κάνουμε δλδ? Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που γκαρίζουν...

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
χαχαχαχαχα καλό!!
κοίτα πέραν από το γεγονός ότι όλοι έχουμε σκυλιά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και εμείς από την πλευρά μας, οι έχοντες σκύλο, πρέπει να σεβόμαστε τους τρίτους για να έχουμε καλή εικόνα και μούρη (χαχαχα) να το ζητήσουμε πάλι! Δηλ πέρα από το νόμο, πρέπει να και εμείς κατά τη γνώμη μου να έχουμε καλή σχέση με το σκύλο μας, να μπορεί να σταθεί διπλα μας στο κλουβί του χωρίς να το θεωρεί απειλή.... γιατί μετά δημιουργούμε κακό προηγούμενο...κι όταν μας βλέπουν θα θέλουν να μας βάλουν και εμάς στο κλουβί...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω συμφωνω οτι πρεπει το ζωο μας να ειναι ησυχο κ μαθημενο στο ταξιδι.
Αλλα οπως ειπε και η mareco αν ηταν μωρο θα ειχαμε αντιδρασεις τυπου "αααα ουυυυ φωναζει!μας ενοχλει"? Δεν νομιζω.

Μιλαμε τωρα για τα διαφορα "αν" που μπορει να συμβαινουν.

Εγω για παραδειγμα επιλεγω να ταξιδεψω με διοροφα λεωφορεια για να εχω μια Α ελευθερια κινησεων. Σκαλα,διαδρομος κτλ ωστε αν συμβει κατι να μπορεσω να κινηθω.Εν αναγκη καθομαι στην σκαλα αγκαλια με το κλουβι!:mrgreen:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αυτό ισχύει για όλες τις κατηγορίες συνεπιβατών ;-)

Εννοείται, ότι ακόμη και το τομάρι μας μόνο να θέλουμε να μεταφέρουμε, πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, να μην ενοχλούμε τους γύρω μας.

Και οι γύρω μας φυσικά, να μην ενοχλούν εμάς.

Είτε κοιμόμαστε και ροχαλίζουμε, είτε ακούμε μουσική [μερικές φορές ακόμη και με ακουστικά, ακούνε τόσο δυνατά που ακούγεται και στο γύρω περιβάλλον], είτε μιλάμε με τον διπλανό μας ή στο κινητό, είτε γεμίζουμε τον τόπο ψίχουλα και καφέδες, είτε το χαριτωμένο κατά τα λοιπά παιδάκι μας παίζει ή κλαίει ή γκρινιάζει και ενοχλεί τους πάντες, αλλά παιδάκι είναι τι να κάνουμε;...είτε...είτε...είτε...

...απλοί κανόνες καλής συμπεριφοράς...:)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Να κάνω μία ερώτηση για όσους έχουν ταξιδέψει πολλάκις με το σκυλάκι επάνω (γιατί εγώ τις ελάχιστες φορές που ταξίδεψα με το δικό μου, το είχα τις 3 πρώτες φορές κάτω -δεν ήξερα ούτε για νόμους ούτε για τίποτα τότε :( και τις άλλες δύο με άφηναν να το παίρνω πάνω και να το έχω εκτός κλουβιού, πάντα με το λουρί του βέβαια). Έτυχε να πέσω σε καλό οδηγό, να μην δημιουργήσει κανείς πρόβλημα τύπου "τι θέλει το βρομόσκυλο εδώ" και το κυριότερο, ο διπλανός μου να είναι η αδερφή μου! Αυτό που λέτε για τις σκάλες και το διάδρομο με προβληματίζει. Ξέρω πως κανονικά απαγορεύεται να υπάρχουν πράγματα στο διάδρομο. Περνάνε για τα εισιτήρια, ο ελεγκτής, κάποιοι κατεβαίνουν σε στάσεις. Εκεί τι κάνεις;; Και με τις σκάλες αντίστοιχα, δεν ξέρω, αλλά δεν είναι λίγο επικίνδυνο; Κι αν δεν έχεις ορατότητα; Και να θες να κάτσεις στη σκάλα δεν σημαίνει πως ο οδηγός θα στο επιτρέψει, γιατί βάσει νόμου απαγορεύεται στο λεωφορείο το υπεραστικό να κάθεσαι κάπου αλλού εκτός της θέσης σου.

Αν υπάρχει μωρό που κλαίει σπαρακτικά σε όλο το ταξίδι, νομίζω δεν θα σκεφτόντουσαν να το βάλουν στις αποσκευές. Ούτε να του έχουν δώσει ηρεμιστικό.
Kαι έψαχνα να βρω έγκυρο αντεπιχείρημα σε τυχόν αντίστοιχο σχόλιο! Έγραψες! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ναι...αλλά μην μένεις σ'αυτό...

Είπα και κάτι άλλο παραπάνω.
Οτι οφείλουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα, γενικά ως άνθρωποι, αλλά κυρίως ως σκυλοκάτοχοι.

Που για μένα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μεταφράζεται σε:

- Φροντίζουμε να έχει κάνει τις ανάγκες του, πριν επιβιβαστούμε, ώστε να μην ζοριστεί και να μην κινηθεί αυτοβούλως, αν του έρθει ανάγκη.

- Φροντίζουμε όσο γίνεται, να μην κάνει εμετούς. Δηλαδή όχι φαγητό, όχι νερό, ώρες πριν.

- Εχουμε μαζί μας, τα απαραίτητα. Σακούλες για σκουπίδια, για τυχόν -ο μη γένοιτο, ή κατά την διάρκεια στάσης- κακά, χαρτί κουζίνας, πάνες, μωρομάντηλα.

- Και το κυριότερο...αν είναι γενικώς νευρικό/ανήσυχο/γαβγισιάρικο, φροντίζουμε να έχει εκπαιδευτεί να μένει άνετα και για ώρες στο box του και να είναι ήσυχο. Στο χέρι μας είναι.

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Εξαιρετική ανάλυση!! συμφωνώ απόλυτα!!
και παιδιά να σας πω ότι από μωρό ο Ιντεφίξ μετακινήθηκε πολύ....μέσα στο κλουβί του!! δεν θυμάμαι ποτέ να σπάραξε....τα μωρά συνήθως μετά από λίγο κοιμούνται...και το σπουδαιότερο μαθαίνουν να υπάρχουν για ώρες μέσα στο κλουβί και να είναι χαρά η μετακίνησή τους μέσα σ'αυτό! Ο Ιντεφίξ πετάει τη σκούφια του μόλις το δει!!!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Mareco, αυτά τα γνώριζα και τα έκανα όταν την ταξίδευα έτσι. Απλά εγώ απορώ ως προς τον διάδρομο, γιατί απ όσο ξέρω δεν πρέπει να υπάρχει κάτι στο διάδρομο για ασφάλεια και για τη διέλευση των επιβατών/οδηγού/ελεγκτή κλπ. Και αν σου πει ο οδηγός να το βάλεις στις σκάλες και εσένα η θέση σου είναι μακριά από τις σκάλες και δεν έχεις οπτική επαφή τι κάνεις; Και επίσης, πόσο ασφαλείς είναι οι σκάλες; Εννοώ, υπάρχει κίνδυνος να αναποδογυρίσει το κλουβάκι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Βρε Avraki καποιανού του χαρίζανε γάιδαρο, κι αυτός τον κοίταγε στα δόντια είσαι ;)

Εδώ βελάξαμε, να μπορούν να πατάνε τις πατούσες τους, εντός οχήματος κι εσύ ρωτάς αν είναι επικίνδυνα στον διάδρομο ή στις σκάλες; Ε μα που θέλεις κι εσύ, να το έχεις;
Πλήρωσε δύο εισιτήρια, κατέλλαβε μια έξτρα θέση, και έχε το δίπλα σου :)

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Mareco χρησιμοτατες οι παρατηρησεις.Επειδη το δρομολογιο Θεσσαλονικη-Κομοτηνη ειναι συχνοτατο για εμας αρχισα να εκπαιδευω την μικρη πριν το πρωτο ταξιδι την εβαλα στο κλουβακι της στο αυτοκινητο στο πισω καθισμα κ καναμε στην αρχη μιση ωρα κ παραπονιοταν τωρα εχει αντεξει κ 5 ωρες ταξιδι!Ολα στο χερι μας ειναι αν εχουμε προβλεψει για τις αναγκες του ζωου απο πριν ολα ενταξει!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Βρε Avraki καποιανού του χαρίζανε γάιδαρο, κι αυτός τον κοίταγε στα δόντια είσαι ;)

Εδώ βελάξαμε, να μπορούν να πατάνε τις πατούσες τους, εντός οχήματος κι εσύ ρωτάς αν είναι επικίνδυνα στον διάδρομο ή στις σκάλες; Ε μα που θέλεις κι εσύ, να το έχεις;
Πλήρωσε δύο εισιτήρια, κατέλλαβε μια έξτρα θέση, και έχε το δίπλα σου :)
Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες! :) Γι αυτό ρωτάω! Γιατί ξέρω πόσο πετροβολημένοι είναι με τον άδειο διάδρομο και κατά πάσα πιθανότητα, αν και όποτε ταξιδέψω με το πλασματάκι μου πάλι με λεωφορείο το κόβω να μου λέει ο οδηγός πως απαγορεύεται στο διάδρομο! Αλλά και πέραν αυτού, εννοώ πρακτικά, αν είναι στο διάδρομο, όσοι έχουν ταξιδέψει έτσι, δεν έχετε πρόβλημα με τα πήγαινε έλα,κυρίως για τα εισιτήρια ή τον έλεγχο αυτών; Εννοώ, περνούν άνετα οι αρμόδιοι ή ρίχνουν και τα κοσμητικά τους κάθε φορά; Που δεν έχω θέμα ούτε εκεί, γιατί θα λάβουν την απάντηση που πρέπει, απλά το εξετάζω όσο πιο ενδελεχώς μπορώ για να προλάβω τυχόν μελλοντικές δυσάρεστες εκπλήξεις! :)

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Κοιτα επειδη εμεις την βαλαμε στο διαδρομο καθησαμε πισω πισω κ δεν δημιουργηθηκε προβλημα!!Οταν ταξιδεψα με φιλη μου την βαλαμε στα ποδια μας επειδη το λεωφορειο ηταν γεματο!!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Κοιτα επειδη εμεις την βαλαμε στο διαδρομο καθησαμε πισω πισω κ δεν δημιουργηθηκε προβλημα!!Οταν ταξιδεψα με φιλη μου την βαλαμε στα ποδια μας επειδη το λεωφορειο ηταν γεματο!!
Δηλαδή, επιτρέπεται και στα πόδια μας; Οκ, θενξ! :)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και εγω στα ποδια μου τον ειχα. και δεν διαμαρτυρηθηκε καθολου. φροντισα να εχει κανει την αναγκη του πριν και στην σταση. γενικοτερα κοιμαται στο ταξιδι. τωρα το πασχα ειχα ενα θεματακι ζεσταινοταν πολυ και ανάσαινε γρηγορα

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Kανονικα στα ποδια κατω απο το καθισμα μπαινει το κλουβι οχι στον διαδρομο ,σκαλα. Εγω τα τελευταια τα ανεφερα ως λυση διαφυγης σε περιπτωση που γινει κατι.

Οσο για την ζεστη.Πολυ απλα τους θερινους μηνες ταξιδευουμε απογευμα-βραδυ.;-)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όσες φορές έχω πάρει το ΚΤΕΛ πάντως, είχε κλιματισμό. Μου'χει τύχει κατακαλόκαιρο να αναρωτιέμαι γιατί δεν κρατούσα ζακετούλα. Δεν είμαι σίγουρη όμως ότι αποτελεί κανόνα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι