Νέα Σκυλομαμά με μπιγκλάκι

Γλύκα

Active Member
4 Μαρτίου 2018
40
10
51
Γεια σας και από μένα.
Είμαι καινούρια στην ομάδα και γενικά καινούρια στη ζωή των κουταβιών.
Θέλα με (τα παιδάκια μου) να πάρουμε ένα σκυλάκι έδω και πάρα πολλά χρόνια αλλά επειδή διάβαζα και ήξερα πόσο δύσκολο είναι να ζεις με ένα σκυλάκι το απέφευγα. Τώρα που μεγάλωσαν (14χρ,-11χρ.-5χρ.και τα αγόρια) αποφάσισα να πάρουμε.

Πήραμε ένα θηλυκό μπιγκλάκι (τη Γλύκα) μετά από πάρα πολύ μεγάλη έρευνα στις ράτσες γενικά. Τώρα είναι 3μηνών και έχουμε ήδη κάνει και το 2ο εμβόλιο. Δεν έχουμε βγει ακόμη βόλτα μέχρι στις 15/3 να κάνει και το 30. Δεν ήθελα να είναι ένα σκυλί μόνο για μέσα στο σπίτι γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να συμβιώσω καθ' ότι καινούρια.

Είναι πάρα πολύ έξυπνη. Με μεγάλη εκπαίδευση και επιμονή και υπομονή από μένα (διαβάζω τόσο πολύ για τα σκυλιά βλέπω τόοοοσα βιντεάκια που δεν πίστευα ποτέ οτι θα το έκανα), 'έμαθε να κάνει τα τσίσα έξω στο μπαλκόνι στην πάνα. Έμαθε το κάτσε, μείνε, ήρεμα (ξαπλώνει), μαζί (να μην τραβάει στην βόλτα με το λουρί), αφησέ το, και επίσης να μην πηγαίνει στην τροφή της αν δεν της δώσω την άδεια.
Κοιμάται στο crate της που το 'εχει αγαπήσει σαν φωλιά της.
Είχαμε ένα θέμα με την τροφή της που έκανε πάρα πολύ μαλακά τα κακά της, της την άλλαξα και τώρα είναι καλύτερα τα κακά αλλά όχι τελείως μέχρι να συνηθίσει την νέα τροφή.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι νιώθω τόση κούραση, γιατί νιώθω ότι πρέπει να παίζω με το σκυλάκι για να γυμνάζεται και να μη βαριέται. Επίσης πρέπει να έχω πάντα τον νου μου στον μικρό μου γιο γιατί κάποιες φορές που παίζουν τον δαγκώνει στις κάλτσες και πρέπει να είμαι από πάνω να του λέω άφησε΄το κλπ. για να μην τον γρατζουνίσει. Της έχουμε πολλά παιχνίδια για τα δοντάκια αλλά ακόμη κάποιες φορές δαγκώνει πάνω στο παιχνίδι.

Της έχω μάθει να παίζουμε το κρυφτό με διάφορα αντικείμενα που παέι να τα βρίσκει κλπ.
έχω μιά μικρή πετσετούλα που τη βάζω στην κατάψυξη και της τη δίνω για ν ανακουφίζεται.

Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα.
Βούλα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς μας βρήκες λοιπόν :)

Να χαίρεσαι και τ'αγόρια και την Γλύκα σου!
Την οποία, θα ήθελες να μας πεις, από που την πήρες;

• Like
Reactions: Taitienitsa

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Καλησπέρα και να σου ζήσει.
Επειδή ασχολούμαστε αυτό τον καιρό εδώ μέσα σε παραδίπλα θέμα ακαδημαικά που λένε για το πως ψάχνει κανείς για σκύλο, να ρωτήσω εσύ τι διαδικασία ακολούθησες?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλησπέρα και να σου ζήσει.
Επειδή ασχολούμαστε αυτό τον καιρό εδώ μέσα σε παραδίπλα θέμα ακαδημαικά που λένε για το πως ψάχνει κανείς για σκύλο, να ρωτήσω εσύ τι διαδικασία ακολούθησες?
Σπασικλάκι :cautious::p

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Κ πωωωως εμαθε, οοοοοοολα αυτα 3 μηνων μωρο απο μια πρωταρα μαμα;;; ειναι εντυπωσιακο τουλάχιστον...

Να σας ζησουν!!!

Οταν λες οχι μονο μεσα στο σπίτι γιτι δΕν ξερεις αν μπορεις να συμβιωσεις,θα θελες να το αποσαφηνισεις λιγο;

Γλύκα

Active Member
4 Μαρτίου 2018
40
10
51
Λοιπόν καταρχάς η έρευνά μου γινότανε 1. μέσω διαδικτύου σχετικά με τις ράτσες, τα χαρακτηριστικά τους, αν μπορούν να ζήσουν και μέσα και έξω από το σπίτι, τι φροντίδα χρειάζονται κλπ.
2. Όπως επίσης και με ανθρώπους που ήδη είχαν σκυλάκια.

Έψαχνα ένα σκυλάκι που να είναι για οικογένεια, να μπορεί να ζήσει με παιδιά, παιχνιδιάρικο αλλά και να μπορέι να ζήσει και στον κήπο. Όχι δηλαδή σκυλάκια toy που δεν μπορούν να ζήσουν έξω από το σπίτι. Αυτό εννούσα.

Έψαχνα αρκετούς μήνες.. Το σκυλάκι το πήραμε από εκτροφέα - εκπαιδευτη μετά από πάαααρα πολύ σκέψη και ενώ ήρθα και σε επαφή με ανθρώπους που 'ηδη είχαν πάρει σκυλάκι από κει. Εχουμε ακόμη επαφή με τον άνθρωπο αυτόν και με βοηθάει σε κάθε απορία μου.

Ο άνθρωπος αυτός ψάχνει όλα τα εκτροφεία ανάλογα τι σκυλάκι θα του ζητήσεις και προσπαθεί να βρει τα καλύτερα και σε θέμα χαρακτήρα (υπάρχουν ειδικά τεστ απ' ότι μου είπε) και βέβαια υγιέστατα.

Έτσι σε συνδιασμό του ότι είναι ένα σκυλάκι ας υποθέσουμε με καλό χαρακτήρα ΣΥΝ όοοολα αυτά που ΄'εχω διαβάσει τόσο καιρό και σε συνδιασμό με τα βιντεάκια του zac george σε θέματα εκπαίδευσης που έχω δει και τις ώρες που έχω ασχοληθεί με το σκυλάκι για να μπορούμε να συμβιώσουμε όλοι μέσα σε ένα σπίτι γι αυτούς 'ισως τους λόγους μάλλον και τα έμαθε τόσο γρήγορα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καλως ηρθες.

Ποιο ειναι το ονομα του εκτροφεα, αν επιτρεπεται;

Βλεπω πολλα κουταβια beagle τελευταια και μου κανει εντυπωση. Οκ ειναι γλυκες, οικογενειακα σκυλια αλλα ξεχναει ο κοσμος οτι ειναι κυνηγοσκυλα που θελουν πολυ εκτονωση, οτι κολλανε τη μυτη στο πατωμα και δεν ακουνε κανενα, οτι η φωνουλα τους που προσωπικα μου φαινεται πολυ αστεια να την ακουω για λιγο μπορει να γινει λιγο εκνευριστικη. Οτι πρεπει να εχεις το νου σου γιατι αν υπαρχει ενας τροπος να το σκασει απ την αυλη, θα τον βρει και θα την κανει. Δεν παιζει να αφηνα αυτο το σκυλι χωρις λουρι ουτε για δευτερολεπτο.

Καλο κουραγιο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Παίζει να'ναι από τα "χειρότερα" σκυλιά, για να βάλεις στο σπίτι σου. Εκτός βέβαια, αν η "ιδιαιτερότητά" τους, να μπορούν να ζήσουν και εκτός σπιτιού, αποδειχτεί...πολύτιμη :rolleyes: Δεν θα έπαιρνα beagle για κανέναν λόγο!

Αρα λοιπόν η Γλυκούλα [για όσο τουλάχιστον είναι κουτάβι :p], έχει pedigree έτσι;

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Όντως επικινδυνο σκυλι για εκτός σπιτιου...επιρρεπες σε κακοτοπιες...προσοχη στη περίφραξη μη το σκασει, στο σειρηνογαυγισμα που τρυπαει τυμπανο,και στο να μην κινδυνεύει απο οτι μπορει να υπαρχει στοή κηπο ή να της πεταξουν που να τρώγεται κ να τη βλαψει...

(Εύχομαι το ψάξιμο που εκανες πριν την απόκτηση να σε οδηγησε σε σωστα μονοπάτια...)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλως ορισατε και να χαιρεσαι τη μικρη.

Έψαχνα αρκετούς μήνες.. Το σκυλάκι το πήραμε από εκτροφέα - εκπαιδευτη μετά από πάαααρα πολύ σκέψη και ενώ ήρθα και σε επαφή με ανθρώπους που 'ηδη είχαν πάρει σκυλάκι από κει. Εχουμε ακόμη επαφή με τον άνθρωπο αυτόν και με βοηθάει σε κάθε απορία μου.

Ο άνθρωπος αυτός ψάχνει όλα τα εκτροφεία ανάλογα τι σκυλάκι θα του ζητήσεις και προσπαθεί να βρει τα καλύτερα και σε θέμα χαρακτήρα (υπάρχουν ειδικά τεστ απ' ότι μου είπε) και βέβαια υγιέστατα.

.
Ειναι εντυπωσιακο μετα απο τοσους μηνες αναζητησησς στο ιντερνετ και συζητησε πως τελικα κατεληξες σε αυτο τον τροπο αποκτησης του σκυλου σου.
Αν καταλαβα καλα αυτος ο ανθρωπος πας του λες τι σκυλο θες και στον φερνει. Σωστα;
Και το ονομα αυτου του κυριου; απο ποιο εκτροφειο εφερε το δικο σου; (ετσι εννημερωτικα για να ξερει καποιος μελλοντικα, ειναι μεγαλη εξυπηρετηση να μην εχεις να ψαχνεις). Δεν ειναι διαφημιση. Τα καλα ειναι καλο να τα αναφερουμε, οπως και τα κακα.

Βαλε και καμια φωτογραφια της Γλυκας να την καμαρωσουμε τη μικρη.

Γλύκα

Active Member
4 Μαρτίου 2018
40
10
51
Σας ευχαριστώ όλους για τα "Καλά" σας λόγια.

Απ' ότι συνειδητοποίησα στο forum αυτό υπάρχει άπλετη "ευγένεια" και πολύ "κουράγιο" και συμβουλές σε κάποιον νέο με σκυλάκια.

Να 'στε καλά!!!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Παίζει να'ναι από τα "χειρότερα" σκυλιά, για να βάλεις στο σπίτι σου. Εκτός βέβαια, αν η "ιδιαιτερότητά" τους, να μπορούν να ζήσουν και εκτός σπιτιού, αποδειχτεί...πολύτιμη :rolleyes: Δεν θα έπαιρνα beagle για κανέναν λόγο!

Αρα λοιπόν η Γλυκούλα [για όσο τουλάχιστον είναι κουτάβι :p], έχει pedigree έτσι;
Το σκυλάκι το πήραμε από εκτροφέα - εκπαιδευτη μετά από πάαααρα πολύ σκέψη και ενώ ήρθα και σε επαφή με ανθρώπους που 'ηδη είχαν πάρει σκυλάκι από κει. Εχουμε ακόμη επαφή με τον άνθρωπο αυτόν και με βοηθάει σε κάθε απορία μου.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Γλυκα να σ ζήσει το καινούργιο μέλος της οικογένειας σου.

Για τον τρόπο απόκτησης του κουταβιου σου αν κατάλαβα σωστά,δεν έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή.
Ούτε εγώ την έκανα πριν 1+ χρόνο λόγω αγνοιας.

Αν πάλι έχεις αποκτήσει το σκυλάκι από εκτροφειο του ΚΟΕ ξέχνα ότι είπα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ρώτησα, ναι. Αλλά δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση :rolleyes:
Δεν θεωρώ δηλαδή αυτό που quotάρισες, απάντηση :)

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ρώτησα, ναι. Αλλά δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση :rolleyes:
Δεν θεωρώ δηλαδή αυτό που quotάρισες, απάντηση :)
Λάθος μ... θεώρησα ότι ήταν διαπίστωση κ όχι ερώτηση.
Ας αναμένουμε λοιπον

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν